Stiri externe

SUA: De cati bani ai nevoie pentru a te considera bogat? Raspunsul depinde de varsta


Bogatia e relativa si, din cate se pare, o avere de 1 milion de dolari nu te face bogat. Nu in SUA, potrivit Bloomberg, care citeaza studiul anual Modern Wealth Survey, realizat de catre compania Charles Schwab. Americanii, arata compania, considera ca o avere medie de 2,3 milioane de dolari poate fi echivalenta cu bogatia. Suma respectiva este, in opinia Charles Schwab, "de peste 20 de ori mai mare decat media neta a unei gospodarii din Statele Unite ale Americii." In comparatie cu ultimele doua studii, suma a scazut usor, cu 100.000 de dolari.

Nivelul depinde, insa, de varsta - cu cat varsta respondentilor a fost mai inaintata, cu atat stacheta a fost ridicata mai sus. De exemplu, generatia Baby Boomers (55-73 de ani) considera ca o avere medie de 2,6 milioane de dolari e suficienta pentru a te considera bogat, un nivel cu 35% mai mare decat cel perceput de generatia Millennials. Daca vorbim de un nivel financiar strict confortabil, acesta scade semnificativ si ajunge la o medie de 1,1 milioane de dolari si doar generatia Z (9-22 de ani) inainteaza o cifra medie mai mica: 909.600 de dolari.

Ce avere e necesara pentru ca un american sa se considere bogat? Raspunsurile, in functie de categoria de varsta, sunt prezentate de Charles Schwab:
  • Generatia Z: 1,5 milioane de dolari
  • Generatia Millennials: 1,9 milioane de dolari
  • Generatia X: 2,5 milioane de dolari
  • Generatia Baby Boomers: 2,6 milioane de dolari
Potrivit sursei citate, 9% dintre cei din categoria de varsta Baby Boomers au ridicat stacheta pana la un nivel de 10 milioane de dolari. Studiul anual realizat de Charles Schwab, care s-a concentrat pe cetateni americani cu varste cuprinse intre 21-75 de ani, mai subliniaza ca, in general, americanii ar investi intr-o locuinta. Astfel, peste 50% dintre participanti au declarat ca, daca ar avea 1 milion de dolari, ar cumpara o locuinta. Acest raspuns a fost oferit mai des, arata sursa citata, de catre tinerii din generatia Millennials (22-37 de ani).

Generatia Millennials a mai oferit un amanunt important: peste 75% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 22-37 de ani au precizat ca propria definitie a bogatiei are legatura cu modul in care iti traiesti viata, nu cu un anumit nivel financiar. Potrivit studiului, 60% dintre tinerii din generatia Millennials nu isi fac griji cu privire la viitor, planuind sa ajunga bogati (un nivel de 1,9 milioane de dolari) in 1-10 ani. Studiul arata ca o strategie interesanta in acest sens, care-i poate ajuta pe tineri sa ajunga unde isi doresc, este aceea de a ignora ce posteaza prietenii pe retelele sociale.

Cum asa? Potrivit studiului, social media are cea mai negativa influenta asupra bugetului si a modului de administrare a banilor, iar aceasta influenta negativa va continua sa creasca. Recent, Instagram anunta ca testeaza Checkout, o caracteristica a aplicatiei care nu mai directioneaza utilizatorii Instagram dornici de cumparaturi catre un anume site, ci le permite acestora sa cumpere direct prin intermediul aplicatiei de social media. Un alt amanunt interesant al studiului Modern Wealth Survey: 59% dintre participanti au salarii care abia le permit sa traiasca de la o luna, la alta.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 15.05.2019

Cele mai recente stiri:
» 51% dintre organizatii sunt pregatite sa faca fata unei frecvente ridicate a atacurilor cyber, pe fondul pandemiei COVID-19
» GlobalData: "Noua normalitate" pentru industria hoteliera poate gravita in jurul tehnologiei avansate
» CyberCube: Brokerii detin cheia pentru cresterea pietei de asigurari cyber
» Cel mai puternic ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani a provocat pierderi economice de peste 13 mld. dolari
» Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe
» Swiss Re: Asia emergenta va arata lumii drumul de iesire din recesiune
» GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta
» ADB: COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala
» Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020
» Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile


Create AccountLog In Your Account