Interviu

Interviu CNPF: Piata a stagnat in primele 9 luni din 2016/Nu va fi declansat faliment la ASITO/ Din 2018 intra in vigoare liberalizarea tarifelor pe RCA si Carte Verde

18.01.2017

Mai multe despre realitatile pietei de asigurari in 2016, situatia companiilor, noutati privind tarifele la RCA si Carte Verde, dar si schimbari asteptate pe piata de profil in urmatorii ani intr-un interviu pentru portalul specializat www.xprimm.md cu oficialii Comisiei Nationale a Pietei Financiare din Moldova.

CNPF

16.02.2016

Aflati mai multe despre realitatile pietei de asigurari in 2015, estimari privind pretul politelor de asigurare, noutati privind Cartea Verde dar si schimbari asteptate pe piata de profil in 2016 intr-un interviu exlcusiv pentru portalul specializat www.xprimm.md cu reprezentantii Comisiei Nationale a Pietei Financiare din Moldova.

Veaceslav CERNICA, Director Executiv, ERVAX Broker

01.02.2016

In 2016, asigurarile obligatorii RCA vor creste cu 20%, iar segmentul CASCO va stagna, considera Veaceslav CERNICA, Director Executiv, ERVAX Broker. Acesta a vorbit, intr-un interviu acordat portalului specializat www.xprimm.md, despre oportunitatile si amenintarile care vizeaza, in acest an, jucatorii din industria de asigurare din Moldova, din perspectiva brokerilor de asigurare.

Alina OSOIANU, Director Executiv, BNAA

04.01.2016

Pana la 18 decembrie 2015, Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Moldova (BNAA) a achitat din Fondul de compensare circa 4 milioane de lei pentru 159 de dosare de dauna ca urmare a accidentelor produse in Moldova de soferii care detineau polite Carte Verde din strainatate, arata datele oficialeale BNAA.

Jean ZENNERS, Presedintele Consiliul Birourilor Carte Verde

14.08.2015

La sfarsitul lunii mai 2015, in cadrul Adunarii Generale a Consiliului Birourilor Carte Verde a fost decisa suspendarea Moldovei din sistemul international Carte Verde incepand cu 1 octombrie a.c. Pana atunci, Comitetul de Conducere al Consiliului Birourilor mai poate reveni asupra suspendarii Moldovei incepand cu 1 octombrie 2015 in sensul amanarii acestei masuri.

EXCLUSIV: Interviu cu Mariusz WICHTOWSKI, Presedintele Consiliului Birourilor Carte Verde, despre suspendarea Moldovei din sistemul Carte Verde

21.04.2015

Consiliul Birourilor Carte Verde de la Bruxelles a propus recent suspendarea dreptului Republicii Moldova de a emite polite Carte Verde incepand cu 1 iulie a.c., potrivit unei scrisori oficiale remise in atentia celor 47 de membri ai structurii. Decizia finala urmeaza sa fie luata la finele lunii mai, in cadrul Adunarii Generale a Consiliului Birourilor Carte Verde.

Veronica MALCOCI, Director General, GRAWE Carat Asigurari, Republica Moldova

04.03.2015

Sectorul asigurarilor la momentul de fata este slab dezvoltat, acesta fiind in stransa legatura cu situatia economica, politica si sociala din tara.  Desigur ca cele mai dezvoltate sunt asigurarile obligatorii, asigurarile facultative fiind inca in umbra. Cu toate acestea, in ultimii 3 ani, piata asigurarilor generale s-a mentinut pe un trend pozitiv, insa fara modificari semnificative (aprox. 94 %) ceea ce ne face sa gandim pozitiv.Create AccountLog In Your Account