Asigurari

Proiect CNPF: Asiguratorii si intermediarii in asigurari nu vor mai putea oferi cadouri / promotii clientilor la cumpararea asigurarii RCA

15.10.2018

Modul de calcul al pretului la asigurarea obligatorie auto din Moldova (RCA) ar putea fi revizuit in curand, potrivit unui proiect de hotarare in acest sens lansat spre consultare publica de catre autoritatea de supraveghere de la Chisinau (CNPF).

Au fost asigurate apartamentele afectate de explozia din sectorul Rascani? Afla aici cat te costa si ce acopera o asigurare de locuinta!

10.10.2018

O explozie puternica produsa recent intr-un bloc de locuinte din Chisinau a cauzat moartea a patru persoane si pagube materiale semnificative. Potrivit autoritatilor, tragedia s-ar fi produs din cauza unei butelii de gaz, fiind afectate sau distruse complet mai multe apartamente de la cel putin 4 etaje ale blocului in cauza.

Premierul Pavel FILIP, referitor la situatia pe Carte Verde: Acolo unde apar probleme, suntem gata sa intervenim

08.10.2018

Garantarea stabilitatii pietei de asigurari este o prioritate a Guvernului de la Chisinau, unde va fi asigurata predictibilitatea, similar sectorului financiar-bancar, unde au venit investitori precum banca Transilvania si BERD, a afirmat de curand Premierul Republicii Moldova, Pavel FILIP.

VIDEO: Conferinta de Asigurari din Republica Moldova: Vezi aici prezentarile sustinute si materialul video din cadrul evenimentului!

05.10.2018

Ajuns la a doua editie, unul dintre cele mai importante evenimente anuale dedicate pietei de asigurari - "Conferinta de Asigurari din Republica Moldova" - a avut loc in data de 2 octombrie a.c., la Chisinau, reunind peste 130 de participanti

Astazi are loc Conferinta de Asigurari din Republica Moldova

02.10.2018

Astazi, 2 octombrie a.c., se desfasoara la Chisinau unul dintre cele mai importante evenimente anuale dedicate pietei de asigurari - "Conferinta de Asigurari din Republica Moldova".

Arhiva - Asigurari
Romania

Campania de educatie financiara "Traieste Viitorul!" propune o schimbare in lista de prioritati financiare ale romanilor

19.10.2018

Campania de educatie financiara - "Traieste Viitorul!", lansata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si sustinuta de METROPOLITAN Life continua cu o componenta de promovare in mediul online si prin lansarea platformei www.traiesteviitorul.ro. Scopul campaniei este de informare privind instrumentele de economisire si protectie pe care romanii le au la dispozitie pentru a-si pastra acelasi standard de viata la pensie, precum si in cazul producerii unor situatii neprevazute - accident sau imbolnavire.

Proiectul de Norma privind distributia de asigurari, in consultare publica pana pe 29 octombrie. Vezi principalele aspecte reglementate!

18.10.2018

ASF - Autoritatea de Supraveghere financiara a lansat, joi - 18 octombrie a.c., spre dezbatere publica "Proiectul de Norma privind distributia de asigurari" - IDD, in vederea punerii in aplicare a legii nr. 236/2018, care prevede noi cerinte aplicabile tuturor distribuitorilor. Regasiti mai jos principalele aspecte reglementate.

Cinci noi publicatii XPRIMM vor fi lansate la Baden-Baden

19.10.2018

La standurile XPRIMM, specialistii care vor participa la intalnirea anuala a re/asiguratorilor de la Baden-Baden, Germania, vor gasi cinci noi publicatii care prezinta cele mai recente analize si date statistice pentru pietele de asigurari din regiunile ECE, SEE si CIS.

"Ghidul sigurantei casei tale" se distribuie astazi impreuna cu ziarul LIBERTATEA

19.10.2018

Editia de vineri, 19 octombrie a.c., a uneia dintre cele mai bine vandute publicatii din Romania - cotidianul LIBERTATEA - aduce cititorilor, pe langa materialele editoriale obisnuite, si informatiile de baza privind asigurarile obligatorii si facultative de locuinta, dar si sfaturi pentru protectia casei lor. Astfel, brosura campaniei nationale de informare "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte" este distribuita sub forma de insert intre paginile cotidianului.

Proiectul Normei privind pregatirea profesionala a distribuitorilor, in dezbatere publica timp de o luna: Principalele prevederi!

19.10.2018

Proiectul Normei privind pregatirea profesionala a distribuitorilor de asigurari si/sau reasigurari a fost lansat de catre ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, in dezbatere publica pentru o perioada de 30 de zile. Acesta face parte din pachetul legislativ principal al IDD.

Arhiva - Romania
Stiri externe

Marea Britanie: MiFID II, o provocare mai mare decat Brexit sau GDPR

19.10.2018

Un nou studiu realizat in Marea Britanie arata ca, din perspectiva consilierilor financiari, MiFID II este o provocare mai mare decat Brexit si riscurile macroeconomice si geopolitice. Studiul, realizat de CoreData Research si citat de Actuarial Post, arata ca, din cei 1.000 de consilieri financiari intervievati, 29% cred ca pietele volatile reprezinta cea mai mare provocare a anului 2018, in vreme ce 19% considera ca MiFID II este cea mai importanta provocare pentru piata.

SWISS Re: Dezastrele inregistrate in cel de-al treilea trimestru al anului lasa in urma o nota de plata de 1,1 miliarde de dolari

19.10.2018

O analiza realizata de SWISS Re arata ca dezastrele naturale inregistrate in cel de-al treilea trimestru al anului in curs lasa in urma o nota de plata estimata la 1,1 miliarde de dolari. Reasiguratorul sustine ca estimarile sunt expuse unui nivel mai ridicat de incertitudine decat de obicei si ar putea fi ajustate mai des, pe masura procesarii cererilor de despagubire. Pe de alta parte, SWISS Re precizeaza ca pierderile din primele noua luni ale anului in curs se apropie de asteptarile reasiguratorului in acest sens.

Micro-asigurarea, cheia pentru a elimina deficitul de protectie prin asigurare

18.10.2018

Micro-asigurarea reprezinta cel mai bun instrument pe care industria il are la dispozitie pentru a elimina deficitul de protectie prin asigurare sesizat in tarile in curs de dezvoltare, arata un raport realizat de firma de avocatura Clyde & Co. Potrivit raportului, cresterea veniturilor, evolutiile tehnologice si recunoasterea de catre autoritati a avantajelor protectiei clasei de mijloc sunt elemente pozitive, care pot determina o crestere rapida a gradului de penetrare a micro-asigurarilor in economiile in curs de dezvoltare.

Brokerii nu trebuie sa se teama de automatizare

18.10.2018

Expertii in domeniul digital, si nu numai, sustin ca dezvoltarea tehnologica sprijina creativitatea si crearea de noi locuri de munca. Prin urmare, brokerii din intreaga lume nu trebuie sa se teama ca automatizarea va face ca rolul oamenilor sa fie unul redundant si, implicit, va duce la eliminarea locurilor de munca.

John NEAL, noul CEO al Lloyd's

17.10.2018

John NEAL este, de la inceputul acestei saptamani, noul CEO al Lloyd's, inlocuind-o pe Inga BEALE, cea care ocupase functia respectiva in ultimii cinci ani. John NEAL, care a fost ales cu unanimitate de voturi, activase, inainte de a prelua functia de CEO al Lloyd's, ca Group CEO al re/asiguratorului global QBE, care are 14.000 de angajati in 37 de tari si o valoare de piata de 14 miliarde de dolari.

Arhiva - Stiri externe


Create AccountLog In Your Account