Romania

Impactul riscurilor catastrofale asupra industriei de asigurari, dezbatut la ICAR 2018. Principalele declaratii!

09.10.2018

A XV-a editie a ICAR - Forumul International de Riscuri Catastrofale, cel mai mare eveniment european dedicat riscurilor catastrofale din aceasta toamna, s-a desfasurat marti, 9 octombrie 2018, reunind specialisti din peste 20 de tari. Urmariti principalele declaratii!

Legea privind distributia de asigurari a fost publicata in Monitorul Oficial

09.10.2018

Luni, 8 octombrie a.c., a fost facut inca un pas  catre punerea in aplicare pe piata locala a directivei europene ce va impacta intreaga industrie de asigurari. Astfel, Legea privind distributia de asigurari - IDD a fost publicata in Monitorul Oficial.

Valentin IONESCU: ASF - preocupata de cresterea gradului de cuprindere in asigurare a locuintelor

09.10.2018

Prezent marti la evenimentul ICAR 2018 - Forumul International de Riscuri Catastrofale, Valentin IONESCU, Director Directia de Strategie si Stabilitate Financiara in cadrul ASF, a aratat ca Autoritatea de Supraveghere Financiara este preocupata de cresterea gradului de cuprindere in asigurare a locuintelor.

Cum ne protejam locuintele impotriva dezastrelor?

09.10.2018

In ciuda pericolelor la care sunt expuse cele aproape 9 milioane de locuinte din Romania, peste 80% din locuintele din Romania sunt in acest moment neasigurate. Despre cum se pot informa romanii si cum isi pot proteja locuintele discuta Nicoleta RADU - Director General, PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale -, Mihaela CIRCU - Project Manager al APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor, care a initiat si coordoneaza Campania "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte!" - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata astazi de RFI Romania.

Spotul radio al campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" se aude la RFI!

08.10.2018

"In Romania, 19 case sunt afectate de incendii in fiecare zi, iar alte 63 sunt sparte de hoti. Tu stai linistit cand pleci de acasa?" Acesta este mesajul spotului radio al campaniei nationale de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte", difuzat de RFI.

Presedintele tarii a promulgat Legea IDD. Ce schimbari aduce?

05.10.2018

Presedintele Klaus IOHANNIS a semnat vineri, 5 octombrie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind distributia de asigurari - IDD, cu impact pentru intreaga industrie, dar mai ales pentru consumatorii de asigurari.

Implementarea IFRS 17 ar putea fi amanata. Vezi recomandarea EIOPA!

08.10.2018

Implementarea cerintelor noului standard IFRS 17, stabilita pentru 1 ianuarie 2021, va conduce la schimbari majore in ceea ce priveste procesele actuariale si de raportare financiara ale companiilor de asigurare, insa aceasta ar putea fi amanata.

Specialisti din peste 20 de tari vor fi prezenti la ICAR 2018

05.10.2018

A XV-a editie a ICAR - Forumul International de Riscuri Catastrofale, cel mai mare forum european dedicat riscurilor catastrofale din aceasta toamna, va reuni specialisti din peste 20 de tari care vor aborda probleme de importanta majora, cum ar fi schimbarile climatice, capacitatea industriei de a face fata evolutiei expunerii la risc a evenimentelor meteorologice extreme, solutiile tehnologice care pot sprijini atat activitatile de subscriere, cat si pe cele de ajustare a pierderilor in asigurarile property si altele.

Incendiu in Centrul Vechi din Bucuresti. Imobilul nu era asigurat

08.10.2018

Pompierii au intervenit, duminica dimineata, cu noua autospeciale pentru a stinge un incendiu produs la podul unei cladiri Centrul Vechi al Bucurestiului, care s-a extins si la alt corp al imobilului. Toti oamenii din cladirile invecinate au fost evacuati si nimeni nu a fost ranit, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov. Conform primelor informatii, imobilul era neasigurat.

Ai o intrebare pentru... RoboCasa? Primul chatbot care iti povesteste despre siguranta casei tale este aici!

05.10.2018

Vrei detalii despre asigurarile obligatorii sau facultative de locuinta sau niste sfaturi despre cum sa iti protejezi cat mai bine casa impotriva unor riscuri precum incendii, furturi si nu numai? Iti spune... RoboCasa! In cadrul campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor pentru Locuinte" a fost lansat primul chatbot care iti povesteste despre protectia casei tale! Afla ce stie!Create AccountLog In Your Account