Asigurari

Curtea Suprema de Justitie din Moldova modifica modalitatea de despagubire pe CASCO. Vezi aici cum vor fi influentati clientii si asiguratorii!

22.03.2018

Curtea Suprema de Justitie a Republicii Moldova (CSJ) a adoptat o hotarare prin care se aduc modificari in ceea ce priveste temeiurile de refuz in achitarea despagubirilor de asigurare in contractele CASCO. In acest sens, se stabileste in mod expres ca partile nu vor mai putea invoca si alte temeiuri de refuz integral sau partial in achitarea despagubirilor de asigurare, decat cele prevazute de art.17 alin. (1) a Legii cu privire la asigurari. Vezi articolul 17 alin. (1)

Care ar fi pretul unui pachet optim de asigurare in Republica Moldova?

20.03.2018

Putin peste 20 mii de lei pe an ar fi pretul unui pachet optim de produse de asigurare pentru un cetatean al Republicii Moldova, arata un studiu realizat de portalul specializat www.xprimm.md, in baza informatiilor furnizate de asiguratorii moldoveni, centralizate de catre o companie de brokeraj in asigurari. A fost luat in considerare un pachet de sase produse de asigurare, respectiv auto (RCA+CASCO), o asigurare de locuinta, una de calatorie in strainatate, o polita de sanatate si respectiv o asigurare de viata. Acestea sunt produsele cele mai frecvent achizitionate de catre clienti, fiind si cele mai promovate de catre asiguratori.

Care sunt cele mai mari daune achitate de catre companiile de asigurari in 2017?

06.03.2018

507,9 milioane lei este suma despagubirilor platite de catre asiguratorii moldoveni in anul precedent, in scadere cu 2,15% comparativ cu anul 2016, arata datele preliminare ale autoritatii de supraveghere (CNPF), centralizate de portalul specializat www.xprimm.md.

Cate polite Carte Verde au vandut asiguratorii moldoveni in ianuarie 2018?

02.03.2018

Companiile de asigurare din Moldova au vandut circa 28 mii de polite Carte Verde in prima luna din acest an, cu aproape 6 mii de polite mai mult comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, arata datele Biroului National al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA) furnizate la solicitarea portalului xprimm.md.

Cat au vandut asiguratorii din Moldova pe RCA si Carte Verde in 2017? Vezi aici rezultatele pe companii si evolutia!

01.03.2018

Asigurarile auto obligatorii (RCA+Carte Verde) domina in continuare piata de asigurari din Moldova, astfel ca acestea au atins valoarea de 673 milioane lei in 2017, sau circa 47% din totalul pietei de asigurare, arata datele preliminare ale autoritatii de supraveghere (CNPF), centralizate in premiera de portalul specializat www.xprimm.md.

Arhiva - Asigurari
Romania

Conferinta "IIF - PROPERTY INSURANCE - the NatCat challenge and beyond", Praga - Principalele declaratii

23.03.2018

Modul in care s-au dezvoltat, de-a lungul timpului, sistemele de modelare a riscurilor, dar si lectiile invatate de industria de re/asigurari dupa 2017, unul dintre cei mai costisitori ani din punctul de vedere al pagubelor provocate de dezastrele naturale, reprezinta doar cateva dintre subiectele analizate vineri, 23 martie a.c., cu prilejul conferintei "IIF - PROPERTY INSURANCE - the NatCat challenge and beyond".

Exclusiv: Vezi clasamentele judetene si regionale ale brokerilor!

22.03.2018

Gala Premiilor Pietei Asigurarilor 2018 va include, conform traditiei din ultimii ani, si o sectiune dedicata performantei in asigurari, la nivel regional. Astfel, brokerii de asigurare cu cele mai bune rezultate, la nivel judetean, dar si pe regiuni, vor primi distinctii in cadrul ceremoniei de premiere care va avea loc luni, 2 aprilie a.c.

Femei vs barbati: Cum aleg asigurarile si ce conteaza pentru fiecare

23.03.2018

Martie s-a consacrat deja ca luna dedicata doamnelor, ceea ce a starnit curiozitatea si a determinat echipa Gothaer Asigurari Reasigurari sa analizeze ce preferinte si ce comportament au doamnele din portofoliul de clienti.

TRANSILVANIA Broker propune dividende de 2,6 milioane lei din profitul anului 2017

23.03.2018

TRANSILVANIA Broker de Asigurare (TBK), primul intermediar in asigurari listat la bursa romaneasca, convoaca actionarii pe data de 25 aprilie 2018 pentru a aproba dividende in valoare de 2,6 milioane de lei, respectiv 1,04 lei pe actiune, conform unui anunt publicat pe site-ul BVB.

EXA Broker a sarbatorit 12 ani de activitate pe piata locala

23.03.2018

In data de 17 martie a.c. a avut loc, la Hotelul Continental din Oradea, Gala EXA Broker 2018, eveniment aniversar in cadrul caruia au fost celebrati 12 ani de activitate ai companiei in piata de profil.

Arhiva - Romania
Stiri externe

Condusul in conditii de iarna: dificil pentru soferi, dar si pentru masinile autonome

23.03.2018

Provincia canadiana Ontario tinde sa devina un centru de cercetare "snowtonomus", cu alte cuvinte locatia preferata a producatorilor de autovehicule autonome pentru testarea acestora in conditii de viscol si iarna grea.

Bulgarii de la ARMEEC au vandut 80% din actiunile pe care le detineau la un asigurator din Rusia

23.03.2018

ARMEEC, unul dintre cei mai mari asiguratori bulgari, a vandut 80% din actiunile pe care le detinea in cadrul asiguratorului rus ITIL ARMEEC, a anuntat FSC - Comisia de Supraveghere a Pietelor Financiare din Bulgaria, fara a furniza alte informatii.

Din ce in ce mai multe scoli din SUA cumpara asigurari impotriva atacurilor armate

22.03.2018

Incepand de la incidentul recent din luna februarie a acestui an, cand 17 persoane au fost ucise si mai multe ranite in urma unui atac armat la un liceu din statul american Florida, sapte unitati scolare de invatamant din sudul Floridei au cumparat asigurari impotriva atacurilor armate, in valoare de 3 milioane de dolari.

Afaceri si profit in crestere pentru Vienna Insurance Group in 2017. Afla ce perspective are grupul pentru 2020!

22.03.2018

Vienna Insurance Group a inregistrat, in anul 2017, un profit inainte de impozitare de aproximativ 443 milioane de euro, mai mare cu 8,8% fata de anul precedent, in timp ce subscrierile au avansat cu 3,7%, la aproape 9,4 miliarde de euro.

RESO pregateste listarea la bursa pentru luna aprilie

21.03.2018

Actionarii RESO, a treia cea mai mare companie de asigurari din Rusia dupa criteriul volumului de prime brute subscrise, au in vedere, pentru luna aprilie 2018, lansarea unei oferte publice initiale (IPO), scrie Reuters, citand surse din piata fianciara locala.

Arhiva - Stiri externe

Create AccountLog In Your Account