Romania

VIDEO: Cati bani au pierdut romanii ca urmare a scaderii contributiei la Pilonul II?

12.12.2018

Cu o istorie de aproximativ 11 ani in Romania, sistemul de pensii private pare sa se fi inscris pe un trend ascendent, in ciuda presiunilor si discutiilor la care a fost supus in ultima vreme. Situatia pensiilor private din Romania a fost analizata si la RFI, in cea mai recenta editie a emisiunii "Ora de Risc", care i-a avut ca invitati pe Adrian CODIRLASU - Presedinte, CFA Romania - si Radu CRACIUN - Presedinte APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) si Presedinte BCR Pensii-, alaturi Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii.

ASF aproba noi mandate in cadrul conducerii PAID si UNIQA

12.12.2018

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri - 12 decembrie a.c., continuarea mandatelor detinute de doua persoane in conducerea PAID Romania si UNIQA Asigurari.

Prin ce se deosebeste piata de asigurari de garantii din Romania fata de cea din Slovenia?

12.12.2018

Sebastijan ZLEBNIK, CEO, CDA40 Slovenia - o companie slovena de asigurari care activeaza pe segmentul asigurarilor de garantii si care si-a propus sa intre si pe piata din Romania, sub egida Freedom of Services -, a vorbit, intr-un interviu acordat publicatiilor XPRIMM, despre diferentele remarcate intre pietele de asigurari de garantii din Romania si Slovenia.

Sondaj UNSAR: Studentii considera necesara introducerea notiunilor de condus defensiv in pregatirea viitorilor soferi

11.12.2018

Marea majoritate a participantilor la Campania ATENT IN TRAFIC, derulata de UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, declara ca nivelul de pregatire asigurat de scoala de soferi este scazut, iar circa 99% dintre acestia spun ca introducerea notiunilor de condus defensiv in pregatirea viitorilor soferi ar fi un lucru necesar, in contextul in care nivelul asigurat in scolile de soferi nu este suficient (28%) sau chiar este considerat a fi unul redus (44%).

LEV Ins a transmis o solicitare BAAR pentru a deveni membru

11.12.2018

Compania de asigurari LEV Ins, din Bulgaria, care urmeaza sa isi inceapa activitatea pe piata locala de asigurari in parteneriat cu societatea RECREX, a transmis vineri, 7 decembrie a.c., o solicitare catre BAAR - Biroul Asiguratorilor Auto din Romania in vederea dobandirii calitatii de membru al asociatiei.

Consiliul Birourilor Carte Verde pune Biroul din Bulgaria sub monitorizare

11.12.2018

Consiliul Birourilor Carte Verde a decis, in cadrul sedintei de saptamana trecuta, sa puna Biroul National Carte Verde din Bulgaria sub monitorizare, au declarat surse din piata de asigurari pentru 1asig.ro.

La ce cursuri ISF mai poti participa inainte de Craciun?

11.12.2018

Profesionistii care activeaza in domeniul asigurarilor, dar si specialistii din domeniul financiar sau alte sectoare de activitate care doresc sa isi dezvolte abilitatile profesionale au, in saptamana de dinainte de Craciun, posibilitatea de a participa la o serie de cursuri organizate de Institutul de Studii Financiare - ISF.

Peste 6.500 de locuinte sunt afectate de incendii in fiecare an. Doar in ultimele 3 saptamani, 19 persoane au decedat in astfel de incidente

11.12.2018

Odata cu debutul sezonului rece, la nivel national s-a inregistrat o crestere semnificativa a numarului de incendii la locuinte si gospodarii ale cetatenilor, arata datele publicate de IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Numai in ultimele trei saptamani, au fost inregistrate 23 astfel de incendii, care s-au soldat cu 19 persoane decedate si alte 26 ranite.

Studiu: 65% dintre specialistii in asigurari cred ca, in viitor, le vor putea face clientilor oferte de polita fara sa le puna nicio intrebare

10.12.2018

65% dintre profesionistii din piata britanica a asigurarilor care au raspuns la un sondaj realizat de Insurance Innovators au declarat ca, in viitor, vor fi capabili sa le faca o oferta de asigurare clientilor fara sa le puna acestora nicio intrebare. Cum ar functiona acest lucru?

Care sunt perspectivele pensiilor suplimentare in anii urmatori?

10.12.2018

Despre situatia pensiilor private la finalul acestui an, sistemul ideal de pensii, perspectivele pentru urmatorii ani, si nu numai, vor discuta Adrian CODIRLASU - Presedintele CFA Romania -, Radu CRACIUN - Presedintele APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata marti de RFI Romania, incepand cu ora 17:30.Create AccountLog In Your Account