Stiri externe

Munich Re, printre asiguratorii rachetei Vega, care a esuat la scurt timp dupa lansare si a distrus un satelit EAU


Munich Re a dezvaluit ca este unul dintre asiguratorii rachetei europene Vega, care, saptamana trecuta, a esuat la aproximativ doua minute dupa ce fusese lansata dintr-o baza europeana din Guyana Franceza. Racheta Vega, aflata la a 15-a lansare, trebuia sa plaseze pe orbita un satelit de monitorizare a Terrei - FalconEye1 -, pentru Emiratele Arabe Unite, informeaza Insurance Business Mag.

La doua minute de la lansare, racheta a explodat si a distrus si un satelit al Emiratelor Arabe Unite, totalul pierderilor fiind estimat, potrivit presei internationale, la sute de milioane de dolari. Satelitul, care avea o greutate de 1.197 de kilograme, urma sa fie plasat pe o orbita aflata la 611 kilometri deasupra Terrei si urma "sa raspunda nevoilor fortelor armate ale EAU si sa furnizeze imagini pentru piata comerciala."

Initial, lansarea rachetei Vega - racheta sponsorizata de Agentia Spatiala Europeana -, fusese amanata de doua ori, din cauza conditiilor nefavorabile. Pana acum, nu au fost determinate cauzele care au stat la baza acestui esec, iar Agentia Spatiala Europeana a anuntat ca, pe intreaga perioada a investigatiilor, alte lansari care folosesc rachete Vega au fost amanate.

Potrivit unui raport Reuters, citat de Insurance Business Mag, asigurarea combinata pentru racheta Vega si pentru satelitul EAU avea o valoare totala de 415,57 milioane de dolari. David TODD - Head of Space Content, Seradata -, a declarat, pentru Reuters, ca aceasta este cea mai mare pierdere de asigurare spatiala care s-a inregistrat vreodata.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 15.07.2019

Cele mai recente stiri:
» Un alt start-up revolutioneaza segmentul auto, in incercarea de a reduce numarul victimelor accidentelor rutiere la nivel global
» UNICEF: 1 din 3 adolescente din gospodariile sarace din intreaga lume nu a fost niciodata la scoala
» Aon: Deceniul recent incheiat, cel mai costisitor din punct de vedere al dezastrelor naturale
» Companiile din UE, amendate cu peste 110 milioane de euro pentru incalcarea GDPR
» O alta catastrofa face ravagii in Australia. Pierderi de cel putin 320 mil. dolari dupa grindina severa din ultimele zile
» UE vrea sa interzica, pe o perioada de 5 ani, tehnologiile de recunoastere faciala in locurile publice
» Aon: Pagube de peste 1 miliard de dolari dupa cele mai recente fenomene meteo extreme din SUA
» Filipine: Locuitorii din apropierea vulcanului Taal transforma cenusa si deseurile din plastic in caramizi
» Insurance Europe: Proiectul de revizuire a Solvency II ar impiedica ambitiile europene, nu le-ar sustine
» ONU: Multiple episoade de vreme extrema vor avea loc in 2020


Create AccountLog In Your Account