Stiri externe

Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de aproximativ 4 miliarde de dolari


Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de 3,9 miliarde de dolari, sustine Ministerul Urgentelor de Mediu din China, citat de Insurance Asia News. Cel putin 8.000 de locuinte au fost distruse, in vreme ce alte cel putin 100.000 au suferit pagube semnificative, numai pe segmentul property daunele fiind, la data de 17 iunie, de 2,9 miliarde de dolari - crestere de 1 miliard de dolari comparativ cu inceputul lunii iunie.

Cele 5 episoade de ploi torentiale severe cu care s-a confruntat China de la inceputul lunii iunie au afectat 26 de provincii, provocand moartea sau disparitia a cel putin 78 de persoane si evacuarea altor 744.000. Per ansamblu, noteaza sursa citata, inundatiile au afectat cel putin 14 milioane de oameni. Cel mai recent episod de ploi torentiale a provocat inundatii in 11 provincii din sudul Chinei, inclusiv Guangdong, Hunan, Guangxi, Guizhou, Yunnan si Sichuan. Chongqing, un oras cu 30,5 milioane de locuitori, s-a confruntat cu cele mai grave inundatii din ultimii 80 de ani.

Agricultura a suferit un impact semnificativ, cum s-a intamplat si pe segmentul de infrastructura, cele mai mari pierderi fiind inregistrate in cazul proiectelor aflate in faza de constructie. Meteorologii anunta ca, in urmatoarele zile, China va fi afectata de ploi torentiale si mai severe si, implicit, inundatii pe masura, mai ales in regiunea de est. In momentul de fata, 700.000 de persoane sunt expuse riscului de inundatii si ar putea fi stramutate de autoritati.

In Asia, ploile torentiale sunt extrem de comune primavara si vara, insa intensitatea si frecventa acestora este tot mai mare in China, pe seama urbanizarii si a incalzirii globale. In 2019, de exemplu, inundatiile din sudul Chinei au afectat 6 milioane de persoane, provocand moartea a 88 de oameni. De asemenea, in 2016, inundatiile au generat, arata Aon, pierderi economice de 28 de miliarde de dolari, afectand, printre altele, peste 6 milioane de hectare de culturi agricole, asiguratorii locali confruntandu-se, per ansamblu, cu peste 500.000 de cereri de despagubire.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 01.07.2020

Cele mai recente stiri:
» Swiss Re: Pierderile asigurate provocate de catastrofele din S1 2020, estimate la 31 mld. dolari
» Pe fondul pandemiei COVID-19, economiile usor accesibile au devenit la fel de importante ca pensiile
» GlobalData: Angajatii vor sa lucreze de acasa mai mult si dupa pandemia COVID-19
» Daunele asigurate provocate de explozia din Beirut sunt estimate la 3 miliarde de dolari
» Companiile insurtech din domeniul sanatatii au atras, in 2019, investitii de 1,83 miliarde de dolari
» Mari asiguratori din Japonia vor sa modifice primele de asigurare corporate in functie de expunerea la inundatii
» WMO: Sansele de a evita o criza climatica de proportii sunt din ce in ce mai mici
» Atacurile de tip phishing, cea mai amenintatoare frauda digitala la nivel global, pe fondul pandemiei
» Liban: Explozia din Beirut ar putea genera pierderi economice de 10-15 miliarde de dolari
» ACCENTURE: Asigurarea cyber, indispensabila in noua realitate de business


Create AccountLog In Your Account