Asigurari

Moldova: Banca Mondiala apreciaza activitatea autoritatii de supraveghere si este pregatita sa acorde in continuare asistenta necesara pentru a reforma piata de asigurari

09.10.2019

La finele lui septembrie 2019, o misiune a Bancii Mondiala a fost prezenta la Chisinau, pentru a sprijini autoritatile locale in demersul acestora de a implementa o reforma la nivelul industriei locale de asigurari, informeaza Capital.market.

MOLDASIG face precizarii privind continuarea activitatii in urma deciziei CNPF

01.08.2019

In legatura cu decizia Consiliului de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare, publicata in Monitorul Oficial din 26 iulie 2019, referitor la administrarea speciala provizorie a "MOLDASIG" S.A. de catre autoritatea de supraveghere

VIDEO: Aurica DOINA, BNAA: Liberalizarea tarifelor RCA este o provocare pentru piata din Republica Moldova

06.06.2019

Din 1 iulie 2019, va incepe procesul de liberalizare a pietei asigurarilor din Republica Moldova. Daca pana acum, preturile pentru RCA si Carte Verde erau stabilite de Autoritatea de Supraveghere, dupa aceasta data, companiile de asigurari isi vor putea stabili singure preturile pentru politele vandute. Insa, acest lucru poate impune si riscuri foarte mari, a atras atentia Aurica Doina, Director Executiv al Biroului Asiguratorilor Auto din Moldova (BNAA), intr-un interviu acordat XPRIMM TV.

VIDEO: O istorie adevarata: GRAWE Carat a sarbatorit 15 ani pe piata din Moldova

23.05.2019

GRAWE Carat Asigurari a sarbatorit, pe 17 mai a.c., 15 ani de activitate pe piata asigurarilor din Republica Moldova, intr-un decor elegant oferit de Palatul Republicii din Chisinau.

Cine este noul Director General al ACORD Grup?

25.04.2019

Consiliul de Administratie al societatii de asigurare ACORD Grup, companie aflata in top 10 societati de profil din Moldova, a numit-o de curand pe Natalia ROSCA in functia de Director General al companiei. Aceasta a obtinut si avizul corespunzator, conform legislatiei in vigoare, din partea Comisiei Nationale a Pietei Financiare din Moldova (CNPF).

Arhiva - Asigurari
Romania

"Totul despre asigurarile de sanatate" - o campanie de informare in Romania, unde sistemul sanitar e mereu un subiect de dezbateri

19.11.2019

In Romania, incidenta afectiunilor si a bolilor grave continua sa fie semnificativa. De exemplu, conform statisticilor, aproape 15.000 de cazuri noi de cancer au fost identificate doar in primele 3 luni din acest an, precum si aproximativ 17.000 de cazuri noi de diabet zaharat, 6.500 de cazuri de infectii interioare, dar si 3.000 de cazuri noi de tuberculoza.

Daunele platite de PAID Romania au crescut cu 70% in primele zece luni. Top judete cu cele mai mari pagube!

19.11.2019

Valoarea despagubirilor achitate de PAID Romania - Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale a crescut cu circa 70% in primele zece luni din 2019 comparativ cu perioada similara a anului trecut, depasind 4,58 milioane de lei. Vezi care sunt judetele in care s-au platit cele mai multe daune!

ROMGAZ vrea sa asigure conducerea companiei prin polite de tip D&O

19.11.2019

Societatea Nationala de Gaze Naturale ROMGAZ organizeaza, in luna decembrie, o licitatie pentru achizitia de servicii de asigurare de tip D&O (Directors & Officers) pentru membrii Consiliului de Administratie si directorii executivi din cadrul companiei.

Politia Romana: Numarul accidentelor grave a scazut usor in acest an

19.11.2019

La nivel national, de la inceputul anului, pana la 3 noiembrie 2019, pe drumurile publice s-au inregistrat 6.857 de accidente (cu 310 mai putine fata de aceeasi perioada a anului 2018), soldate cu decesul a 1.475 de persoane (cu 63 mai putine) si ranirea grava a altor 6.470 (cu 358 mai putine), a anuntat Politia Romana.

Cum iti protejezi business-ul prin asigurarea de credit comercial?

18.11.2019

Despre rolul unei asigurari de credit comercial, cui se adreseaza si cum functioneaza acest produs, care este evolutia pietei pe acest segment de asigurari, si nu numai, vor discuta Luminita MOROSAN - Trade Credit & Bonds Specialist, GrECo Romania -, Mihaela CIRCU - Project Manager, APPA (Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor) - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc" by XPRIMM, la RFI Romania, de marti - 19 noiembrie a.c.

Arhiva - Romania
Stiri externe

Disney+, vizat de infractorii cibernetici inca de la primele ore dupa lansare

19.11.2019

Inaugurat saptamana trecuta, Disney+, serviciu de streaming video lansat de catre Disney, a fost tinta infractorilor cibernetici de la primele ore dupa lansare, arata Insurance Business Mag, care citeaza ZDNet.

AXA inoveaza pe piata de asigurari de sanatate din Hong Kong, folosind Inteligenta Artificiala si data analytics

19.11.2019

La nivel global, furnizorii de asigurari de sanatate cauta constant moduri de a concepe si vinde asigurari personalizate, incercand sa se asigure ca acoperirile oferite raspund nevoilor consumatorului si conditiilor de sanatate ale acestuia. AXA, arata TechWire Asia, nu face exceptie, iar compania exploreaza constant noi modalitati prin care, folosind tehnologii precum Inteligenta Artificiala si data analytics, produsele sale pe linia de asigurari de sanatate sa ajunga la urmatorul nivel.

ALLIANZ, parteneriat cu MICROSOFT pentru transformarea digitala a procesului de asigurare

18.11.2019

ALLIANZ si MICROSOFT anunta ca au incheiat un parteneriat pentru transformarea digitala a procesului de asigurare, facilitandu-l si oferind o experienta imbunatatita atat pentru companiile de asigurari, cat si pentru consumatori. Prin acest parteneriat, ALLIANZ isi propune sa mute mai multe operatiuni de baza din platforma globala de asigurari Allianz Business System (ABS) catre cloud-ul Microsoft Azure, pentru imbunatatirea si extinderea capabilitatilor.

Which?: Varstnicii britanici platesc supra-taxe in vacantele din strainatate

18.11.2019

Pensionarii britanici sunt "premiati" cu supra-taxe la rezervarea vacantelor in strainatate, arata cotidianul Daily Mail, care citeaza o investigatie Which?. Britanicii in varsta platesc costuri suplimentare atat pentru asigurarea de calatorie, cat si pentru masinile inchiriate peste hotare, iar vacantele anuale in strainatate se scumpesc astfel cu pana la 2.000 de lire sterline, devenind, de multe ori, inaccesibile.

Ce s-a intamplat cu adevarat in accidentul in care o masina autonoma Uber a omorat un biciclist

15.11.2019

NTSB (the US National Transportation Safety Board) a publicat, recent, un raport de peste 400 de pagini cu privire la accidentul din martie 2018, atunci cand o masina autonoma Uber a acrosat-o fatal pe Elaine Herzberg, o femeie in varsta de 49 de ani, care, noaptea, mergea cu bicicleta pe un drum din Tempe, Arizona. Potrivit anchetatorilor, citati de Claims Journal, masina autonoma Uber nu fusese programata sa recunoasca si sa reactioneze la pietonii neatenti.

Arhiva - Stiri externe


Create AccountLog In Your Account