Romania

Ora de Risc: Ce faci cand ai o dauna auto si de ce este importanta siguranta rutiera?

01.07.2020

Accidentele auto sunt in top trei riscuri percepute de romani, arata un barometru UNSAR-IRES, iar Romania este tara cu cea mai mare rata a daunei din Europa Centrala si de Est, conform unei analize XPRIMM. In acest context, in cea mai recenta editie a emisiunii Ora de Risc by XPRIMM Sergiu COSTACHE a discutat cu invitatatii sai Marius Catalin ION - Director Executiv, DAUNE.EXPERT - si Oana RADU - PR & Communication Manager, APPA (Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor) - despre ce trebuie sa faci atunci cand ai o dauna auto, dar si care sunt noutatile editiei a V-a a Campaniei "FII TREAZ LA VOLAN!" din acest an.

Franz WEILER a primit avizul ASF pentru un nou mandat la conducerea UNIQA Asigurari

01.07.2020

In cadrul sedintei de miercuri, 1 iulie a.c., Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a autorizat numirea lui Franz WEILER (foto) pentru un nou mandat in functia de membru - Presedinte Directorat la societatea UNIQA Asigurari.

Modificarea Legii RCA: PRBAR sustine introducerea Decontarii Directe si emiterea politelor pe 6 sau 12 luni

01.07.2020

PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare a transmis Parlamentului Romaniei pozitia sa referitoare la Proiectul de lege privind modificarea Legii asigurarii obligatorii de raspundere civila auto - RCA 132/2017, sustinand introducerea Decontarii Directe si emiterea politelor pe 6 sau 12 luni.

EUROLIFE FFH lanseaza prima aplicatie de mobile dedicata clientilor din portofoliu

01.07.2020

EUROLIFE FFH lanseaza prima sa aplicatie de mobile pe plan local - EUROLIFE FFH App Asigurari, cu ajutorul careia clientii isi vor putea vizualiza portofoliul de polite online si vor putea face plata primelor de asigurare direct din aplicatie.

Franz FUCHS se retrage din boardul VIG pe 30 iunie 2020

30.06.2020

Franz FUCHS (66 ani) se retrage din functia de membru al Consiliului de Administratie al Vienna Insurance Group (VIG) incepand cu data de 30 iunie 2020. Printre tarile de care era responsabil se numara si Romania (pe langa Polonia, Ucraina si Moldova).

Barometrul 24Broker al asigurarilor: Dupa scaderile din aprilie si mai, luna iunie se incheie cu cresteri ale primelor intermediate

30.06.2020

Daca in lunile aprilie si mai valoarea primelor intermediate de brokerii care utilizeaza platforma 24Broker au fost in scadere, luna iunie a debutat optimist si se incheie cu un avans de peste 4,5%, arata Barometrul 24Broker lansat de catre compania Life is Hard.

STELLAR RE isi mareste echipa!

30.06.2020

Cu o bogata experienta internationala pe piata reasigurarilor, STELLAR Re, isi doreste formarea unei echipe profesionale, alcatuita din Asistenti in Brokeraj (PF si PJ) in domeniul asigurarilor, alaturi de care sa se puna bazele unui proiect compozit de asigurare-reasigurare, unic pe piata asigurarilor.

La ce sa fii atent cand mergi cu masina in service

30.06.2020

InfoCons - Asociatia Nationala de Protectia Consumatorilor a lansat campania de informare "Mergi cu masina in service?! Cunoaste-ti drepturile! Fii informat! Ia atitudine!" in care prezinta o serie de sfaturi pentru consumatorii care merg cu masina in service.

A fost deschisa procedura de faliment in cazul CertAsig

29.06.2020

Tribunalul Bucuresti a admis, luni - 29 iunie a.c., cererea de faliment in cazul companiei CertAsig - Societate de Asigurare si Reasigurare, ca urmare a deciziei Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de retragere a autorizatiei de functionare a acesteia.

INFOGRAFIC: PAID dezvolta solutii pentru a sprijini reteaua de distributie in incheierea de polite PAD

29.06.2020

Pentru ca gradul de cuprindere in asigurare a locuintelor din Romania sa creasca, nu este suficient ca proprietarii sa fie informati. Este nevoie ca reteaua de distributie sa functioneze cat mai eficient, iar agentii si brokerii de asigurare sa simta ca au o misiune importanta in asigurarea caselor din Romania.Create AccountLog In Your Account