Asigurari

VIDEO: Veronica MALCOCI, GRAWE Carat: Deciziile corecte si rapide din timpul crizei au fost decisive

19.05.2020

Despre adaptarea GRAWE Carat la restrictiile impuse de pandemie, relatiile cu clientii in cele doua luni de distantare sociala, dar si despre evolutia pietei de asigurari si lectii invatate ne-a povestit Veronica MALCOCI, Director General, GRAWE Carat, intr-un interviu pentru xprimm.md.

Valoarea despagubirilor platite de DONARIS VIG in 2019 a atins 85,8 milioane lei. Top trei daune achitate

13.05.2020

Statisticile DONARIS Vienna Insurance Group demonstreaza ca in viata se pot intampla de toate, iar un raport de activitate in domeniul asigurarilor poate surprinde cu adevarat. De exemplu, valoarea totala a despagubirilor achitate de catre DONARIS VIG pe parcursul anului 2019 a atins 85,81 milioane lei. Din aceasta, cea mai mare despagubire a fost inregistrata pe segmentul Carte Verde, cu o suma totala de peste 3,89 milioane lei, achitata pentru deteriorarea unui roboscan.

VIDEO: CNPF - Pandemia de coronavirus a provocat o scadere de 94% pe segmentul Carte Verde, in aprilie

11.05.2020

Efectele crizei provocate de coronavirus incep sa se resimta in toate sectoarele economice, iar exceptie nu fac nici asigurarile. In luna aprilie a.c., piata asigurarilor din Republica Moldova a inregistrat o scadere de 94% pe segmentul Carte Verde si de 46% pe RCA, a precizat pentru xprimm.md Tatiana CIOBANU, Directorul Departamentului Asigurari din cadrul Comisiei Nationale a Pietei Financiare (CNPF).

Colectivul MOLDASIG a donat 100.000 de lei echipajelor de pe ambulante

06.04.2020

In aceasta perioada de maxima atentie in prevenirea si lupta contra raspandirii noului coronavirus, angajatii MOLDASIG au decis sa sustina printr-o donatie de 100.000 lei Centrul National de Asistenta Medicala Urgenta Prespitaliceasc (IMSP).

GRAWE CARAT Asigurari doneaza 1.000 de teste pentru depistarea COVID-19

02.04.2020

In contextul situatiei epidemiologice, GRAWE Carat Asigurari doneaza 1.000 de teste Agentiei Nationale pentru Sanatate Publica. Testele includ reactivi pentru toate etapele de lucru necesare unei investigatii calitative si corespund normelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, anunta compania.

Arhiva - Asigurari
Romania

Documentele de asigurare Carte Verde, atasate sau nu contractului de asigurare RCA, vor fi tiparite pe hartie alba

26.05.2020

Incepand cu data de 1 iulie 2020, asiguratorii care au dreptul sa vanda asigurari RCA pe teritoriul Romaniei (membre ale BAAR) vor tipari polita de asigurare Carte Verde, indiferent daca se elibereaza cu contractul de asigurare RCA sau in mod separat, pe hartie de culoare alba in loc de culoare verde, asa cum este tiparita in prezent, a anuntat Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania - BAAR.

GENERALI Romania sprijina serviciile medicale de urgenta

26.05.2020

GENERALI Romania sustine sistemul medical din tara noastra prin doua actiuni menite sa consolideze serviciile medicale de urgenta, indispensabile chiar si in contextul epidemiologic fara precedent pe care il traversam. Bugetul alocat celor doua initiative insumeaza peste 55.000 de euro.

Subscrierile UNIQA in Romania au scazut cu 6% in T1 2020, dar profitul s-a imbunatatit

26.05.2020

Primele brute subscrise in total de cele doua companii detinute de grupul UNIQA pe piata locala - UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de Viata - se situau, la finalul primului trimestru din 2020, la nivelul de 23,8 milioane euro, conform IFRS, cu 6 procente sub cele inregistrate in aceeasi perioada a anului anterior.

Recomandarile Insurance Europe la 2 ani de la aplicarea GDPR

26.05.2020

La implinirea a doi ani de la intrarea in vigoare Regulamentului privind Protectia Datelor Personale - GDPR, Insurance Europe a publicat o informare generala in care isi expune opiniile cu privire la regulament inainte de viitoarea revizuire a Comisiei Europene.

VIDEO: Ora de Risc: Ce asteptari avem de la mediul politic?

25.05.2020

Despre asteptarile pe care le au asiguratorii de la mediul politic, programe de educatie financiara, si nu numai, au discutat Tony ROMANI - Secretar de Stat si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii, in cea mai recenta editie a emisiunii Ora de Risc #DeAcasa.

Arhiva - Romania
Stiri externe

51% dintre organizatii sunt pregatite sa faca fata unei frecvente ridicate a atacurilor cyber, pe fondul pandemiei COVID-19

26.05.2020

Doar 51% dintre profesionistii si liderii din tehnologie sunt foarte increzatori ca echipele lor de securitate cibernetica sunt pregatite sa detecteze si sa se apere impotriva atacurilor cibernetice tot mai frecvente, in timpul pandemiei COVID-19, arata un studiu realizat de asociatia globala ISACA si citat de catre Security Magazine.

GlobalData: "Noua normalitate" pentru industria hoteliera poate gravita in jurul tehnologiei avansate

26.05.2020

Pe masura ce ratele nationale de infectare cu noul coronavirus incep sa scada la nivel global, companiile din industria hoteliera se gandesc cum ar putea arata industria de profil din momentul in care cererea va reveni, in cele din urma, la nivelurile pre-pandemice. Astfel, arata GlobalData, industria hoteliera ar putea experimenta una dintre cele mai semnificative schimbari din sectorul turismului, la baza acestei schimbari urmand sa stea tehnologia avansata.

CyberCube: Brokerii detin cheia pentru cresterea pietei de asigurari cyber

25.05.2020

Brokerii de asigurari joaca un rol esential in a aborda acoperirea adecvata si o serie de alti factori care tin pe loc piata de asigurari cibernetice. Aceasta e concluzia cheie a unui raport realizat de catre CyberCube si citat de the Actuarial Post.

Cel mai puternic ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani a provocat pierderi economice de peste 13 mld. dolari

25.05.2020

Ciclonul Amphan, primul super-ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani, va genera cereri de despagubire in valoare de sute de milioane de dolari, totalul pierderilor economice fiind estimat la peste 13 miliarde de dolari.

Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe

22.05.2020

Guvernele sunt tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente, infractorii extinzandu-si bazele de atac si cerand mai multi bani, arata un studiu realizat de Deloitte. Astfel, guvernele au raportat, in 2019, 163 de atacuri ransomware, au achitat infractorilor peste 1,8 milioane de dolari si au suportat costuri de ordinul zecilor de milioane de dolari pentru recuperarea dupa atacurile informatice, sustine Reinsurance News.

Arhiva - Stiri externe


Create AccountLog In Your Account