Romania

Proiect de lege pentru reinfiintarea CSA, CSSPP si CNVM


Un proiect de lege privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) - in locul ASF - este pe circuitul legislativ la diverse comisii.

Cele trei Comisii au existat anterior si au fost cumulate odata cu infiintarea ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, in 2013.

"Propunerea legislativa are ca obiect de reglementare infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, astfel, cate o autoritate nationala de supraveghere pentru fiecare dintre cele trei sectoare financiare prin desfiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, intr-un mod similar celui prin care a fost infiintata, cu pastrarea denumirilor anterioare ale acestor institutii, justificat de faptul ca mare parte din legislatia in aceste domenii, anterioara infiintarii ASF, este inca in vigoare si, in acest mod, nu se vor crea confuzii si interpretari gresite", precizeaza cei trei deputatii care au initiat proiectul.

ASF este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.
Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 14.03.2019

Cele mai recente stiri:
» FIAR 2019 reuneste profesionistii in asigurari la Sinaia, intre 19 si 22 mai
» Conferinta European Consumer Protection: Principalele declaratii!
» CertAsig a raportat o crestere cu 5% a primelor in primul trimestru. Schimbare de strategie pentru companie din a doua jumatate a anului
» Leonardo BADEA, ASF: Asiguratorii si brokerii trebuie sa ofere consultanta la un nivel foarte detaliat
» VIDEO: Emilian ONESCIUC: Noile prevederi IDD se suprapun perfect cu vanzarea consultativa de asigurari
» Insurance Europe avertizeaza: Criteriile pentru acordarea Ecolabel in cazul produselor financiare pot deveni mult prea specifice
» Participantii conferintelor din cadrul FIAR 2019 vor primi credite de formare profesionala
» Incidentele auto asigurate de ASIROM pot fi notificate online
» UNIQA in Romania: Profit si afaceri in crestere, in primul trimestru din 2019
» Sute de case inundate si zeci de persoane evacuate din cauza vremii nefavorabile


Create AccountLog In Your Account