Stiri externe

S&P, Fitch, Moody's: Pretul reasigurarii va continua sa scada in pofida impactului Harvey


Estimarile agentiilor de rating arata ca, la nivel global, cotatiile de reasigurare s-ar putea diminua cu pana la 7,5%, in pofida impactului de anul acesta al catastrofelor naturale, in special al uraganului Harvey.

"Tarifele s-au diminuat in ultimii ani pe fondul concurentei din acest sector, a noilor intrati in piata dar si datorita cererii in scadere ca urmare a diminuarii impactului fenomenelor catastrofale", scrie Insurance Journal.

Astfel, in pofida unor pierderi estimate de 10-20 miliarde dolari, uraganul Harvey nu poate fi considerat un eveniment suficient de mare pentru a inversa tendinta de diminuare a cotatiilot, sunt de parere atat reprezentantii Fitch cat si ai S&P Global.

Aceeiasi opinie o impartasesc si reprezentantii Moody's, care au declarat ca "este putin probabil ca Harvey sa afecteze ratele la nivel global in ceea ce priveste reasigurarea pe segmentul property".

Saptamana viitoare, cu prilejul Reuniunii de la Monte Carlo - Les Rendez-vous de Septembre 2017 - re/asiguratorii si brokerii de re/asigurare se vor reuni cu scopul negocierii si reinnoirii programelor de reasigurare pentru anul 2018.

In acest sens, Dennis SUGRUE (Senior Director al S&P Global) estimeaza pentru tarifele de reinnoire pentru 2018 o scadere de pana la 5 procente, iar Graham COUTTS (EMEA Head of Reinsurance, FITCH) considera ca "ratele s-ar putea diminua cu pana la 7,5%, urmand tendinta similara constatata la reinnoirile din iulie".


Share |


Editor: Vlad BOLDIJAR | Publicat pe 06.09.2017

Cele mai recente stiri:
» Munich Re incheie un parteneriat cu ONE Insurance
» CEO-ul John HALEY si-a prelungit contractul cu Willis Towers Watson pana la finalul anului 2020
» Altima Assurances lanseaza o asigurare auto "pe minut"
» SUA: Piata de asigurari cyber a crescut cu 37% in 2017
» PERILS: 1,67 miliarde de euro, noua estimare a pierderilor asigurate in urma furtunii Friederike
» China, una dintre cele mai importante patru piete pentru SWISS Re
» Insurance Europe: Dronele au potential inovator si ofera posibilitatea de a crea noi job-uri si business-uri in Europa
» Automatizarea proceselor ar putea creste veniturile sectorului asigurarilor cu 243 miliarde dolari
» JLT Re estimeaza pierderile provocate de inundatiile din Japonia la miliarde de dolari
» Subscrierile Deutsche Rueck au ajuns, in 2017, la 1,2 miliarde euroCreate AccountLog In Your Account