Stiri externe

Marea Britanie: Perceptia publica, principalul obstacol in folosirea dronelor in afaceri


Perceptia publica ramane, in Marea Britanie, principalul obstacol in integrarea dronelor in afaceri, arata un studiu realizat de PwC. Astfel, 31% dintre respondenti au reactii pozitive fata de drone, in vreme ce mai mult de doua treimi sunt ingrijorati cu privire la potentiala folosire a dronelor in activitati ilegale. In contrast, 56% dintre liderii de business sunt pozitivi cu privire la drone si beneficiile acestora - mai mult, numarul creste pana la 83% atunci cand sunt chestionati si cei care folosesc deja aceasta tehnologie.

Cel mai recent studiu PwC, "Building trust in drones - the importance of education, accountability and reward", a chestionat mai multi lideri publici si de business cu privire la atitudinile lor fata de drone si reglementarea acestui aspect. Studiul arata ca mediul de business considera ca increderea publicului in aceasta tehnologie e cel mai important obstacol in dezvoltarea acesteia. Mai mult de o treime (35%) din liderii de business considera ca dronele nu sunt adoptate in industria lor din cauza perceptiilor negative. 43% considera ca industria ar avea de castigat de pe urma folosirii dronelor.

"Intre mediul de afaceri si publicul larg, exista discrepante clare cu privire la atitudinile fata de drone. De asemenea, subliniaza la fel de clar ca potentialul acestei tehnologii nu este pe deplin inteles. Comunitatea dronelor - din toate sectoarele industriei, precum si din guvern si societatea civila -, trebuie sa schimbe directia discursului public, de la incertitudini si jucarii, la oportunitati si responsabilitate. Acest lucru poate fi obtinut printr-o mai buna educatie cu privire la folosirea dronelor, dar si printr-o mai buna intelegere a reglementarilor si a responsabilitatii. Publicul va avea incredere intr-o noua tehnologie doar daca intelege cine reglementeaza si cine supravegheaza acea tehnologie. Studiul nostru arata ca, pana in anul 2030, folosirea dronelor ar aduce un plus de 42 de miliarde de lire sterline la economia Marii Britanii. Pentru a atinge cu adevarat aceste rezultate pozitive, comunitatea dronelor mai are mult de munca in a educa o societate la o scara cat mai larga", a declarat Elaine WHYTE - UK Drones Leader, PwC.

Sustinerea neasteptata de care beneficiaza aceasta perceptie negativa a dronelor reprezinta o lipsa de intelegere atat din partea companiilor, cat si din partea publicului. Mai mult de jumatate dintre liderii de business (53%), mai arata sursa citata, recunosc ca exista o lipsa de intelegere a dronelor in general si, prin urmare, nu iau in considerare folosirea acestei tehnologii.

In ceea ce priveste responsabilitatea si reglementarea, 70% din cetateni nu s-ar simti increzatori ca ar putea identifica folosirea gresita a unei drone. Lipsa de intelegere a responsabilitatii si a reglementarii subliniaza clar incertitudinile si perceptiile negative la o scara mai larga. Responsabilitatea de a pilota o drone ramane, la randul ei, o problema, 96% dintre cetateni sustinand ca proprietarul dronei ar trebui sa aiba o varsta minima pentru a folosi aceasta tehnologie, iar 77% considera ca aceasta varsta ar trebui sa fie de cel putin 16 ani.

Aplicabilitatea este un domeniu in care liderii de business si publicul larg par sa fie de acord. Astfel, 85% dintre liderii de business si 83% dintre cetateni considera ca, in eventualitatea unui accident serios in care este implicata o drona, autoritatile competente ar trebui sa poata lua masuri decisive, incluzand aici chiar si eliminarea fortata a dronelor.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 11.06.2019

Cele mai recente stiri:
» Germania: Proprietarii de locuinte si chiriasii pot verifica online riscul individual de furtuna
» AXA: COVID-19 subliniaza rolul critic pe care il joaca industria de re/asigurari
» ALLIANZ: Pandemia COVID-19, de trei ori mai dura pentru asiguratori decat ultima criza financiara
» Dezastrele naturale din ultima perioada au facut ravagii in intreaga lume, provocand pierderi materiale si umane semnificative
» Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de aproximativ 4 miliarde de dolari
» Securitatea cibernetica trebuie sa fie o preocupare pentru intreaga organizatie, nu doar pentru echipa de securitate
» Pe fondul pandemiei, investitorii opteaza pentru asigurari "usage-based"
» Aon: SUA se confrunta cu pierderi asigurate de peste 4 mld. dolari dupa fenomenele meteo extreme din luna mai
» Guy Carpenter: 2020 ar putea aduce pierderi de peste 160 mld. dolari pentru industria de re/asigurari
» Industria de asigurari de calatorie, setata pentru o recuperare lenta


Create AccountLog In Your Account