Romania

Profitul Transilvania Broker a crescut cu 12,2% in prima jumatate a anului


Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a inregistrat, in primul semestru din 2020, venituri din exploatare de 37,81 milioane de lei, mai mari cu 7,50% fata de perioada similara a anului trecut, si un profit net de 2,84 milioane de lei, in crestere cu 12,2%.

"In perioada de raportare, caracterizata prin provocari dificile pentru intreg mediul de afaceri romanesc pe fondul evolutiei pandemiei COVID19, Transilvania Broker de Asigurare S.A. inregistreaza cresterea cu 6,7% a volumului de prime intermediate in raport cu primul semestru al exercitiului anterior, venituri cu 7,51% mai mari si o valoare a profitului cu 12,2% superioara perioadei de referinta", se arata in raportul publicat pe BVB.

De asemenea, indicatorii de lichiditate, solvabilitate si ai gradului de indatorare raman in intervalele de confort si pe tendinte favorabile societatii.

Clasele de asigurari care, in perioada de raportare, comparativ cu semestrul I al anului 2019, au inregistrat cele mai mari cresteri in privinta volumului de prime intermediate au fost asigurarile pentru material feroviar si rulant (+69%), asigurari pentru pierderi financiare (+66%) si asigurari de sanatate (+61%).Comisionul mediu brut de intermediere in relatia cu asiguratorii a crescut cu 0,13 p.p., la 18,5%, un nivel superior comisionului mediu brut pe piata intermediarilor de asigurari calculat de catre ASF pentru primul trimestru al anului 2020, de 17,5%, se mai arata in documentul citat.

Conform cu hotararea AGOA nr. 10/28.04.2020, compania a distribuit dividende in valoare totala bruta de 3.800.000 lei reprezentand 81,9% din profitul net aferent exercitiului financiar incheiat la 31.12.2019, care corespund unui dividend brut pe actiune de 1,52 lei si randament de 10,13%.

Transilvania Broker noteaza ca, in primul semestru al anului curent, s-a continuat proiectul platformei de e-commerce care se apropie de final, primele teste fiind derulate in luna august.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 14.08.2020

Cele mai recente stiri:
» Asigurarile - al patrulea cel mai afectat sector, la nivel global, in contextul pandemiei de COVID-19
» Otilia MIHAI: Romanii, interesati de acoperirea riscurilor imediate sau cu un impact major
» Serviciul de Protectie si Paza Bucuresti cauta asigurator RCA si CASCO pentru parcul auto
» Condamnata pentru emiterea de asigurari RCA si de locuinte in fals
» Sorin GRECEANU, Directorul General al BAAR, a fost ales Vicepresedinte al Consiliului Birourilor (Cob)
» Cat de Grawe sunt lucrurile in asigurari?
» CMU ofera asiguratorilor din UE o oportunitate majora de a-si consolida rolul de investitori pe termen lung
» Pompierii au intervenit in peste 4.000 de cazuri, in doar trei zile: sute de incendii, zeci de accidente rutiere si inundatii
» Mai putin de o saptamana pana la editia a VIII-a a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte"
» Strategia privind finantele digitale va veni in beneficiul consumatorilor si companiilor din domeniul asigurarilor


Create AccountLog In Your Account