Stiri externe

Lloyd's isi va transfera toate operatiunile la Bruxelles pana in 2020


Cu mai putin de doua luni inainte de Brexit, moment prevazut pentru data de 29 martie, Lloyd's anunta ca, pana in 2020, isi va transfera toate operatiunile la Bruxelles, propunandu-si sa incheie cu orice pret acest proces pana la finalul perioadei de tranzitie post-Brexit, sustine Hayley SPINK - Director, Lloyd's Brexit Programme.

Hayley SPINK arata ca acest proces de transfer este unul monumental, dar Lloyd's considera ca poate fi incheiat cu succes pana la sfarsitul anului viitor.

"Vom avea nevoie, cu siguranta, de toata aceasta perioada de tranzitie. In momentul de fata, cautam sa gasim cea mai buna solutie de a accelera, pe cat posibil, acest proces, astfel incat asiguratii sa nu fie prea mult afectati. Acesta este elementul cheie atat pentru noi, cat si pentru canalele noastre de distributie. Noi ne-am propus sa ne incadram in acest termen, iar toate planurile pe care le am in fata imi arata ca acest lucru se va intampla, indiferent ce va fi sa fie", a explicat Hayley SPINK.

Hub-ul Lloyd's din Bruxelles a fost infiintat in 2018, pentru ca re/asiguratorii care isi desfasoara activitatea pe piata mentionata sa poata garanta o continuitate a serviciilor oferite clientilor din Uniunea Europeana si dupa momentul iesirii Marii Britanii din UE. Sucursala din Bruxelles a inceput sa subscrie luna trecuta, dar procesul de transfer al contractelor Lloyd's din Marea Britanie, in Uniunea Europeana va fi mai dificil decat in cazul altor companii care au apelat la o astfel de strategie post-Brexit.

In momentul de fata, Lloyd's poarta diverse discutii cu autoritatile europene de reglementare in domeniu, pentru a afla daca poate evita un proces de transfer care se anunta foarte costisitor, in conditiile in care acest proces presupune, printre altele, trimiterea de notificari individuale catre fiecare asigurat afectat de acest proces. "Ne miscam cu viteza necesara si incercam sa aflam ce rezultate poate avea in realitate un astfel de acord, in viitor", a mai precizat Hayley SPINK.

Un nou CFO pentru Lloyd's, incepand din aprilie

Intre timp, subliniaza Reuters, Lloyd's a anuntat ca, incepand cu data de 1 aprilie 2019, Burkhard KEESE va fi noul CFO al companiei. Astfel, Burkhard KEESE paraseste ALLIANZ dupa 14 ani, urmand a se alatura echipei Lloyd's. "Burkhard KEESE se alatura echipei Lloyd's intr-un moment interesant. Incercam, alaturi de toti stakeholderii, sa imbunatatim in mod semnificativ profitabilitatea pe termen scurt", a declarat John NEAL - CEO, Lloyd's.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 06.02.2019

Cele mai recente stiri:
» Aon: Pierderile industriei de pe urma catastrofelor naturale din primul trimestru al anului, cu 47% mai mici decat media pe 15 ani
» COFACE achizitioneaza asiguratorul sloven de credite comerciale SID - PKZ
» AXA ar putea plati unele daune dupa incendiul care a mistuit catedrala Notre Dame
» MetLife: Colegii, cel mai important factor de stres la locul de munca
» Discutiile delicate cu prietenii sau familia provoaca dificultati financiare in Marea Britanie
» Studiu: Site-urile hotelurilor din intreaga lume, superficiale in protectia datelor personale ale clientilor
» ACCENTURE: Asiguratorii, avertizati sa se pregateasca pentru un nou val de perturbari digitale
» Japonia: Asigurarea de protectie impotriva cutremurelor, un cadou digital tot mai popular, daruit prin intermediul unei aplicatii mobile
» ALLIANZ, parteneriat cu o companie cyber, pentru a imbunatati detectarea amenintarilor informatice
» Marea Britanie: Cele mai ciudate cereri de despagubire din 2018 - un cal indragostit de un "partener" nepotrivit, o maimuta hoata, o pisica speriata, un hot mai putin indemanatic


Create AccountLog In Your Account