Asigurari

O noua companie de asigurari pe piata din Moldova - INTACT Asigurari obtine licenta de la CNPF


Autoritatea de supraveghere financiara de la Chisinau (CNPF) a emis, de curand, licenta de activitate pe termen nelimitat pentru INTACT Asigurari Generale. Compania devine cea de-a 15-a societate de asigurare activa din Moldova, intrand astfel pe o piata care s-a ridicat anul trecut la 1,38 miliarde lei.

Asa cum a scris anterior portalul specializat www.xprimm.md, INTACT Asigurari este succesoarea unei societati de asigurare mai vechi - VitoriaAsig, care la inceputul anului 2013 a depus benevol licenta.

"Am reluat activitatea deoarece dorim sa aducem o noua abordare, inovatoare. Cota de piata este mai putin relevanta pentru noi, mizam pe profitabilitate si recunoasterea clientilor", a declarat pentru www.xprimm.md Calin TOMULET, Directorul General al companiei.

Asiguratorul va desfasura operatiuni pe mai multe clase de asigurari generale, printre care auto, raspunderi civile, asigurari de sanatate etc. Odata cu obtinerea licentei pentru politele RCA interne, INTACT Asigurari devine si membru asociat al biroului asiguratorilor auto din Moldova (BNAA), insa fara dreptul de a vinde polite Carte Verde.

"Acesta este un proiect de viitor, conjunctura actuala a pietei pe acest segment ne-a determinat sa nu intram pentru moment pe aceasta nisa", a subliniat Calin TOMULET.

Potrivit datelor oficiale, din Consiliul de Administratie al companiei fac parte Boris LUPASCU, Tudor COLUN si Ion COLUN, actionar majoritar al companiei fiind TOMTACT Grup SRL. La randul sau, Calin TOMULET a obtinut avizarea in calitate de Director General, avand o experienta de peste 10 ani in domeniul asigurarilor. El a ocupat in trecut diverse functii in cadrul societatilor de asigurare MOLDCARGO si KLASSIKA Asigurari.

Mai multe detalii despre piata de asigurari din Moldova aici.


Share |


Editor: Ana PREDA | Publicat pe 22.06.2017Create AccountLog In Your Account