Romania

MUNICH Re dezvolta acoperiri pentru noi riscuri, in timp ce deficitul de asigurare property la nivel global continua


Pagubele provocate de catastrofe naturale raman, in mare parte, neasigurate la nivel global - chiar si in pietele foarte dezvoltate, sunt de parere expertii MUNICH Re, exemplele recente ale uraganului Harvey sau ale inundatiilor din India confirmand, in continuare, diferenta mare dintre pierderile economice si cele asigurate.

Desi cerintele impuse asiguratorilor se schimba rapid, rolul fundamental al acestora ramane acelasi - de a securiza valorile pentru a promova prosperitatea si a pastra mijloacele necesare de trai. Noile tehnologii creeaza noi oportunitati pentru a face acest lucru. Si, dincolo de despagubirea in sine, reducerea riscurilor devine din ce in ce mai importanta.

"Evaluarea, administrarea si acceptarea riscurilor pentru a promova activitatea antreprenoriala este - si va fi intotdeauna - cel mai important rol al nostru. Dezvoltandu-ne competentele de baza, dezvoltam solutii pentru noi riscuri si noi grupuri de clienti, folosind tehnologii de ultima ora. Astfel vom reusi, si pe viitor, sa tinem pasul cu nevoile clientililor", a declarat Torsten JEWORREK, Member of the Board of Management responsible for reinsurance, MUNICH Re, cu prilejul "Les Rendez-vous de Septembre" din Monte-Carlo.

Guvernele si asiguratorii trebuie sa gaseasca solutii pentru a reduce pierderile considerabile cauzate de catastrofele naturale, atrage atentia MUNICH Re. Guvernele pot face acest lucru prin masuri adecvate de preventie, imbunatatirea legislatiei privind constructia cladirilor, implementarea de planuri de constructie a oraselor, in timp ce asiguratorii pot crea concepte inteligente de acoperire a riscurilor si pot dezvolta noi produse.


Share |


Editor: Alexandru CIUNCAN | Publicat pe 12.09.2017

Cele mai recente stiri:
» Sustine si tu siguranta rutiera! Descarca kit-ul campaniei si foloseste frame-ul #treazlavolan!
» UNSAR considera necesara revizuirea de urgenta a legislatiei RCA
» Pierderile asiguratorilor RCA s-au adancit. Cum s-a ajuns in aceasta situatie?
» Comisia Europeana avertizeaza Romania sa isi alinieze legislatia la normele UE privind asigurarile RCA
» Peste 260 de dosare de dauna inregistrate de PAID ca urmare a inundatiilor din iunie - iulie
» GOTHAER: Parteneriatul cu brokerii de asigurari este esential in strategia noastra de dezvoltare
» 8 companii de brokeraj au aderat la UNSICAR
» GROUPAMA si Politia Romana lanseaza a 7-a editie a campaniei de prevenire a furturilor din locuinte
» Vacanta placuta tuturor!
» ASF a aprobat noi numiri in conducerea a patru companii de asigurariCreate AccountLog In Your Account