Romania

Doar o saptamana pana la ICAR 2018. Inscrie-te acum!

02.10.2018

A XV-a editie a ICAR - Forumul International de Riscuri Catastrofale, cel mai mare forum european dedicat riscurilor catastrofale din aceasta toamna, se va desfasura pe 9 octombrie a.c., la Hotelul Sheraton din Bucuresti.

Alatura-te campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte"!

02.10.2018

Crezi in importanta si rolul asigurarilor de locuinte si vrei sa contribui la cresterea gradului de constientizare a necesitatii unor astfel de produse de protectie financiara? Devino sustinator oficial al campaniei nationale de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte"!

Profitabilitatea societatilor de asigurare s-a redus cu 25% in primul semestru din 2018

02.10.2018

La nivelul intregii piete de asigurari, rezultatul net al activitatii din semestrul I 2018 a fost pozitiv, in valoare de 195,91 milioane de lei, cu aproximativ 25% mai redus fata de aceeasi perioada a anului precedent, conform raportului ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

ALLIANZ-TIRIAC: Veniturile au crescut cu 7% in primul semestru. Cea mai mare dauna platita a fost de 4 milioane lei

02.10.2018

ALLIANZ-TIRIAC Asigurari a raportat, in primele sase luni din 2018, venituri in valoare totala de peste 650 de milioane de lei, in crestere cu 7,1% comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timp ce valoarea daunelor achitate a avansat cu 25%, a transmis compania.

Cum sunt protejati consumatorii in cazul falimentului unui asigurator?

02.10.2018

Despre protectia consumatorilor in situatia in care o companie de asigurari intra in faliment, dar si despre activitatea Fondului de Garantare a Asiguratilor discuta Carmen RADU - Presedintele FGA, Andreea RADU - Redactor Sef la Publicatiile XPRIMM - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata marti de RFI Romania, de la ora 17:30.

LEADER TEAM Broker a lansat un program de asigurari de sanatate dedicat politistilor

02.10.2018

LEADER TEAM Broker de Asigurare a construit un program de asigurari private de sanatate impreuna cu SNPPC - Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Polita este asigurata de ASIROM VIG, iar contractul a intrat in vigoare la 1 octombrie 2018.

Presedintele grupului GROUPAMA viziteaza compania din Romania cu ocazia aniversarii a 9 ani de activitate pe piata locala

01.10.2018

GROUPAMA Asigurari sarbatoreste in fiecare an, pe data de 29 septembrie, aniversarea marcii GROUPAMA in Romania; aniversarea celor 9 ani se suprapune cu vizita in Romania a membrilor Consiliului de Administratie si ai Comitetului Executiv al Casei regionale GROUPAMA d'Oc, al carei Presedinte, Jean-Yves DAGES, detine si functia de Presedinte al Grupului.

Unde si cand se decide soarta asistentilor in brokeraj?

02.10.2018

Odata cu intrarea in vigoare a Directivei europene privind Distributia in Asigurari - IDD (Insurance Distribution Directive), noua legislatie aduce schimbari semnificative la nivelul pietei de asigurari din Romania, cu impact asupra intermediarilor in asigurari, inclusiv a asistentilor in brokeraj, spun reprezentantii CCPA - Asociatia Centrul de Consultanta si Parteneriat in Asigurari.

A sasea editie a campaniei "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" a inceput oficial!

01.10.2018

In Romania exista, in momentul de fata, 8,92 milioane de locuinte, iar in fiecare zi acestea sunt expuse, inevitabil, unei multitudini de riscuri. Inundatiile, incendiile, alunecarile de teren, dar si furturile din locuinta sunt doar cateva exemple. Cu toate acestea, nici 20% dintre locuintele din Romania nu sunt protejate printr-o polita de asigurare, nici macar cea obligatorie.

IDD - o noua etapa pentru industria europeana de asigurari

01.10.2018

Luni, 1 octombrie 2018, a intrat in vigoare Directiva europeana privind Distributia in Asigurari - IDD (Insurance Distribution Directive). Conform specialistilor, noua legislatie aduce schimbari semnificative la nivelul pietei de asigurari din Romania, cu impact asupra tuturor actorilor - asiguratori, brokeri si consumatori.







Create Account



Log In Your Account