Romania

Antonio SOUVANNASOUCK - noul Presedinte al PRBAR

18.01.2019

Antonio SOUVANNASOUCK, Directorul General al brokerului ASIGEST, a fost votat, vineri - 18 ianuarie 2019, in functia de Presedinte al PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare, in cadrul Adunarii Generale a organizatiei.

Topul celor mai vizibile branduri de asigurari in online si pe Facebook in luna decembrie 2018

18.01.2019

NN Asigurari a fost, in luna decembrie a anului trecut, lider in "Topul celor mai vizibile pagini dedicate asigurarilor de pe Facebook" realizat de ZeList, compania urcand de pe locul al doilea inregistrat in luna precedenta.

Francois COSTE anticipeaza cresteri pe toate segmentele de asigurare, in special pe viata si sanatate

18.01.2019

Piata asigurarilor are perspective clare de crestere, in paralel cu cresterea economica la nivel national, dar si cu cea a nivelului de constientizare a societatii cu privire la avantajele diferitelor produse de asigurare, aflate in continua adaptare. Ne asteptam la cresteri pe toate segmentele, cu preponderenta pe cel viata si sanatate, a declarat, pentru XPRIMM Publications, Francois COSTE, CEO, GROUPAMA Asigurari.

Ce cursuri organizeaza IBR in luna februarie?

18.01.2019

Profesionistii din domeniul financiar interesati de dezvoltarea profesionala pot participa, in luna februarie, la o serie de cursuri de specialitate organizate de Institutul Bancar Roman - IBR. Printre acestea se numara atat certificari internationale, cat si programe certificate de Autoritatea Nationala pentru Calificari - ANC si cursuri de management, leadership, auditare si nu numai.

Mai sunt doar cateva zile pana la conferinta "XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2019"

18.01.2019

Primul eveniment din acest an dedicat asigurarilor - "XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2019" - va reuni marti, 22 ianuarie 2019, reprezentanti de top ai companiilor de asigurari si de brokeraj, la Hotel Sheraton din Bucuresti.

Fenomenele meteo si atacurile cibernetice, printre cele mai importante riscuri pentru 2019

18.01.2019

Patru dintre cele mai importante riscuri, din perspectiva impactului in anul 2019, sunt legate de mediu - fenomene cu care se confrunta si Romania tot mai des, in timp ce amenintarile cibernetice care deriva din dezvoltarea tehnologiei sunt cele mai importante necunoscute in acest an. Acestea sunt doar cateva din concluziile publicatiei The Global Risks Report 2019 lansate de World Economic Forum.

Deciziile adoptate de Consiliul ASF in aceasta saptamana

18.01.2019

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei din aceasta saptamana, numirea lui Roman KUDRNA in calitate de membru al Consiliului de Administratie si a lui Josef KREITERLING in calitate de Presedinte al Consiliului de Administratie la societatea ERGO Asigurari.

CCR a decis ca membrii conducerii ASF raman in functii

18.01.2019

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), cu majoritate de voturi, a respins sesizarile de neconstitutionalitate si a constatat ca Hotararea Parlamentului Romaniei nr. 37/2018 privind numirea membrilor Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) este constitutionala in raport cu criticile formulate.

Asigurarile auto: 2018, o baza pentru 2019

15.01.2019

Si in 2018 asigurarile de raspundere civila auto RCA au continuat sa atraga atentia autoritatilor locale si europene, jucatorilor, dar si consumatorilor. Dupa intrarea in vigoare a legislatiei RCA in 2017 - care a eliminat o mare parte a disfunctionalitatilor din anii anteriori -, anul trecut s-a remarcat o scadere a subscrierilor pe acest segment de piata, in timp ce societatile au platit daune tot mai mari, iar numarul masinilor asigurate a scazut. Care sunt provocarile pentru 2019?

Ce solutii ar avea impact in scaderea numarului de accidente rutiere?

15.01.2019

Romania este pe primul loc in Uniunea Europeana la rata mortalitatii pe fondul accidentelor rutiere, conform celor mai recente statistici, in ciuda eforturilor depuse pana acum de autoritati. Care ar putea fi solutiile cu cel mai mare impact in scaderea numarului de accidente rutiere?Create AccountLog In Your Account