Stiri externe

Mari asiguratori din Japonia vor sa modifice primele de asigurare corporate in functie de expunerea la inundatii


Cei mai importanti asiguratori P&C (Property & Casualty) din Japonia vor ca, incepand cu anul viitor, sa majoreze primele de asigurare corporate cu pana la 10%, in zonele cu risc ridicat de inundatii, noteaza Insurance Asia News, care citeaza un raport realizat de Nikkei Asian Review. Pe de alta parte, zonele cu risc scazut de inundatii vor avea o scadere a primelor de asigurare de aproximativ 2-3%.

Potrivit sursei citate, asiguratorii niponi vor introduce noile polite in ianuarie 2021 si vor calcula primele de asigurare corporate in baza expunerii clientilor la riscul de inundatii, folosind in acest sens hartile de risc realizate de autoritati. Insurance Asia News nota, in iulie 2020, ca asiguratorii non-life din Japonia vor creste, incepand cu ianuarie 2021, primele de asigurare impotriva incendiilor, iar proprietarii de locuinte vor plati cu 6-8% mai mult. In Japonia, politele de asigurare impotriva incendiilor acopera si pagubele produse vant si inundatii, dar nu si cele provocate de cutremur.

Aceasta initiativa vine pe fondul faptului ca, in ultimii ani consecutivi, dezastrele naturale au provocat, in Japonia, pierderi semnificative. De exemplu, arata sursa citata, anul fiscal 2019-2020 a adus, pentru cei mai importanti asiguratori din Japonia (MS&AD, Sompo Japan, Tokio Marine & Nichido Fire Insurance), o nota de plata de 10 miliarde de dolari numai pentru daunele provocate de furtuni. De asemenea, 2018 a fost un an in care despagubirile non-life au atins un nivel record de 14 miliarde de dolari.

Insurance Asia News mai arata, citand Nikkei Asian Review, ca Sompo Japan a declarat ca, in zonele cu risc ridicat de inundatii, companiile mici si mijlocii "se pot astepta la o crestere a primei anuale cu cateva mii sau zeci de mii de yeni".

Pe de alta parte, Tokio Marine va stabili trei niveluri de calcul pentru prima de asigurare. Cele mai multe polite subscrise de Tokio Marine (70%) sunt in zone cu risc scazut, acolo unde se va aplica o reducere de 2% a primelor de asigurare. In zonele cu risc ridicat, prima de asigurare va creste cu aproximativ 2%, aceasta modificare urmand a fi valabila pentru aproximativ 20% din politele subscrise de Tokio Marine. Pentru celelalte 5% din polite, compania va aplica o cestere de peste 10% a primelor, pe fondul faptului ca primele respective sunt subscrise in zone cu risc ridicat, "unde se asteapta daune materiale".


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 12.08.2020

Cele mai recente stiri:
» ALLIANZ va achizitiona 5 asiguratori P&C din Africa de Est, in cadrul unei tranzactii de 100 de milioane de dolari
» Probabilitatea achizitionarii de asigurari cyber, pe fondul pandemiei COVID-19, mai mare in randul companiilor mici si mijlocii
» KPMG: COVID-19 declanseaza investitii imense in tehnologie
» Munich Re si CoreLogic, parteneriat pentru modelarea riscului climatic
» COVID-19 a schimbat, la nivel global, perceptiile cu privire la asigurarile de viata si de sanatate
» Polonia: PZU a lansat o asigurare de raspundere civila pentru biciclisti si utilizatori de scutere
» Piata de asigurari din Georgia - live pe YouTube XPRIMM TV, miercuri, 30 septembrie
» Polonia: PZU Auto Ochrony Prawna, un nou serviciu pentru flote auto si clientii de leasing
» Raport Willis Re: Criza COVID-19 alimenteaza pierderile cibernetice
» Macedonia de Nord, S1 2020: Asigurarile property au crescut cu 20,5%


Create AccountLog In Your Account