Asigurari

VIDEO: Veaceslav CERNICA, ERVAX Grup: Pandemia nu inlatura incidenta altor riscuri

14.07.2020

Pandemia nu inlatura incidenta altor riscuri care se pot intampla chiar si intr-o situatie de criza. Oamenii trebuie sa inteleaga ca riscul de cutremur persista, incendii sau accidente de circulatie, este mesajul pe care l-a transmis Veaceslav CERNICA, Administrator ERVAX Grup Broker Asigurare-Reasigurare intr-o declaratie pentru xprimm.md.

XPRIMM Publications, de 22 de ani alaturi de piata de asigurari

10.07.2020

XPRIMM - brandul de care sunt legate principalele evenimente si publicatii dedicate pietei locale si internationale de (re)asigurari - a implinit, pe 10 iulie a.c., 22 de ani de activitate.

Top 3 despagubiri achitate de DONARIS VIG in 2020 pe asigurari persoane, inclusiv in pandemie

09.07.2020

Chiar daca perioada de lockdown din timpul pandemiei pare ca a pus pe pauza intreaga lume, un raport publicat de DONARIS VIG arata ca accidentele continua sa se produca si, mai mult decat atat, sa se achite despagubiri in regim normal. Astfel ca, un top 3 despagubiri achitate de asigurator in 2020, inclusiv in perioada pandemiei arata ca cea mai mare despagubire a fost inregistrata pe segmentul travel cu o suma totala de peste 232.800 de lei.

Cate accidente auto grave au avut loc in Republica Moldova in primul trimestru al anului?

08.07.2020

In primele trei luni din 2020, s-au inregistrat 410 accidente in traficul rutier, in urma carora 59 de persoane au decedat, iar alte 451 au fost grav ranite, conform datelor din Sistemul informational automatizat Registrul de stat accidente rutiere (SIA RAR).

VIDEO: Interviu Oleg VEREJAN: Situatiile de criza scot in evidenta meseriile cheie: actuariat, management de risc, audit intern si conformitate

29.06.2020

Despre rolul unui actuar pentru o companie de asigurare atat in activitatea de zi cu zi, dar mai ales intr-o situatie de criza, impactul SARS-COV19 asupra pietei autohtone de asigurari, dar si planurile Asociatiei Actuarilor pentru perioada urmatoare ne-a povestit Oleg VEREJAN, Presedintele Asociatiei Actuarilor sin Republica Moldova, intr-un interviu xprimm.md.

Arhiva - Asigurari
Romania

A fost stabilit un set de bune practici pentru a sprijini consumatorii in contextul COVID-19

14.07.2020

Comisia Europeana a publicat marti o serie de bune practici pentru asiguratori, banci si creditori nebancari cu privire la masurile de ajutor oferite consumatorilor si companiilor ca urmare a pandemiei COVID-19, menite sa contribuie, in continuare, la atentuarea impactului noului coronavirus. In acest sens, Insurance Europe, federatia asiguratorilor si reasiguratorilor din Europa, a contribuit la dezvoltarea celor mai bune practici pentru asiguratori.

Mai putin de o saptamana pana incep inscrierile online la Programul de Masterat de Tehnici Actuariale

14.07.2020

In mai putin de o saptamana incep inscrierile la Programul de Masterat de Tehnici Actuariale (TACT) - seria a XV-a, organizat in baza parteneriatului dintre ASE Bucuresti si ISF, cu suportul Asociatiei Romane de Actuariat din anul 2005.

CCR: Legea adoptata de Parlament privind acordarea unor despagubiri ca urmare a secetei este neconstitutionala

14.07.2020

Legea privind acordarea unor despagubiri producatorilor agricoli afectati de fenomene meteorologice nefavorabile, adoptata de Parlament in luna mai, este neconstitutionala, in ansamblul ei, a decis Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), dupa ce a admis o obiectie a Guvernului.

Masinile cu volan pe dreapta ar putea sa nu mai fie inmatriculate in Romania de la 1 ianuarie 2021

14.07.2020

Vehiculele cu volan pe dreapta provenite din Regatul Unit al Marii Britanii nu vor mai putea fi inmatriculate in Romania, incepand cu data de 1 ianuarie 2021, cu exceptia situatiei in care perioada de tranzitie dintre UK si Uniunea Europeana (UE), in contextul Brexit, nu va fi prelungita, a anuntat Registrul Auto Roman (RAR).

Mercer Marsh Benefits: Cresterea numarului de cazuri COVID-19, in Romania, modifica tipurile de beneficii acordate angajatilor

13.07.2020

Peste 40% dintre cele 154 de companii care au furnizat date, au in continuare activitatea de la birouri intrerupta, potrivit studiului "Companies reactions to COVID-19, 2nd Edition" realizat de Mercer Marsh Benefits in Romania. Toate companiile participante in studiu au oferit angajatilor posibilitatea de a lucra de acasa, pentru activitatile care au permis aceasta masura, iar

Arhiva - Romania
Stiri externe

ALLIANZ a finalizat procesul de achizitie a unor operatiuni specifice ale SulAmerica in Brazilia

14.07.2020

ALLIANZ a finalizat achizitia operatiunilor auto si Property & Casualty ale companiei braziliene SulAmerica, in cadrul unei tranzactii in valoare de aproximativ 500 de milioane de euro. Tranzactia fusese anuntata in august 2019, cand gigantul german puncta ca, prin intermediul acestei operatiuni, va ajunge unul dintre cei mai importanti trei asiguratori din Brazilia.

ZURICH Insurance Group a pus bazele unui business WellCare la nivel global

14.07.2020

ZURICH Insurance Group a pus bazele unui business WellCare pentru a accelera initiativele de sanatate si bunastare ale grupului pe pietele din intreaga lume si pentru a genera o abordare globala in dezvoltarea lor, arata xprimm.com. Noul business Zurich isi propune sa le ofere clientilor din zonele de retail, IMM-uri si asigurari comerciale solutii unice de sanatate si wellness, adaptate special nevoilor acestora.

Deficitul de protectie prin asigurare impotriva COVID-19 genereaza oportunitati pentru modelele parametrice

13.07.2020

Pandemia de COVID-19 a evidentiat faptul ca cele mai multe companii nu aveau protectie prin asigurare impotriva pandemiilor, chiar daca detineau o asigurare impotriva riscului de intrerupere a afacerii, ceea ce a creat o oportunitate pe piata, noteaza GlobalData. Astfel, arata sursa citata, start-up-ul Machine Cover incearca sa se impuna oferind o solutie parametrica de asigurare care sa protejeze companiile impotriva unor pandemii viitoare.

Aegon: Angajatii de sex masculin, mai increzatori ca pot administra cheltuielile neasteptate

13.07.2020

Un studiu realizat de Aegon UK si citat de catre The Actuarial Post arata ca 30% dintre angajatii de sex masculin sunt increzatori ca pot administra cheltuieli majore neasteptate, in comparatie cu 21% dintre femei. Studiul cu privire la bunastarea financiara, care a fost realizat in decembrie 2019, arata o tendinta ingrijoratoare, mai ales avand in vedere faptul ca, in ultimele luni, este foarte posibil ca situatia sa se fi inrautatit atat pentru barbati, cat si pentru femei.

Fuziunile si achizitiile pot ajuta industria de turism sa gaseasca o ruta de scapare din pandemie

10.07.2020

Oportunitatile pot aparea in plina criza, perioada folosita adesea de organizatii pentru a genera schimbari semnificative. Pe fondul pandemiei, arata GlobalData, 41% dintre turisti petrec mai mult timp pe retelele sociale, 26% aleg sa posteze mai des, in vreme ce 28% petrec timp suplimentar pentru a citi recenzii si bloguri.

Arhiva - Stiri externe


Create AccountLog In Your Account