Romania

Subscrierile EUROINS Romania au crescut cu 29% in T1 2019

28.05.2019

EUROINS Romania a inregistrat, in primul trimestru din 2019, un volum de prime brute subscrise de 131,8 milioane de leva (circa 67,4 milioane euro), in crestere cu 29% fata de aceeasi perioada din 2018, cand au fost raportate subscrieri de 102,5 milioane de leva (52,4 milioane euro), potrivit rezultatelor publicate de EUROHOLD, holdingul bulgar care detine EUROINS Insurance Group - actionarul majoritar al subsidiarei din Romania.

Workshop: Who is BROADSPIRE, by Crawford & Company? What is TPA - Third Party Administration?

28.05.2019

Workshop-ul "Who is BROADSPIRE, by Crawford & Company? What is TPA - Third Party Administration?", ce va avea loc pe 12 iunie, va reuni specialistii in daune din industria asigurarilor, la Restaurantul Sole din Bucuresti.

ARSVOM cumpara asigurari CASCO maritim pentru 14 nave

28.05.2019

Agentia Romana de Salvare a Vietii Omenesti pe Mare (ARSVOM) organizeaza o licitatie in vederea achizitionarii unui pachet de asigurare facultativa maritima CASCO (fara fransiza), pentru 14 nave din dotarea ARSVOM, reiese dintr-un anunt postat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SICAP).

Cod galben de inundatii. Furtuna puternica in Zalau

28.05.2019

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis, marti, o atentionare Cod galben de inundatii, valabila pana miercuri dupa-amiaza in 19 bazine hidrografice.

Cum se schimba distributia de asigurari?

27.05.2019

Odata cu IDD, procesul de pregatire al unui distribuitor devine mai complex pentru toate entitatile din acest sector - nu mai discutam doar de o precupare pentru formarea initiala, la intrarea in activitatea de asigurari, ci si de o pregatire continua, anuala, temeinic documentata, a declarat, pentru publicatiile XPRIMM, Catalin CAMPEANU, Director General Adjunct, Institutul de Studii Financiare - ISF.

LinkedIN, mai popular ca Facebook? Cati asiguratori au pagina de companie pe aceasta retea si cine conduce topul

27.05.2019

Publicatiile XPRIMM au desfasurat, timp de o luna, o cercetare in cadrul careia a fost analizata activitatea din social media a asiguratorilor de pe piata romaneasca pe trei retele sociale. Daca, intr-un articol anterior, am aflat care este asiguratorul cu cei mai multi abonati pe YouTube, astazi urmarim situatia de pe LinkedIN, o retea sociala specializata pe zona de business.

HIDROELECTRICA are un buget de 2,65 mil. lei pentru asigurari de tip D&O pentru conducerea companiei

27.05.2019

Societatea de Producere a Energiei Electrice in Hidrocentrale HIDROELECTRICA organizeaza o licitatie pentru a achizitiona "servicii de asigurare de raspundere civila profesionala a functiei de membru al Consiliului de Supraveghere si al Directoratului, inclusiv presedinti" (polita de tip D&O - Directors & Officers), pe o perioada de 24 de luni.

Anii 2000, cei mai periculosi pentru calatoriile cu avionul

27.05.2019

Pana in momentul de fata, deceniul 2000-2009 a fost cel mai periculos din punctul de vedere al accidentelor aviatice, in aceasta perioada fiind inregistrat un numar record de victime: 8.324 de persoane decedate in urma a 33 de accidente, arata datele publicate de 1st Move International.

1 an de la aplicarea GDPR. Impact in industria asigurarilor

24.05.2019

Regulamentul General pentru Protectia Datelor - GDPR a intrat in vigoare, in urma cu un an, pe 25 mai 2018, in toate statele Uniunii Europene. Astfel, toate companiile, organizatiile si autoritatile care prelucreaza date personale sunt nevoite sa respecte noile obligatii, nu doar societatile din industria asigurarilor. Cititi opiniile jucatorilor din piata asigurarilor privind impactul acestui regulament!

VIDEO: Steven M. LULEWICZ, BROADSPIRE: Asiguratorii auto din ECE trec printr-un proces de consolidare

24.05.2019

Externalizarea proceselor de management al daunelor poate reprezenta o solutie pentru multiple companii din piata de asigurari. In cadrul emisiunii XPRIMM Time for Business, Steven M. LULEWICZ, Vice President, Global - Strategic Markets & Clients, BROADSPIRE Services a explicat care sunt avantajele acestei practici si ce solutii pot fi folosite pentru cele mai bune rezultate.Create AccountLog In Your Account