Stiri externe

Care sunt tarile cu cel mai mare potential in asigurari pe termen mediu si lung

06.12.2019

Compania globala de asigurari MAPFRE a analizat si a clasificat sectoarele de asigurari de viata si non-life din 96 de piete de asigurari la nival mondial (atat piete dezvoltate, cat si emergente), pentru a realiza cel mai recent index GIP (Global Insurance Potential), informeaza Insurance Business Mag.

Episoadele severe de canicula, ploi torentiale si taifunuri au trimis Japonia pe primul loc in topul "2018 Global Climate Risk Index"

06.12.2019

Episoadele severe de canicula provoaca tot mai multe victime atat in tarile bogate, cat si in cele sarace, potrivit unui studiu anual care analizeaza impactul fenomenelor meteorologice extreme asupra oamenilor si a economiilor din intreaga lume. Studiul, realizat si publicat recent de Germanwatch, arata ca Japonia a fost, in 2018, cea mai afectata tara din punct de vedere meteorologic, confruntandu-se, anul trecut, atat cu episoade severe de canicula si ploi torentiale, dar si cel mai puternic taifun din ultimii 25 de ani.

Fenomenele meteo extreme din ultimii 10 ani au dus la stramutarea a cel putin 20 de milioane de persoane, 80% dintre cei stramutati fiind din Asia

05.12.2019

Fenomenele meteo extreme si incendiile de vegetatie tot mai severe au dus la stramutarea a cel putin 20 de milioane de persoane in ultimii 10 ani - o problema care se va agrava, daca lumea nu va actiona rapid pentru a opri amenintarea schimbarilor climatice -, arata Al Jazeera, care citeaza Oxfam.

Japonia obliga biciclistii si companiile care inchiriaza biciclete sa incheie asigurari de raspundere civila

05.12.2019

Bicicletele sunt tot mai populare printre niponi, in conditiile in care Japonia a intrat intr-o era in care tot mai multe persoane sunt pasionate de fitness. Din pacate, insa, a crescut si numarul persoanelor ranite si moarte in accidente. In aceste cazuri, justitia a obligat la achitarea unor despagubiri semnificative si, in aceste conditii, companiile de asigurari pot ajuta biciclistii sa suporte povara unor astfel de costuri.

Companiile de asigurari de calatorie trebuie sa se conecteze altfel cu tinerii din generatia Millennials

04.12.2019

Mai mult de o treime dintre turistii britanici continua sa incheie o asigurare de calatorie chiar in ziua in care pleaca in vacanta, cel putin aceasta este concluzia unui studiu realizat de tifgroup, una dintre cele mai importante companii de asigurari travel din Marea Britanie.

17 morti si pagube de 16 milioane de dolari doar in agricultura, in urma taifunului Kammuri care a spulberat Filipine

04.12.2019

Cel mai nou bilant realizat de autoritatile din Filipine arata ca, in urma taifunului Kammari, cel putin 17 persoane si-au pierdut viata, informeaza Japan Times. Taifunul, care a adus rafale de vant cu viteze de pana la 200 km/h, dar si inundatii si alunecari de teren, a distrus zeci de case si a dus la evacuarea a 500.000 de persoane. Totodata, a provocat numai in agricultura pagube de 16 milioane de dolari.

CNN: Miliardarii lumii sunt mai saraci cu 388 de miliarde de dolari

03.12.2019

Miliardarii lumii au primit o lovitura in plin, anul trecut, si, dupa 5 ani de crestere, bunastarea colectiva a miliardarilor lumii a scazut cu 4,3% (388 de miliarde de dolari), informeaza CNN citand un raport realizat de banca elvetiana UBS, in colaborare cu PWC.

Indonezia investeste 770 de milioane de dolari intr-un program de protectie impotriva catastrofelor naturale

03.12.2019

Ministerul Finantelor din Indonezia a incheiat un acord in valoare totala de 770 de milioane de dolari cu cei 56 de re/asiguratori din tara, pentru protejarea bunurilor statului impotriva dezastrelor naturale. In cadrul acestui acord, aproximativ 1.360 de cladiri si bunuri publice vor fi asigurate impotriva dezastrelor naturale si a celor provocate de om (cutremure, inundatii, acte de terorism, dezastre aviatice si revolte civile), asigurarea bunurilor si a cladirilor fiind valabila pana in 2023, informeaza Insurance Asia News.

ZURICH Insurance Group a achizitionat 80% din compania indoneziana ADIRA Insurance

02.12.2019

ZURICH Insurance Group a finalizat achizitia a 80% din compania indoneziana Asuransi Adira Dinamika (ADIRA Insurance) - asigurator specializat pe segmentul Property & Casualty. Aceasta achizitie, care a fost anuntata in septembrie 2018, va face ca grupul elvetian sa devina cel mai mare asigurator global Property & Casualty din Indonezia.

Aon: Franta si Italia, pierderi de sute de milioane de euro dupa cele mai recente fenomene meteo extreme

02.12.2019

Furtunile, alunecarile de teren si inundatiile recente din sud-estul Frantei si nord-vestul Italiei, de-a lungul coastei Mediteraneene, vor provoca, cel mai probabil, pierderi economice de sute de milioane de euro, daca nu si mai mari, arata Aon.Create AccountLog In Your Account