Asigurari

Moldova: Banca Mondiala apreciaza activitatea autoritatii de supraveghere si este pregatita sa acorde in continuare asistenta necesara pentru a reforma piata de asigurari

09.10.2019

La finele lui septembrie 2019, o misiune a Bancii Mondiala a fost prezenta la Chisinau, pentru a sprijini autoritatile locale in demersul acestora de a implementa o reforma la nivelul industriei locale de asigurari, informeaza Capital.market.

MOLDASIG face precizarii privind continuarea activitatii in urma deciziei CNPF

01.08.2019

In legatura cu decizia Consiliului de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare, publicata in Monitorul Oficial din 26 iulie 2019, referitor la administrarea speciala provizorie a "MOLDASIG" S.A. de catre autoritatea de supraveghere

VIDEO: Aurica DOINA, BNAA: Liberalizarea tarifelor RCA este o provocare pentru piata din Republica Moldova

06.06.2019

Din 1 iulie 2019, va incepe procesul de liberalizare a pietei asigurarilor din Republica Moldova. Daca pana acum, preturile pentru RCA si Carte Verde erau stabilite de Autoritatea de Supraveghere, dupa aceasta data, companiile de asigurari isi vor putea stabili singure preturile pentru politele vandute. Insa, acest lucru poate impune si riscuri foarte mari, a atras atentia Aurica Doina, Director Executiv al Biroului Asiguratorilor Auto din Moldova (BNAA), intr-un interviu acordat XPRIMM TV.

VIDEO: O istorie adevarata: GRAWE Carat a sarbatorit 15 ani pe piata din Moldova

23.05.2019

GRAWE Carat Asigurari a sarbatorit, pe 17 mai a.c., 15 ani de activitate pe piata asigurarilor din Republica Moldova, intr-un decor elegant oferit de Palatul Republicii din Chisinau.

Cine este noul Director General al ACORD Grup?

25.04.2019

Consiliul de Administratie al societatii de asigurare ACORD Grup, companie aflata in top 10 societati de profil din Moldova, a numit-o de curand pe Natalia ROSCA in functia de Director General al companiei. Aceasta a obtinut si avizul corespunzator, conform legislatiei in vigoare, din partea Comisiei Nationale a Pietei Financiare din Moldova (CNPF).

Arhiva - Asigurari
Romania

Luni are loc conferinta "XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2019"

23.01.2020

"XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2020", primul eveniment din acest an dedicat asigurarilor, reuneste luni, 27 ianuarie a.c., reprezentanti ai ASF, ai asociatiilor de profil, dar si oficiali ai companiilor de asigurari si de brokeraj.

BAAR: In timp ce afacerile service-urilor auto prospera, despagubirile RCA sunt tot mai mari

23.01.2020

O analiza a BAAR - Biroul Asiguratorilor de Autovehicule arata ca pe o perioada de cinci ani (2013 - 2018) afacerile, dar si profitul unitatilor reparatoare auto au avansat considerabil, mai ales in cazul service-urilor independente, in timp ce in domeniul conex al asigurarilor auto - RCA - subscrierile se mentin la un nivel scazut, iar rata combinata a daunei este la un nivel supraunitar, stiind faptul ca preturile asigurarilor RCA sunt strans legate de evolutia costurilor cu reparatiile auto.

Adriana MANOLE este noul Director Departament Brokeri Nationali in cadrul ASIROM VIG

23.01.2020

Adriana MANOLE (foto) s-a alaturat echipei ASIROM Vienna Insurance Group incepand cu data de 20 ianuarie 2020, in calitate de Director Departament Brokeri Nationali. Din aceasta pozitie, ea va coordona si dezvolta activitatea intermediata de catre brokeri la nivel national.

VIDEO: Care vor fi efectele Brexit-ului asupra asiguratilor RCA din Romania?

23.01.2020

Despre efectele Brexit-ului asupra asiguratilor RCA din Romania, ce se va schimba pentru soferii care vor tranzita Marea Britanie in cazul parasirii Uniunii Europene fara acord, dar si pentru societatile de asigurare si brokerii englezi cu afaceri in tara noastra, si nu numai, au discutat Sorin GRECEANU - Director General, BAAR (Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania), Ovidiu CIOBANU - Avocat - si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii -, in cadrul emisiunii "Ora de risc" by XPRIMM, difuzate marti, 21 ianuarie, de RFI Romania.

Dorel DUTA: Tendinta de crestere a pietei de brokeraj in asigurari se va mentine in 2020

23.01.2020

"La fel ca si anul precedent, 2019 a fost unul aflat sub presiunea modificarilor legislative. In contextul noilor reglementari, cel putin in piata de brokeraj de asigurare, accentul a continuat sa fie pus pe eficientizarea proceselor operationale", a declarat, pentru Publicatiile XPRIMM, Dorel DUTA, Presedinte, UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari.

Arhiva - Romania
Stiri externe

Un alt start-up revolutioneaza segmentul auto, in incercarea de a reduce numarul victimelor accidentelor rutiere la nivel global

23.01.2020

In fiecare an, zeci de milioane de oameni din intreaga lume sunt victime ale accidentelor rutiere, pentru 1,3 milioane accidentele fiind fatale, arata Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). In acest context, un start-up propune noi solutii tehnologice care sa reduca numarul victimelor accidentelor rutiere, noteaza CNN.

UNICEF: 1 din 3 adolescente din gospodariile sarace din intreaga lume nu a fost niciodata la scoala

23.01.2020

"Addressing the learning crisis" - un studiu realizat de UNICEF si citat de Deutsche Welle -, subliniaza ca 1 din 3 adolescente din gospodariile sarace din intreaga lume nu a fost niciodata la scoala. Potrivit sursei citate, printre obstacolele majore care stau in calea unei educatii de calitate pentru zeci de milioane de copii din intreaga lume, se numara discriminarea de gen, saracia, originea etnica sau limbajul de instruire, distanta fizica fata de scoala si infrastructura precara.

Aon: Deceniul recent incheiat, cel mai costisitor din punct de vedere al dezastrelor naturale

22.01.2020

Deceniul recent incheiat a fost cel mai costisitor din istorie prin prisma pierderilor generate de dezastrele naturale, arata Reuters, care citeaza Aon. Potrivit sursei citate, dezastrele naturale au provocat pierderi de 3 trilioane de dolari, cu 1 trilion de dolari mai mult decat in deceniul anterior.

Companiile din UE, amendate cu peste 110 milioane de euro pentru incalcarea GDPR

22.01.2020

De la introducerea GDPR (Regulamentul General pentru Protectia Datelor Personale), companiile din UE au fost obligate sa plateasca, per ansamblu, 114 milioane de euro, fiind sanctionate pentru ca au incalcat reglementarile europene in acest sens, arata cotidianul Belfast Telegraph.

O alta catastrofa face ravagii in Australia. Pierderi de cel putin 320 mil. dolari dupa grindina severa din ultimele zile

21.01.2020

Desi continua sa ameninte Australia, incendiile de vegetatie au trecut, zilele acestea, in plan secund, mai ales prin prisma faptului ca vremea ajuta la stingerea acestora. Prim-planul a fost luat, insa, de un alt dezastru, care, in ultimele zile, a lovit mai multe zone din Australia. Grindina severa cu care se confrunta Australia a provocat, pana in prezent, pierderi de cel putin 320 de milioane de dolari.

Arhiva - Stiri externe


Create AccountLog In Your Account