Stiri externe

Schimbarile climatice pot creste cu 40% pierderile provocate de fenomenele meteo extreme, in urmatorii 20 de ani


Pierderile economice provocate de fenomenele meteo extreme generate de schimbarile climatice ar putea creste, pana in 2040, cu 40%. Avertizarea apartine the Cambridge Centre for Risk Studies, care arata ca schimbarile climatice ar putea genera, la nivel global, pierderi aditionale de 100 de miliarde de dolari, ca urmare a fenomenelor meteo extreme, pierderi aditionale care, pana in 2040, ar putea creste cu 20%.

"Companiile se zbat in incercarea de a se adapta la prognozele pe termen lung, la consecintele incalzirii planetei, care, in urmatoarele decenii, vor fi tot mai grave, la schimbari climatice care deja le afecteaza afacerile, in diverse moduri, dar incearca sa se adapteze si la modul in care activitatea companiilor va fi afectata de tranzitiile la nivel de societate, care militeaza pentru o economie cu emisii reduse de carbon", comenteaza Dr. Andrew COBURN - Chief Scientist, the Cambridge Centre for Risk Studies.

In conditiile in care pierderile economice generate de fenomenele meteo extreme cresc semnificativ sub influenta schimbarilor climatice, cresc si pierderile pentru industria de re/asigurari. Astfel, industria de re/asigurari se afla sub o presiune constanta, in incercarea de a gasi si implementa solutiile potrivite, se mai arata in raportul realizat de catre the Cambridge Centre for Risk Studies.

Finantarea si transferul riscului, mai arata sursa citata, vor avea loc intr-o lume in care costurile generate de dezastrele naturale si fenomenele meteo severe vor fi tot mai mari. Prin urmare, este esential ca piata de re/asigurari sa ramana solida, bine finantata, capabila sa absoarba volatilitatea, dar, in acest sens, are nevoie de access continuu si sporit la pietele de capital, puncteaza the Cambridge Centre for Risk Studies.


Share |


Editor: Cristian SUCA | Publicat pe 27.03.2020

Cele mai recente stiri:
» 51% dintre organizatii sunt pregatite sa faca fata unei frecvente ridicate a atacurilor cyber, pe fondul pandemiei COVID-19
» GlobalData: "Noua normalitate" pentru industria hoteliera poate gravita in jurul tehnologiei avansate
» CyberCube: Brokerii detin cheia pentru cresterea pietei de asigurari cyber
» Cel mai puternic ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani a provocat pierderi economice de peste 13 mld. dolari
» Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe
» Swiss Re: Asia emergenta va arata lumii drumul de iesire din recesiune
» GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta
» ADB: COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala
» Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020
» Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile


Create AccountLog In Your Account