Stiri externe

Industria de asigurari de calatorie, setata pentru o recuperare lenta


In contextul in care, pe fondul pandemiei COVID-19, avioanele au fost consemnate la sol, iar zborurile au fost anulate, piata globala de asigurari de calatorie se va confrunta cu o redresare lenta, iar asta intrucat segmentul de calatorii de afaceri isi va reveni la fel de lent, noteaza GlobalData.

Sursa citata mai arata ca, desi calatoriile de afaceri reprezinta o proportie mica din nivelul total de asigurari de calatorie detinute de consumatori, acestea aduc in continuare un flux important de venituri pentru sector.

Raportul "2019 UK Insurance Consumer Survey" realizat de catre GlobalData noteaza ca doar 1,1% dintre respondenti au declarat ca detin o asigurare de calatorie de afaceri, vacanta fiind, pentru 86% dintre cei asigurati, motivul principal pentru calatorie.

"Recuperarea industriei de asigurari travel va fi dictata, in mare masura, de capacitatea si disponibilitatea turistilor de a calatori. Impactul COVID-19 va avea efecte de lunga durata asupra calatoriilor de afaceri. Chiar si atunci cand ne vom face o idee despre cum arata noua stare de normalitate, odata ce oamenii se intorc la birou, companiile vor continua, cel mai probabil, sa mentina calatoriile de afaceri la nivel minim", explica Beatriz BENITO - Senior Insurance Analyst, GlobalData.

Angajatorii au datoria de a avea grija de angajati, mai arata sursa citata, si, daca guvernele continua sa recomande anularea tuturor calatoriilor neesentiale, programarea calatoriilor de afaceri va fi considerata o activitate neesentiala, mai ales in conditiile in care tehnologia poate oferi mijloacele necesare pentru a organiza sedintele online.

"Este probabil ca angajatii sa revina la birou dupa un program diferit sau pe baza de rotatie, pentru a se gestiona densitatea. Acest lucru va contribui la un sentiment generalizat ca inca nu este in totalitate sigur sa isi continue viata si afacerile ca de obicei, iar multi angajati nu vor mai vrea sa calatoreasca in scop de afaceri. In mod similar, pe fondul faptului ca pandemia COVID-19 reduce bugetele companiilor, sectorul de asigurari de calatorie va avea nevoie de ani pentru a se recupera pana la nivel pre-pandemie si va ramane in urma traiectoriei de recuperare a spatiului mai larg de asigurari de calatorie", mai arata Beatriz BENITO - Senior Insurance Analyst, GlobalData.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 29.06.2020

Cele mai recente stiri:
» Aon: Companiile care isi pun angajatii pe primul loc au mai multe sanse sa prospere
» Ucraina: In S1 2020, aproximativ 93% dintre cererile de despagubire RCA au fost achitate pentru daune materiale
» Performanta pietelor din Croatia si Slovenia, pe fondul crizei COVID-19, analizata pe canalul YouTube XPRIMM TV
» Zurich a lansat Climate Change Resilience Services, pentru a ajuta companiile sa faca fata riscurilor presupuse de schimbarile climatice
» Aon: Pierderile asigurate de pe urma catastrofelor au atins 54 mld. dolari la nivel global. COVID-19, impact evident
» Moody's: Intr-un an marcat de catastrofe, pierderile asigurate generate de incendiile de vegetatie din SUA ar putea atinge 8 mld. dolari
» Munich Re: Ce ne poate invata COVID-19 cu privire la schimbarile climatice?
» Lemonade va intra pe piata asigurarilor din Franta pana la sfarsitul anului 2020
» GENERALI a semnat o solicitare adresata guvernelor UE de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 55% pana in 2030
» 9 din 10 incidente cyber sunt provocate de greseli umane. "Psihologia Erorii Umane" ar putea ajuta companiile sa previna bresele de securitate


Create AccountLog In Your Account