Stiri externe

Japonia: Asigurarea de protectie impotriva cutremurelor, un cadou digital tot mai popular, daruit prin intermediul unei aplicatii mobile


Asigurarea de protectie impotriva cutremurelor a devenit, in Japonia, cel mai recent tip de cadou digital pe care niponii si-l daruiesc cu ajutorul dispozitivelor mobile. Cum, de o buna bucata de vreme, aplicatiile de mesagerie sunt recunoscute pentru ca ajuta oamenii sa isi ofere reciproc diverse cadouri virtuale, o companie de asigurari din Japonia a identificat potentialul pe care aceasta tendinta il are si a transformat asigurarea de protectie impotriva cutremurelor intr-un cadou virtual popular.

Astfel, Sompo Japan Nipponkoa Insurance colaboreaza cu Line Corp in dezvoltarea unui serviciu care sa le ofere oamenilor posibilitatea de a le darui celor dragi, prin intermediul unei aplicatii mobile, o asigurare de protectie impotriva cutremurelor. Aplicatia Line e extrem de populara in randul niponilor care isi trimit cadouri virtuale. Prin intermediul acestui parteneriat, utilizatorii vor putea achizitiona o polita de asigurare impotriva cutremurelor pentru prieteni si/sau pentru familie.

Disponibila prin intermediul unei aplicatii mobile, asigurarea de protectie impotriva cutremurelor e valabila un an si costa 4,50 dolari. Acoperirea prin asigurare isi face efectul in cazul in care regiunea este afectata de un cutremur cu o magnitudine de cel putin 6 grade pe scara Richter, in functie de scara de intensitate seismica folosita in tara respectiva. In cazul in care un astfel de cutremur are loc, asiguratul va primi o despagubire in valoare de aproximativ 90 de dolari.

Decizia de a accepta sau, dupa caz, refuza acest cadou - o asigurare impotriva cutremurelor -, ii apartine strict destinatarului. Daca acest cadou este acceptat, polita de asigurare intra in vigoare si este valabila un an. Daca regiunea in care locuieste asiguratul este lovita de un cutremur de o intensitate de cel putin 6 grade, asiguratul primeste un mesaj din partea Line Corp. Mesajul contine toate instructiunile necesare pentru inaintarea unei cereri de despagubire si, implicit, plata despagubirii.

Activitatea seismica din Japonia face ca asigurarea de protectie impotriva cutremurelor sa fie populara in randul locuitorilor, avand in vedere faptul ca Japonia este una dintre tarile cu cea mai mare expunere la acest risc. Anual, sunt inregistrate aproximativ 1.500 de cutremure in Japonia, 20% dintre acestea avand o magnitudine de cel putin 6 grade pe scara Richter. Mai mult, specialistii niponi arata ca, in urmatorii 30 de ani, intensitatea cutremurelor va creste pe coasta de est a tarii, unde e localizata si capitala Tokyo.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 15.04.2019

Cele mai recente stiri:
» Poate schimba tehnologia video mobila industria de asigurari de locuinte?
» PwC: Re/asiguratorii considera ca schimbarile climatice reprezinta o amenintare tot mai mare
» ALLIANZ Partners: Ce ne aduce viitorul in materie de asistenta medicala?
» Marea Britanie: Ce tertipuri folosesc soferii pentru a cumpara asigurari auto mai ieftine sau pentru a obtine despagubiri de la asiguratori
» LEMONADE intra pe piata de asigurari din Germania
» SUA, 2008 - 2018: 991 de catastrofe naturale, care au provocat 3.928 de decese si pierderi economice de 723,9 mld. $
» SUA: 7,3 milioane de locuinte, amenintate de uragane. Costurile de reconstructie, estimate la 1,8 trilioane de dolari
» Marea Britanie: Perceptia publica, principalul obstacol in folosirea dronelor in afaceri
» Aon: Re/asiguratorii, amenintati cu pagube de ordinul miliardelor de dolari, dupa furtunile prelungite din SUA
» Marea Britanie: Despagubirile achitate pe segmentul de asigurari de calatorie, la cel mai ridicat nivel din 2010


Create AccountLog In Your Account