Stiri externe

O companie din Marea Britanie a lansat o asigurare pentru evenimentele transmise live in mediul online


Transmiterea live a evenimentelor nu mai este o practica noua de multa vreme, insa, pe fondul masurilor de carantina si distantare sociala instituite ca urmare a pandemiei COVID-19, multe evenimente majore au fost anulate, amanate sau mutate online. In acest context, Beazley, o companie britanica de asigurari, a lansat o asigurare ce acopera organizatorii de evenimente online in cazul in care un eveniment virtual e perturbat sau anulat ca urmare a unor probleme de transmisie.

Potrivit companiei, polita conceputa de Beazley pentru acoperirea evenimentelor transmise online sprijina organizatorii al caror succes graviteaza in jurul platformelor tehnologice cu ajutorul carora evenimentele virtuale sunt transmise live. Daca un eveniment este anulat pe fondul problemelor de transmisie, polita acopera pierderi precum costuri operationale, cheltuieli sau venituri brute obtinute din publicitate sau din vanzarea de bilete pentru accesul online.

"De mai multa vreme, multiple evenimente - de la conferinte de business, pana la festivaluri de muzica -, au avut un element online, care a fost acoperit printr-o polita de asigurare a evenimentelor. Cu toate acestea, pe fondul pandemiei COVID-19, vedem tot mai multe evenimente fie reorganizate, fie create de la zero pentru audiente pur virtuale. Chiar si pe fondul relaxarii masurilor de carantina, ne asteptam ca astfel de evenimente sa continue, atat pe partea de business, cat si pe partea de relaxare, pentru ca oamenii vor continua sa evite multimile inutile. Aceste evenimente depind de functionarea tehnologiei folosite, iar o problema la acest nivel poate avea un impact financiar semnificativ, ceea ce inseamna ca o asigurare solida este obligatorie. Asigurarea pentru transmiterea evenimentelor virtuale conceputa de Beazley ofera o acoperire simpla si clara, adaptata riscurilor pe care le implica gazduirea evenimentelor virtuale", explica Mark SYMONS - Contingency Underwriter, Beazley.

Asigurarea conceputa de Beazley este disponibila la nivel global si are o acoperire de pana la 10 milioane de dolari.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 23.06.2020

Cele mai recente stiri:
» Germania: Proprietarii de locuinte si chiriasii pot verifica online riscul individual de furtuna
» AXA: COVID-19 subliniaza rolul critic pe care il joaca industria de re/asigurari
» ALLIANZ: Pandemia COVID-19, de trei ori mai dura pentru asiguratori decat ultima criza financiara
» Dezastrele naturale din ultima perioada au facut ravagii in intreaga lume, provocand pierderi materiale si umane semnificative
» Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de aproximativ 4 miliarde de dolari
» Securitatea cibernetica trebuie sa fie o preocupare pentru intreaga organizatie, nu doar pentru echipa de securitate
» Pe fondul pandemiei, investitorii opteaza pentru asigurari "usage-based"
» Aon: SUA se confrunta cu pierderi asigurate de peste 4 mld. dolari dupa fenomenele meteo extreme din luna mai
» Guy Carpenter: 2020 ar putea aduce pierderi de peste 160 mld. dolari pentru industria de re/asigurari
» Industria de asigurari de calatorie, setata pentru o recuperare lenta


Create AccountLog In Your Account