Romania

Ce motive au tinerii sa aleaga o cariera in asigurari?

18.02.2019

Despre atragerea tinerelor talente in industria de asigurari si programele speciale dedicate recrutarii, dar nu numai, vor discuta Catalin BOICEANU - Director Corporate, GLOBASIG Broker de Asigurare -, Ioana STATE - Coordonator programe de recrutare a tinerilor, GLOBASIG Broker - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata marti de RFI Romania, incepand cu ora 17:30.

Virgil SONCUTEAN, ALLIANZ-TIRIAC: Pentru 2019 vizam un avans de peste 5% al subscrierilor

18.02.2019

"Pentru 2019 ne dorim sa fim mai buni decat anul trecut. Probabil ca vorbim de o crestere a subscrierilor de minim 5%, a declarat, luni, Virgil SONCUTEAN, Directorul General al ALLIANZ-TIRIAC.

Cate locuinte erau asigurate la inceputul acestui an?

15.02.2019

La finalul lunii ianuarie 2019 erau active la nivel national 1.702.876 de asigurari obligatorii de locuinte (polite PAD), in crestere usoara comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, conform statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

STUDIU: Aproape jumatate din populatie este ingrijorata de riscul unui atac cibernetic

15.02.2019

Cyber Barometrul Europ Assistance realizat de LEXIS in 9 tari, incluzand Romania, avand scopul de a studia perceptia cu privire la securitatea cibernetica, a concluzionat ca 46% din populatie este ingrijorata de criminalitatea informatica. Acest procent creste la 49% cand sunt implicati parinti si la 54% cand sunt implicati copii.

Ce riscuri acopera asigurarea de malpraxis medical?

15.02.2019

Asigurarile de malpraxis sunt obligatorii pentru personalul medical din Romania. Chiar daca in ultimul timp auzim tot mai multe situatii de malpraxis, romanii nu reclama intotdeauna neglijenta medicala, astfel ca nici despagubirile pentru pacienti nu sunt la un nivel mare in piata locala.

TOP cele mai mari daune property achitate de asiguratori in 2018

14.02.2019

Asigurarile de tip property pentru locuinte, spatii comerciale si industriale au continuat sa isi demonstreze utilitatea si in 2018, potrivit UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

Leslie BREER desemnat CEO al Gothaer Asigurari Reasigurari

14.02.2019

Sub rezerva aprobarii Autoritatii de Supraveghere Financiara, Consiliul de Administratie l-a desemnat pe Leslie Jones BREER in calitate de Director Executiv al Gothaer Asigurari Reasigurari. El ii va succede in aceasta functie Ancai BABANEATA, care a decis sa paraseasca compania la data de 11 aprilie 2019.

ESA recomanda creatorilor de PRIIP sa includa un avertisment in documentul cu informatii esentiale - KID

14.02.2019

Autoritatile europene de supraveghere (ESA) recomanda creatorilor de PRIIP - produse de investitii individuale structurate si bazate pe asigurari - sa includa un avertisment in documentul cu informatii esentiale - KID (Key Information Document).

Adrian MARIN: Educatia financiara are un rol important in cresterea asigurarilor facultative

14.02.2019

Pentru a creste nivelul de protectie al populatiei si pentru a spori capacitatea pietei de a absorbi volatilitatea mediului economic este necesara stimularea liniilor facultative. Acestea sunt dependente in principal de doi factori: de educatia financiara si de perceptia oamenilor, respectiv a societatii fata de riscuri, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Adrian MARIN, CEO, GENERALI Romania.

VIDEO: Se tem sau nu romanii de dezastrele naturale?

13.02.2019

In Romania, coeficientii de risc de catastrofa sunt printre cei mai ridicati din regiune. Cu toate acestea, cetatenii nu isi protejeaza suficient locuintele. Despre perceptia romanilor, situatia asigurarilor obligatorii de locuinte, si nu numai, au discutat Nicoleta RADU - Directorul General al PAID Romania (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale), sociologul Mirel BANICA si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzate marti, 12 februarie, de RFI Romania.Create AccountLog In Your Account