Stiri externe

GENERALI a achizitionat CMISL, firma care gestioneaza activele Bank of America

07.12.2018

Gigantul italian GENERALI Group a achizitionat, de la Bank of America Merril Lynch, firma CM Investment Solutions (CMISL), companie specializata in magamentul activelor, cu sediul in Londra, intr-o tranzactie confidentiala. Infiintata in 2007, CMISL a colaborat, de-a lungul timpului, cu principalii administratori de active alternative si, incepand cu 30 septembrie 2018, administreaza, la nivel global, active in valoare de peste 11 miliarde de dolari, potrivit presei internationale.

Riscul atacurilor cibernetice, o provocare pentru brokerii de asigurare din zilele noastre

07.12.2018

In era digitala in care traim astazi, in care totul este online si interconectat, inclusiv afacerile si, implicit, activitatea de asigurare, este tot mai important ca partile implicate in astfel de activitati comerciale sa constientizeze importanta adoptarii unor mecanisme de protectie impotriva atacurilor cibernetice.

Modelele catastrofice "trebuie sa evolueze pentru a tine pasul cu schimbarile climatice"

06.12.2018

Industria de asigurari trebuie sa consolideze modelarea riscurilor catastrofale pentru a anticipa scenariile legate de schimbarile climatice, subliniaza Asociatia de la Geneva. Modelele ar putea fi extinse pentru a evalua riscurile meteorologice extreme de-a lungul ciclului de viata al proiectelor de infrastructura, ceea ce ar spori rezilienta infrastructurii la fenomene meteo extreme, arata think-tank-ul de asigurari.

Marea Britanie: Asigurarea auto va fi obligatorie si pentru masinile autonome

06.12.2018

Asigurarea obligatorie auto va fi extinsa si pentru masinile autonome, cel putin in Marea Britanie, acolo unde autoritatile sustin ca vor opera "schimbari legislative minime" pentru a adapta legislatia actuala si pentru masinile autonome in ceea ce priveste asigurarea acestora.

Marea Britanie: Peste trei milioane de locuinte, in pericol de incendiu din cauza instalatiilor de Craciun

05.12.2018

Cel putin trei milioane de locuinte din Marea Britanie sunt amenintate, in perioada sarbatorilor de iarna, de incendii, iar asta prin prisma faptului ca, potrivit unui studiu realizat de ZURICH UK, proprietarii de locuinte lasa instalatiile de Craciun in priza peste noapte sau, nu in putine cazuri, chiar pe toata perioada sarbatorilor de iarna. Acest lucru, subliniaza ZURICH, este sinonim cu riscul de incendiu la locuinta.

SWISS Re: Deficitul de protectie poate fi o oportunitate pentru industria asigurarilor

05.12.2018

Gospodariile si companiile se confrunta, la nivel global, cu un deficit de protectie prin asigurare, la nivelul segmentelor property&mortality, de nu mai putin de 500 de miliarde de dolari, potrivit unui studiu realizat de SWISS Re si citat de Insurance Journal, in editia electronica. SWISS Re arata ca raportul respectiv indica o vulnerabilitate in crestere la risc care poate fi semnalata la nivel global. Vulnerabilitatea crescuta la risc, mai arata SWISS Re, poate fi si o oportunitate de afaceri pentru industria de re/asigurari.

LEMONADE anunta ca se extinde la nivel european

04.12.2018

LEMONADE, companie americana renumita in domeniul InsurTech, aceasta miscare reprezentand prima actiune de extindere a companiei in afara SUA. Astfel, Daniel SCHREIBER - Chief Executive, LEMONADE -, a subliniat, intr-o postare pe LinkedIn si Twitter, ca exista o serie de motive pentru care a fost incantat pentru extinderea LEMONADE in Europa, "una dintre cele mai mari piete de asigurari la nivel global."

Sapte tari europene acuza Google ca nu respecta confidentialitatea datelor personale

04.12.2018

Grupuri de consumatori din sapte tari europene au inaintat, in contextul Regulamentului pentru Protectia Datelor Personale (GDPR), plangeri cu privire la functia "location tracking" a gigantului Google, arata The Verge. Toate cele sapte grupuri fac parte din The European Consumer Organisation (BEUC) si sustin ca "practicile inselatoare" in ceea ce priveste monitorizarea locatiei nu le ofera utilizatorilor o optiune reala in privinta activarii si, de asemenea, ca Google nu informeaza corect consumatorii asupra a ceea ce implica aceasta monitorizare a locatiei.

Autoritatile de reglementare din Marea Britanie si Olanda amendeaza Uber pentru atacul cibernetic din 2016

03.12.2018

Autoritatile de reglementare din Marea Britanie si Olanda au amendat, saptamana trecuta, compania Uber pentru ca aceasta nu a reusit sa protejeze datele personale ale clientilor in timpul unui atac cibernetic care a afectat milioane de utilizatori.

AXA cumpara restul de 50% din actiunile AXA Tianping

03.12.2018

AXA a anuntat ca a ajuns la o intelegere pentru a cumpara restul de 50% din actiunile companiei AXA Tianping Property & Casualty Insurance. Achizitia, estimata la 584 milioane euro, este supusa aprobarii de catre autoritate.Create AccountLog In Your Account