Romania

Ce masini au verificat romanii in 2018 si la ce trebuie sa fie atenti cand cumpara o masina second hand in 2019

04.02.2019

In ciuda numarului mare de masini second hand vandute in 2018 si a faptului ca este deja notorie calitatea proasta a masinilor achizitionate, doar circa 15% dintre clienti verifica istoricul masinii pe care si-o aleg, conform datelor publicate de reprezentantii platformei de verificare online a istoricului masinilor autoDNA.

INFOGRAFIC: Principalele cifre din piata RCA din ultimii 10 ani. Dauna medie a crescut cu 71%, in timp ce prima medie a avansat cu 4%

01.02.2019

Asigurarile de raspundere civila auto RCA au reprezentat intotdeauna un subiect fierbinte pentru industria locala de asigurari, aducand multe provocari pentru jucatori si autoritati. Portalul 1asig.ro a realizat o analiza a evolutiei subscrierilor si a daunalitatii RCA din ultimii 10 ani.

PAID Romania: Inundatiile si alunecarile de teren au provocat daune asemanatoare in 2018

01.02.2019

Anul 2018 a adus pentru PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale o crestere a volumului de daune platite fata de anul precedent. Daunele achitate in urma inundatiilor si alunecarilor de teren au avut valori asemanatoare, conform datelor furnizate portalului 1asig.ro de catre reprezentantii PAID.

Studiu IRES: Peste un sfert dintre respondenti spun ca au asigurare de viata

01.02.2019

Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie - IRES a publicat sondajul "Romanii si banii lor. Perceptii, comportamente si proiectii financiare". Potrivit concluziilor, peste un sfert dintre respondenti spun ca detin o asigurare de viata.

Alunecare de teren in Valcea: O familie a fost evacuata, alte zeci de familii sunt amenintate

01.02.2019

O gospodarie din comuna Slatioara, judetul Valcea, afectata de o alunecare de teren, a fost evacuata de urgenta de catre autoritati. Alte 50 de familii care locuiesc in zona afectata sunt amenintate de acest eveniment.

INFOGRAFIC: Cati soferi au fost prinsi fara RCA anul trecut?

31.01.2019

Numarul soferilor amendati de catre Politia Rutiera pentru lipsa asigurarii RCA a crescut in 2018 comparativ cu anul anterior, arata datele Inspectoratului General al Politiei Romane, transmise portalului 1asig.ro.

130 de dosare de dauna pentru copacii cazuti pe masini, in Sectorul 4

31.01.2019

130 de persoane au depus dosare la Primaria Sectorului 4 din Bucuresti, prin care solicita despagubiri, pentru daunele produse de copacii, sau crengile cazute ca urmare a ploii inghetate, care s-a abatut asupra Capitalei la finalul saptamanii trecute.

Voluntarii METROPOLITAN Life, mentori pentru educatie financiara si antreprenoriat

31.01.2019

Programul international Life Changer (Schimbam vieti) a ajuns, in 2018, la a patra editie in Romania, fiind derulat de Junior Achievement Romania cu sprijinul METROPOLITAN Life si al Fundatiei MetLife. Astfel, 4.216 elevi de gimnaziu si liceu, din mediul rural si urban, au beneficiat gratuit de experiente "learning by doing" si de activitati in compania voluntarilor METROPOLITAN Life.

MediHelp International pregateste noi produse de asigurare pentru 2019

31.01.2019

In anul 2018, tot mai multe companii de asigurare din Romania au inclus asigurarile de sanatate in portofoliul lor de servicii si au lansat planuri noi sau au dezvoltat si le-au imbunatatit pe cele existente. Majoritatea solutiilor de asigurare privata de sanatate au acoperire pe teritoriul Romaniei datorita faptului ca sunt concepute, in special, pentru a constitui un beneficiu care poate fi inclus in pachetul de compensatii al angajatilor.

Studiu: Asigurarile si vignetele, cele mai cumparate servicii financiare din online

31.01.2019

Cand vine vorba de servicii financiare cumparate online, peste jumatate dintre romanii utilizatori de internet (54%) se mentin conservatori, preferand inca un contact direct in vederea achizitiei acestui tip de servicii, arata al treilea val al studiului cantitativ "Digital Evolution: Connected Consumer Monitor", realizat de EXACT Business Solutions in noiembrie 2018.Create AccountLog In Your Account