Romania

Proiect de lege pentru reinfiintarea CSA, CSSPP si CNVM


Un proiect de lege privind infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) - in locul ASF - este pe circuitul legislativ la diverse comisii.

Cele trei Comisii au existat anterior si au fost cumulate odata cu infiintarea ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, in 2013.

"Propunerea legislativa are ca obiect de reglementare infiintarea, organizarea si functionarea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, astfel, cate o autoritate nationala de supraveghere pentru fiecare dintre cele trei sectoare financiare prin desfiintarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, intr-un mod similar celui prin care a fost infiintata, cu pastrarea denumirilor anterioare ale acestor institutii, justificat de faptul ca mare parte din legislatia in aceste domenii, anterioara infiintarii ASF, este inca in vigoare si, in acest mod, nu se vor crea confuzii si interpretari gresite", precizeaza cei trei deputatii care au initiat proiectul.

ASF este autoritatea nationala, infiintata in anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobata prin Legea 113/2013, pentru reglementarea si supravegherea pietelor asigurarilor, a pensiilor private, precum si a pietei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de functionare a celor trei sectoare, care insumeaza peste 10 milioane de participanti.
Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 14.03.2019

Cele mai recente stiri:
» ASIROM VIG are un nou CFO
» VIDEO: Dan DOBRE: Primul lucru pe care ni-l dorim de la asigurarile private de sanatate este sa fie usor intelese
» Numarul locuintelor asigurate se mentine la peste 1,7 milioane
» Deciziile adoptate marti de Consiliul ASF
» Romania gazduieste Conferinta Anuala a Insurance Europe. Inregistrati-va acum!
» Cum te protejeaza o asigurare privata de sanatate?
» Profitul GROUPAMA Asigurari din 2018, afectat de amenda Consiliului Concurentei. Ce planuri are asiguratorul pentru 2019?
» Madalin ROSU lanseaza prima carte dedicata daunelor din asigurarile auto
» BNR vrea sa cumpere polite CASCO pentru 52 de autovehicule
» Insurance Europe: Asigurarea are un rol important in cazul inundatiilor


Create AccountLog In Your Account