Romania

Industria de asigurari supracapitalizata, in contradictie cu sub-asigurarea la nivel global


Statele Unite ale Americii este una dintre cele mai asigurate tari din lume si totusi, in 2016, aproape 50% dintre pierderile economice cauzate de catastrofele naturale nu au fost asigurate, potrivit datelor AON prezentate in "Reinsurance Market Outlook" la Monte Carlo.

Studiul, prezentat de AON la "Les Rendez-vous de Septembre" din Monte-Carlo, evalueaza raportul dintre cererea si oferta de reasigurare in vederea reinnoirilor de la 1 ianuarie 2018 si se constata ca o mare parte a pierderilor pe fondul inundatiilor fara precedent generate de uraganul Harveyla nivelul statelor Texas si Louisiana, sunt neasigurate, fiind subliniat decalajul existent la nivel global al protectiei prin asigurare. Ca urmare, raportul subliniaza faptul ca cei afectati de astfel de tragedii, vor necesita un sprijin financiar substantial din partea Guvernului Statelor Unite.

Trecand peste situatia din SUA, o mare parte din potentialul asigurabil la nivel global este neasigurat, "intr-un moment in care frecventa evenimentelor meteorologice devastatoare sunt in continua crestere", se arata in studiul AON.

In acelasi timp, in prima jumatate a anului 2017, in sectorul pietei de reasigurare s-a constatat o crestere a capitalului, din acest punct de vedere, "capitalul disponibil la 30 iunie 2017 aflandu-se la un nivel record de 605 miliarde dolari", arata cifrele pubicate de AON.

"Uraganul Harvey a avut consecinte devastatoare dar, din pacate, multe dintre pierderi sunt neasigurate, o buna parte din "factura" urmand a fi achitata de Guvernul Statelor Unite si, implicit de contribuabili. In acelasi timp, avem o industrie de asigurari "supracapitalizata" si foarte multi noi investitori care sunt interesati in mod activ de prealuarea de riscuri pe o paleta cat mai diversificata. Frecventa cu care se produc evenimente catastrofice si evident pierderi economice ca urmare a acestora este in continua crestere si, in acest sens trebuie intensificate eforturile industriei pentru a diminua acest decalaj de subasigurare la nivel global", a afirmat Eric ANDERSEN, CEO, AON BENFIELD.

Astfel, ca urmare a acestei realitati, potrivit "Reinsurance Market Outlook" - cele mai mari companii de reasigurare la nivel global au raportat rezultate solide pentru prima jumatate a anului 2017 "pe fondul pierderilor relativ mici respectiv a unor randamente stabile in ceea ce priveste investitiile".


Share |


Editor: Mihaela CIRCU | Publicat pe 12.09.2017

Cele mai recente stiri:
» Sustine si tu siguranta rutiera! Descarca kit-ul campaniei si foloseste frame-ul #treazlavolan!
» UNSAR considera necesara revizuirea de urgenta a legislatiei RCA
» Pierderile asiguratorilor RCA s-au adancit. Cum s-a ajuns in aceasta situatie?
» Comisia Europeana avertizeaza Romania sa isi alinieze legislatia la normele UE privind asigurarile RCA
» Peste 260 de dosare de dauna inregistrate de PAID ca urmare a inundatiilor din iunie - iulie
» GOTHAER: Parteneriatul cu brokerii de asigurari este esential in strategia noastra de dezvoltare
» 8 companii de brokeraj au aderat la UNSICAR
» GROUPAMA si Politia Romana lanseaza a 7-a editie a campaniei de prevenire a furturilor din locuinte
» Vacanta placuta tuturor!
» ASF a aprobat noi numiri in conducerea a patru companii de asigurariCreate AccountLog In Your Account