Stiri externe

SUA: De cati bani ai nevoie pentru a te considera bogat? Raspunsul depinde de varsta


Bogatia e relativa si, din cate se pare, o avere de 1 milion de dolari nu te face bogat. Nu in SUA, potrivit Bloomberg, care citeaza studiul anual Modern Wealth Survey, realizat de catre compania Charles Schwab. Americanii, arata compania, considera ca o avere medie de 2,3 milioane de dolari poate fi echivalenta cu bogatia. Suma respectiva este, in opinia Charles Schwab, "de peste 20 de ori mai mare decat media neta a unei gospodarii din Statele Unite ale Americii." In comparatie cu ultimele doua studii, suma a scazut usor, cu 100.000 de dolari.

Nivelul depinde, insa, de varsta - cu cat varsta respondentilor a fost mai inaintata, cu atat stacheta a fost ridicata mai sus. De exemplu, generatia Baby Boomers (55-73 de ani) considera ca o avere medie de 2,6 milioane de dolari e suficienta pentru a te considera bogat, un nivel cu 35% mai mare decat cel perceput de generatia Millennials. Daca vorbim de un nivel financiar strict confortabil, acesta scade semnificativ si ajunge la o medie de 1,1 milioane de dolari si doar generatia Z (9-22 de ani) inainteaza o cifra medie mai mica: 909.600 de dolari.

Ce avere e necesara pentru ca un american sa se considere bogat? Raspunsurile, in functie de categoria de varsta, sunt prezentate de Charles Schwab:
  • Generatia Z: 1,5 milioane de dolari
  • Generatia Millennials: 1,9 milioane de dolari
  • Generatia X: 2,5 milioane de dolari
  • Generatia Baby Boomers: 2,6 milioane de dolari
Potrivit sursei citate, 9% dintre cei din categoria de varsta Baby Boomers au ridicat stacheta pana la un nivel de 10 milioane de dolari. Studiul anual realizat de Charles Schwab, care s-a concentrat pe cetateni americani cu varste cuprinse intre 21-75 de ani, mai subliniaza ca, in general, americanii ar investi intr-o locuinta. Astfel, peste 50% dintre participanti au declarat ca, daca ar avea 1 milion de dolari, ar cumpara o locuinta. Acest raspuns a fost oferit mai des, arata sursa citata, de catre tinerii din generatia Millennials (22-37 de ani).

Generatia Millennials a mai oferit un amanunt important: peste 75% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 22-37 de ani au precizat ca propria definitie a bogatiei are legatura cu modul in care iti traiesti viata, nu cu un anumit nivel financiar. Potrivit studiului, 60% dintre tinerii din generatia Millennials nu isi fac griji cu privire la viitor, planuind sa ajunga bogati (un nivel de 1,9 milioane de dolari) in 1-10 ani. Studiul arata ca o strategie interesanta in acest sens, care-i poate ajuta pe tineri sa ajunga unde isi doresc, este aceea de a ignora ce posteaza prietenii pe retelele sociale.

Cum asa? Potrivit studiului, social media are cea mai negativa influenta asupra bugetului si a modului de administrare a banilor, iar aceasta influenta negativa va continua sa creasca. Recent, Instagram anunta ca testeaza Checkout, o caracteristica a aplicatiei care nu mai directioneaza utilizatorii Instagram dornici de cumparaturi catre un anume site, ci le permite acestora sa cumpere direct prin intermediul aplicatiei de social media. Un alt amanunt interesant al studiului Modern Wealth Survey: 59% dintre participanti au salarii care abia le permit sa traiasca de la o luna, la alta.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 15.05.2019

Cele mai recente stiri:
» SUA: Femeile si cei din generatia X au nevoie de mai multa educatie cu privire la beneficiile unei asigurari de viata
» Alexa, asistentul vocal al celor de la Amazon, va oferi sfaturi medicale
» Studiu: Care sunt cele mai furate masini din Marea Britanie si zonele cu grad ridicat de risc
» Avertizare ONU: Un dezastru climatic este inregistrat saptamanal, undeva in lume
» AVIVA introduce asigurarea de sanatate mentala pentru adictiile online
» Peste 100 de morti in urma inundatiilor severe si a alunecarilor de teren din India, Nepal si Bangladesh
» AIR France si ALLIANZ Travel au incheiat un parteneriat pentru lansarea unei asigurari proactive de calatorie
» Munich Re, printre asiguratorii rachetei Vega, care a esuat la scurt timp dupa lansare si a distrus un satelit EAU
» Willis Towers Watson: Crestere dramatica a amenintarilor cibernetice
» Aon: Inundatiile de vara din China si seceta prelungita din India, pierderi totale de peste 7 miliarde de dolari


Create AccountLog In Your Account