Stiri externe

Marea Britanie: Crestere alarmanta in randul clientilor care isi anuleaza asigurarile pentru ca nu si le mai pot permite


Numarul consumatorilor individuali si cel al companiilor din Marea Britanie care isi anuleaza asigurarile pentru ca nu si le mai pot permite creste alarmant, precizeaza un studiu al companiei Premium Credit, citat de The Actuary. Astfel, potrivit studiului, 38% dintre adulti au anulat cel putin o polita de asigurare in ultimii trei ani, din cauza pretului. Mai mult, 56% din aceste cazuri au fost semnalate in ultimele 12 luni.

Aceeasi situatie e valabila si in cazul companiilor mici (33%) si al celor de dimensiuni medii (50%). In total, 12 milioane de oameni vor sa isi anuleze asigurarile in urmatorul an.

Potrivit sursei citate, un sfert dintre cei care au renuntat la politele auto recunosc ca detin in continuare o masina. Mai mult, Premium Credit sustine ca jumatate dintre adultii britanici care au contractat un credit ipotecar au declarat ca nu au asigurare de locuinta, polita care, de obicei, este solicitata in acest caz. De asemenea, indiferent de dimensiuni, companiile sunt obligate sa acopere prin asigurare raspunderea angajatilor, dar, cu toate acestea, 16% dintre angajatii britanici cred ca angajatorii au renuntat la aceasta polita in ultimii 3 ani, desi aceasta este obligatorie.

"Este socant sa vezi ca atatia oameni renunta la asigurari vitale - in unele cazuri, asigurari obligatorii prin lege -, din cauza costului sau a grijilor pe care si le fac cu privire la plata acestor polite. Astfel, milioane de oameni raman expusi in fata unor riscuri nenecesare si, eventual, in fata unor costuri uriase pe care aceste riscuri le pot aduce", spune, pentru sursa citata, Adam MORGHEM - Director, Premium Credit.

Potrivit studiului, 14% dintre britanici si-au anulat, in ultimii 3 ani, asigurarile de calatorie si politele de asigurare a animalelor de companie, sustinand ca presupun costuri pe care nu si le mai pot permite, in vreme ce 12% dintre britanici au renuntat la asigurarile de sanatate si la cele de viata. Premium Credit mai arata ca 14% dintre managerii si executivii companiilor mici si mijlocii cred ca angajatorii au anulat asigurarile de raspundere civila D&O.

In ceea ce priveste motivele care i-au determinat pe oameni sa renunte la anumite asigurari, 40% sustin ca primele de asigurare au crescut si nu si le mai pot permite, in vreme ce 21% spun ca se confrunta cu o scadere a veniturilor si, prin urmare, nu isi mai permit anumite polite. In cazul companiilor, 41% sustin ca au venituri mai mici si, implicit, sunt nevoite sa renunte la anumite costuri, in vreme ce 38% arata ca au renuntat la anumite asigurari prin prisma faptului ca nivelul primelor de asigurare a inregistrat cresteri considerabile.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 17.05.2019

Cele mai recente stiri:
» Poate schimba tehnologia video mobila industria de asigurari de locuinte?
» PwC: Re/asiguratorii considera ca schimbarile climatice reprezinta o amenintare tot mai mare
» ALLIANZ Partners: Ce ne aduce viitorul in materie de asistenta medicala?
» Marea Britanie: Ce tertipuri folosesc soferii pentru a cumpara asigurari auto mai ieftine sau pentru a obtine despagubiri de la asiguratori
» LEMONADE intra pe piata de asigurari din Germania
» SUA, 2008 - 2018: 991 de catastrofe naturale, care au provocat 3.928 de decese si pierderi economice de 723,9 mld. $
» SUA: 7,3 milioane de locuinte, amenintate de uragane. Costurile de reconstructie, estimate la 1,8 trilioane de dolari
» Marea Britanie: Perceptia publica, principalul obstacol in folosirea dronelor in afaceri
» Aon: Re/asiguratorii, amenintati cu pagube de ordinul miliardelor de dolari, dupa furtunile prelungite din SUA
» Marea Britanie: Despagubirile achitate pe segmentul de asigurari de calatorie, la cel mai ridicat nivel din 2010


Create AccountLog In Your Account