Romania

Calin RANGU: ISF va capata noi valente prin aplicarea IDD

12.10.2018

Institutul de Studii Financiare (ISF) va capata noi valente prin aplicarea IDD - Directiva europeana privind distributia in asigurari, care solicita o pregatire profesionala constanta, anuala, de 15 ore, a declarat Calin RANGU, Directorul Directiei Supraveghere, Control Intermediari si Reguli de Conduita din cadrul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, si Presedintele ISF.

Ovidiu Razvan WLASSOPOL: FGA poate juca un rol activ in interventia timpurie si in aplicarea mecanismului de rezolutie

12.10.2018

"Istoria ultimilor 10 ani ne-a aratat faptul ca piata financiara nebancara din Romania este supusa unor riscuri, iar atat in piata de asigurari, cat si in piata de capital au existat momente delicate care au afectat in mod direct interesul consumatorilor", a declarat Ovidiu Razvan WLASSOPOL, Prim-vicepresedintele ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

SONDAJ: 4 din 10 soferi declara ca li s-a intamplat sa nu vada un pieton la timp din cauza ca nu erau atenti la trafic

11.10.2018

Anul acesta, peste 15.000 de participanti la trafic au raspuns la sondajul lansat in cadrul campaniei nationale de preventie si siguranta rutiera "FII TREAZ LA VOLAN", ceea ce permite evidentierea unor concluzii referitoare la conditiile traficului in care ne deplasam cu totii, zi de zi.

Cornel COCA CONSTANTINESCU: FGA - asigurator de ultima instanta

11.10.2018

Fondul de Garantare al Asiguratilor - FGA este o institutie solida ce actioneaza ca  "asigurator de ultima instanta", contribuind la protectia asiguratilor, la mentinerea increderii in piata asigurarilor si implicit la stabilitatea sistemului financiar", a declarat, joi, Cornel COCA CONSTANTINESCU, Vicepresedintele ASF, prezent in cadrul "Forumului International al Schemelor de Garantare in Asigurari", ce s-a desfasurat la Palatul Parlamentului.

Peste 1.000 de persoane au decedat in incendii in ultimii 6 ani, in Romania

11.10.2018

In perioada 2012-2018, peste 1.000 de persoane au murit in incendii, arata datele IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. O crestere substantiala a evenimentelor se inregistreaza in lunile decembrie, ianuarie, februarie si martie, atunci cand sunt folosite instalatii si echipamente pentru a incalzi locuinta.

MediHelp International: Peste 80% dintre clienti isi reinnoiesc anual polita de asigurare de sanatate

11.10.2018

Specialisti ai pietei asigurarilor private de sanatate din SUA semnaleaza faptul ca aceasta industrie inregistreaza un grad crescut de competitivitate. Trendul se datoreaza companiilor recent aparute, dar si comportamentului cumparatorilor care este influentat, printre altele, si de valoarea unui plan de asigurare, au transmis reprezentantii MediHelp International.

Implementarea legii IDD pe piata locala, dezbatuta in cadrul unui nou eveniment XPRIMM Time for Business

10.10.2018

Evenimentul "XPRIMM Time for Business: IDD - Provocarea Anului in Asigurari", organizat pe data de 16 octombrie a.c., va reuni actorii pietei de asigurari, care vor dezbate stadiul elaborarii legislatiei secundare in vederea aplicarii Legii privind distributia de asigurari - IDD, dar si efectele pe care aceasta legislatie le va avea asupra industriei si a consumatorilor.

Brosura campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", distribuita la Romanian Security Fair, cea mai mare expozitie de securitate din Romania

10.10.2018

"Ghidul sigurantei casei tale", brosura informativa gratuita distribuita in cadrul campaniei nationale de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", va fi distribuita, satptamana viitoare, la editia 2018 a Romanian Security Fair - RSF, cel mai important eveniment al industriei de securitate romanesti. Expozitia isi va deschide portile intre 18-20 octombrie, la ROMEXPO.

VIDEO: Nicoleta RADU, PAID: Suntem foarte preocupati de cresterea numarului de locuinte asigurate

10.10.2018

Discutiile privind impactul riscurilor catastrofale si nevoia protectiei locuintelor s-au mutat, marti, de la ICAR 2018 - Forumul International de Riscuri Catastrofale in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzate de RFI Romania, avand ca invitati pe Nicoleta RADU - Director General, PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - si Mihaela CIRCU - Project Manager al APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, care a initiat si coordoneaza Campania "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte!".

A 5-a intalnire anuala a IFIGS, gazduita joi de Fondul de Garantare a Asiguratilor

10.10.2018

FGA - Fondul de Garantare a Asiguratilor, va gazdui joi, 11 octombrie a.c., Conferinta Internationala a Forumului International al Schemelor de Garantare in Asigurari - IFIGS. Evenimentul este organizat pentru prima oara in Romania si aduce la aceeasi masa specialisti in asigurari din America de Nord, Europa, Asia, Africa si Australia.Create AccountLog In Your Account