Stiri externe

Marea Britanie: Cele mai ciudate cereri de despagubire din 2018 - un cal indragostit de un "partener" nepotrivit, o maimuta hoata, o pisica speriata, un hot mai putin indemanatic


Compania britanica de asigurari AVIVA a facut publice cele mai ciudate cereri de despagubire cu care s-a confruntat in 2018. Astfel, un hot stangaci, la figurat, care a reusit sa se blocheze in magazia proprietatii pe care o jefuia, o maimuta cu probleme de comportament si un cal indragostit, care a confundat masina unui britanic cu un potential partener - sunt doar unele dintre cele mai ciudate cazuri intalnite anul trecut.

Cel mai important asigurator din Marea Britanie arata, citat de The Mirror, ca masina unui britanic a avut nevoie de reparatii serioase, dupa ce un cal a confundat vehiculul cu un potential partener. De asemenea, compania a trebuit sa inlocuiasca telefonul unui client, dupa ce, furand si rascolind geanta unui britanic aflat in vacanta, o maimuta a aruncat telefonul acestuia pe jos, dispozitivul avand serios de suferit.

Un alt dosar a presupus acordarea de asistenta medicala de urgenta pentru un britanic care, incercand sa vada cum se comporta animalele in mediul lor natural, a fost muscat de o gorila. Intr-un alt caz, AVIVA a platit despagubirea solicitata de proprietarul unei case, dupa ce acesta a depistat, in magazia proprietatii, un hot mai putin indemanatic, care, incercand sa fuga cu ce furase din casa, a ramas blocat in magazie.

AVIVA a acceptat cererea de despagubire a unui britanic care si-a gasit masina distrusa in interior, dupa ce o pisica se strecurase in masina si, cautand iesirea, a provocat pagube serioase. Pisica a reusit sa iasa doar cand proprietarul masinii i-a deschis usa. Un alt caz implica solicitarea unei companii, client AVIVA, care a reclamat ca statuile de ceara care-i infatisau pe Ben Affleck si Justin Bieber au fost deteriorate.

Cel mai mare asigurator din Marea Britanie sustine ca a acceptat si platit 96% din cererile primite in 2018 (991.700 de cereri), despagubirile achitate insumand peste 3,8 miliarde de lire sterline. Printre acestea, si 3.000 de cereri pentru despagubiri pe segmentul auto si 7.000 pe segmentul property, dupa fenomenele meteo extreme care au lovit Marea Britanie in 2018 (Beast from the East, furtuni si inundatii severe etc.)


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 12.04.2019

Cele mai recente stiri:
» Poate schimba tehnologia video mobila industria de asigurari de locuinte?
» PwC: Re/asiguratorii considera ca schimbarile climatice reprezinta o amenintare tot mai mare
» ALLIANZ Partners: Ce ne aduce viitorul in materie de asistenta medicala?
» Marea Britanie: Ce tertipuri folosesc soferii pentru a cumpara asigurari auto mai ieftine sau pentru a obtine despagubiri de la asiguratori
» LEMONADE intra pe piata de asigurari din Germania
» SUA, 2008 - 2018: 991 de catastrofe naturale, care au provocat 3.928 de decese si pierderi economice de 723,9 mld. $
» SUA: 7,3 milioane de locuinte, amenintate de uragane. Costurile de reconstructie, estimate la 1,8 trilioane de dolari
» Marea Britanie: Perceptia publica, principalul obstacol in folosirea dronelor in afaceri
» Aon: Re/asiguratorii, amenintati cu pagube de ordinul miliardelor de dolari, dupa furtunile prelungite din SUA
» Marea Britanie: Despagubirile achitate pe segmentul de asigurari de calatorie, la cel mai ridicat nivel din 2010


Create AccountLog In Your Account