Stiri externe

S&P, Fitch, Moody's: Pretul reasigurarii va continua sa scada in pofida impactului Harvey


Estimarile agentiilor de rating arata ca, la nivel global, cotatiile de reasigurare s-ar putea diminua cu pana la 7,5%, in pofida impactului de anul acesta al catastrofelor naturale, in special al uraganului Harvey.

"Tarifele s-au diminuat in ultimii ani pe fondul concurentei din acest sector, a noilor intrati in piata dar si datorita cererii in scadere ca urmare a diminuarii impactului fenomenelor catastrofale", scrie Insurance Journal.

Astfel, in pofida unor pierderi estimate de 10-20 miliarde dolari, uraganul Harvey nu poate fi considerat un eveniment suficient de mare pentru a inversa tendinta de diminuare a cotatiilot, sunt de parere atat reprezentantii Fitch cat si ai S&P Global.

Aceeiasi opinie o impartasesc si reprezentantii Moody's, care au declarat ca "este putin probabil ca Harvey sa afecteze ratele la nivel global in ceea ce priveste reasigurarea pe segmentul property".

Saptamana viitoare, cu prilejul Reuniunii de la Monte Carlo - Les Rendez-vous de Septembre 2017 - re/asiguratorii si brokerii de re/asigurare se vor reuni cu scopul negocierii si reinnoirii programelor de reasigurare pentru anul 2018.

In acest sens, Dennis SUGRUE (Senior Director al S&P Global) estimeaza pentru tarifele de reinnoire pentru 2018 o scadere de pana la 5 procente, iar Graham COUTTS (EMEA Head of Reinsurance, FITCH) considera ca "ratele s-ar putea diminua cu pana la 7,5%, urmand tendinta similara constatata la reinnoirile din iulie".


Share |


Editor: Vlad BOLDIJAR | Publicat pe 06.09.2017

Cele mai recente stiri:
» RESO pregateste listarea la bursa pentru luna aprilie
» TALANX vizeaza pentru anul 2018 un profit de 850 milioane euro
» IIS a incheiat o colaborare cu The Institutes
» UBER opreste testarile pe sosele dupa ce o masina autonoma a ucis un pieton in SUA
» EUROINS vizeaza expansiunea pe piata din Polonia
» Afaceri de 3,6 miliarde euro pentru GENERALI CEE Holding in 2017
» Profit net de 2,11 miliarde euro pentru GENERALI in 2017
» Afacerile GROUPAMA pe pietele din ECE au sporit cu 6,2% pana la 567 milioane euro in 2017
» Bulgaria: KBC are "unda verde" pentru a detine integral UBB-MetLife
» SAVA Re intra pe piata de pensii private din Macedonia

Create AccountLog In Your Account