Stiri externe

Marea Britanie: O companie de asigurari foloseste in premiera Inteligenta Artificiala pentru evaluarea rapida a daunelor auto


Premiera in industria de asigurari din Marea Britanie: Ageas - una dintre cele mai importante companii de asigurari din UK -, foloseste Inteligenta Artificiala dezvoltata de compania tehnologica Tractable pentru a evalua daunele auto si a estima reparatiile necesare.

Tehnologia sprijina astfel sarcini complexe realizate de obicei de evaluatori, cum ar fi sa identifice, in cazul unui accident, ce parti componente ale vehiculului au fost afectate si in ce masura au avut acestea de suferit de pe urma incidentului, arata reinsurance.ws.

Aceasta evaluare permite Ageas sa genereze apoi o estimare completa, inclusiv operatiunile de reparatie recomandate, precum si orele de munca necesare in acest sens si costul total. Inteligenta Artificiala poate accelera finalizarea procesului, permitandu-le asiguratilor sa trimita, prin intermediul unui smartphone, in timp ce raporteaza accidentul, imaginile cu vehiculul avariat. Primele teste in acest sens au fost realizate anul trecut, iar acum Ageas si Tractable pot rezolva lunar mii de cereri de despagubire.

Cu ajutorul Inteligentei Artificiale dezvoltate de Tractable, Ageas poate evalua, folosind imaginile trimise de reparatori, evaluatori sau asigurati, daunele aduse unui vehicul. Apoi, prin intermediul unei platforme, Inteligenta Artificiala distribuie estimarile pe partea de daune si ghideaza procesul de despagubire, pentru a se asigura ca, in cadrul companiei Ageas, fiecare cerere de despagubire in acest sens este procesata si solutionata cat mai rapid, pentru a optimiza experienta oferita consumatorilor.

"La Ageas, facem tot posibilul pentru a facilita experienta consumatorilor cu produsele de asigurare prin furnizarea unui serviciu de cea mai buna calitate. Analizam constant inovatiile digitale care ne pot ajuta sa facem acest lucru. Am realizat ca tehnologia de ultima generatie dezvoltata de Tractable ar putea face o reala diferenta in favoarea clientilor nostri, in contextul unui accident auto. Astfel, folosind Inteligenta Artificiala dezvoltata de Tractable, am optimizat experienta oferita consumatorilor pe segmentul de cerere de despagubire, sprijinind clientii in demersul acestora si, totodata, asistand tehnicienii nostri in evaluarea cat mai rapida", sustine Robin CHALLAND - Clamis Director, Ageas.

"Faptul ca Ageas foloseste, pentru a genera estimari end-to-end, Inteligenta Artificiala dezvoltata de catre Tractable reprezinta, la nivel mondial, un progres pentru industria de asigurari. Prin folosirea Inteligentei Artificiale inca de la inceputul procesului de despagubire, pentru a evalua daunele si a genera estimari, se accelereaza fiecare etapa a procesului, oferind eficienta pentru asigurator si claritate pentru asigurat. Prin acest parteneriat cu Ageas, tehnologia computer vision reprezinta un avantaj pentru oamenii din intreaga lume. Este pentru prima data cand un asigurator din Marea Britanie foloseste Inteligenta Artificiala pentru a genera estimari end-to-end, ceea ce reprezinta un progres pentru modul in care, analizand imagini cu ajutorul calculatoarelor, tehnologia computer vision este aplicata, pe o baza comerciala, la scara larga", arata Adrien COHEN - Co-Founder, Tractable.

Sursa citata mai subliniaza ca Inteligenta Artificiala dezvoltata de Tractable foloseste tehnici si tehnologii precum computer vision si machine learning si a procesat deja, la nivel global, peste 1 miliard de cereri de despagubire pe segmentul auto. Inteligenta Artificiala este antrenata pe milioane de fotografii cu avarii auto, iar algoritmii invata din experienta, analizand o gama variata de exemple de avarii auto.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 30.03.2020

Cele mai recente stiri:
» 51% dintre organizatii sunt pregatite sa faca fata unei frecvente ridicate a atacurilor cyber, pe fondul pandemiei COVID-19
» GlobalData: "Noua normalitate" pentru industria hoteliera poate gravita in jurul tehnologiei avansate
» CyberCube: Brokerii detin cheia pentru cresterea pietei de asigurari cyber
» Cel mai puternic ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani a provocat pierderi economice de peste 13 mld. dolari
» Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe
» Swiss Re: Asia emergenta va arata lumii drumul de iesire din recesiune
» GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta
» ADB: COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala
» Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020
» Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile


Create AccountLog In Your Account