Romania

FIAR 2019 reuneste profesionistii in asigurari la Sinaia, intre 19 si 22 mai

17.05.2019

Cea de-a 22-a editie a Forumului International Asigurari-Reasigurari, unul dintre cele mai mari evenimente de primavara dedicate re/asigurarilor, se desfasoara intre 19 si 22 mai la Sinaia, reunind profesionisti din intreaga lume.

Conferinta European Consumer Protection: Principalele declaratii!

17.05.2019

Unul dintre cele mai importante evenimente dedicate protectiei consumatorului - European Consumer Protection Conference - s-a desfasurat vineri, 17 mai a.c., la Bucuresti, la Hotel Intercontinental. Urmariti principalele declaratii!

CertAsig a raportat o crestere cu 5% a primelor in primul trimestru. Schimbare de strategie pentru companie din a doua jumatate a anului

17.05.2019

CertAsig a platit, anul trecut, daune in valoare de 64,3 milioane lei, mare parte dintre acestea fiind aferente segmentului asigurarilor maritime, a anuntat compania.

Leonardo BADEA, ASF: Asiguratorii si brokerii trebuie sa ofere consultanta la un nivel foarte detaliat

17.05.2019

In ultimii ani, protectia consumatorilor financiari a devenit o prioritate crescanda pentru factorii de decizie din intreaga lume. Protejarea consumatorilor de practicile abuzive si posibilitatea de a lua decizii in cunostinta de cauza cu privire la utilizarea produselor si serviciilor financiare este un obiectiv politic important, cu implicatii pentru dezvoltarea sectorului financiar, incluziunea financiara si cresterea economica in general, a declarat Leonardo BADEA, Presedintele ASF.

VIDEO: Emilian ONESCIUC: Noile prevederi IDD se suprapun perfect cu vanzarea consultativa de asigurari

17.05.2019

Simona PANAITE si Emilian ONESCIUC au vorbit, in cadrul editiei din aceasta saptamana a emisiunii XPRIMM Time for Business, despre primele doua carti din seria "Un ghid practic", destinate managerilor si distribuitorilor din forta de vanzari din companiile de asigurari compozite si de la brokeri.

Insurance Europe avertizeaza: Criteriile pentru acordarea Ecolabel in cazul produselor financiare pot deveni mult prea specifice

17.05.2019

Insurance Europe - federatia europeana ce reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor - a publicat un raspuns la consultarea lansata recent de Comisia Europeana privind propunerea de a extinde Eticheta Ecologica a UE (EU Ecolabel) si la produsele financiare din zona de retail.

Participantii conferintelor din cadrul FIAR 2019 vor primi credite de formare profesionala

16.05.2019

Participantii conferintei "Tendinte in Asigurari" (Insurance Market Trends), cat si cei ai Conferintei Brokerilor, ce se vor desfasura in cadrul FIAR - Forumul International Asigurari-Reasigurari, vor primi cate 2 credite de formare profesionala de la ISF - Institutul de Studii Financiare, conform noilor cerinte IDD pentru distribuitorii de asigurari.

Incidentele auto asigurate de ASIROM pot fi notificate online

16.05.2019

ASIROM Vienna Insurance Group anunta lansarea aplicatiei de notificare a daunelor auto online (RCA si CASCO), disponibila in varianta mobile si desktop, pe website-ul companiei, estimand ca se va reduce semnificativ durata medie de solutionare a dosarelor de daune.

UNIQA in Romania: Profit si afaceri in crestere, in primul trimestru din 2019

16.05.2019

Cele doua companii detinute de grupul UNIQA in Romania au incheiat primul trimestru al anului 2019 cu prime brute subscrise situate la nivelul de 25,4 milioane de euro, generate de cresterea portofoliului pe segmentele de asigurari profitabile, marcand astfel o crestere de 10% fata de rezultatele inregistrate anul trecut, pentru acelasi interval.

Sute de case inundate si zeci de persoane evacuate din cauza vremii nefavorabile

16.05.2019

Din cauza ploilor abundente, care au provocat scurgeri de pe versanti, viituri rapide si cresteri ale debitelor pe anumite cursuri de apa, de miercuri dimineata si pana joi dimineata au fost afectate 26 de localitati din judetele Bistrita-Nasaud, Maramures, Mures si Timis.Create AccountLog In Your Account