Romania

ASF a aprobat Norma privind distributia de asigurari - IDD

28.11.2018

In cadrul sedintei de miercuri - 28 noiembrie a.c., Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat Norma privind distributia de asigurari, aceasta urmand sa fie transmisa, spre publicare, Monitorului Oficial al Romaniei.

Afacerile VIG au crescut cu 2,9% in primele trei trimestre

28.11.2018

Vienna Insurance Group (VIG) a continuat cresterea solida in primele trei trimestre din 2018, reusind sa-si imbunatateasca indicatorii cheie. "Aceasta dinamica pozitiva a businessului ne determina sa fim foarte increzatori ca ne vom atinge obiectivele stabilite pentru 2018. Ne mentinem tinta privind un volum total de prime brute subscrise de 9,5 mld. EUR si un profit inainte de impozitare de 450-470 mil. EUR in 2018. Cresterea noastra solida si diversificarea geografica a riscului ne ofera acces la resursele financiare necesare pentru a fi pregatiti pentru viitor. Acest lucru este reflectat si de ratingul A+ cu perspectiva stabila, reconfirmat de Standard & Poor's in trimestrul al treilea din 2018 datorita pozitiei financiare solide si a resurselor de capital adecvate", a declarat Elisabeth STADLER, Directorul General al Vienna Insurance Group.

VIDEO: Cristian ROSU, ASF: Asigurarea stabilitatii pietei este unul din obiectivele noastre principale pentru 2019

28.11.2018

"Avand in vedere ca Autoritatea de Supraveghere Financiara are ca principal obiectiv supravegherea pietelor in beneficiul consumatorului final, unul dintre obiectivele centrale pe care le avem pentru anul 2019 este asigurarea stabilitatii pietei. Tocmai de aceea, ne indreptam atentia in special in zona consumatorului final, care va trebui sa fie elementul central al atentiei atat al asiguratorilor, cat si al distribuitorilor de asigurari", a declarat Cristian ROSU - Vicepresedinte Sectorul Asigurarilor-Reasigurarilor, Autoritatea de Supraveghere Financiara, in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzate marti de RFI.

Noi numiri aprobate de ASF in cadrul unor companii de asigurare si de brokeraj. Anca ROSCANEANU, aprobata pentru un nou mandat de membru in Consiliul de Administratie

28.11.2018

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat, in cadrul sedintei de miercuri - 28 noiembrie a.c., numiri in cadrul unor companii de asigurare si de brokeraj in asigurari.

OMNIASIG VIG asigura Romaero in limita de raspundere a 650 milioane de dolari

28.11.2018

OMNIASIG VIG a fost realeasa drept asigurator pentru Romaero, companie specializata in intretinerea si repararea avioanelor de transport civile si militare, urmand sa furnizeze servicii de asigurare in limita valorii de 650 milioane dolari pentru perioada 2018 - 2019, a anuntat compania.

"IIF2018: Insurance in the DIGITAL World" - Principalele concluzii

26.11.2018

Impactul digitalizarii asupra pietei de asigurari din Romania a fost dezbatut marti, 27 noiembrie a.c., in cadrul evenimentului "IIF2018: Insurance in the DIGITAL World". Conferinta a reunit profesionisti din domeniul asigurarilor si din domenii conexe, printre vorbitorii care au participat numarandu-se reprezentanti ai ASF, MUNICH Re, CCN, RGAX, FRISS, precum si profesionisti din cadrul Institutului Bancar Roman si CFA Romania.

Cristian ROSU, ASF: Asigurarile au un rol foarte important in viitoarea lume digitala

27.11.2018

"Asigurari si digitalizare, doua domenii care se interpatrund din ce in ce mai mult. Digitalizarea face parte din viata multora dintre noi, iar asigurarile au rolul a ne proteja financiar la riscuri. In acelasi timp digitalizarea poate dezvolta eficient piata asigurarilor, care trebuie sa creasca sanatos, cu noi produse si servicii pentru satisfacerea nevoilor clientilor sai, cu protejarea acestora si pentru stabilitatea societatilor de asigurare", a declarat Cristian ROSU - Vicepresedinte Sectorul Asigurarilor-Reasigurarilor din cadrul ASF, prezent la evenimentul "IIF 2018 - Insurance in the DIGITAL World".

PwC Romania: Doar 12% dintre companii au finalizat procesul de implementare a cerintelor GDPR pana la 25 mai 2018

27.11.2018

La data intrarii in vigoare a Regulamentului General pentru Protectia Datelor Personale, 25 mai 2018, doar 12% dintre companii finalizasera procesul de implementare a cerintelor GDPR, arata un raport realizat de PwC Romania. Potrivit raportului, cele mai multe dintre companiile respective aveau maxim 200 de angajati (47%) si activau in domeniul farmaceutic, cel al serviciilor financiare, auto si energie.

Ce cursuri organizeaza ISF in luna decembrie?

27.11.2018

Profesionistii care activeaza in domeniul asigurarilor, dar si specialistii din domeniul financiar sau alte sectoare de activitate care doresc sa isi dezvolte abilitatile profesionale au, in luna decembrie, posibilitatea de a participa la o serie de cursuri organizate de Institutul de Studii Financiare - ISF.

"IIF2018: Insurance in the DIGITAL World" reuneste profesionistii din asigurari

26.11.2018

Marti, 27 noiembrie.a.c., profesionistii din domeniul financiar se reunesc la Hotelul Sheraton din Bucuresti, pentru a dezbate impactul digitalizarii asupra pietei de asigurari din Romania, in cadrul evenimentului "IIF2018: Insurance in the DIGITAL World".Create AccountLog In Your Account