Romania

Politia Romana: Numarul accidentelor grave a scazut usor in acest an


La nivel national, de la inceputul anului, pana la 3 noiembrie 2019, pe drumurile publice s-au inregistrat 6.857 de accidente (cu 310 mai putine fata de aceeasi perioada a anului 2018), soldate cu decesul a 1.475 de persoane (cu 63 mai putine) si ranirea grava a altor 6.470 (cu 358 mai putine), a anuntat Politia Romana.

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost reprezentate de indisciplina pietonilor (18% din total), viteza (17%), indisciplina biciclistilor (11%), neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor (9%), respectiv neacordarea prioritatii de trecere pietonilor (8%).

5 zile de actiune in trafic

Indisciplina pietonilor, a biciclistilor, viteza, neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor sau pietonilor reprezinta principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. Acesta este si motivul pentru care Politia Romana, prin structurile rutiere, a derulat, timp de 5 zile, la nivel national, o actiune pentru siguranta in trafic.

Astfel, in perioada 13 - 17 noiembrie a.c., sub coordonarea Directiei Rutiere, au fost organizate si desfasurate actiuni prin care s-a urmarit prevenirea si combaterea acestor cauze ale accidentelor grave.

In prima zi a actiunii, politistii au actionat, in special, pentru combaterea neacordarii prioritatii de trecere pietonilor si vehiculelor. Urmatoarea zi s-a actionat pentru combaterea abaterilor savarsite de catre biciclisti si pietoni, iar in zilele urmatoare, actiunea a vizat combaterea nerespectarii regimului legal de viteza si depistarea si sanctionarea conducatorilor de autovehicule aflati sub influenta bauturilor alcoolice ori a substantelor psihoactive.

Politistii au constatat 420 de infractiuni la regimul circulatiei, iar pentru alte nereguli constatate au fost aplicate 25.787 de sanctiuni contraventionale la legislatia rutiera (9.398 au fost pentru viteza neregulamentara, 1.671 au fost aplicate pietonilor pentru diferite abateri, alte 1.259 biciclistilor, 367 pentru depasire neregulamentara, 353 pentru neacordare de prioritate pietonilor, alte 208 pentru neacordarea prioritatii vehiculelor, 352 pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, iar pentru oprire nejustificata sau conducere pe banda de urgenta au fost aplicate 160 de amenzi).

Au fost retinute 2.326 de permise de conducere si retrase 864 de certificate de inmatriculare.

Cresterea sigurantei rutiere are o influenta importanta si in industria de asigurari, in vederea reducerii accidentelor si, implicit, a daunelor auto achitate de asiguratori.

Astfel, cresterea sigurantei rutiere reprezinta o prioritate pentru Romania, iar necesitatea initiativelor care vizeaza cresterea sigurantei rutiere ramane la fel de importanta ca oricand.

In acest context, APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor a lansat in vara acestui an a IV-a editie a campaniei FII TREAZ LA VOLAN! care si-a propus sa aduca in prim plan pericolele oboselii la volan, alaturi de sfaturile obisnuite de siguranta rutiera. Mai multe detalii despre proiect sunt disponibile pe treazlavolan.ro si Facebook.com/treazlavolan.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 19.11.2019

Cele mai recente stiri:
» A fost stabilit un set de bune practici pentru a sprijini consumatorii in contextul COVID-19
» Mai putin de o saptamana pana incep inscrierile online la Programul de Masterat de Tehnici Actuariale
» CCR: Legea adoptata de Parlament privind acordarea unor despagubiri ca urmare a secetei este neconstitutionala
» Masinile cu volan pe dreapta ar putea sa nu mai fie inmatriculate in Romania de la 1 ianuarie 2021
» Mercer Marsh Benefits: Cresterea numarului de cazuri COVID-19, in Romania, modifica tipurile de beneficii acordate angajatilor
» INFOGRAFIC (partea a III-a): Vanzarea unei polite PAD este mai mult decat un act comercial
» Compania FII TREAZ LA VOLAN! si riscul comportamentului agresiv in trafic
» Actiune pentru siguranta rutiera: Politistii au retinut peste 4.200 de permise de conducere intr-o saptamana
» 26 de companii de asigurare vor fi incluse in exercitiul de evaluare a activelor si pasivelor, in S2
» De ce este necesara adaptarea permanenta a cursurilor de pregatire profesionala?


Create AccountLog In Your Account