Romania

Peste 400 de accidente rutiere s-au produs, in primele 9 luni, in urma neacordarii de prioritate pietonilor


Pietonii reprezinta o categorie de participanti la trafic extrem de vulnerabila. Conform datelor publicate de IGPR - Inspectoratul General al Politiei Romane, in primele 9 luni ale anului 2019, s-au produs 464 de accidente rutiere pe fondul neacordarii de prioritate pietonilor, in urma carora 58 de persoane au decedat, iar alte 412 au fost ranite grav.

Pentru a reduce riscul unui astfel de accident, Politia Romana ii sfatuieste pe soferi:
  • Reduceti viteza si conduceti cu mare atentie in zona locurilor special amenajate pentru traversare, a scolilor si pe drumuri publice fara trotuar din localitati;
  • Acordati prioritate pietonilor angajati in traversare;
  • Adaptati viteza la conditiile meteo si rutiere, ca sa puteti opri in siguranta;
  • Lasati telefonul mobil si mesajele pentru urmatoarea stationare;
  • Pastrati o distanta suficienta fata de masina din fata dumneavoastra;
  • Nu stationati in zona trecerii de pietoni ca sa nu blocati vizibilitatea celorlalti soferi.
De asemenea, pentru a preveni si reduce evenimentele rutiere produse din cauza neacordarii prioritatii de trecere pietonilor de catre conducatorii de vehicule, Politia Romana a lansat, pe 17 octombrie a.c., campania de prevenire rutiera "TRAUME IREPARABILE", sub sloganul "Masinile se repara, oamenii nu!". Demersul urmareste informarea soferilor si a celorlalti participanti la traficul rutier cu privire la consecintele neacordarii prioritatii de trecere pietonilor.

Clipul video pentru promovarea mesajului, care poate fi urmarit aici, a fost realizat cu ajutorul victimelor unor evenimente rutiere, astfel incat conducatorii de vehicule sa constientizeze ca pietonii sunt vulnerabili, iar riscurile la care ii expun in cazul unui accident sunt foarte mari. In timp ce masinile se repara si merg mai departe, de cele mai multe ori, persoanele accidentate sufera traume fizice si psihice greu sau imposibil de depasit.

Campaniile de siguranta rutiera, o solutie pentru reducerea accidentelor

Cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

Printre masurile de preventie pe care le desfasoara Politia Romana se numara sustinerea si desfasurarea mai multor campanii de educatie si preventie rutiera. De asemenea, Politia Romana sustine, inca de la lansarea proiectului in 2016, campania nationala de siguranta si preventie rutiera "FII TREAZ LA VOLAN!". Anul acesta, proiectul, initiat de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, a ajuns la cea de-a IV-a editie.


Share |


Editor: Adina TUDOR | Publicat pe 17.10.2019

Cele mai recente stiri:
» Noua editie a XPRIMM Insurance Report este acum LIVE!
» VIDEO: Asiguratorii ar putea plati circa 15 milioane de lei in urma fenomenelor atmosferice din iunie
» VIDEO: PAID a avizat 200 de dosare de dauna dupa inundatiile din iunie si a rezervat un milion de lei
» Eurostat: Peste 1.800 de romani si-au pierdut viata in accidentele rutiere din 2018
» VIDEO: Cum convingem romanii sa-si asigure locuintele? Principalele declaratii din dezbaterea XPRIMM Time for Business
» Incep inscrierile la Programul de Masterat de Tehnici Actuariale! Examenul de admitere, exclusiv online
» Digitalizarea si procesele de invatare - noi programe de pregatire profesionala in asigurari
» Serviciul de Ambulanta Caras-Severin aloca aproape 1 mil. lei pentru asigurari auto
» INFOGRAFIC: Peste un sfert dintre romani sunt mai interesati de asigurarile de sanatate ca urmare a pandemiei COVID-19
» Dezbatere XPRIMM Time for Business: Cum convingem romanii sa se asigure?


Create AccountLog In Your Account