Stiri externe

Marea Britanie: Furturile de masini premium s-au dublat in ultimii cinci ani


Mai mult sau mai putin surprinzator, inovatiile tehnologice reprezinta o sursa de inspiratie pentru hotii din Marea Britanie, cel putin pentru cei specializati pe segmentul auto. Numarul masinilor premium furate in ultimii cinci ani s-a dublat. In perioada ianuarie-octombrie 2019, au fost furate peste 14.300 de masini premium, comparativ cu cele 6.600 furate in aceeasi perioada a anului 2015.

In prima jumatate a acestui an, au fost furate mai multe masini premium decat pe tot parcursul anului 2015, iar asiguratorii avertizeaza ca 2019 ar putea dobori recordurile privind masinile premium care se afla in vizorul hotilor. Potrivit Direct Line, masinile premium reprezinta 37% din totalul masinilor furate, in ciuda faptului ca, in Marea Britanie, reprezinta, per ansamblu, doar 25% din masinile in circulatie.

In opinia Direct Line, printre marcile de masinile premium se regasesc: Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Infinity, Jaguar, Land Rover, Lexus, Lotus, Maserati, Mercedes, Mini, Porsche, Tesla, TVR si Volvo. Datele Direct Line arata ca, incepand cu 2015, peste 67.000 de masini apartinand acestor marci premium au fost furate, o astfel de masina fiind furata, in medie, la fiecare 38 de minute.

Numarul masinilor premium a crescut constant in ultimii ani, insa rata de furt a acestora pur si simplu a explodat. Potrivit datelor Direct Line, Marea Britanie are astazi cu 1,7 milioane mai multe masini premium decat avea in 2015, ceea ce reprezinta o crestere de 26%. Pe de alta parte, furtul de masini premium - cel putin, infractiunile raportate -, a crescut, in aceeasi perioada, cu nu mai putin de 117%.

"Pasiunea noastra comuna pentru masini si tehnologie a adus masini tot mai luxoase, o crestere, in mod constant, a pretului acestor masini, dar si a posibilitatii ca acestea sa fie furate. Analiza noastra arata ca anumite marci de masini premium sunt expuse unui risc ridicat de a fi furate, de aceea este important ca proprietarii de masini sa ia masuri suplimentare de precautie, in special in lunile in care se intuneca mai devreme, pentru a se asigura ca masinile lor nu sunt tinte usoare pentru hoti", subliniaza Steve BARRETT - Head of Motor Insurance, Direct Line.

"Multi proprietari de masini considera ca, daca parcheaza pe strada pe care locuiesc, descurajeaza hotii de masini, dar cercetarile noastre arata ca acest lucru nu-i descurajeaza pe infractori. Prin urmare, vrem sa-i incurajam pe asigurati sa-si protejeze masinile investind in echipamente antifurt. Astfel de dispozitive simple, dar eficiente fac ca masinile sa fie mai putin atractive pentru infractori si, de asemenea, mult mai greu de furat", mai spune Steve BARRETT.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 09.12.2019

Cele mai recente stiri:
» Un alt start-up revolutioneaza segmentul auto, in incercarea de a reduce numarul victimelor accidentelor rutiere la nivel global
» UNICEF: 1 din 3 adolescente din gospodariile sarace din intreaga lume nu a fost niciodata la scoala
» Aon: Deceniul recent incheiat, cel mai costisitor din punct de vedere al dezastrelor naturale
» Companiile din UE, amendate cu peste 110 milioane de euro pentru incalcarea GDPR
» O alta catastrofa face ravagii in Australia. Pierderi de cel putin 320 mil. dolari dupa grindina severa din ultimele zile
» UE vrea sa interzica, pe o perioada de 5 ani, tehnologiile de recunoastere faciala in locurile publice
» Aon: Pagube de peste 1 miliard de dolari dupa cele mai recente fenomene meteo extreme din SUA
» Filipine: Locuitorii din apropierea vulcanului Taal transforma cenusa si deseurile din plastic in caramizi
» Insurance Europe: Proiectul de revizuire a Solvency II ar impiedica ambitiile europene, nu le-ar sustine
» ONU: Multiple episoade de vreme extrema vor avea loc in 2020


Create AccountLog In Your Account