Romania

Exclusiv: LEV INS se pregateste sa-si lanseze activitatea pe piata asigurarilor din Romania

20.09.2019

Compania de asigurari LEV INS, din Bulgaria, se pregateste sa-si lanseze activitatea pe piata locala de asigurari, insa nu va incepe, inca, vanzarea de asigurari auto - RCA si CASCO - cum si-au propus initial -, ci cu alte tipuri, precum cyber, property si bonduri, conform unor surse din piata, contactate de 1asig.ro.

ISF, UNSAR, PRBAR si UNSICAR participa la conferinta interactiva XPRIMM pe tema Pregatirii Profesionale

20.09.2019

Reprezentantii ISF - Institutul de Studii Financiare, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare si UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania vor participa marti la prima conferinta interactiva XPRIMM pe tema Pregatirii Profesionale. Trimiteti-ne intrebarile dumneavoastra pentru invitati!

Incendiile, in usoara scadere in primele 6 luni din 2019

20.09.2019

In primul semestru al acestui an, numarul incendiilor inregistrate in tara noastra a scazut cu 14% fata de aceeasi perioada din 2018, arata datele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta - IGSU, transmise la solicitarea 1asig.ro.

Compania de Transport Public Sibiu, aloca 1,67 mil. lei pentru asigurari RCA, CASCO, bunuri si persoane

20.09.2019

Compania de Transport Public Sibiu (TURSIB) organizeaza o licitatie pentru achizitionarea unui pachet de asigurari RCA, CASCO, bunuri si persoane, conform unui anunt de publicare in SICAP. Valoarea contractului este 1,67 milioane lei si este impartit in trei loturi.

Proiect de lege: Asiguratii risca sa piarda dreptul la despagubiri in regie proprie, in ciuda practicii europene

19.09.2019

Cativa parlamentari vor sa oblige romanii care iau bani de la asiguratorii RCA pentru a-si repara masinile in regie proprie sa mearga intr-un service in urmatoarele 45 de zile, ceea ce nu le va mai putea permite sa si le repare pe cont propriu sau sa le lase avariate, daca asta isi doresc si daca nu este afectata siguranta circulatiei. Aceasta decizie ar afecta aproximativ 40% dintre asiguratii cu daune RCA.

Tu stii sa circuli corect pe autostrada?

19.09.2019

In cadrul campaniei nationale de siguranta si preventie rutiera FII TREAZ LA VOLAN!, o parte dintre mesajele transmise soferilor au vizat regulile de circulatie corecta pe autostrada si recomandarile de siguranta specifice acestui tip de drum, avand in vedere numarul si gravitatea accidentelor care se inregistreaza pe autostrazile din Romania, in pofida numarului modest de kilometri.

Recomandari pentru cresterea incluziunii financiare

19.09.2019

Incluziunea financiara are un rol foarte important in cresterea calitatii vietii cetatenilor, iar aceasta se realizeza atat prin programe de educatie financiara, cat si prin programe de facilitare a accesului la produse si servicii financiare, inclusiv asigurari si pensii private, afirma oficialii AmCham Romania, care ofera si o serie de recomandari in acest sens.

Remus LAPUSAN, avizat in pozitia de membru al Consiliului de Supraveghere la UNIQA Asigurari

19.09.2019

Remus Gabriel LAPUSAN a primit, miercuri - 18 septembrie a.c., avizul Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF in calitate de membru al Consiliului de Supraveghere la societatea UNIQA Asigurari.

Cate cutremure au avut loc in primele 8 luni din 2019?

19.09.2019

Romania este, conform statisticilor, a treia cea mai expusa tara din Europa la riscul seismic, dupa Cipru si Grecia. Cate astfel de evenimente au fost inregistrate, pe teritoriul tarii noastre, in primele 8 luni din acest an?

Prima conferinta interactiva XPRIMM pe tema Pregatirii Profesionale. Trimiteti-ne intrebarile dumneavoastra!

18.09.2019

Marti, 24 septembrie 2019, va avea loc o noua conferinta XPRIMM Time for Business, ce va dezbate online, live, noua legislatie privind Pregatirea Profesionala a specialistilor din industria asigurarilor din Romania, in conformitate cu cerintele IDD - Directiva privind distributia in asigurari.Create AccountLog In Your Account