Stiri externe

AXA Climate, noutate pe piata asigurarilor parametrice: asigurarea impotriva grindinei

07.06.2019

AXA Climate a anuntat lansarea unei asigurari parametrice a carei menire este de a proteja business-urile impotriva pierderilor provocate de grindina. Produsul - Hail Protection -, este descris drept o noutate in acest domeniu si a fost deja testat in Colorado, ca un produs-pilot, acolo unde cererea pentru o astfel de acoperire prin asigurare a fost extrem de mare.

Marea Britanie: Consumatorii asteapta cel putin 10 saptamani pentru solutionarea dosarelor de dauna

07.06.2019

Un studiu realizat de catre CoverGenius, o companie InsurTech din Marea Britanie, arata ca, in medie, consumatorii britanici asteapta cel putin 10 saptamani pentru solutionarea unui dosar de dauna. Potrivit studiului, consumatorii sunt nevoiti sa astepte, de cele mai multe ori, 74 de zile (sau, altfel spus, doua luni si jumatate) pentru solutionarea unui dosar de dauna.

Marea Britanie: 4 din 10 consumatori nu citesc politele de asigurare

06.06.2019

Un studiu realizat de YouGov arata ca, in mai multe sectoare financiare din Marea Britanie, inclusiv cel al asigurarilor, consumatorii nu citesc contractele incheiate. Astfel, potrivit studiului, 4 din 10 consumatori nu au citit contractul de asigurare a locuintei si a masinii.

SUA: Penalizarea aplicata de asiguratori soferilor distrasi la volan a crescut considerabil in ultimii 10 ani

06.06.2019

Penalizarile pentru folosirea telefonului mobil la volan se reflecta, in SUA, in cresteri majore ale primei de asigurare auto, arata digitaltrends.com, care citeaza The Zebra. Astfel, in intervalul 2011-2018, ajustarea medie a primei de asigurare in cazul unui sofer prins de autoritati ca folosea telefonul mobil la volan si, implicit, incalca legea, a crescut cu 9.750%, de la 3 dolari, la 290 de dolari.

SUA: Asigurarea impotriva inundatiilor, mai populara pentru tinerii din generatia Millennials

05.06.2019

Asigurarea impotriva inundatiilor este de trei ori mai populara in randul tinerilor din generatia Millennials (cei nascuti intre 1981-1996) decat in randul celor din generatia Baby Boomers (nascuti intre 1944-1964), arata Insurance Journal, care citeaza un studiu realizat de NAIC (the National Association of Insurance Commissioners).

Proiect Lloyd's si Urban Foresight, pentru o mai buna intelegere a oraselor

05.06.2019

Companiile de asigurari din intreaga lume trebuie sa ia in considerare nevoile schimbatoare de protectie ale oraselor, in conditiile in care populatia si urbanizarea globala continua sa creasca. Acesta a fost, arata Intelligent Insurer, mesajul cheie al unui workshop Llloyd's, in cadrul conferintei anuale Airmic, organizata in Harrogate, evenimentul fiind intitulat "Orasele moderne au nevoie de asigurari moderne".

Pool Re: Doar 19% dintre companiile britanice sunt asigurate impotriva riscului de terorism

04.06.2019

Un nou studiu comandat de Pool Re arata ca doar 19% dintre companiile din Marea Britanie detin o polita de asigurare impotriva riscului de terorism. In randul companiilor mici si mijlocii, lucrurile stau si mai rau, doar 15% dintre acestea fiind protejate, printr-o polita de asigurare, impotriva riscului de terorism.

WTW: Tranzactiile InsurTech din primul trimestru, la cel mai ridicat nivel din istorie

04.06.2019

Primul trimestru al anului in curs a adus, la nivel global, 85 de tranzactii InsurTech, cel mai mare nivel inregistrat vreodata pentru o astfel de perioada de timp, arata Insurance Times, citand Willis Towers Watson. Investitiile in aceste tranzactii s-au ridicat la 1,42 de miliarde de dolari, acesta fiind cel de-al treilea trimestru consecutiv cu investitii care depasesc pragul de un miliard de dolari.

Parteneriat intre Swiss Re Corporate Solutions si Airbus Aerial, pentru prevenirea inundatiilor

03.06.2019

Swiss Re Corporate Solutions a incheiat un parteneriat cu Airbus Aerial, pentru a ajuta companiile sa identifice riscul de inundatii si, totodata, pentru a sustine o mai buna predictie a pagubelor produse de fenomenele meteo, arata Insurance Business Mag. In acest sens, FLOAT - tehnologia Swiss Re pentru inundatii -, va fi alimentata cu imaginile si informatiile transmise de Airbus Aerial.

Dupa ultimele miscari, ALLIANZ devine al doilea cel mai mare asigurator din Marea Britanie

03.06.2019

ALLIANZ investeste mai bine de 800 de milioane de lire sterline, pentru a isi consolida pozitia pe piata de asigurari din Marea Britanie, prin preluarea Legal & General si LV General Insurance Group (GIG), arata The Guardian. Tranzactiile, care vor fi finalizate pana la sfarsitul anului, vor face ca ALLIANZ sa devina al doilea cel mai mare asigurator din Marea Britanie, sa ajunga la 12 milioane de consumatori si sa atinga o cota de piata de 9%, cifra depasita doar de catre AVIVA.Create AccountLog In Your Account