Stiri externe

Marea Britanie: Peste trei milioane de locuinte, in pericol de incendiu din cauza instalatiilor de Craciun


Cel putin trei milioane de locuinte din Marea Britanie sunt amenintate, in perioada sarbatorilor de iarna, de incendii, iar asta prin prisma faptului ca, potrivit unui studiu realizat de ZURICH UK, proprietarii de locuinte lasa instalatiile de Craciun in priza peste noapte sau, nu in putine cazuri, chiar pe toata perioada sarbatorilor de iarna. Acest lucru, subliniaza ZURICH, este sinonim cu riscul de incendiu la locuinta.

Decoratiunile electrice nesigure, instalatii de calitate indoielnica sau prizele supraincarcate sunt elemente care pot genera un incendiu. O analiza a datelor ZURICH arata ca, in decembrie, comparativ cu orice alta luna, cererile de despagubire pentru incendiu cresc ingrijorator. De cele mai multe ori, cauza incendiului e reprezentata fie de lumanari si/sau instalatiile de Craciun, fie de o defectiune sau un scurtcircuit.

Cat de mare este riscul de incendiu? In Marea Britanie, foarte mare, de vreme ce, potrivit studiului, 77% dintre britanici folosesc instalatii electrice pentru a impodobi bradul de Craciun. De asemenea, 29% dintre britanici isi decoreaza casele la exterior cu lumini si instalatii electrice, in vreme ce 21% folosesc instalatii LED pentru a decora casele la exterior, in perioada sarbatorilor de iarna.

In acest context, nu putini sunt cei care, fara sa isi dea seama, isi ameninta singuri locuintele, dimpotriva. Astfel, potrivit ZURICH, nu mai putin de 6% dintre britanici lasa instalatiile electrice in priza permanent in perioada sarbatorilor de iarna. Adica, la scot din priza abia atunci cand despodobesc bradul. Totodata, alti 6% lasa instalatiile in priza peste noapte si le scot din priza doar atunci cand pleaca de acasa.

"Craciunul reprezinta un moment de sarbatoare, iar decoratiunile reprezinta o parte importanta a acestei sarbatori. Cu toate acestea, desi instalatiile de brad sunt o scanteie magica pentru aceste momente, ele pot fi si periculoase, daca sunt neglijate cateva aspecte simple. Instalatiile de calitate indoielnica, prizele supraincarcate si luminile lasate nesupravegheate peste noapte sau in timp ce sunteti afara casei, va pot ameninta locuinta. Pentru a reduce posibilitatea izbucnirii unui incendiu din cauza instalatiilor de Craciun, asigurati-va ca opriti instalatiile atunci cand sunteti afara sau inainte sa va bagati in pat, peste noapte. De asemenea, tineti bradul departe de orice sursa de caldura. Sunt aspecte simple, dar care va vor ajuta sa va asigurati ca singura flacara prezenta in aceste momente de sarbatoare este flacara de pe budinca de Craciun", a declarat, pentru The Actuarial Post, Phil OST - Home Insurance Expert, ZURICH.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 05.12.2018

Cele mai recente stiri:
» GENERALI a achizitionat CMISL, firma care gestioneaza activele Bank of America
» Riscul atacurilor cibernetice, o provocare pentru brokerii de asigurare din zilele noastre
» Modelele catastrofice "trebuie sa evolueze pentru a tine pasul cu schimbarile climatice"
» Marea Britanie: Asigurarea auto va fi obligatorie si pentru masinile autonome
» SWISS Re: Deficitul de protectie poate fi o oportunitate pentru industria asigurarilor
» LEMONADE anunta ca se extinde la nivel european
» Sapte tari europene acuza Google ca nu respecta confidentialitatea datelor personale
» Autoritatile de reglementare din Marea Britanie si Olanda amendeaza Uber pentru atacul cibernetic din 2016
» AXA cumpara restul de 50% din actiunile AXA Tianping
» Cine sunt asiguratorii americani cu cele mai bune reputatii?


Create AccountLog In Your Account