Romania

ASIROM VIG are un nou CFO

19.03.2019

Incepand cu luna martie 2019, societatea Asigurarea Romaneasca - ASIROM Vienna Insurance Group il anunta in functia de CFO - Chief Financial Officer pe austriacul Wolfgang HAJEK. Numirea noului Membru al echipei ASIROM este deja supusa spre aprobare Autoritatii de Supraveghere Financiara

VIDEO: Dan DOBRE: Primul lucru pe care ni-l dorim de la asigurarile private de sanatate este sa fie usor intelese

19.03.2019

Gradul de intelegere al produselor de asigurari private de sanatate, precum si plierea pe nivelul de educatie financiara din Romania sunt cele mai importante elemente care ar trebui sa defineasca un produs de asigurare de sanatate. Dar cum ne protejeaza o astfel de asigurare si care sunt riscurile pe care le acopera? Despre importanta lor, tendinte si relatia dintre asigurator-broker-retelele de servicii medicale si clienti au discutat Dan DOBRE - Director Comercial, SIGNAL IDUNA - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii Ora de Risc, difuzate marti, 19 martie, de RFI Romania.

Numarul locuintelor asigurate se mentine la peste 1,7 milioane

19.03.2019

La finalul lunii februarie 2019 erau active la nivel national 1.708.675 de asigurari obligatorii de locuinte (polite PAD), in creste usoara comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, potrivit statisticilor Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale - PAID Romania, societatea privata care administreaza sistemul de asigurare obligatorie a locuintelor.

Deciziile adoptate marti de Consiliul ASF

19.03.2019

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in cadrul sedintei de marti, 19 martie 2019, o serie de masuri privind cadrul de functionare a pietelor financiare nebancare supravegheate.

Romania gazduieste Conferinta Anuala a Insurance Europe. Inregistrati-va acum!

18.03.2019

Conferinta Anuala a Insurance Europe, federatia europeana a asociatiilor asiguratorilor si reasiguratorilor, se va desfasura pe 23 mai 2019, la Bucuresti, Romania fiind prima tara din Europa Centrala si de Est care va gazdui acest eveniment.

Cum te protejeaza o asigurare privata de sanatate?

19.03.2019

Despre protectia oferita de o asigurare privata de sanatate, tendintele si evolutia pietei locale, si nu numai, discuta Dan DOBRE - Director Comercial, SIGNAL IDUNA Romania - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata marti, 19 martie a.c., de RFI Romania, incepand cu ora 17:30.

Profitul GROUPAMA Asigurari din 2018, afectat de amenda Consiliului Concurentei. Ce planuri are asiguratorul pentru 2019?

18.03.2019

GROUPAMA Asigurari a inregistrat in 2018 un profit operational de 44 milioane de lei, insa profitul net a fost de 9 milioane de lei, influentat de amenda anuntata de Consiliului Concurentei. In acelasi timp, subscrierile au depasit un miliard de lei.

Madalin ROSU lanseaza prima carte dedicata daunelor din asigurarile auto

18.03.2019

Madalin ROSU, Presedintele BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania si Membru al Directoratului OMNIASIG VIG, isi lanseaza cartea "Daunele in Asigurarile Auto", fiind prima carte de pe piata locala care abordeaza acest subiect.

BNR vrea sa cumpere polite CASCO pentru 52 de autovehicule

18.03.2019

Banca Nationala a Romaniei (BNR) va organiza, in luna aprilie, o licitatie pentru achizitionarea serviciilor de asigurare CASCO, fara fransiza, pentru 52 de autovehicule din parcul auto al institutiei. Valoarea estimata a contractului de asigurare este de 400.000 de lei pe o perioada de 18, 15 sau 12 luni, in functie de autovehicul.

Insurance Europe: Asigurarea are un rol important in cazul inundatiilor

15.03.2019

Asigurarea poate juca un rol important in contextul inundatiilor prin consolidarea masurilor de preventie si imbunatatirea redresarii economice dupa dezastru, se arata intr-un raspuns transmis de Insurance Europe catre Comisia Europeana asupra Directivei UE privind inundatiile.Create AccountLog In Your Account