Stiri externe

SUA: De cati bani ai nevoie pentru a te considera bogat? Raspunsul depinde de varsta


Bogatia e relativa si, din cate se pare, o avere de 1 milion de dolari nu te face bogat. Nu in SUA, potrivit Bloomberg, care citeaza studiul anual Modern Wealth Survey, realizat de catre compania Charles Schwab. Americanii, arata compania, considera ca o avere medie de 2,3 milioane de dolari poate fi echivalenta cu bogatia. Suma respectiva este, in opinia Charles Schwab, "de peste 20 de ori mai mare decat media neta a unei gospodarii din Statele Unite ale Americii." In comparatie cu ultimele doua studii, suma a scazut usor, cu 100.000 de dolari.

Nivelul depinde, insa, de varsta - cu cat varsta respondentilor a fost mai inaintata, cu atat stacheta a fost ridicata mai sus. De exemplu, generatia Baby Boomers (55-73 de ani) considera ca o avere medie de 2,6 milioane de dolari e suficienta pentru a te considera bogat, un nivel cu 35% mai mare decat cel perceput de generatia Millennials. Daca vorbim de un nivel financiar strict confortabil, acesta scade semnificativ si ajunge la o medie de 1,1 milioane de dolari si doar generatia Z (9-22 de ani) inainteaza o cifra medie mai mica: 909.600 de dolari.

Ce avere e necesara pentru ca un american sa se considere bogat? Raspunsurile, in functie de categoria de varsta, sunt prezentate de Charles Schwab:
  • Generatia Z: 1,5 milioane de dolari
  • Generatia Millennials: 1,9 milioane de dolari
  • Generatia X: 2,5 milioane de dolari
  • Generatia Baby Boomers: 2,6 milioane de dolari
Potrivit sursei citate, 9% dintre cei din categoria de varsta Baby Boomers au ridicat stacheta pana la un nivel de 10 milioane de dolari. Studiul anual realizat de Charles Schwab, care s-a concentrat pe cetateni americani cu varste cuprinse intre 21-75 de ani, mai subliniaza ca, in general, americanii ar investi intr-o locuinta. Astfel, peste 50% dintre participanti au declarat ca, daca ar avea 1 milion de dolari, ar cumpara o locuinta. Acest raspuns a fost oferit mai des, arata sursa citata, de catre tinerii din generatia Millennials (22-37 de ani).

Generatia Millennials a mai oferit un amanunt important: peste 75% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 22-37 de ani au precizat ca propria definitie a bogatiei are legatura cu modul in care iti traiesti viata, nu cu un anumit nivel financiar. Potrivit studiului, 60% dintre tinerii din generatia Millennials nu isi fac griji cu privire la viitor, planuind sa ajunga bogati (un nivel de 1,9 milioane de dolari) in 1-10 ani. Studiul arata ca o strategie interesanta in acest sens, care-i poate ajuta pe tineri sa ajunga unde isi doresc, este aceea de a ignora ce posteaza prietenii pe retelele sociale.

Cum asa? Potrivit studiului, social media are cea mai negativa influenta asupra bugetului si a modului de administrare a banilor, iar aceasta influenta negativa va continua sa creasca. Recent, Instagram anunta ca testeaza Checkout, o caracteristica a aplicatiei care nu mai directioneaza utilizatorii Instagram dornici de cumparaturi catre un anume site, ci le permite acestora sa cumpere direct prin intermediul aplicatiei de social media. Un alt amanunt interesant al studiului Modern Wealth Survey: 59% dintre participanti au salarii care abia le permit sa traiasca de la o luna, la alta.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 15.05.2019

Cele mai recente stiri:
» SUA: Soferii "nu se pot abtine" din a folosi telefonul mobil in timp ce conduc
» Marea Britanie: Crestere alarmanta in randul clientilor care isi anuleaza asigurarile pentru ca nu si le mai pot permite
» Companiile nipone dezvolta produse pentru turistii neasigurati
» Profitul net al grupului GENERALI a crescut cu 28,1% in primele trei luni din 2019
» Aon: Tornadele si furtunile care au lovit SUA, luna trecuta, au provocat pagube de ordinul miliardelor de dolari
» Grupul ALLIANZ: Profit operational de 3 miliarde de euro in primele trei luni din 2019
» Avertisment: Riscurile de securitate cibernetica, mai costisitoare decat riscurile pentru dezastrele naturale
» Marea Britanie: 94% dintre parinti insista ca educatia financiara sa fie disciplina obligatorie in scoli
» FBI: Pierderile provocate de criminalitatea cibernetica, aproape duble in 2018
» Studiu: 9 din 10 americani nu sunt asigurati corespunzator impotriva inundatiilor


Create AccountLog In Your Account