Romania

Doar 20% din culturile agricole sunt asigurate. Subventiile ar putea dubla acest procent

10.06.2019

Romania este una dintre cele mai importante tari din Europa in ceea ce priveste agricultura. Avem o suprafata de 13,3 milioane de hectare din care 8,3 milioane de hectare de teren arabil. Conform MADR, doar aproximativ 1,8 - 2 milioane de hectare sunt asigurate, respectiv circa 21% din suprafata cultivata, potrivit informatiilor prezentate de Iulia NICOLA, Specialist Asigurari Generale (non-auto), UNSAR.

Carmina DRAGOMIR: Solutiile pentru cresterea pietei asigurarilor de viata sunt educatia financiara, stimulentele fiscale si tehnologia

10.06.2019

Piata asigurarilor de viata are un potential de crestere foarte mare, insa, in ciuda cresterii economice, gradul de penetrare al acestor tipuri de asigurari este de 0,3% in PIB, a precizat Carmina DRAGOMIR, CEO, METROPOLITAN Life, in cadrul evenimentului Scoala pentru Jurnalisti, organizat de UNSAR, in perioada 7-9 iulie 2019, mentionand ca solutiile se afla in zona de educatie financiara, stimulente fiscale si tehnologie.

Incendiile si accidentele rutiere in strainatate - principalele cauze pentru cele mai mari daune platite de OMNIASIG in 2018

10.06.2019

Valoarea totala a despagubirilor platite de OMNIASIG Vienna Insurance Group in 2018 a fost de peste 648 milioane lei, in crestere fata de anul precedent. Cele mai mari daune au fost cauzate de incendii si accidentele auto din strainatate, potrivit companiei.

Cum te aperi de efectele inundatiilor?

10.06.2019

In ultima perioada, mare parte din tara s-a aflat sub cod portocaliu sau chiar rosu de inundatii ca urmare a precipitatiilor abundente. Despre efectele inundatiilor, rolul asigurarilor obligatorii de locuinte (politele PAD) impotriva dezastrelor naturale, si nu numai, discuta Nicoleta RADU - Director General, PAID Romania -, Andreea RADU - Redactor Sef al Publicatiilor XPRIMM - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata marti, 11 iunie a.c., de RFI Romania, incepand cu ora 17:30.

Studiu UNSAR - IRES: Care este perceptia romanilor in privinta asigurarilor? Deficit major de informare si lipsa culturii de gestionare a riscului

08.06.2019

Prima editie a Barometrului UNSAR - IRES 2019 "Perceptia riscului si cultura asigurarilor din Romania" arata ca exista o lipsa de informare a romanilor cu privire la asigurari. De asemenea, acestia constientizeaza riscurile, dar nu stiu sa le gestioneze si sa se protejeze impotriva celor mai ingrijoratoare riscuri, precum incendiul, dezastrele naturale, imbolnavire si altele.

Fermierii au inceput sa depuna cereri de subventie a asigurarilor agricole

07.06.2019

Aproape 100 de fermieri romani si-au depus deja cererile de obtinere a subventiei pentru asigurarile agricole, in baza submasurii 17.1 - "Prime de asigurare a culturilor, a animalelor si a plantelor" din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Care sunt beneficiile serviciilor de tip TPA - Third Party Administration? Afla la workshop-ul "Who is BROADSPIRE, by Crawford & Company?"

07.06.2019

Serviciile TPA - Third Party Administration (de gestionare a daunelor in beneficiul tertilor - n.red.) ofera o multitudine de beneficii companiilor de asigurari, dar nu numai. Despre care sunt acestea vor vorbi reprezentanti de top din cadrul BROADSPIRE, precum si corespondentul local din Romania - PAVALASCU Risk Consultants - cu prilejul workshop-ului "Who is BROADSPIRE, by Crawford & Company? What is TPA - Third Party Administration?".

Proiect de arta fotografica urbana cu cladiri ale unor companii de asigurari

10.06.2019

Radu MUSTATEA, impreuna cu echipa Daune.expert, a lansat, la sfarsitul lunii mai a.c., un proiect de arta fotografica urbana cu cladiri din Bucuresti care au fost sedii ale societatilor de asigurari din Romania.

Ce profit au raportat brokerii in 2018?

06.06.2019

Primii zece brokeri de asigurare din piata locala, in functie de cota de piata, au inregistrat in total, in 2018, un profit net in valoare de 63,09 de milioane de lei in anul 2018, conform datelor publicate de Ministerul Finantelor Publice si analizate de 1asig.ro.

Dorel DUTA: Profesionalizarea continua a intermediarilor, un plus pentru piata si consumatori

06.06.2019

Profesionalizarea continua a intermediarilor de asigurari este un plus castigat si de piata, si de consumatori, a declarat Dorel DUTA, Presedinte, UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, intr-un interviu acordat Publicatiilor XPRIMM.Create AccountLog In Your Account