Romania

Protectia Consumatorilor verifica service-urile auto, ca urmare a practicilor comerciale incorecte si a facturilor "umflate"

22.06.2020

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a demarat la inceputul acestei saptamani o serie de controale la service-urile auto din intreaga tara, in urma sutelor de reclamatii primite de la consumatori si transportatori privind practici comerciale incorecte si facturi "umflate", a declarat, pentru Agerpres, Directorul General al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Paul ANGHEL.

Cum au trecut fondurile de pensii private peste situatia creata de pandemia COVID-19?

22.06.2020

Despre noile zvonuri privind nationalizarea pensiilor private, cum au trecut fondurile de pensii peste situatia creata de pandemia COVID-19, performantele sistemului, si nu numai, vor discuta Radu CRACIUN - Presedintele BCR Pensii si al APAPR (Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania) - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc" by XPRIMM, la RFI Romania, de marti - 23 iunie a.c.

Insurance Europe sustine rolul asigurarilor in cazul inundatiilor

22.06.2020

Insurance Europe - federatia europeana a asociatiilor asiguratorilor si reasiguratorilor - a publicat o opinie care detaliaza o selectie a domeniilor in care Directiva UE privind inundatiile ar putea fi imbunatatita pentru a face fata mai bine problemei tot mai mari a inundatiilor din Europa, ca urmare a schimbarilor climatice si a nivelurilor tot mai mari ale marilor.

Ploi torentiale si inundatii in aproape toata tara

22.06.2020

Din cauza precipitatiilor abundente, pompierii au actionat, in ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din peste 200 de gospodarii, a anuntat, luni dimineata, IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Veste buna pentru piata de asigurari: Legea care elimina contractele in euro reintra in dezbatere

19.06.2020

Proiectul de Lege privind consolidarea monedei nationale ca moneda unica de plata pe teritoriul Romaniei, care elimina, printre altele, contractele de asigurari in euro si impune ca acestea sa fie incheiate in lei, s-a aflat pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor si a fost trimis pentru raport suplimentar la Comisia pentru industrii si servicii.

Insurance Europe a lansat un nou ghid de educatie financiara

19.06.2020

Insurance Europe - federatia europeana ce reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor - a lansat recent ghidul "Asigura-te inteligent" (n.red. "Insure Yourself Wisely", in original), pentru a ajuta consumatorii sa aleaga cele mai bune produse de asigurare in contextul recent care a demonstrat cat de important este sa iei cele mai bune decizii financiare si sa intelegi produsele pe care le cumperi.

xprimm.com, numit in top 10 surse de informatie pentru domeniul Insurtech

19.06.2020

Portalul international de stiri xprimm.com a fost ales de comunitatea DIA in top 10 surse de informare pe care fiecare profesionist din asigurari ar trebuie sa le acceseze pentru a fi la curent cu cele mai noi tendinte din domeniul insurtech si al inovatiilor din asigurari.

VIDEO: Principalele declaratii din dezbaterea XPRIMM Time for Business privind evaluarea justa a daunelor

18.06.2020

O noua emisiune-dezbatere XPRIMM Time for Business, denumita "Gasirea echilibrului in evaluarea justa a daunelor", s-a desfasurat online joi, 18 iunie a.c., reunind specialisti si buni cunoscatori ai segmentului de daune RCA, si nu numai. Urmariti principalele declaratii!

IGSU: Aversele torentiale au produs inundatii in 58 localitati, fiind afectate peste 400 de gospodarii

19.06.2020

Din cauza precipitatiilor abundente, pompierii au actionat, in ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din peste 400 de gospodarii, a anuntat, vineri dimineata, IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Ora de Risc: Ce clarificari legislative sunt necesare pe piata asigurarilor?

18.06.2020

Necesitatea unor clarificari legislative in domeniul asigurarilor, digitalizare, evolutia pietei de asigurari inainte si dupa aparitia pandemiei de COVID-19 sunt cateva dintre subiectele dezbatute de Cristian ROSU - Vicepresedinte ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) -, Iulius Marian FIRCZAK - Deputat in Parlamentul Romaniei - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii Ora de Risc, difuzate marti, 16 iunie, de RFI Romania.Create AccountLog In Your Account