Asigurari

Exclusiv: ASITO a fost scoasa de sub procedura de administrare speciala. Cine este noul Director Executiv al companiei?

17.04.2018

Societatea de asigurare ASITO a fost de curand scoasa de sub procedura de administrare speciala a autoritatii de supraveghere si revine in piata asigurarilor. Hotararea a fost luata in cadrul sedintei Consiliului autoritatii de supraveghere (CNPF), si urmeaza a fi publicata in Monitorul Oficial.

Cat au platit asiguratorii moldoveni in anul 2017 pentru daunele de asigurare? Afla aici rezultatele pe companii si clase de asigurare!

10.04.2018

Asiguratorii moldoveni au platit despagubiri de aproape 508 milioane de lei in 2017, in scadere cu 2% comparativ cu anul precedent, arata datele publicate de autoritatea de supraveghere a pietei de profil din Republica Moldova (CNPF).

22% din totalul primelor subscrise de asiguratorii din Moldova au fost cedate in reasigurare

04.04.2018

Peste 291.5 milioane lei sau circa 22% din primele subscrise de asiguratorii moldoveni au fost transferate in reasigurare in anul 2017, cu 18 milioane lei mai putin fata de anul precedent, arata datele publicate de autoritatea de supraveghere a pietei de profil din Republica Moldova (CNPF).

Cate polite Carte Verde au vandut asiguratorii moldoveni in februarie 2018?

03.04.2018

Companiile de asigurare din Moldova au vandut peste 20 mii de polite Carte Verde in luna februarie din acest an, cu aproape 3 mii de polite mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, arata datele Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA), furnizate la solicitarea portalului xprimm.md.

CNPF: Numarul petitiilor a scazut cu peste 60% in 2017. Ce reclama clientii?

02.04.2018

In 2017, pentru piata asigurarilor, autoritatea de supraveghere financiara (CNPF) a primit in total un numar de 152 petitii, in scadere cu 65% fata de anul 2016.

Arhiva - Asigurari
Romania

FIAR 2018: Conferinta "Insurance in a Digital World" aduce in dezbatere impactul digitalizarii asupra pietei asigurarilor

24.04.2018

Chatbots si Inteligenta Artificiala, BlockChain, Internet of Things, telematics - toate aceste inovatii tehnologice isi fac din ce in ce mai mult loc si in domeniul asigurarilor, aducand schimbari ale modelelor de business. Cum pot face fata companiile de profil digitalizarii si care sunt provocarile pe care trebuie sa le depaseasca acestea in viitorul apropiat?

Cum ma pot proteja cand plec in vacanta?

24.04.2018

Ne apropiem de minivacanta de 1 mai, dar nici sezonul estival nu este la mare distanta. Pentru un concediu cu adevarat relaxant, trebuie sa luati in calcul cateva masuri de precautie, printre care este recomandata si o asigurare de calatorie (travel). Despre toate acestea vor discuta Florenta STOIAN - Inspector metodologie subscriere, GOTHAER Asigurari Reasigurari -, Adrian GORAN - Manager Departament Asigurari Viata, Sanatate si Pensii, DESTINE Broker - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii - in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata astazi de RFI Romania, incepand cu ora 17:30.

Gala INTER Broker de Asigurare a premiat cele mai bune rezultate din 2017

24.04.2018

Performanta asistentilor in brokeraj si cele mai bune rezultate ale anului precedent au fost premiate, in data de 20 aprilie a.c., la Oradea, in cadrul Galei Premiilor INTER Broker. Evenimentul a reunit partenerii traditionali ai companiei de intermediere, alaturi de membrii echipei din intreaga tara.

OMNIASIG: Efectele legislatiei RCA se resimt direct in cresterea gradului de protectie a pagubitului

24.04.2018

Efectele noii legislatii RCA asupra consumatorilor se resimt direct in cresterea gradului de protectie a pagubitului, prin includerea in asigurare a unor acoperiri si servicii suplimentare, precum si in cresterea gradului de informare si constientizare a consumatorului, cu privire la caracterul necesar si obligatoriu al asigurarii RCA, au declarat reprezentatii OMNIASIG VIG pentru Publicatiile XPRIMM.

Exclusiv: Romanii au alocat un buget mai mare pentru asigurari in 2017

23.04.2018

Cheltuielile romanilor cu politele de asigurare au crescut usor in anul 2017 si se apropie de 500 lei pe locuitor, conform calculelor realizate de Publicatiile XPRIMM, in baza datelor publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara si FMI - Fondul Monetar International.

Arhiva - Romania
Stiri externe

MUNICH Re se implica in domeniul securitatii vanzarilor online bazate pe AI

24.04.2018

MUNICH Re a testat si asigurat algoritmul de securitate Fraugster, un start-up InsurTech germano-israelian care utilizeaza tehnologia inteligentei artificiale (AI) pentru verificarea instantanee a tranzactiilor de plata online.

Autoritatile luxemburgheze au dat "unda verde" Sompo International pentru infiintarea unei subsidiare post-BREXIT

24.04.2018

Sompo International Holdings (SI), re/asigurator property/casualty cu sediul in Bermuda, a anuntat ca a primit "unda verde" din partea Ministerului de Finante din Luxemburg in vedere infiintarii unei subsidiare - SI Insurance Europe (SIIE).

Profitul VIG Re s-a majorat cu 5% anul trecut

23.04.2018

VIG Re a raportat pentru anul 2017, un volum de prime brute susbcrise de 459,9 milioane euro, in crestere cu 10,2% fata de decembrie 2016 cand compania a raportat PBS de 417,4 milioane euro.

AIG se pregateste de BREXIT pe filiera Marea Britanie - Luxemburg

23.04.2018

In vederea BREXIT-ului, gigantul AIG - American International Group a anuntat ca a obtinut autorizatii din partea autoritatilor de reglementare pentru demararea operatiunilor pentru doua noi subsidiare, una in Regatul Unit al Marii Britanii, respectiv una in Luxemburg.

EUROHOLD Bulgaria: Profitul net a crescut cu 140% in 2017

20.04.2018

EUROHOLD Bulgaria AD, actionarul majoritar al EUROINS Insurance Group, a anuntat ca venitul consolidat al companiei a crescut cu 18% in 2017 fata de anul precedent, ajungand la 1,2 miliarde de leva (613,55 milioane de euro).

Arhiva - Stiri externe

Create AccountLog In Your Account