Romania

Inovatiile de tip "open architecture" vor determina cresteri pe segmentul asigurarilor


"Insurtech ar putea fi un facilitator, mai degraba decat un perturbator al modelului traditional de asigurari", arata concluziile celui mai recent raport Global Insurance Market Opportunities (GIMO), realizat de AON.

Studiul, lansat cu prilejul "Les Rendez-vous de Septembre" din Monte-Carlo, analizeaza zonele cheie de crestere potentiala pentru asiguratori.

Conform AON, segmentul antreprenorial Insurtech aflat in plina dezvoltare - care a strans, pana in prezent, circa 14 miliarde dolari in investitii pentru peste 550 de start-up-uri la nivel global - poate sprijini asiguratorii mai mult decat se anticipa initial, datorita inovatiilor de tip "open architecture". Organizatiile consacrate in domeniu joaca un rol important in ceea ce priveste acest tip de inovatii, colaborand intr-un cadru care are atat standardele necesare pentru crearea de solutii scalabile pentru clienti, cat si flexibilitatea care incurajeaza inovatia antreprenoriala.

Conform raportului, trei dintre cele mai importante segmente in care analiza datelor poate contribui la cresterea in domeniul asigurarilor - riscurile cibernetice, riscurile catastrofale si riscurile de patogeni - ar putea deveni din ce in ce mai asigurabile ca urmare a colaborarii dintre companii Insurtech si furnizorii de analize si noi tehnologii, deschizand, astfel, noi oportunitati asiguratorilor si reasiguratorilor de a oferi noi produse.

"Stim ca domeniul asigurarilor se confrunta cu provocari in actualul context macroeconomic, astfel ca ne asteptam ca acele companii lider ale industriei sa contribuie la schimbare. Deja ne folosim de tehnologie pentru a ne creste eficienta si pentru a ne extinde in piete de riscuri emergente. Cu toate acestea, adevarata transformare va avea loc atunci cand ne vom reimagina managementul riscului. In acest nou mediu, colaborarile, sau ceea ce noi numim inovatii de tip 'open architecture', vor fi esentiale pentru generearea unei cresteri nete la nivelul sectorului", a declarat Paul MANG, Global CEO of Analytics, AON.


Share |


Editor: Mihaela CIRCU | Publicat pe 12.09.2017

Cele mai recente stiri:
» VIDEO: Fara educatie financiara, o protectie reala a consumatorului este greu de obtinut!
» Ce despagubiri achita BAAR in cazul accidentelor cu autovehicule neasigurate sau neidentificate?
» Maine are loc editia a IV-a a "European Consumer Protection Conference"
» HR: Ce sa raspunzi daca esti intrebat de ce vrei sa pleci de la actualul loc de munca?
» Educatia financiara - o prioritate pentru ASF. Vezi bilantul evenimentelor din cadrul Global Money Week 2018!
» GROUPAMA Asigurari estimeaza afaceri cu 10% mai mari in 2018 si pune accent pe noile tehnologii
» Maria RANGELOVA a primit aprobarea ASF pentru preluarea functiei de Director General Adjunct al CertAsig
» Numarul locuintelor asigurate a crescut usor in februarie. Care sunt judetele cele mai protejate?
» Cum putem ajuta clientii sa inteleaga mai bine ce inseamna banii?
» Brokerul international LEADER Team isi dezvolta reteaua de parteneri din Romania

Create AccountLog In Your Account