Stiri externe

Primul stat care foloseste, la scara larga, Inteligenta Artificiala pentru a depista soferii care folosesc telefonul mobil in timp ce conduc


Un stat din Australia foloseste in premiera Inteligenta Artificiala pentru a implementa, la scara larga, un program de supraveghere video a traficului, pentru a detecta automat soferii care folosesc telefonul mobil in timp ce conduc. Programul a fost implementat in New South Wales, incepand cu data de 1 decembrie, dupa o perioada de 6 luni in care a fost testat, timp in care, sustin autoritatile, a depistat peste 100.000 de soferi care foloseau telefonul mobil la volan.

O tehnologie similara a fost testata si in Anglia si Arabia Saudita, dar programul derulat de catre New South Wales e primul la nivel global implementat la scara larga. Potrivit sursei citate, prezenta camerelor de supraveghere nu este semnalizata. "Din pacate, trebuie sa ne folosim de elementul surpriza pentru a-i face pe oameni sa creada ca pot fi surprinsi oricand. Vreau ca acest comportament sa se schimbe si vreau sa se schimbe imediat", spune, pentru Mashable, Andrew CONSTANCE - Ministrul Transporturilor.

Camerele de supraveghere nu pot identifica in timp real soferii care folosesc telefonul mobil la volan, insa fotografiaza fiecare vehicul care intra in raza de actiune si, apoi, folosesc Inteligenta Artificiala pentru a analiza imaginile. Daca software-ul detecteaza o posibila infractiune, atunci imaginea este analizata de un angajat, pentru a se stabili daca este infractiune si, prin urmare, trebuie sanctionata.

In primele trei luni, soferii surprinsi de camerele de supraveghere ca folosesc telefonul mobil la volan se aleg doar cu avertisment. Dupa cele 3 luni, soferii depistati ca incalca legea vor fi sanctionati cu amenda in cuantum de 344 de dolari (457 de dolari, daca infractiunea a fost comisa in apropierea scolilor) si, de asemenea, si cu 5 puncte de penalizare.

In momentul de fata, autoritatile locale au demarat controale pentru a se asigura ca "imaginile capturate vor fi stocate si administrate in siguranta." Daca Inteligenta Artificiala nu depisteaza un telefon mobil in imaginea surprinsa, poza este stearsa, in cel mult o ora, inainte sa fie vazuta de un angajat. Pe de alta parte, arata The Guardian, daca Inteligenta Artificiala detecteaza un telefon mobil, dar prezenta acestuia nu poate fi confirmata de un angajat, poza este stearsa in cel mult 48 de ore.

Autoritatile din New South Wales, mai arata sursa citata, vor ca, in urmatorii 3 ani, sa extinda sistemul de supraveghere video a traficului si, pana in 2023, sa realizeze anual, cu ajutorul Inteligentei Artificiale, nu mai putin de 135 de milioane de verificari. In momentul de fata, Australia are, potrivit autoritatilor, 19,5 milioane de autovehicule inregistrate.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 13.12.2019

Cele mai recente stiri:
» Liban: Explozia din Beirut ar putea genera pierderi economice de 10-15 miliarde de dolari
» ACCENTURE: Asigurarea cyber, indispensabila in noua realitate de business
» Deloitte: Institutiile financiare vor dubla, cel mai probabil, investitiile in securitatea cyber
» Marea Britanie: LV= lanseaza Flow, un serviciu disponibil doar online pentru soferii care vor sa se asigure
» Grupul ALLIANZ: Veniturile totale s-au mentinut la 73,5 miliarde de euro in S1 2020
» Beirut, devastat dupa explozia de marti. Bilantul provizoriu: Mii de victime si sute de cladiri distruse
» Insurance Europe: Opiniile asiguratorilor europeni cu privire la Inteligenta Artificiala
» Istanbul: 2 din 3 locuinte mai vechi de 20 de ani nu au asigurare impotriva cutremurelor
» HSB (Munich Re): Atacurile cibernetice, furturile de identitate si fraudele online, in continua crestere
» RMS: Pierderile provocate industriei de catre uraganul Hanna nu vor depasi, cel mai probabil, 400 mil. dolari


Create AccountLog In Your Account