Asigurari

Industria de asigurari sprijina lupta impotriva COVID-19. Ce masuri au luat asiguratorii moldoveni?

31.03.2020

Industria de asigurari din Republica Moldova a luat, in contextul raspandirii alerte a COVID-19, o serie de masuri pentru a-si proteja atat clientii, cat si angajatii sau colaboratorii. Astfel ca unele companii au ales sa isi suspende activitatea pe toata perioada starii de urgenta, in timp ce alti asiguratori au luat decizia de a restrictiona accesul in sediile centrale si sucursale pe perioada nedeterminata.

Angajatii CNPF doneaza 100.000 de lei pentru combaterea pandemiei de coronavirus

25.03.2020

Angajatii Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF), manifestand spirit civic, au decis sa contribuie cu 100.000 de lei pentru sustinerea actiunilor intreprinse de institutiile statului in combaterea noului Coronavirus.

Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule isi continua activitatea de la distanta pana in 3 aprilie

23.03.2020

Biroul National al Asiguratorilor de Autovehicule din Republica Moldova - BNAA a dispus inchiderea oficiului pentru activitatea cu publicul pana la data de 3 aprilie a.c., pentru a limita riscurile generate de evolutia pandemiei de coronavirus. Totodata, angajatii Biroului isi vor continua activitatea de acasa, a precizat pentru xprimm.md Alina OSOIANU, Director Executiv BNAA.

Ce daune au platit asiguratorii moldoveni in 2019? Afla aici rezultatele pe companii si clase de asigurare!

20.03.2020

Asiguratorii moldoveni au platit despagubiri de aproape 654 milioane de lei in 2019, in crestere cu aproximativ 20% (105 milioane lei), comparativ cu anul precedent, arata datele publicate de autoritatea de supraveghere (CNPF).

Cat au vandut asiguratorii moldoveni in 2019? Vezi clasamentul companiilor!

19.03.2020

Asiguratorii moldoveni au vandut polite de asigurare in valoare de 1,62 miliarde de lei in 2019, in crestere cu 7% fata de anul precedent, arata datele oficiale ale autoritatii de supraveghere (CNPF).

Arhiva - Asigurari
Romania

FGA si-a incetat mandatul de administrator temporar al EUROINS Romania

01.04.2020

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a aprobat, in cadrul sedintei de miercuri, 1 aprilie a.c., incetarea mandatului Fondului de Garantare a Asiguratilor - FGA in calitate de administrator temporar la societatea EUROINS Romania Asigurare Reasigurare.

Exercitiul de evaluare a activelor si pasivelor in sectorul asigurarilor a fost amanat

01.04.2020

Avand in vedere circumstantele speciale generate de pandemia de COVID-19, Autoritatea de Supraveghere Financiara si Autoritatea Europeana privind Asigurarile si Pensiile Ocupationale (EIOPA) au decis sa amane demararea exercitiului de evaluare a activelor si pasivelor (BSR - Balance Sheet Review) in sectorul asigurarilor din Romania, a anuntat ASF.

CITY Insurance - amendata de ASF cu 100.000 de lei

01.04.2020

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis miercuri, 1 aprilie 2020, sanctionarea societatii CITY Insurance cu amenda in cuantum de 100.000 de lei, ca urmare a incalcarii metodologiei de calcul a rezervelor tehnice.

ASF: Gradul de informare a consumatorilor este in crestere. Peste 13.500 de apeluri solutionate de Call-Center in 2019

01.04.2020

Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.) a preluat si a solutionat, anul trecut, peste 13.500 de apeluri primite prin intermediul Call-Center-ul Autoritatii, jumatate dintre acestea vizand sectorul asigurarilor.

Sorin BALTASIU preia conducerea Serviciului Corporate la Transilvania Broker

01.04.2020

Cu o vasta experienta in asigurari, din care peste 19 ani petrecuti la ALLIANZ-TIRIAC in diferite pozitii de management, Sorin BALTASIU (foto) este, incepand cu luna aprilie 2020, Managerul Serviciului Corporate din cadrul societatii Transilvania Broker de Asigurare.

Arhiva - Romania
Stiri externe

ABI: Noi solutii de asigurare impotriva pandemiilor sunt necesare in viitor

01.04.2020

Industria globala de asigurari este, in aceasta perioada, sub presiune, intrucat majoritatea politelor de asigurare impotriva intreruperii afacerii nu ofera acoperire pentru bolile infectioase, iar politele care au o astfel de acoperire exclud, de obicei, virusii necunoscuti, precum COVID-19. Factorii de decizie si liderii de business care vor sa schimbe aceasta situatie vor trebui sa recunoasca faptul ca nicio piata de asigurari din lume nu poate face asta de una singura, a declarat Huw EVANS - Director General, ABI (Association of British Insurers).

China Re: COVID-19 va creste cererea de asigurari de sanatate

01.04.2020

China Re se asteapta, potrivit reinsurance.ws, ca pandemia COVID-19 sa accelereze dezvoltarea industriei de re/asigurari, motivand in continuare cererea de asigurari de sanatate si, totodata, sporind importanta tehnologiei online si a transformarii digitale.

Primele ventilatoare pulmonare donate de GENERALI au ajuns la spitalele din Lombardia

31.03.2020

Unitatile de terapie intensiva din cadrul spitalelor din Lombardia au primit, recent, primele ventilatoare pentru plamani importate din Germania, prin intermediul operatiunii umanitare Hope Onlus, operatiune realizata datorita donatiei facute de GENERALI in Fondul International Extraordinar pentru situatii de urgenta, pe fondul COVID-19, fond infiintat de gigantul italian si care are o valoare de pana la 100 de milioane de euro.

MARSH: Pregatirea operationala, prioritara pentru toate companiile

31.03.2020

Pe fondul pandemiei COVID-19, pregatirea operationala reprezinta o prioritate imediata pentru companiile mici, medii sau mari, potrivit unui nou studiu realizat de MARSH. Situatia actuala a evidentiat faptul ca, pe masura ce lumea devine mai interconectata, creste riscul de aparitie a focarelor de infectie, iar pregatirea pentru o pandemie va deveni, in viitor, un element esential al planurilor de continuitate a afacerii, sustine Christos ADAMANTIADIS, CEO, MARSH Middle East & Africa.

Marea Britanie: O companie de asigurari foloseste in premiera Inteligenta Artificiala pentru evaluarea rapida a daunelor auto

30.03.2020

Premiera in industria de asigurari din Marea Britanie: Ageas - una dintre cele mai importante companii de asigurari din UK -, foloseste Inteligenta Artificiala dezvoltata de compania tehnologica Tractable pentru a evalua daunele auto si a estima reparatiile necesare.

Arhiva - Stiri externe


Create AccountLog In Your Account