Sorin MITITELU pleaca de la conducerea BCR Asigurari de Viata VIG - Romania - Asigurari...

 Despre noi  Contact  Harta site      


Cauta stiri
HomePiata AsigurarilorEvenimenteXPRIMM.COMCampanii de InformareXPRIMM TVРусский
 Stiri 
 Companii de asigurare 
 Brokeri 
 Interviu 
 CNPF 
 Analize 
 Organizatii 
 Despre asigurari 

Romania

Print E-mail Font | Inapoi | Arhiva

Sorin MITITELU pleaca de la conducerea BCR Asigurari de Viata VIG


Sorin MITITELU, Presedinte Directorat, BCR Asigurari de Viata VIENNA Insurance Group, va parasi aceasta functie la sfarsitul lunii iulie a.c., dupa ce a condus compania aproximativ trei ani si jumatate.

"Mandatul meu de Presedinte Directorat al BCR Asigurari de Viata Vienna Insurance Group va inceta la 31 iulie 2017. In cei aproape trei ani si jumatate, am reusit o completa reconstructie a companiei, pentru a putea valorifica marele avantaj competitiv pe care il detine din parteneriatul cu BCR - Erste Group. De la o situatie de colaps, evitata doar urmare a efortului financiar al actionarilor, la situatia actuala, in care BCR Asigurari de Viata este o companie cu un personal tanar si ambitios ce opereaza dupa standarde cu adevarat profesioniste, cu valori ale indicatorilor de risc, de invidiat de orice companie de asigurari de pe piata locala, cu un volum al afacerilor in crestere (de altfel, rezultatele de pana acum, pe 2017, sunt chiar spectaculoase, consolidand si mai mult pozitia de jucator foarte important) si, nu in ultimul rand, cu un rezultat financiar pozitiv, ce a permis plata de dividende pentru anul 2016 (ceea ce a insemnat si recuperarea pierderilor inregistrate anterior preluarii mandatului), se ajunge dupa parcurgerea unui drum destul de interesant si nu numai", a declarat, pentru 1asig.ro, Sorin MITITELU.

"Compania va intra intr-o noua etapa, in care noul management va valorifica si mai mult avantajul competitiv dat de parteneriatul cu banca, sustinut, de altfel, si de un context macroeconomic favorabil. Este un final de mandat ca oricare altul si asa cum se obisnuieste a se spune: La vremuri noi, oameni noi!", a adaugat el.

Sorin MITITELU a precizat ca isi va continua cariera tot in piata financiara.

"In privinta viitorului, ceea ce va pot spune la acest moment este ca, dupa cei 23 de ani in care am activat in piata financiara, vor urma multi altii tot in piata finaciara. Mai mult, sunt convins de faptul ca piata financiara va continua sa fie o piata atractiva, iar dezvoltarile tehnologice recente reprezinta noii factori de dezvoltare a acestei piete, ce include, bineinteles, si piata asigurarilor", a spus el

Sorin MITITELU a fost numit la conducerea BCR Asigurari de Viata VIG incepand cu ianuarie 2014.

Sorin MITITELU este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti si are o experienta de peste 20 de ani in sectorul financiar din Romania. Din anul 1999, acesta a ocupat diverse pozitii de conducere la nivelul sucursalelor si la nivel central in cadrul Bancii Comerciale Romane (BCR). In perioada 2005-2007, a fost seful Diviziei de Retail la Banca Romaneasca. In 2007, Sorin MITITELU a revenit la BCR, unde unde a condus mai multe Directii pe linia Retail si Private Banking.

BCR Asigurari de Viata VIENNA Insurance Group ocupa a doua pozitie pe piata asigurarilor de viata, cu prime brute subscrise in valoare de peste 249 milioane de lei in 2016 si o cota de piata de circa 15%, conform datelor ASF.

Compania urmeaza sa fuzioneze cu AXA Life Insurance, ceea ce ii ofera posibilitatea de crestere a portofoliului de clienti. "Achizitia AXA Life Insurance Romania, ce se va finaliza printr-un proces de fuziune cu BCR Asigurari de Viata, ne ofera posibilitatea sa crestem portofoliul de clienti, care, in prezent, este de aproximativ 400.000 de asigurati, si sa fim si mai puternici din punct de vedere financiar", a declarat, intr-un interviu acordat Publicatiilor XPRIMM, Sorin MITITELU, Presedinte Directorat, BCR Asigurari de Viata VIENNA Insurance Group.

VIENNA Insurance Group - VIG detine in Romania companiile de asigurari OMNIASIG, activa pe segmentul asigurarilor generale, ASIROM, cu activitate compozita, si BCR Asigurari de Viata, cu afaceri pe segmentul life. De asemenea, VIG a preluat, prin BCR Asigurari de Viata, si compania locala AXA Life Insurance, parte a grupului francez AXA, dupa un acord incheiat intre cele doua parti, in august 2016.


Share |


Editor: Andreea RADU | Publicat pe 16.06.2017

Cele mai recente stiri:
» Un autocar cu 36 de persoane s-a rasturnat la Rasnov. Vehiculul este asigurat la CITY Insurance
» PROPERTY Insurance Report FY2016 se lanseaza luni la Munchen
» Prevenirea accidentelor rutiere: Politistii au sanctionat pietonii indisciplinati
» Care este cea mai importanta asigurare pe care o incheiati inainte de a pleca in vacanta?
» CIGNA si DESTINE Broker organizeaza un seminar dedicat asigurarilor de sanatate
» CN Aeroporturi Bucuresti vrea sa asigure RCA peste 250 de autovehicule din parcul auto
» Asiguratorii din Romania investesc cei mai multi bani in titluri de stat
» ASITO Kapital asigura conducerea HIDROELECTRICA prin polite D&O
» Gospodarii si masini din mai multe judete, afectate de ploile de miercuri
» Ce facem in cazul unui accident, fiind vinovat un sofer cu o masina inmatriculata in alta tara?


Comenteaza acest articol
0 comentarii

Atentie! Campurile "Comentariu" si "E-mail" sunt obligatorii
Nume:
Daca nu sunteti logat, numele dumneavoastra va aparea cu sufixul '(Anonim)'. Pentru a va autentifica, click aici
Daca sunteti logat si nu completati campul nume, va aparea automat numele dumneavoastra cu care v-ati inregistrat pe site
E-mail:

Comentariu:
< 10.000 car.

  Cod de securitate
Introduceti codul din imagine:Arhiva

Copyright 2017 (c) xprimm.md
powered by Media XPRIMM