Stiri externe

Lloyd's isi va transfera toate operatiunile la Bruxelles pana in 2020


Cu mai putin de doua luni inainte de Brexit, moment prevazut pentru data de 29 martie, Lloyd's anunta ca, pana in 2020, isi va transfera toate operatiunile la Bruxelles, propunandu-si sa incheie cu orice pret acest proces pana la finalul perioadei de tranzitie post-Brexit, sustine Hayley SPINK - Director, Lloyd's Brexit Programme.

Hayley SPINK arata ca acest proces de transfer este unul monumental, dar Lloyd's considera ca poate fi incheiat cu succes pana la sfarsitul anului viitor.

"Vom avea nevoie, cu siguranta, de toata aceasta perioada de tranzitie. In momentul de fata, cautam sa gasim cea mai buna solutie de a accelera, pe cat posibil, acest proces, astfel incat asiguratii sa nu fie prea mult afectati. Acesta este elementul cheie atat pentru noi, cat si pentru canalele noastre de distributie. Noi ne-am propus sa ne incadram in acest termen, iar toate planurile pe care le am in fata imi arata ca acest lucru se va intampla, indiferent ce va fi sa fie", a explicat Hayley SPINK.

Hub-ul Lloyd's din Bruxelles a fost infiintat in 2018, pentru ca re/asiguratorii care isi desfasoara activitatea pe piata mentionata sa poata garanta o continuitate a serviciilor oferite clientilor din Uniunea Europeana si dupa momentul iesirii Marii Britanii din UE. Sucursala din Bruxelles a inceput sa subscrie luna trecuta, dar procesul de transfer al contractelor Lloyd's din Marea Britanie, in Uniunea Europeana va fi mai dificil decat in cazul altor companii care au apelat la o astfel de strategie post-Brexit.

In momentul de fata, Lloyd's poarta diverse discutii cu autoritatile europene de reglementare in domeniu, pentru a afla daca poate evita un proces de transfer care se anunta foarte costisitor, in conditiile in care acest proces presupune, printre altele, trimiterea de notificari individuale catre fiecare asigurat afectat de acest proces. "Ne miscam cu viteza necesara si incercam sa aflam ce rezultate poate avea in realitate un astfel de acord, in viitor", a mai precizat Hayley SPINK.

Un nou CFO pentru Lloyd's, incepand din aprilie

Intre timp, subliniaza Reuters, Lloyd's a anuntat ca, incepand cu data de 1 aprilie 2019, Burkhard KEESE va fi noul CFO al companiei. Astfel, Burkhard KEESE paraseste ALLIANZ dupa 14 ani, urmand a se alatura echipei Lloyd's. "Burkhard KEESE se alatura echipei Lloyd's intr-un moment interesant. Incercam, alaturi de toti stakeholderii, sa imbunatatim in mod semnificativ profitabilitatea pe termen scurt", a declarat John NEAL - CEO, Lloyd's.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 06.02.2019

Cele mai recente stiri:
» VIG se extinde in Polonia
» 71% din muzeele din Marea Britanie, neasigurate in fata atacurilor cibernetice
» SCOR Global Life a incheiat un parteneriat cu Garmin Health pentru optimizarea Modelului de Varsta Biologica
» Marea Britanie: Cainii din rasa Marele Danez, de cel putin doua ori mai scumpi de asigurat decat un BMW X5
» Google si Amazon, printre gigantii acuzati de practici digitale neloiale
» KPMG: Cu mai putin de 40 de zile inainte de Brexit, companiile britanice isi testeaza "airbag-urile"
» Profitul ALLIANZ a ajuns in 2018 la cel mai mare nivel din istoria grupului
» Gen Re: Aplicatie cu recunoastere faciala pentru clientii companiei
» Aon: Cele mai importante opt riscuri cibernetice
» GENERALI a achizitionat compania slovena de asigurari ADRIATIC Slovenica


Create AccountLog In Your Account