Industria de asigurari supracapitalizata, in contradictie cu sub-asigurarea la nivel global - Romania - Asigurari...

 Despre noi  Contact  Harta site      


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorEvenimenteXPRIMM.COMCampanii de InformareXPRIMM TVРусский
 Stiri 
 Companii de asigurare 
 Brokeri 
 Interviu 
 CNPF 
 Analize 
 Organizatii 
 Despre asigurari 

Romania

Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Industria de asigurari supracapitalizata, in contradictie cu sub-asigurarea la nivel global


Statele Unite ale Americii este una dintre cele mai asigurate tari din lume si totusi, in 2016, aproape 50% dintre pierderile economice cauzate de catastrofele naturale nu au fost asigurate, potrivit datelor AON prezentate in "Reinsurance Market Outlook" la Monte Carlo.

Studiul, prezentat de AON la "Les Rendez-vous de Septembre" din Monte-Carlo, evalueaza raportul dintre cererea si oferta de reasigurare in vederea reinnoirilor de la 1 ianuarie 2018 si se constata ca o mare parte a pierderilor pe fondul inundatiilor fara precedent generate de uraganul Harveyla nivelul statelor Texas si Louisiana, sunt neasigurate, fiind subliniat decalajul existent la nivel global al protectiei prin asigurare. Ca urmare, raportul subliniaza faptul ca cei afectati de astfel de tragedii, vor necesita un sprijin financiar substantial din partea Guvernului Statelor Unite.

Trecand peste situatia din SUA, o mare parte din potentialul asigurabil la nivel global este neasigurat, "intr-un moment in care frecventa evenimentelor meteorologice devastatoare sunt in continua crestere", se arata in studiul AON.

In acelasi timp, in prima jumatate a anului 2017, in sectorul pietei de reasigurare s-a constatat o crestere a capitalului, din acest punct de vedere, "capitalul disponibil la 30 iunie 2017 aflandu-se la un nivel record de 605 miliarde dolari", arata cifrele pubicate de AON.

"Uraganul Harvey a avut consecinte devastatoare dar, din pacate, multe dintre pierderi sunt neasigurate, o buna parte din "factura" urmand a fi achitata de Guvernul Statelor Unite si, implicit de contribuabili. In acelasi timp, avem o industrie de asigurari "supracapitalizata" si foarte multi noi investitori care sunt interesati in mod activ de prealuarea de riscuri pe o paleta cat mai diversificata. Frecventa cu care se produc evenimente catastrofice si evident pierderi economice ca urmare a acestora este in continua crestere si, in acest sens trebuie intensificate eforturile industriei pentru a diminua acest decalaj de subasigurare la nivel global", a afirmat Eric ANDERSEN, CEO, AON BENFIELD.

Astfel, ca urmare a acestei realitati, potrivit "Reinsurance Market Outlook" - cele mai mari companii de reasigurare la nivel global au raportat rezultate solide pentru prima jumatate a anului 2017 "pe fondul pierderilor relativ mici respectiv a unor randamente stabile in ceea ce priveste investitiile".


Share |


Editor: Mihaela CIRCU | Publicat pe 12.09.2017

Cele mai recente stiri:
» Asiguratorii RCA au implementat decontarea directa. Vezi ce tarife practica!
» Black Friday a ajuns si in domeniul financiar. 15 sfaturi ca sa cumperi online in siguranta
» Conferinta Internationala "Formarea Profesionala Financiara Azi si Maine" - Vezi principalele declaratii!
» Afacerile TRANSILVANIA Broker au scazut cu 18% in primele noua luni
» EximAsig isi injumatateste capitalul social
» Asiguratorul de credite comerciale ATRADIUS intra pe piata din Romania
» DSU si FEMA au incheiat un acord pentru reducerea riscului la dezastre
» Tendintele digitale, dezbatute la "IIF2017: Insurance in the DIGITAL World Conference", Viena. Vezi principalele declaratii!
» Flota TAROM, asigurata de MARSH pentru al doilea an
» VIDEO: Piata asigurarilor are solutii pentru clientii digitali


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva

Copyright 2017 (c) xprimm.md
powered by Media XPRIMM