Romania

Documentele de asigurare Carte Verde, atasate sau nu contractului de asigurare RCA, vor fi tiparite pe hartie alba

26.05.2020

Incepand cu data de 1 iulie 2020, asiguratorii care au dreptul sa vanda asigurari RCA pe teritoriul Romaniei (membre ale BAAR) vor tipari polita de asigurare Carte Verde, indiferent daca se elibereaza cu contractul de asigurare RCA sau in mod separat, pe hartie de culoare alba in loc de culoare verde, asa cum este tiparita in prezent, a anuntat Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR.

GENERALI Romania sprijina serviciile medicale de urgenta

26.05.2020

GENERALI Romania sustine sistemul medical din tara noastra prin doua actiuni menite sa consolideze serviciile medicale de urgenta, indispensabile chiar si in contextul epidemiologic fara precedent pe care il traversam. Bugetul alocat celor doua initiative insumeaza peste 55.000 de euro.

Subscrierile UNIQA in Romania au scazut cu 6% in T1 2020, dar profitul s-a imbunatatit

26.05.2020

Primele brute subscrise in total de cele doua companii detinute de grupul UNIQA pe piata locala - UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de Viata - se situau, la finalul primului trimestru din 2020, la nivelul de 23,8 milioane euro, conform IFRS, cu 6 procente sub cele inregistrate in aceeasi perioada a anului anterior.

Recomandarile Insurance Europe la 2 ani de la aplicarea GDPR

26.05.2020

La implinirea a doi ani de la intrarea in vigoare Regulamentului privind Protectia Datelor Personale - GDPR, Insurance Europe a publicat o informare generala in care isi expune opiniile cu privire la regulament inainte de viitoarea revizuire a Comisiei Europene.

VIDEO: Ora de Risc: Ce asteptari avem de la mediul politic?

25.05.2020

Despre asteptarile pe care le au asiguratorii de la mediul politic, programe de educatie financiara, si nu numai, au discutat Tony ROMANI - Secretar de Stat si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii, in cea mai recenta editie a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa.

Pandemia COVID-19 impune pietei de asigurari sa foloseasca solutii hibride de distributie

25.05.2020

"Transformarea distributiei de asigurari a inceput de ceva vreme, iar unele lucruri se vor accelera. Efectele nu se vor vedea prea mult in 2020, ci in anii urmatori", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Victor SRAER, Managing Partner, OTTO Broker.

EIOPA: Expunerea la risc pentru sectorul european al asigurarilor a crescut ca urmare a pandemiei COVID-19

25.05.2020

Pandemia COVID-19 a generat o stare de nesiguranta extrema la nivelul pietei de asigurari, afectand, de asemenea, si alte industrii financiare, arata raportul "April 2020 Risk Dashboard" publicat de EIOPA - Autoritatea Europeana de Asigurari si Pensii Ocupationale.

VIDEO: Cine plateste nota cand... tu gresesti? O discutie despre un cocktail de asigurari obligatorii

22.05.2020

Despre situatia Legii RCA, Legea asigurarilor obligatorii de locuinta, dar si despre asigurarile de raspundere civila pentru toti prestatorii de servicii au discutat Iulius Marian FIRCZAK - Deputat in Parlamentul Romaniei, Dorel DUTA - Presedintele UNSICAR, Stefan PRIGOREANU -CEO-ul MILLENIUM Broker si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii, intr-o Editie Speciala a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa.

#treazlavolan: 6 sfaturi pentru calatoria cu masina personala pe timpul starii de alerta

22.05.2020

Starea de alerta aduce o relaxare a masurilor precedente, dar nu marcheaza in nicio forma reducerea riscului generat de pandemia COVID-19. In acest context, comunitatea FII TREAZ LA VOLAN! a lansat un infografic prin care le readuce aminte soferilor de principalele recomandari de siguranta si protectie pentru toti cei care calatoresc cu masina personala in aceasta perioada.

Viata proceselor in si dupa pandemie

22.05.2020

Multe companii au fost nevoite sa se adapteze situatiei create de criza COVID-19, sa apeleze la digitalizare si automatizare pentru a-si mentine afacerile. Este o schimbare importanta, care s-a produs intr-un timp foarte scurt. Si jucatorii pietei de asigurari s-au adaptat rapid si au facut investitii serioase in digitalizare in ultimele luni.Create AccountLog In Your Account