Stiri externe

Istanbul: 2 din 3 locuinte mai vechi de 20 de ani nu au asigurare impotriva cutremurelor


Doar 31% din cele 3,27 milioane de locuinte amenajate in 817.339 de cladiri construite inainte de anul 2000, in Istanbul, au asigurare impotriva cutremurului, noteaza Middle East Insurance Review, care il citeaza pe Sinan TURKKAN - President, DEGUDER (the Seismic Retrofit Association). Declaratia acestuia vine in contextul marcarii a 21 de ani de la cutremurul din Izmit (17 august 1999).

"Cu alte cuvinte, cel putin 2 din 3 locuinte construite in urma cu cel putin 20 de ani, in Istanbul, nu au o asigurare impotriva cutremurelor si a dezastrelor. Intr-un oras ca Istanbul, unde exista posibilitatea de a se produce un cutremur oricand si unde traim intr-o realitate a seismelor, aceasta rata este foarte, foarte scazuta", a declarat Sinan TURKKAN, pentru Anadolu.

Referindu-se la numarul total de locuinte din Istanbul, inclusiv cele construite dupa 2000, Sinan TURKKAN a mai precizat: "Doar aproximativ 2,4 milioane din cele 4,7 milioane de gospodarii din oras au o astfel de asigurare. Din cate se pare, cladirile foarte noi au asigurare impotriva cutremurelor. Ingrijorator este ca doar 5% dintre aceste cladiri au fost consolidate (pentru a rezista la cutremur)."

Cutremurul din Izmit, din 1999, a avut o magnitudine de 7,6 si a durat 37 de secunde. In urma seismului, Izmit s-a confruntat cu pagube uriase. Cutremurul a provocat moartea a cel putin 17.000 de persoane, in vreme ce 250.000 de oameni au ramas fara un acoperis deasupra capului. In acest context, asigurarea obligatorie impotriva dezastrelor a devenit obligatorie incepand cu septembrie 2000.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 04.08.2020

Cele mai recente stiri:
» ALLIANZ va achizitiona 5 asiguratori P&C din Africa de Est, in cadrul unei tranzactii de 100 de milioane de dolari
» Probabilitatea achizitionarii de asigurari cyber, pe fondul pandemiei COVID-19, mai mare in randul companiilor mici si mijlocii
» KPMG: COVID-19 declanseaza investitii imense in tehnologie
» Munich Re si CoreLogic, parteneriat pentru modelarea riscului climatic
» COVID-19 a schimbat, la nivel global, perceptiile cu privire la asigurarile de viata si de sanatate
» Polonia: PZU a lansat o asigurare de raspundere civila pentru biciclisti si utilizatori de scutere
» Piata de asigurari din Georgia - live pe YouTube XPRIMM TV, miercuri, 30 septembrie
» Polonia: PZU Auto Ochrony Prawna, un nou serviciu pentru flote auto si clientii de leasing
» Raport Willis Re: Criza COVID-19 alimenteaza pierderile cibernetice
» Macedonia de Nord, S1 2020: Asigurarile property au crescut cu 20,5%


Create AccountLog In Your Account