Romania

34 de localitati, afectate de inundatii si viituri. 16 mesaje de avertizare transmise prin sistemul RO-ALERT

31.05.2019

Precipitatiile abundente din perioada 30 - 31 mai au produs viituri si inundatii locale in 34 de localitati din judetele Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Constanta, Galati, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt, Salaj si Suceava, a anuntat IGSU - Inspectoratul General Pentru Situatii de Urgenta.

OMNIASIG: 550 de avizari de daune dupa furtuna cu grindina din zona de Nord si Nord-Vest a tarii

30.05.2019

In urma fenomenelor meteorologice severe, de tip furtuna, ploi torentiale si grindina, care au avut loc in dupa-amiaza zilei de marti, 28 mai a.c., in zona de Nord si Nord-Vest a tarii, OMNIASIG Vienna Insurance Group a primit, pana joi dimineata - 30 mai, 550 de avizari de daune.

GRAWE Romania anticipeaza o crestere a business-ului in 2019

30.05.2019

In 2018, GRAWE Romania Asigurare a subscris prime brute in valoare de 78,77 milioane de lei, in crestere cu 46,7% fata de anul precedent, cand valoarea primelor brute subscrise a fost de 53,69 milioane de lei, potrivit raportului pe 2018 al companiei. Pentru acest an, asiguratorul anticipeaza o crestere a subscrierilor, cu accent pe asigurarile generale - in special pe RCA.

Mihai TECAU: Un client castigat ca reputatie inseamna alti clienti castigati mai departe

30.05.2019

Mihai TECAU, Presedinte Directorat, OMNIASIG Vienna Insurance Group, a declarat, intr-un interviu acordat publicatiilor XPRIMM, ca, pe langa schimbarile legislative, una dintre provocarile industriei de asigurari din Romania este gasirea legaturii intre ce isi doreste clientul si ce ofera piata.

ASF a gazduit intalnirile EIOPA si ESMA la Bucuresti

30.05.2019

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a gazduit la Bucuresti, in luna mai, intalnirile Consiliilor Supraveghetorilor (Board of Supervisors) ale Autoritatii Europene pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA) si ale Autoritatii Europene pentru Valori Mobiliare si Piete (ESMA).

ALLIANZ-TIRIAC: Daunalitatea asigurarilor auto si de sanatate a erodat profitabilitatea in T1 2019

29.05.2019

Veniturile ALLIANZ-TIRIAC din primul trimestru al anului 2019, la nivel agregat (asigurari generale si asigurari de viata & sanatate), au crescut fata de perioada similara a anului trecut cu 2%, se arata in comunicatul publicat de companie.

VIDEO: Alexandra SMEDOIU: Economisirea inseamna responsabilitate fata de noi si generatiile viitoare

29.05.2019

Niciodata nu este prea devreme sa ne gandim la viitorul nostru, iar cu cat ne preocupam mai repede de el, cu atat este mai bine pentru noi, cei din jur si generatiile urmatoare. Despre perioada de pensionare, dar si care este posibilitatea ca administratorii fondurilor de pensii private sa paraseasca Romania, au discutat Alexandra SMEDOIU - Vicepresedinte CFA Society Romania si Partener Deloitte - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii, la emisiunea Ora de Risc, difuzata marti, 28 mai a.c., de RFI Romania.

LEADER TEAM Broker a incheiat un parteneriat cu AXA si a lansat o asigurare de sanatate cu acoperire internationala

29.05.2019

LEADER TEAM Broker a anuntat, miercuri, semnarea unui acord strategic cu AXA - Global Healthcare, ca parte a planului sau international de dezvoltare. Prin acest parteneriat, asigurarile internationale de sanatate din portofoliul celui mai mare brand de asigurari din lume vor intra in portofoliul de produse al brokerului.

Siguranta rutiera in contextul aparitiei vehiculelor autonome

29.05.2019

Siguranta transportului rutier, in contextul aparitiei vehiculelor autonome, devine o provocare pentru Europa. Concluzia apartine expertilor intruniti in aceasta luna la Bruxelles, la conferinta "Viitorul transportului in Europa: provocarea noilor tehnologii pentru siguranta rutiera", organizata de CITA (International Motor Vehicle Inspection Committee) sub patronajul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

ASF a aprobat noi numiri in conducerea a trei brokeri

29.05.2019

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri, 29 mai a.c., o serie de masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private.Create AccountLog In Your Account