Stiri externe

Marea Britanie: Furturile de masini premium s-au dublat in ultimii cinci ani


Mai mult sau mai putin surprinzator, inovatiile tehnologice reprezinta o sursa de inspiratie pentru hotii din Marea Britanie, cel putin pentru cei specializati pe segmentul auto. Numarul masinilor premium furate in ultimii cinci ani s-a dublat. In perioada ianuarie-octombrie 2019, au fost furate peste 14.300 de masini premium, comparativ cu cele 6.600 furate in aceeasi perioada a anului 2015.

In prima jumatate a acestui an, au fost furate mai multe masini premium decat pe tot parcursul anului 2015, iar asiguratorii avertizeaza ca 2019 ar putea dobori recordurile privind masinile premium care se afla in vizorul hotilor. Potrivit Direct Line, masinile premium reprezinta 37% din totalul masinilor furate, in ciuda faptului ca, in Marea Britanie, reprezinta, per ansamblu, doar 25% din masinile in circulatie.

In opinia Direct Line, printre marcile de masinile premium se regasesc: Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Infinity, Jaguar, Land Rover, Lexus, Lotus, Maserati, Mercedes, Mini, Porsche, Tesla, TVR si Volvo. Datele Direct Line arata ca, incepand cu 2015, peste 67.000 de masini apartinand acestor marci premium au fost furate, o astfel de masina fiind furata, in medie, la fiecare 38 de minute.

Numarul masinilor premium a crescut constant in ultimii ani, insa rata de furt a acestora pur si simplu a explodat. Potrivit datelor Direct Line, Marea Britanie are astazi cu 1,7 milioane mai multe masini premium decat avea in 2015, ceea ce reprezinta o crestere de 26%. Pe de alta parte, furtul de masini premium - cel putin, infractiunile raportate -, a crescut, in aceeasi perioada, cu nu mai putin de 117%.

"Pasiunea noastra comuna pentru masini si tehnologie a adus masini tot mai luxoase, o crestere, in mod constant, a pretului acestor masini, dar si a posibilitatii ca acestea sa fie furate. Analiza noastra arata ca anumite marci de masini premium sunt expuse unui risc ridicat de a fi furate, de aceea este important ca proprietarii de masini sa ia masuri suplimentare de precautie, in special in lunile in care se intuneca mai devreme, pentru a se asigura ca masinile lor nu sunt tinte usoare pentru hoti", subliniaza Steve BARRETT - Head of Motor Insurance, Direct Line.

"Multi proprietari de masini considera ca, daca parcheaza pe strada pe care locuiesc, descurajeaza hotii de masini, dar cercetarile noastre arata ca acest lucru nu-i descurajeaza pe infractori. Prin urmare, vrem sa-i incurajam pe asigurati sa-si protejeze masinile investind in echipamente antifurt. Astfel de dispozitive simple, dar eficiente fac ca masinile sa fie mai putin atractive pentru infractori si, de asemenea, mult mai greu de furat", mai spune Steve BARRETT.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 09.12.2019

Cele mai recente stiri:
» Liban: Explozia din Beirut ar putea genera pierderi economice de 10-15 miliarde de dolari
» ACCENTURE: Asigurarea cyber, indispensabila in noua realitate de business
» Deloitte: Institutiile financiare vor dubla, cel mai probabil, investitiile in securitatea cyber
» Marea Britanie: LV= lanseaza Flow, un serviciu disponibil doar online pentru soferii care vor sa se asigure
» Grupul ALLIANZ: Veniturile totale s-au mentinut la 73,5 miliarde de euro in S1 2020
» Beirut, devastat dupa explozia de marti. Bilantul provizoriu: Mii de victime si sute de cladiri distruse
» Insurance Europe: Opiniile asiguratorilor europeni cu privire la Inteligenta Artificiala
» Istanbul: 2 din 3 locuinte mai vechi de 20 de ani nu au asigurare impotriva cutremurelor
» HSB (Munich Re): Atacurile cibernetice, furturile de identitate si fraudele online, in continua crestere
» RMS: Pierderile provocate industriei de catre uraganul Hanna nu vor depasi, cel mai probabil, 400 mil. dolari


Create AccountLog In Your Account