Asigurari

MOLDASIG face precizarii privind continuarea activitatii in urma deciziei CNPF

01.08.2019

In legatura cu decizia Consiliului de Administratie al Comisiei Nationale a Pietei Financiare, publicata in Monitorul Oficial din 26 iulie 2019, referitor la administrarea speciala provizorie a "MOLDASIG" S.A. de catre autoritatea de supraveghere

VIDEO: Aurica DOINA, BNAA: Liberalizarea tarifelor RCA este o provocare pentru piata din Republica Moldova

06.06.2019

Din 1 iulie 2019, va incepe procesul de liberalizare a pietei asigurarilor din Republica Moldova. Daca pana acum, preturile pentru RCA si Carte Verde erau stabilite de Autoritatea de Supraveghere, dupa aceasta data, companiile de asigurari isi vor putea stabili singure preturile pentru politele vandute. Insa, acest lucru poate impune si riscuri foarte mari, a atras atentia Aurica Doina, Director Executiv al Biroului Asiguratorilor Auto din Moldova (BNAA), intr-un interviu acordat XPRIMM TV.

VIDEO: O istorie adevarata: GRAWE Carat a sarbatorit 15 ani pe piata din Moldova

23.05.2019

GRAWE Carat Asigurari a sarbatorit, pe 17 mai a.c., 15 ani de activitate pe piata asigurarilor din Republica Moldova, intr-un decor elegant oferit de Palatul Republicii din Chisinau.

Cine este noul Director General al ACORD Grup?

25.04.2019

Consiliul de Administratie al societatii de asigurare ACORD Grup, companie aflata in top 10 societati de profil din Moldova, a numit-o de curand pe Natalia ROSCA in functia de Director General al companiei. Aceasta a obtinut si avizul corespunzator, conform legislatiei in vigoare, din partea Comisiei Nationale a Pietei Financiare din Moldova (CNPF).

Cand pot asiguratii din Republica Moldova, implicati intr-un accident, sa incheie un Constat amiabil?

19.04.2019

Soferii implicati in accidente rutiere usoare (soldate doar cu pagube materiale) vor putea ajunge la o intelegere amiabila, fara implicarea politiei, prin completarea formularului de constat amiabil, doar daca despagubirea maxima, urmare a accidentului, nu depaseste 10.000 de lei.

Arhiva - Asigurari
Romania

Exclusiv: LEV INS se pregateste sa-si lanseze activitatea pe piata asigurarilor din Romania

20.09.2019

Compania de asigurari LEV INS, din Bulgaria, se pregateste sa-si lanseze activitatea pe piata locala de asigurari, insa nu va incepe, inca, vanzarea de asigurari auto - RCA si CASCO - cum si-au propus initial -, ci cu alte tipuri, precum cyber, property si bonduri, conform unor surse din piata, contactate de 1asig.ro.

ISF, UNSAR, PRBAR si UNSICAR participa la conferinta interactiva XPRIMM pe tema Pregatirii Profesionale

20.09.2019

Reprezentantii ISF - Institutul de Studii Financiare, UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, PRBAR - Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare Reasigurare si UNSICAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania vor participa marti la prima conferinta interactiva XPRIMM pe tema Pregatirii Profesionale. Trimiteti-ne intrebarile dumneavoastra pentru invitati!

Incendiile, in usoara scadere in primele 6 luni din 2019

20.09.2019

In primul semestru al acestui an, numarul incendiilor inregistrate in tara noastra a scazut cu 14% fata de aceeasi perioada din 2018, arata datele Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta - IGSU, transmise la solicitarea 1asig.ro.

Compania de Transport Public Sibiu, aloca 1,67 mil. lei pentru asigurari RCA, CASCO, bunuri si persoane

20.09.2019

Compania de Transport Public Sibiu (TURSIB) organizeaza o licitatie pentru achizitionarea unui pachet de asigurari RCA, CASCO, bunuri si persoane, conform unui anunt de publicare in SICAP. Valoarea contractului este 1,67 milioane lei si este impartit in trei loturi.

Proiect de lege: Asiguratii risca sa piarda dreptul la despagubiri in regie proprie, in ciuda practicii europene

19.09.2019

Cativa parlamentari vor sa oblige romanii care iau bani de la asiguratorii RCA pentru a-si repara masinile in regie proprie sa mearga intr-un service in urmatoarele 45 de zile, ceea ce nu le va mai putea permite sa si le repare pe cont propriu sau sa le lase avariate, daca asta isi doresc si daca nu este afectata siguranta circulatiei. Aceasta decizie ar afecta aproximativ 40% dintre asiguratii cu daune RCA.

Arhiva - Romania
Stiri externe

Sondaj MARSH: Executivii petrec mai putin de o zi pe an gandindu-se la riscurile cibernetice

20.09.2019

Majoritatea membrilor consiliilor de administratie ale companiilor si majoritatea executivilor care sunt responsabili pentru managementul riscurilor cibernetice au petrecut mai putin de o zi, in anul precedent, pentru a se concentra asupra riscurilor cibernetice, arata un sondaj realizat de MARSH si MICROSOFT Corp.

Aon: Pagubele produse de inundatiile din Peninsula Iberica, estimate la 287 milioane de euro

20.09.2019

Inundatiile din Centrul si Sud-Estul Spaniei, provocate de ploile torentiale din perioada 11-15 septembrie, au produs pagube estimate la 287 milioane euro pentru industria asigurarilor - reasigurarilor, anunta Aon.

EIOPA a format un grup consultativ de experti in domeniul digitalizarii

19.09.2019

Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA) a anuntat, saptamana aceasta, formarea Grupului Consultativ de Experti in Etica Digitala din domeniul asigurarilor.

Vinerea - ziua cu cel mai mare risc de a avea un accident rutier, in UK

19.09.2019

O analiza realizata de o companie britanica de asigurari pe baza a aproape 5 miliarde de mile parcurse de soferi, colectate si analizate cu ajutorul tehnologiei telematice, indica faptul ca vinerea este ziua in care soferii au cea mai mare probabilitate de a fi implicati intr-un incident rutier.

Investigatia din jurul prabusirii Podului Genova indica mai multe avize de siguranta falsificate

18.09.2019

Seful grupului italian de infrastructura Atlantia este pe cale sa demisioneze, pe masura ce investigatiile in jurul prabusirii Podului Genova indica faptul ca o serie de avize de siguranta au fost falsificate, anunta Reuters, citand mai multe surse.

Arhiva - Stiri externe


Create AccountLog In Your Account