Stiri externe

AON: Septembrie, cea mai costisitoare luna a anului pentru industria de asigurari, urmare a dezastrelor naturale inregistrate

12.10.2018

Daunele provocate, la nivel global, de uragane, inundatii si cutremure au transformat luna septembrie in cea mai costisitoare luna a anului pentru industria de asigurari, arata Insurance Journal, in editia online, citand un raport realizat de AON Impact Forecasting. Astfel, arata sursa citata, septembrie si-a mentinut statutul de "luna cu cea mai multe activitati ciclonice la nivel global."

Marea Britanie: Nu Brexit este principala amenintare la siguranta financiara a populatiei, ci lipsa unor investitii financiare pe termen lung

12.10.2018

Desi agenda politica este dominata de negocierile pentru Brexit, iar incertitudinile generate ameninta atat scena politica, cat si cea socio-economica, britanicii nu cred ca Brexit este principala amenintare pentru siguranta financiara a populatiei. Astfel, un studiu realizat de Aegon si citat de Actuarial Post subliniaza ca principala amenintare este reprezentata de lipsa unor investitii financiare pe termen lung, nu de Brexit.

Studiu: Reducerile asociate asigurarilor de viata pot motiva un comportament sanatos

11.10.2018

Ce rol joaca stimulentele de asigurare pentru a inspira clientii sa aleaga un stil de viata mai sanatos? Pot companiile de asigurari sa isi indrepte consumatorii spre un comportament mai bun? Si, daca da, cum? Un studiu realizat recent de Global Atlantic a dezvaluit raspunsurile la aceste intrebari, si nu numai, dar si alte informatii interesante despre relatia dintre sanatate si obiceiurile de asigurare.

Industria de re/asigurari, incurajata sa se concentreze pe riscul de terorism

11.10.2018

Industria de asigurari ar trebui sa se concentreze pe cresterea pierderilor economice cauzate de terorism la nivel global, potrivit unui raport recent realizat de Guy Carpenter si Co LLC Reinsurance Broker, arata liveinsurancenews.com. Raportul respectiv, "A Maturing Market Meets an Evolving Peril", subliniaza ca pierderile economice provocate la nivel global de acest risc sunt estimate la sute de miliarde de dolari.

GENERALI a lansat o noua functionalitate pentru asigurari cibernetice si o subsidiara pe segmentul de securitate informatica

10.10.2018

GENERALI a lansat o noua functionalitate pentru asigurari cyber si o subsidiara pe segmentul de polite de securitate cibernetica, informeaza Insurance Journal, in editia online. Noua functionalitate combina mai multe solutii cyber cu sprijinul CyberSecurTech, start-up detinut de grupul GENERALI, si isi propune sa implementeze metodologii inovatoare de evaluare a riscurilor cibernetice pentru clientii GENERALI.

Google+, inchisa dupa ce datele a 500.000 de utilizatori au fost expuse unui eventual atac cibernetic

10.10.2018

Google inchide mare parte a retelei sociale Google+ dupa ce, incepand cu anul 2015, datele a 500.000 de utilizatori au fost expuse unui eventual atac informatic, informeaza BBC. Potrivit sursei citate, Google sustine ca o eroare de software a facut ca informatiile pe care utilizatorii Google+ le credeau private sa poata fi accesate de catre terti.

AXA devine partener global de asigurare al clubului de fotbal Liverpool

09.10.2018

AXA a anuntat recent ca a devenit "partenerul oficial global de asigurare" al Liverpool FC, parte a English Premier League.

Lansarea potentialului IoT in asigurari, dezbatut in decembrie la FinTech Connect

09.10.2018

La inceputul lunii decembrie va avea loc cea de-a patra editie a FinTech Connect, o expozitie dedicata companiilor din zona fintech la care sunt asteptate sa participe companii de top din domeniul bancar, din asigurari, dar si investitori, precum si profesionisti din zona financiara si fintech.

Tehnologia Blockchain in agricultura si industria alimentara va ajunge, in urmatorii 5 ani, la valoarea de 430 milioane dolari

08.10.2018

Un studiu citat de cointelegraph.com arata ca, in urmatorii 5 ani, tehnologia Blockchain in agricultura si industria alimentara va depasi valoarea de 400 de milioane de dolari. Realizat de Reportlinker, studiul "Blockchain: Agriculture Market Forecast until 2023" noteaza ca, in urmatorii 5 ani, tehnologia Blockchain va atinge valoarea de 429,7 de milioane de dolari, valoarea actuala fiind de 60,8 de milioane de dolari.

AIG cere in instanta despagubiri de 6,1 milioane dolari de la fostul bodyguard al lui Kim Kardashian

08.10.2018

American International Group (AIG) l-a actionat in instanta pe fostul bodyguard al lui Kim KARDASHIAN, acuzandu-l pe acesta de neglijenta, dupa ce, in toamna anului 2016, vedeta TV a fost victima a unui jaf in urma caruia i-au fost furate bijuterii in valoare de milioane de dolari, iar AIG a ramas cu nota de plata, transmite Insurance Business Mag, in editia electronica.Create AccountLog In Your Account