RVS Live: Unde se muta asiguratorii Post-Brexit? Irlanda, Luxemburg sau Belgia - locatiile preferate de...

 Despre noi  Contact  Harta site      


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorEvenimenteXPRIMM.COMCampanii de InformareXPRIMM TVРусский
 Stiri 
 Companii de asigurare 
 Brokeri 
 Interviu 
 CNPF 
 Analize 
 Organizatii 
 Despre asigurari 

Romania

Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

RVS Live: Unde se muta asiguratorii Post-Brexit? Irlanda, Luxemburg sau Belgia - locatiile preferate de companii pentru coordonarea business-ului la nivelul UE


In urma deciziei Regatului Unit de a parasi Uniunea Europeana, asiguratorii care desfasurau business la nivelul UE prin intermediul filialelor din Marea Britanie s-au gasit in situatia in care, pentru continuarea activitatii, au fost nevoiti sa isi relocheze activitatea catre alte state membre UE. In acest sens, o buna parte dintre acestia si-au dezvaluit noua locatie a filialelor europene, printre cele mai populare nume regasindu-se Irlanda, Luxemburg sau Belgia, se arata intr-o analiza AM Best publicata la Monte Carlo.

"In urma votului pentru Brexit, companiile de asigurare care nu detineau o filiala in afara Regatului unit s-au confruntat cu o noua situatie, aceea de a-si asigura clientii din Uniunea Europeana ca, odata cu iesirea tarii din UE, le vot putea oferi servicii de asigurare. Totodata, asiguratorii s-au aflat in situatia in care acestia au trebuit sa isi stapaneasca dorinta de a-si dovedi fidelitatea fata de clientii UE cu necesitatea de a limita eventualele investitii inutile in ceea ce priveste relocarea operatiunilor, inainte sa fie stabilite toate detaliile comerciale dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana", afirma reprezentantii AM Best in raportul intitulat "Location, Location, Location - Insurers Unveil Choices for European Offices" - prezentat in aceasta saptamana la Monte Carlo.

Raportul noteaza ca o serie de jucatori importanti din piata au anuntat ca au luat decizia de a-si muta operatiuniule europene din Marea Britanie, prin infiintarea unor noi locatii in alte state ale Uniunii Europene, "pentru a se asigura ca nu vor exista intreruperi in ceea ce priveste oferirea de servicii de asigurare clientilor europeni. In acest sens, Irlanda, Luxemburg si Belgia se numara printre cele mai populare locatii".

Raportul AM Best noteaza ca nici una dintre cele trei locatii mentionate nu este un "centru de asigurari major la nivel european. In vederea relocarii, pentru companii a contat proximitatea fata de clienti, capacitatea de a atrage forta de munca calificata, in unele cazuri - existenta unei sucursale sau regimul fiscal din respectiva tara".

In acest sens, AM Best considera ca Londra isi va pastra statutul de a fi "unul dintre cele mai importante centre pentru piata de asigurari la nivel mondial".

Totodata, pe termen lung, impactul asupra pietei de asigurari din Regatul Unit va fi determinat in mare parte de rezultatul negocierilor in cee ce priveste acordul comercial dintre Mare Britanie si Uniunea Europeana.

"Una dintre principalele consecinte ale parasirii UE de catre Marea Britanie este ca asiguratorii domiciliati in Regat nu vor mai face obiectul indeplinirii Regimului de Solvabilitate II".

Cu toate acestea AM Best se asteapta ca autoritatea de reglementare din Marea Britanie - PRA (Prudential Regulation Authority) - sa implementeze un regim similar, tinandu-se cont de faptul ca aceasta este considerata a fi una dintre cele mai stricte autoritati, din punctul de vedere al alinierii la Solvency II.

"Se simte o mare nesiguranta in ceea ce priveste mai multe chestiuni post-Brexit, precum forma viitorului cadru de reglementare in domeniul asigurarilor, accesul companiilor de profil la piata europeana sau in ceea ce priveste transferul business-ului. Decizia britanicilor de a parasi UE a generat o incertitudine considerabila in ceea ce priveste evolutia economiei tarii, iar pe termen mediu, aceasta incertitudine ar putea avea un impact asupra cresterii economice atat la nivelul Regatulului Unit, cat si la nivelul Blocului Comunitar. In plus, orice recesiune economica ar putea avea un impact negativ asupra evolutiei volumului afacerilor asiguratorilor pe fondul reducerii cererii atat pentru politele de viata cat si pentru cele non-life", noteaza reprezentantii AM Best.


Share |


Editor: Mihaela CIRCU | Publicat pe 12.09.2017

Cele mai recente stiri:
» COLONNADE Insurance isi incepe oficial activitatea in Romania
» ASF a aprobat transferul portofoliului de asigurari al ATE Insurance la EUROINS
» VIDEO: Gheorghe GRAD: Cati bani dau romanii pe asigurari, cat ar fi bine sa dea si pe ce?
» Anna GRZELONSKA: Exista loc suficient de crestere pentru asigurarile de viata si sanatate
» Ce cursuri organizeaza IBR in aceasta luna? Abonatii XPRIMM beneficiaza de o reducere speciala!
» Asiguratorii cumpara mai multa protectie. Cedarile in reasigurare au atins un nou record
» Cat dau romanii pe asigurari si cat ar fi bine sa dea?
» Daniela PENE, GENERALI: Asigurarile de locuinte ar putea incepe in 2018 sa se dezvolte cu adevarat
» ROMGAZ cumpara asigurari CASCO si Property de la OMNIASIG
» Cum si-au impartit asiguratorii piata in primele 9 luni? Vezi ce afaceri a avut fiecare jucator!


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva

Copyright 2018 (c) xprimm.md
powered by Media XPRIMM