Romania

ASF a aprobat noi membri in conducerea CertAsig si BRD Pensii

13.02.2019

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri - 13 februarie a.c., noi numiri in conducerea companiilor CertAsig si BRD Pensii.

Anita NITULESCU: Viitorul pietei de asigurari depinde de echilibrul dintre oportunitati si provocari

13.02.2019

Viitorul pietei de asigurari in ansamblu, pe termen mediu si lung, va depinde de modul in care vom reusi sa gasim un echilibru intre oportunitati pe de o parte si provocari pe de alta parte, a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Anita NITULESCU, CEO, EUROLIFE ERB Asigurari, intrebata ce prognoze are pentru acest an in ceea ce priveste piata de asigurari din Romania.

INFOGRAFIC: 70% dintre soferi au pierdut controlul masinii pe timp de iarna

12.02.2019

Aproape toti soferii romani isi iau un "timp de siguranta" (pleaca mai devreme decat in mod normal) ca sa ajunga la destinatie in timp util iarna, cand conditiile de trafic sunt mai dificile decat de obicei, arata sondajul "Te descurci iarna in trafic?", la care au participat 6.688 de respondenti, dintre care 6.260 de conducatori auto. 1 sofer din 2 face acest lucru de fiecare data, iar majoritatea alege sa plece mai devreme cu 15 pana la 30 de minute, atunci cand vine vorba de deplasarile in oras.

Castigul mediu net al angajatilor din asigurari si pensii private a crescut cu peste 11% in decembrie 2018

12.02.2019

In luna decembrie 2018, in majoritatea activitatilor din sectorul economic, inclusiv in domeniul asigurarilor si pensiilor private (+11,4%), nivelul castigului salarial mediu net a fost mai mare decat in luna noiembrie 2018, conform informatiilor publicate de Institutul National de Statistica (INS).

INFOGRAFIC: Numarul interventiilor la inundatii s-a triplat in 2018

12.02.2019

Numarul interventiilor la inundatii s-a triplat in 2018 fata de 2017, iar numarul locuintelor afectate de acest fenomen a crescut de peste 6 ori, arata datele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta - IGSU, transmise la solicitarea 1asig.ro.

Mai putin de 10 zile pana la Premiile Brokerilor de Asigurare. Inregistrati-va acum!

11.02.2019

Cea de-a VIII-a editie a Premiilor Brokerilor de Asigurare, evenimentul deja traditional dedicat recompensarii performantei in brokeraj, isi va anunta premiantii in mai putin de 10 zile. Decernarea premiilor si trofeelor va avea loc joi, 21 februarie 2019, la ARIA TNB (situata la etajul 3 din Teatrul National Bucuresti).

Cum se protejeaza romanii impotriva dezastrelor naturale?

11.02.2019

Asigurarea obligatorie a locuintelor, comportamentul romanilor in fata dezastrelor naturale cu care se confrunta tara noastra si daunele produse de acestea se numara printre subiectele ce vor fi dezbatute de Nicoleta RADU - Directorul General al PAID Romania (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale), sociologul Mirel BANICA si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata marti de RFI Romania, incepand cu ora 17:30.

ASIROM Vienna Insurance Group lanseaza un produs hibrid de asigurari de viata

11.02.2019

Incepand cu luna februarie a.c., ASIROM Vienna Insurance Group ofera un produs hibrid de asigurari de viata - MaxInvest - ce combina avantajele unei asigurari traditionale cu oportunitatea de a investi pe pietele de capital. Polita se poate incheia pe o perioada intre 10 si 30 de ani.

RAR: Aproape 3500 de vehicule verificate in trafic, in 2018, prezentau pericol iminent de accidente

11.02.2019

Registrul Auto Roman a verificat, anul trecut, din punct de vedere tehnic in trafic, 67.807 vehicule, in toata tara. In urma controalelor s-a constatat ca aproape jumatate dintre acestea erau neconforme.

Recomandarile Insurance Europe asupra ghidului etic lansat de Comisia Europeana cu privire la Inteligenta Artificiala

08.02.2019

Ghidul etic lansat de catre Comisia Europeana cu privire la Inteligenta Artificiala si la elementele pe care aceasta tehnologie trebuie sa le respecte pentru a putea fi considerata de incredere a fost amendat de catre Insurance Europe, care sustine ca, desi apreciaza eforturile Comisiei Europene in acest sens, sunt necesare noi consultari pe marginea ghidului etic si revizuirea acestuia, in viitorul apropiat, se arata in raspunsul Insurance Europe catre Comisia Europeana pe marginea acestui subiect.Create AccountLog In Your Account