SIGUR-ASIGUR si-a depus benevol licenta de activitate, iar un alt asigurator a fost sanctionat de...

 Despre noi  Contact  Harta site      


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorEvenimenteXPRIMM.COMCampanii de InformareXPRIMM TVРусский
 Stiri 
 Companii de asigurare 
 Brokeri 
 Interviu 
 CNPF 
 Analize 
 Organizatii 
 Despre asigurari 

Asigurari

Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

SIGUR-ASIGUR si-a depus benevol licenta de activitate, iar un alt asigurator a fost sanctionat de catre CNPF


Compania de asigurari SIGUR-ASIGUR, specializata pe segmentul asigurarilor de viata, a solicitat CNPF retragerea licentei sale de activitate pe piata de asigurari, ca urmare a depunerii benevole a acesteia, hotarare aprobata recent de catre autoritatea de supraveghere in cadrul unei sedinte a Consiliului de Administrare.

Astfel, CNPF a aprobat hotararea de a retrage licenta SIGUR-ASIGUR, eliberata pe termen nelimitat pentru dreptul de a desfasura activitatea in domeniul asigurarilor (asigurari de viata), prescriindu-i suspendarea tuturor operatiunilor aferente conturilor bancare, cu exceptia cazurilor legate de cheltuielile sale curente de intretinere, de incasare a mijloacelor banesti si de plata a indemnizatiilor de asigurare pentru contractele de asigurare incheiate anterior retragerii licentei.

Compania de asigurare e obligata ca in termen de 12 luni sa efectueze transferul in totalitate a portofoliului detinut, in conditiile legale, sau rezilierea contractelor de asigurare in vigoare. De asemenea, aceasta trebuie sa prezinte lunar informatii privind obligatiile asumate si compensarea pretentiilor nesatisfacute, precum si actiunile efectuate in scopul executarii hotararii autoritatii de supraveghere.

SIGUR-ASIGUR ocupa pozia a 14-a in randul societatilor de profil din Moldova, din cele 15 active, avand subscrieri de 3,91 milioane lei moldovenesti in anul 2016, in scadere cu peste 10% fata de anul 2015.

In aceeasi sedinta a Consiliului CNPF, a fost luata si decizia de a initia procedura de tragere la raspundere contraventionala a persoanei cu functie de raspundere din cadrul altei societati de asigurare - ASTERRA GRUP, atentiond asiguratorul privind respectarea neconditionata a prevederilor actelor legislative si normative, precum si intreprinderea masurilor privind inlaturarea incalcarilor reflectate in actul de analiza din oficiu privind nerespectarea conditiilor stabilite in Regulamentul privind Rezervele tehnice de asigurare aprobat prin Hotararea CNPF nr.1/5 din 11.01.2011 de catre ASTERRA GRUP.


Share |


Editor: Ana PREDA | Publicat pe 04.04.2017

Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva

Copyright 2017 (c) xprimm.md
powered by Media XPRIMM