Romania

ASF a aprobat proiectele de Norme in vederea aplicarii Legii IDD. Ele intra in consultare publica

18.10.2018

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri, 17 octombrie a.c., proiectele de Norme care vizeaza aplicarea Legii privind distributia in asigurari - IDD pe piata locala.

EIOPA consolideaza cooperarea in supravegherea distributiei transfrontaliere a asigurarilor

18.10.2018

Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA) a publicat, saptamana trecuta, o decizie privind cooperarea autoritatilor nationale competente in ceea ce priveste supravegherea activitatilor transfrontaliere ale asiguratorilor si intermediarilor de distributie a asigurarilor.

Prof. Univ. Dr. Florian BERCEA a lansat cartea "Meandrele vietii unui profesor in slujba cetatii"

17.10.2018

Prof. Univ. Dr. Florian BERCEA a lansat joi, 18 octombrie 2018, cartea denumita "Meandrele vietii unui profesor in slujba cetatii", in cadrul unui eveniment care a avut loc incepand cu ora 12:00, in sala Virgil Madgearu de la ASE - Academia de Studii Economice din Bucuresti.

STUDIU: 80% dintre romani stiu ca asigurarile de locuinte impotriva dezastrelor naturale sunt obligatorii

17.10.2018

Patru din cinci romani declara ca au auzit despre obligativitatea de a-si asigura locuintele impotriva dezastrelor naturale (cutremure, inundatii si alunecari de teren) prin polita obligatorie PAD, conform unui studiu complex asupra perceptiei si preferintelor consumatorilor privind asigurarile obligatorii si facultative de locuinte realizat pentru UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania de catre IRES.

"XPRIMM Time for Business: IDD - Provocarea Anului in Asigurari" - Principalele declaratii!

16.10.2018

Evenimentul "XPRIMM Time for Business: IDD - Provocarea Anului in Asigurari", organizat marti, 16 octombrie a.c., a reunit actorii pietei de asigurari, care au dezbatut stadiul elaborarii legislatiei secundare in vederea aplicarii Legii privind distributia de asigurari - IDD, dar si efectele asupra pietei si asupra consumatorilor. Urmariti principalele declaratii!

VIDEO: Ce impact are IDD asupra consumatorilor?

17.10.2018

Dupa dezbaterile ample referitoare la normele de punere in aplicare a Legii privind distributia de asigurari - IDD, care au avut loc marti la evenimentul "XPRIMM Time for Business: IDD - Provocarea Anului in Asigurari", discutiile s-au mutat in cadrul emisiunii "Ora de Risc", difuzate de RFI Romania, avandu-i ca invitati pe Stefan PRIGOREANU, Vicepresedinte, PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare, si Catalin CAMPEANU, Director General Adjunct, ISF - Institutul de Studii Financiare.

Astralienii sunt asteptati, pentru al doilea an consecutiv, la o reuniune in Bucuresti

17.10.2018

Fostii angajati ai ASTRA Asigurari sunt "convocati" vineri, 26 octombrie a.c., pentru al doilea an consecutiv, la o reuniune informala in cadrul careia vor putea sa se reintalneasca, pentru o seara, in vechea formula.

Castigurile angajatilor din asigurari si pensii private s-au diminuat in luna august

16.10.2018

Castigul mediu al angajatilor din domeniul asigurarilor si pensiilor private s-a redus cu aproape 6% in luna august 2018 fata de luna precedenta, potrivit informatiilor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

Hall of Fame: campania "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", sprijinita de agenti si brokeri din toata tara. Alatura-te si tu!

16.10.2018

In primele doua saptamani de la lansarea celei de-a sasea editii a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", agenti si brokeri in asigurari din toata tara s-au alaturat deja campaniei in calitate de sustinatori oficiali.

Ce ofera nou Legea IDD pentru consumatorul de asigurari?

16.10.2018

Despre asteptarile brokerilor si clientilor de asigurari dupa implementarea legislatiei privind distributia in asigurari - IDD, rolul pe care il vor avea intermediarii, si nu numai, vor discuta Stefan PRIGOREANU - Vicepresedinte, PRBAR -, Catalin CAMPEANU - Director General Adjunct, ISF - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata astazi de RFI Romania, de la ora 17:30.Create AccountLog In Your Account