Stiri externe

PwC: Liderii financiari se tem de un declin economic si de un nou val COVID-19


Liderii financiari din intreaga lume sunt extrem de ingrijorati de un declin economic la nivel global si de amenintarea unui nou val de infectii COVID-19, arata un studiu realizat de catre PwC. In masura in care continua ridicarea restrictiilor la nivel global, cel mai recent studiu PwC, la care au participat lideri CFO (Chief Financial Officer) din 23 de tari si teritorii din intreaga lume, arata ca 60% dintre acestia se tem de un declin economic, in vreme ce 58% sunt ingrjiorati cu privire la un nou val de infectii COVID-19.

Acelasi studiu realizat de PwC mai arata ca liderii financiari (CFO) isi concentreaza atentia, in momentul de fata, pe a readuce oamenii la un loc de munca schimbat fundamental pe fondul pandemiei COVID-19, iar 26% dintre liderii financiari anticipeaza ca eliminarea muncii de acasa in luna urmatoare ar aduce de la sine si o pierdere la nivel de productivitate. PwC subliniaza ca 52% dintre liderii CFO intentioneaza sa faca din munca de acasa o optiune permanenta pentru angajatii care se preteaza la acest tip de munca.

"Pe masura ce mai multe economii incep sa se redeschida lent, devine tot mai clar ca organizatiile au un rol esential in incercarea de a invata sa opereze sub umbra unui virus care ramane o amenintare. Astfel, companiile vor trebui sa puna in aplicare masurile potrivite pentru a-si mentine angajatii in siguranta, dar si pentru a cauta noi modalitati de lucru, cu ajutorul carora sa supravietuiasca, sa mearga mai departe si sa prospere", spune Melanie BUTLER - Partner, PwC United Kingdom.

Trei sferturi dintre companiile din intreaga lume, mai arata PwC, planifica noi masuri de siguranta la locul de munca, in vreme ce 72% isi reconfigureaza site-urile, astfel incat sa promoveze distantarea sociala. De asemenea, liderii financiari mai raporteaza ca sunt increzatori in ceea ce priveste capacitatea companiilor pe care le reprezinta de a oferi un mediu sigur atat pentru clienti (79% dintre respondenti), cat si pentru angajati (74% dintre participantii la acest studiu).

Desi un nou val de infectii COVID-19 este o preocupare de top, 71% dintre liderii financiari sustin ca sunt foarte increzatori ca vor putea raspunde eficient unei astfel de amenintari. Liderii CFO din Turcia (92%) si Cipru (89%) sunt cei mai increzatori ca vor indeplini asteptarile cu privire la siguranta clientilor. Alaturi de liderii din Turcia si Cipru, si cei din Caraibe si Africa raporteaza, in proportie de peste 80%, ca sunt foarte increzatori in protocoalele de raspuns in fata unui nou val de infectii COVID-19.

Potrivit PwC, 52% dintre liderii CFO sustin ca vor lua masuri pentru a imbunatati experienta muncii de la distanta si pentru a face din aceasta optiune una permanenta. De asemenea, 63% sustin ca produsele si serviciile noi reprezinta partea cea mai presanta pentru reconstruirea fluxului de venituri. Urmare a crizei actuale, 53% se asteapta la o scadere de pana la 25% a veniturilor, in vreme ce 4% afirma ca impactul financiar al pandemiei este inca dificil de evaluat.

Studiul PwC poate fi consultat AICI.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 25.06.2020

Cele mai recente stiri:
» Germania: Proprietarii de locuinte si chiriasii pot verifica online riscul individual de furtuna
» AXA: COVID-19 subliniaza rolul critic pe care il joaca industria de re/asigurari
» ALLIANZ: Pandemia COVID-19, de trei ori mai dura pentru asiguratori decat ultima criza financiara
» Dezastrele naturale din ultima perioada au facut ravagii in intreaga lume, provocand pierderi materiale si umane semnificative
» Inundatiile care au afectat China de la inceputul lunii iunie au provocat pierderi economice de aproximativ 4 miliarde de dolari
» Securitatea cibernetica trebuie sa fie o preocupare pentru intreaga organizatie, nu doar pentru echipa de securitate
» Pe fondul pandemiei, investitorii opteaza pentru asigurari "usage-based"
» Aon: SUA se confrunta cu pierderi asigurate de peste 4 mld. dolari dupa fenomenele meteo extreme din luna mai
» Guy Carpenter: 2020 ar putea aduce pierderi de peste 160 mld. dolari pentru industria de re/asigurari
» Industria de asigurari de calatorie, setata pentru o recuperare lenta


Create AccountLog In Your Account