Romania

Pentru ce asiguratori au intermediat brokerii cele mai multe polite in S1/2018?

04.10.2018

Brokerii de re/asigurare au intermediat, in primele sase luni din acest an, prime in valoare totala de 3,12 miliarde de lei, aproape jumatate (46,8%) dintre acestea fiind inregistrate pentru doar 3 companii de asigurari.

Gradul de cedare in reasigurare a scazut in primele sase luni

05.10.2018

La finalul primului semestru din 2018, aproximativ 36,66% din primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale au fost cedate in reasigurare, nivelul fiind in usoara scadere comparativ cu aceeasi perioada a anului 2017, cand se situa la aproximativ 38,61%, potrivit datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Descarca "Ghidul sigurantei casei tale"!

04.10.2018

Cum poti sa ai o locuinta mai sigura in caz de cutremur? Ce poti face pentru a-ti proteja casa de hoti? Aceste sfaturi, precum si informatiile de baza despre asigurarile obligatorii si facultative de locuinta se regasesc in format de buzunar, in brosura campaniei nationale de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte"! Descarca acum Ghidul sigurantei casei tale!

Doar doi asiguratori au in portofoliu polite ce acopera riscul cibernetic

04.10.2018

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a realizat o analiza pentru a identifica gradul de dezvoltare ai de acoperire a asigurarii de risc cibernetic pe piata din Romania. Pentru a fundamenta aceasta analiza, ASF a realizat un chestionar care a fost trimis catre cele 16 societati care practica asigurari generale.

Leonardo BADEA: Educatia financiara nu este importanta doar pentru piata financiara, ci si pentru dezvoltarea tarii

04.10.2018

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), impreuna cu Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a organizat joi, 4 octombrie a.c., un workshop interactiv - "Wellness financiar. Despre bani pe termen lung" - organizat in calendarul de evenimente dedicate WIW - World Investor Week 2018.

Avans de 3,5% pe piata asigurarilor de locuinte dupa primele 6 luni din 2018

03.10.2018

Pe ansamblul pietei asigurarilor de locuinte (obligatorii si facultative), in primele sase luni ale anului 2018, s-a consemnat o crestere a primelor brute subscrise de aproximativ 3,5% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, se arata in raportul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat noi numiri in conducerea a patru brokeri

04.10.2018

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri, 3 octombrie a.c., noi numiri in conducerea a patru brokeri de asigurare care activeaza pe piata locala.

Asigurarile private de sanatate, tot mai solicitate. Subscrierile au crescut cu 42% in S1 2018

03.10.2018

Nevoia unei protejari suplimentare a sanatatii in conditiile in care sistemul sanitar de stat este deficitar, dar si utilizarea asigurarilor private de sanatate tot mai mult ca beneficiu extra-salarial in vederea atragerii si retentiei de personal de catre angajatorii romani au sustinut cresterea pietei de asigurari private de sanatate in primele sase luni din 2018, conform informatiilor publicate de ASF.

VIDEO: Carmen RADU: Nu exista riscul ca FGA sa nu poata face platile urmatoare. Despagubirile aprobate in 3 ani insumeaza 560 mil. lei

03.10.2018

Piata de asigurari s-a confruntat cu o serie de falimente in ultimii ani, astfel ca Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) a devenit o entitate cunoscuta pentru multi dintre asigurati. Despre rolul si activitatea acestuia am discutat cu Carmen RADU - Presedintele FGA in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzate marti, 2 octombrie a.c., de RFI Romania.

ASIROM Vienna Insurance Group anunta ca este pregatita pentru IDD

02.10.2018

In cadrul ASIROM Vienna Insurance Group s-a lucrat constant pentru transpunerea directivei europene privind Distributia in Asigurari - IDD in toate procesele companiei. Astfel, au fost implementate o serie de schimbari in sistemele operationale si a fost dezvoltata o aplicatie ce are ca scop evaluarea nevoilor clientului, au transmis, marti, reprezentantii societatii.Create AccountLog In Your Account