Piata Asigurarilor
REZULTATELE PIETEI DE ASIGURARI IN 2017

Piata de asigurari din Moldova a inregistrat in anul precedent un volum de prime brute subscrise in valoare de 1,5 miliarde lei, in crestere cu 4,8% fata de anul 2016, arata datele preliminare ale autoritatii de supraveghere (CNPF), centralizate in premiera de portalul specializat www.xprimm.md.

Cifrele arata o schimbare in clasamentul societatilor de profil, astfel ca MOLDASIG revine pe prima pozitie (avand o cota de piata de 14,32%), urmata in clasament de doua societati cu capital austriac  - DONARIS VIG si GRAWE Carat Asigurari, intre care exista o diferenta a subscrierilor de doar 3 mii de lei moldovenesti! In general, din analiza rezultatelor inregistrate in anul precedent, se observa ca diferenta intre volumul subscrierilor in cazul primelor 3 companii din piata este relativ mica, astfel ca ne putem astepta si la alte schimbari in acest sens pe parcursul acestui an.

ASTERRA Asigurari urmeaza in clasament pe pozitia a patra (9,86% cota de piata), urmata de GENERAL Asigurari (9,68%) si KLASSIKA Asigurari (9,60%).

In ceea ce priveste despagubirile achitate de companii, acestea au fost in scadere fata de 2016 cu 2,15%, reprezentand 507,9 milioane lei. Cele mai multe despagubiri au fost platite de catre DONARIS VIG (78,5 milioane lei), MOLDASIG (78,1 milioane lei) si ALLIANCE Insurance Group (65,8 milioane lei).

COMPANII DE ASIGURARE - DATE FINANCIARE 
ANUL 2017

http://xprimm.md/images/arrow_red.gif Total piata
http://xprimm.md/images/arrow_red.gif
Carte Verde
http://xprimm.md/images/arrow_red.gif RCA

COMPANII DE BROKERAJ IN ASIGURARI - DATE FINANCIARE PENTRU IANUARIE - SEPTEMBRIE 2017

http://xprimm.md/images/arrow_red.gif Primele intermediate pe clase de asigurari


Nota importanta:

1. Toate calculele realizate de redactia portalului www.xprimm.md au la baza rezultatele comunicate de Comisia Nationala a Pietei Financiare (CNPF). 

2. Pentru calculele in euro s-a tinut cont de urmatoarele rate medii de schimb comunicate de Banca Nationala a Moldovei:

20.4099 MDL/ EUR – 31 decembrie 2017


20.8895 MDL/EUR – 31 decembrie 2016ARHIVA


Create AccountLog In Your Account