Romania

Industria de asigurari supracapitalizata, in contradictie cu sub-asigurarea la nivel global


Statele Unite ale Americii este una dintre cele mai asigurate tari din lume si totusi, in 2016, aproape 50% dintre pierderile economice cauzate de catastrofele naturale nu au fost asigurate, potrivit datelor AON prezentate in "Reinsurance Market Outlook" la Monte Carlo.

Studiul, prezentat de AON la "Les Rendez-vous de Septembre" din Monte-Carlo, evalueaza raportul dintre cererea si oferta de reasigurare in vederea reinnoirilor de la 1 ianuarie 2018 si se constata ca o mare parte a pierderilor pe fondul inundatiilor fara precedent generate de uraganul Harveyla nivelul statelor Texas si Louisiana, sunt neasigurate, fiind subliniat decalajul existent la nivel global al protectiei prin asigurare. Ca urmare, raportul subliniaza faptul ca cei afectati de astfel de tragedii, vor necesita un sprijin financiar substantial din partea Guvernului Statelor Unite.

Trecand peste situatia din SUA, o mare parte din potentialul asigurabil la nivel global este neasigurat, "intr-un moment in care frecventa evenimentelor meteorologice devastatoare sunt in continua crestere", se arata in studiul AON.

In acelasi timp, in prima jumatate a anului 2017, in sectorul pietei de reasigurare s-a constatat o crestere a capitalului, din acest punct de vedere, "capitalul disponibil la 30 iunie 2017 aflandu-se la un nivel record de 605 miliarde dolari", arata cifrele pubicate de AON.

"Uraganul Harvey a avut consecinte devastatoare dar, din pacate, multe dintre pierderi sunt neasigurate, o buna parte din "factura" urmand a fi achitata de Guvernul Statelor Unite si, implicit de contribuabili. In acelasi timp, avem o industrie de asigurari "supracapitalizata" si foarte multi noi investitori care sunt interesati in mod activ de prealuarea de riscuri pe o paleta cat mai diversificata. Frecventa cu care se produc evenimente catastrofice si evident pierderi economice ca urmare a acestora este in continua crestere si, in acest sens trebuie intensificate eforturile industriei pentru a diminua acest decalaj de subasigurare la nivel global", a afirmat Eric ANDERSEN, CEO, AON BENFIELD.

Astfel, ca urmare a acestei realitati, potrivit "Reinsurance Market Outlook" - cele mai mari companii de reasigurare la nivel global au raportat rezultate solide pentru prima jumatate a anului 2017 "pe fondul pierderilor relativ mici respectiv a unor randamente stabile in ceea ce priveste investitiile".


Share |


Editor: Mihaela CIRCU | Publicat pe 12.09.2017

Cele mai recente stiri:
» VIDEO: Fara educatie financiara, o protectie reala a consumatorului este greu de obtinut!
» Ce despagubiri achita BAAR in cazul accidentelor cu autovehicule neasigurate sau neidentificate?
» Maine are loc editia a IV-a a "European Consumer Protection Conference"
» HR: Ce sa raspunzi daca esti intrebat de ce vrei sa pleci de la actualul loc de munca?
» Educatia financiara - o prioritate pentru ASF. Vezi bilantul evenimentelor din cadrul Global Money Week 2018!
» GROUPAMA Asigurari estimeaza afaceri cu 10% mai mari in 2018 si pune accent pe noile tehnologii
» Maria RANGELOVA a primit aprobarea ASF pentru preluarea functiei de Director General Adjunct al CertAsig
» Numarul locuintelor asigurate a crescut usor in februarie. Care sunt judetele cele mai protejate?
» Cum putem ajuta clientii sa inteleaga mai bine ce inseamna banii?
» Brokerul international LEADER Team isi dezvolta reteaua de parteneri din Romania

Create AccountLog In Your Account