Romania

Industria de asigurari sustine introducerea unui tarif de referinta, cu titlu informativ, pentru reparatiile auto

26.02.2020

UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania sustine introducerea unui tarif de referinta pentru reparatiile auto si saluta deschiderea spre dialog a Comisiei pentru buget, finante, activitate bancara si piata de capital si a Comisiei economica, industrii si servicii din Senat, care au adoptat un raport comun de admitere cu amendamente pentru un proiect de modificare a Legii privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto care vizeaza aceasta problematica.

Modificarea legislatiei RCA: Tarifele de referinta la reparatii, mai aproape de a fi aplicate

26.02.2020

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertilor prin accidente de vehicule si tramvaie - RCA, care prevede introducerea unui pret de referinta pentru manopera, piese si materiale, a primit avize favorabile de la inca doua Comisii din Senat. Cititi declaratiile initiatorului!

VIDEO: Life is Hard vizeaza o crestere de 50% pe linia de asigurari in 2020, generata preponderant de serviciile de digitalizare

26.02.2020

Life can be hard daca nu tii pasul cu tehnologia intr-o lume in care digitalizarea nu mai este o optiune, ci o normalitate. Despre piata de asigurari s-a spus de multe ori ca are o forma de rezistenta la schimbare care o face sa ramana cu un pas in urma cand vine vorba de utilizarea noilor tehnologii. Digitalizarea in piata romaneasca de asigurari a inceput in 2010, odata cu inceperea emiterii de polite online. In acest moment, sunt peste 120 de produse de asigurare care se vand exclusive online. La acest capitol stam mai bine decat alte state europene, ne-a explicat Erik BARNA, CEO, Life is Hard, in interviul acordat pentru XPRIMM TV.

Coronavirus: Asigurarile private acopera riscul imbolnavirii cu noul virus COVID-19? UPDATE

25.02.2020

Noul virus care a inceput sa faca victime si in Europa este subiectul multor dezbateri si in tara noastra, care se pregateste pentru a face fata unei eventuale epidemii. Dar ce se intampla cu cetatenii care se pot imbolnavi, ar putea fi tratati in baza asigurarilor private de sanatate sau de viata?

MARSH: Sfaturi si masuri de raspuns pentru companii in caz de Coronavirus

25.02.2020

Evolutia recenta a crizei provocate de extinderea Coronavirus (COVID-19) impune o atitudine proactiva din partea companiilor. Chiar daca responsabilitatea pentru masurile de preventie necesare limitarii efectelor in astfel de situatii apartine autoritatilor, companiile trebuie sa-si gestioneze propriile riscuri si sa ia masuri pentru protejarea angajatilor si pentru integritatea lor financiara, a transmis MARSH Romania.

MaxyGo a premiat performerii anului 2019

25.02.2020

In cadrul evenimentului Performance Gala MaxyGo 2020 - Editia a XVII-a, organizat in data de 22 februarie 2020 la Timisoara, MaxyGo Broker de Asigurare a premiat asistentii in brokeraj pentru rezultatele obtinute in anul 2019.

Subscrierile celor doua companii UNIQA au crescut la peste 97 milioane de euro in 2019

25.02.2020

Primele brute subscrise in total de cele doua companii detinute de grupul UNIQA pe piata locala - UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de Viata - se situau, la finalul anului 2019, la nivelul de 97,2 milioane de euro, conform IFRS, inregistrand o crestere de 4,6% fata de 2018, generata de segmentele profitabile ale portofoliului de asigurari.

Studiu UNSAR-IRES: Peste jumatate dintre soferii romani sunt interesati de valoarea reparatiilor aferente politelor CASCO

24.02.2020

Mai bine de 8 din 10 soferi romani (85%) considera ca asigurarea CASCO este utila si foarte utila, conform studiului IRES - Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie privind perceptiile romanilor fata de asigurarile auto, realizat pentru UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania in decembrie 2019.

Echilibru intre despagubirea RCA acordata de asiguratori si costurile cu reparatiile

24.02.2020

"Despagubirea trebuie sa se raporteze la un nivel al preturilor de piata practicate pe pietele de profil pentru existenta unui echilibru si a unei echivalente intre despagubirea ce se acorda de asiguratorii RCA (ca suma de bani) si costurile cu reparatiile", a declarat deputatul Marius Sorin BOTA, initiatorul unui proiect de modificare a legislatiei RCA.

Cine si cum protejeaza consumatorul de asigurari?

24.02.2020

Despre efectele schimbarilor legislative, protectia consumatorului, digitalizarea pietei de asigurari, si nu numai, vor discuta Calin RANGU - Director in cadrul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si Presedinte al Institutului de Studii Financiare (ISF) -, Andreea RADU - Redactor Sef la Publicatiile XPRIMM - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc" by XPRIMM, la RFI Romania, de marti - 25 februarie a.c.Create AccountLog In Your Account