Romania

Descarca brosura "FII TREAZ LA VOLAN!"

18.07.2018

Care sunt principalele activitati care iti distrag atentia la volan? Ce statistici exista privind pericolul neatentiei in timpul condusului? Gasesti toate aceste informatii, si nu numai, in brosura "FII TREAZ LA VOLAN!".

Cat au cedat asiguratorii romani in reasigurare in primul trimestru din 2018?

18.07.2018

Pentru o parte importanta de produse de asigurari generale (de ex. asigurarile de catastrofa, asigurarile de raspundere civila), ca parte a strategiei proprii de management a riscurilor, asiguratorii apeleaza frecvent la diferite forme de contracte de cedare in reasigurare, limitand astfel dauna maxima suportata in cazul aparitiei unor evenimente asigurate cu impact financiar semnificativ.

VIDEO: Rodica FUICU: Brokerul este "avocatul" clientului

18.07.2018

Despre reteta succesului in relatia broker - client, impactul ultimelor reglementari asupra celor doua parti, increderea consumatorilor, dar si obiectivele UNSICAR, am discutat cu Rodica FUICU - Directorul General al ASIG Management Broker de Asigurare si membru al Consiliului Director al UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzate marti, 17 iulie a.c., de RFI Romania.

Sondaj UNSAR: 8 din 10 respondenti stiu despre obligativitatea asigurarii locuintei

17.07.2018

Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania - UNSAR - atrage atentia asupra importantei incheierii politelor de asigurare a locuintelor, obligatorii sau facultative, mai ales in contextul recentelor fenomene atmosferice periculoase.

Nu lasa niciun factor sa-ti distraga atentia de la condus. Ramai #treazlavolan!

17.07.2018

Accidentele intens mediatizate in ultima perioada ne pun fata in fata cu un pericol in crestere in ceea ce priveste siguranta rutiera pentru soferii romani: propria neatentie, care le poate fi fatala. Un banal mesaj transmis in timp ce conduci, verificarea mailului sau a notificatilor de pe Facebook, o discutie aprinsa cu un alt pasager sau o activitate precum mancatul la volan - toate trebuie sa astepte pana cand te opresti in conditii de siguranta.

Avans de 25% pe segmentul asigurarilor private de sanatate, in T1 2018

17.07.2018

Romanii continua sa se preocupe de sanatatea lor, ceea ce a condus, in primele trei luni din 2018, la un avans de 25% a primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor private de sanatate, reiese din raportul trimestrial publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Piata asigurarilor de locuinte a avansat cu 4% in T1 2018

17.07.2018

Pe ansamblul pietei asigurarilor de locuinte (obligatorii si facultative), in primul trimestru din 2018, s-a inregistrat o crestere a primelor brute subscrise de aproximativ 4% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, conform informatiilor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Care este reteta succesului in relatia broker - client?

17.07.2018

Efectele schimbarilor legislative in relatia broker - client, rolul brokerului de asigurare, modificarile de consum ale clientilor, si nu numai, se numara printre temele ce vor fi abordate de Rodica FUICU - Directorul General al ASIG Management Broker de Asigurare si membru al Consiliului Director al UNSICAR - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de risc" difuzata astazi de RFI Romania.

Piata RCA a scazut in primul trimestru din 2018. Vezi cat a subscris fiecare asigurator!

16.07.2018

Piata de asigurari de raspundere civila auto RCA, subscrise pe teritoriul Romaniei, a scazut cu 13% in primul trimestru din 2018 comparativ cu perioada similara a anului trecut, conform datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Doi asiguratori continua sa controleze peste jumatate din piata, in timp ce prima medie RCA a scazut considerabil.

VIDEO: Costin TATUC: La volan, distragerea mixta a atentiei este cea mai periculoasa, mai ales cand se folosesc mijloacele de comunicatie

16.07.2018

In ultimii ani, numarul accidentelor rutiere provocate de tineri a crescut alarmant, nu numai in Romania, iar specialisti din multiple domenii incearca sa traga un semnal de alarma cu privire la faptul ca, de cele mai multe ori, principala cauza a accidentelor rutiere o reprezinta distragerea atentiei. Folosirea telefonului mobil la volan, pentru diverse activitati, este un fenomen ingrijorator, care capata o tot mai mare amploare.
Create AccountLog In Your Account