Stiri externe

MARSH: Pregatirea operationala, prioritara pentru toate companiile


Pe fondul pandemiei COVID-19, pregatirea operationala reprezinta o prioritate imediata pentru companiile mici, medii sau mari, potrivit unui nou studiu realizat de MARSH. Situatia actuala a evidentiat faptul ca, pe masura ce lumea devine mai interconectata, creste riscul de aparitie a focarelor de infectie, iar pregatirea pentru o pandemie va deveni, in viitor, un element esential al planurilor de continuitate a afacerii, sustine Christos ADAMANTIADIS, CEO, MARSH Middle East & Africa.

Pentru a raspunde eficient la aceste amenintari, din ce in ce mai multe companii din intreaga lume adopta o abordare pe doua directii, incepand cu stabilirea strategiilor de pregatire operationala, care sa acopere raspunsul la situatii de urgenta, continuitatea afacerii, gestionarea crizelor, dar si comunicarea de criza. In acelasi timp, organizatiile abalizeaza modul in care asigurarile existente pot raspunde unui focar si, in functie de acest lucru, aduc modificarile necesare politelor de asigurare.

Pana in prezent, subliniaza MARSH, planurile de continuitate a afacerii au reprezentat o serie de scenarii interne si externe, cum ar fi instabilitatea politica, dezastrele naturale, recesiunea economica, furtul sau frauda, dar cele mai multe planuri nu au luat in calcul un eveniment precum pandemia COVID-19. Acum, companiile se afla in situatia de a planifica un set unic de scenarii de urgenta care ar putea avea impact asupra operatiunilor, in situatia in care COVID-19 are deja un impact semnificativ asupra operatiunilor, a bunastarii angajatilor, asupra lanturilor de aprovizionare si economiei.

"COVID-19 a afectat toate domeniile societatii si e vital pentru companii sa aiba un plan de continuitate a afacerii, deoarece mentinerea unei abordari reactive poate intarzia eforturile de recuperare, poate creste costurile si poate pune o presiune suplimentara asupra managementului cotidian, ceea ce va avea impact semnificativ asupra provocarilor cu care se confrunta deja acest mediu. E de la sine inteles ca gestionarea riscurilor operationale trebuie sa fie echilibrata cu protejarea bunastarii angajatilor", a subliniat Christos ADAMANTIADIS, CEO, MARSH Middle East & Africa.

"Toate organizatiile trebuie sa incerce sa diminueze efectele economice si de alta natura ale pandemiilor, printr-un management complet al riscurilor. Planurile unei organizatii ar trebui sa includa, printre altele, continuitatea afacerii, planificarea situatiilor de urgenta, dar si analiza si modelarea riscurilor pandemice. Acestea vor sustine tarifarea si plasarea acoperirilor prin asigurari specifice pandemiei, iar acest lucru va contribui la reducerea riscurilor. Impreuna, aceste instrumente importante vor ajuta toate companiile sa se asigure ca sunt pregatite pentru realitatea inevitabilaa unei pandemii", a mai declarat acesta.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 31.03.2020

Cele mai recente stiri:
» 51% dintre organizatii sunt pregatite sa faca fata unei frecvente ridicate a atacurilor cyber, pe fondul pandemiei COVID-19
» GlobalData: "Noua normalitate" pentru industria hoteliera poate gravita in jurul tehnologiei avansate
» CyberCube: Brokerii detin cheia pentru cresterea pietei de asigurari cyber
» Cel mai puternic ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani a provocat pierderi economice de peste 13 mld. dolari
» Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe
» Swiss Re: Asia emergenta va arata lumii drumul de iesire din recesiune
» GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta
» ADB: COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala
» Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020
» Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile


Create AccountLog In Your Account