Stiri externe

O tanara de 22 de ani, condamnata la inchisoare, dupa ce si-a taiat mana pentru a incasa o asigurare de peste 1 mil. euro


Un tribunal din Slovenia a decis vineri, 11 septembrie 2020, ca o tanara de 22 de ani va petrece urmatorii 2 ani in spatele gratiilor, dupa ce aceasta si-a taiat in mod deliberat mana, folosind un fierastrau circular, pentru a beneficia de pe urma unei cereri frauduloase de despagubire, informeaza Insurance Journal.

Tribunalul districtual din Ljubljana a declarat ca, la inceputul anului 2019, Julija ADLESIC si partenerul sau au fost de acord ca tanara sa isi taie mana stanga, la nivelul incheieturii. In acest context, Julija ADLESIC a fost acuzata si gasita vinovata de savarsirea infractiunii de tentativa de frauda in asigurari.

Cu un an inainte, sustine instanta slovena, tanara semnase contracte de asigurare cu 5 companii diferite. Julija ar fi beneficiat, per total, de o despagubire de peste 1 milion de euro, 380.000 de euro din aceasta suma urmand a fi achitati imediat, restul - ca indemnizatie lunara de 3.000 de euro pana la sfarsitul vietii.

Potrivit sursei citate, Julija ADLESIC a inscenat acest accident cu ajutorul a doua persoane: iubitul sau si, respectiv, tatal acestuia. Iubitul a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, in vreme ce tatal acestuia a primit o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare.

Cei doi au transportat-o pe Julija la spital, spunand ca tanara s-a accidentat in timp ce taia crengi. Insa, subliniaza autoritatatile locale, cei trei nu au adus si mana sectionata cu ei. Asta, pentru a se asigura ca, dupa acest accident, dizabilitatea va fi permanenta. Mana taiata a fost recuperata de politisti si reatasata la bratul tinerei dupa o interventie chirurgicala care a avut loc intr-un spital din Ljubljana.

Procurorii au declarat, printre altele, ca, cu cateva zile inainte de acest accident, iubitul Julijei ADLESIC a cautat pe Internet informatii despre modul in care functioneaza mainile artificiale, acest lucru, in opinia procurorilor, si nu numai, fiind o alta dovada a faptului ca Julija si-a taiat mana in mod intentionat.

In timpul procesului, arata Insurance Journal, Julija ADLESIC a pledat nevinovata, sustinand ca nu si-ar fi sectionat mana intentionat. "Nimeni nu vrea sa fie schilodit. Tineretea mea a fost distrusa. Mi-am pierdut mana la 20 de ani. Numai eu stiu cum s-a intamplat", a declarat Julija in fata instantei.

Procesul a suscitat interes atat din partea mass-media, cat si din partea publicului, noteaza sursa citata. La finalul procesului, Marjeta DVORNIK - Judecator, Tribunalul districtual din Ljubljana -, a spus: "Credem ca sentintele sunt corecte si adecvate si isi vor indeplini scopul."


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 14.09.2020

Cele mai recente stiri:
» KPMG: COVID-19 declanseaza investitii imense in tehnologie
» Munich Re si CoreLogic, parteneriat pentru modelarea riscului climatic
» COVID-19 a schimbat, la nivel global, perceptiile cu privire la asigurarile de viata si de sanatate
» Polonia: PZU a lansat o asigurare de raspundere civila pentru biciclisti si utilizatori de scutere
» Piata de asigurari din Georgia - live pe YouTube XPRIMM TV, miercuri, 30 septembrie
» Polonia: PZU Auto Ochrony Prawna, un nou serviciu pentru flote auto si clientii de leasing
» Raport Willis Re: Criza COVID-19 alimenteaza pierderile cibernetice
» Macedonia de Nord, S1 2020: Asigurarile property au crescut cu 20,5%
» Ungaria: MNB le solicita asiguratorilor revizuirea tarifelor RCA
» Croatia: Primele brute subscrise in piata de asigurari ar putea scadea, pana la finele anului, cu 4,4% y-o-y


Create AccountLog In Your Account