Romania

VIDEO: Asigurarile CASCO, utile in cazul masinilor avariate de copaci sau gheata

30.01.2019

Recent, Romania s-a confruntat cu o serie de fenomene meteo nefavorabile, in urma carora, copacii, gheata sau stalpii cazuti au avariat sute de masini si zeci de case. Despre cum pot fi despagubiti proprietarii acestora, utilitatea politei CASCO, si nu numai, au discutat Alexandru GRIGORESCU - Specialist Asigurari Auto in cadrul UNSAR (Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania), Mihaela CIRCU - Project Manager, APPA (Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor) si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari&Pensii, in cadrul emisiunii Ora de Risc, transmisa marti, 29 ianuarie a.c., de RFI Romania.

CCR considera constitutional plafonul de garantare de 450.000 lei per creditor al unui asigurator aflat in faliment

30.01.2019

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) considera ca fiind constitutional plafonul de garantare de 450.000 lei pe un creditor de asigurare al unei companii de asigurari aflata in faliment. Astfel, toate instantele de judecata vor tine cont de aceasta decizie a Curtii.

Prima asigurare de bilete din Romania. Cat costa si cum iti poti recupera costul aferent biletelor la spectacole?

30.01.2019

EUROLIFE ERB Asigurari, in parteneriat cu platforma Bilete.ro, lanseaza En Garde - prima polita din Romania dedicata protectiei celor care achizitioneaza bilete online la spectacole, respectiv evenimente culturale si sportive. Cei doi parteneri estimeaza ca aproximativ 45% din totalul achizitiilor cu plata online si ramburs vor avea inclusa si asigurarea En Garde.

Vezi lista cursurilor organizate de ISF in prima parte a lunii februarie

30.01.2019

Profesionistii care activeaza in domeniul asigurarilor, dar si specialistii din domeniul financiar sau alte sectoare de activitate care doresc sa isi dezvolte abilitatile profesionale au, in prima jumatate a lunii februarie, posibilitatea de a participa la o serie de cursuri organizate de Institutul de Studii Financiare - ISF.

Asigurarile de locuinte: Focus pe implicarea autoritatilor

29.01.2019

Asigurarile property, inclusiv asigurarile obligatorii si facultative de locuinte, au o evolutie lenta, asiguratorii asteptand ca autoritatile locale sa se implice mai mult in aplicarea legislatiei in vigoare si in cresterea gradului de cuprindere in asigurare, in conditiile in care Romania este expusa riscurilor catastrofale.

Dorel DUTA: Anul 2019 va fi unul de adaptare la noile cerinte privind distributia asigurarilor si de regandire a strategiilor de dezvoltare

29.01.2019

"Cred ca anul 2019 va fi unul de adaptare la noile cerinte privind distributia asigurarilor si de regandire a strategiilor de dezvoltare. Cele mai importante oportunitati si amenintari vor veni dinspre zona de reglementare si dinspre cea a noilor riscuri", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Dorel DUTA, Presedintele UNSICAR si Directorul General al HOBBIT Broker.

Deciziile adoptate saptamana aceasta de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara

29.01.2019

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de marti - 29 ianuarie a.c. - , masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate - asigurari, piata de capital si pensii private.

Cod galben de inundatii in opt judete

29.01.2019

Hidrologii au instituit, marti, Cod galben de inundatii pe mai multe rauri din judetele Caras-Severin, Timis, Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Arges si Olt, avertizarile fiind valabile pana joi, 31 ianuarie.

UNSAR: Daunele provocate de copacii cazuti sau gheata, acoperite prin polita CASCO

28.01.2019

Proprietarii autovehiculelor avariate de caderea accidentala a copacilor inghetati sau a blocurilor de gheata pot apela la asigurarea lor CASCO pentru a fi despagubiti de companiile de asigurari; de regula, politele CASCO acopera daunele produse de aceste riscuri, transmit reprezentantii UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania.

Regulament ASF: Cum sunt evaluati si aprobati membrii din conducerea companiilor de asigurari?

28.01.2019

Autoritatea de Supraveghere Financiara a publicat, recent, Regulamentul privind evaluarea si aprobarea membrilor structurii de conducere si a persoanelor care detin functii-cheie in cadrul entitatilor reglementate de autoritate. Afla care sunt criteriile si procedurile aplicabile de catre ASF!Create AccountLog In Your Account