Stiri externe

Investitiile in tehnologia digitala, in crestere, pe masura ce firmele din intreaga lume vor sa minimizeze cheltuielile si sa majoreze profitabilitatea

13.02.2019

La nivel global, nu putine sunt companiile care, indiferent de dimensiuni, si-au propus, pentru perioada urmatoare, sa creasca investitiile in tehnologia digitala, multe dintre acestea asteptand o modernizare a sistemelor IT care sa sustina eforturile viitoare pentru minimizarea cheltuielilor si majorarea profitabilitatii. Cel putin acesta este rezultatul unui studiu realizat la nivel global de Economist Intelligence Unit (EIU), la solicitarea unui furnizor de servicii informatice, DXC Technology.

Willis Towers Watson: Cele mai importante amenintari pentru companiile de asigurari, in 2019

13.02.2019

Multe dintre riscurile care, anul trecut, au amenintat companiile de asigurari din intreaga lume au fost indicate drept principalele amenintari si pentru anul in curs, arata un sondaj realizat de Willis Towers Watson. Un Top 10 al riscurilor pe 2019 arata ca 6 dintre amenintarile considerate cele mai periculoase anul acesta se regaseau si anul trecut in Top 10, in vreme ce celelalte 4 erau, in 2018, in primele 18.

Aon: Fenomenele meteo extreme inregistrate in ianuarie au facut ravagii in intreaga lume

12.02.2019

Furtunile de iarna si temperaturile extreme (-54 de grade Celsius) au provocat pagube de miliarde de dolari in SUA. Pe de alta parte, inregistrand temperaturi de 30 de grade Celsius, ianuarie 2019 devenit cea mai calduroasa luna ianuarie din istoria Australiei. In acest timp, America de Sud s-a confruntat cu ploi torentiale si inundatii care au facut ravagii, doar Argentina inregistrand pierderi de 2,3 miliarde de dolari. Fenomene meteo extreme au lovit si America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia si Oceania, provocand pierderi economice importante, dar si pierderi de vieti omenesti, mai arata Aon.

Studiu: Brokerii, tot mai ingrijorati cu privire la efectele iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana

12.02.2019

Brokerii sunt tot mai ingrijorati cu privire la Brexit si mediul economic, arata cel mai recent studiu realizat de Aviva - "Broker Barometer Survey". Desi 7% dintre cei 250 de brokeri participanti la acest studiu cred ca mediul economic are un impact pozitiv - cu 6% mai putini decat in mai 2018 -, alti 48% spun ca, in 2019, si-au propus sa isi extinda afacerile. Pe de alta parte, doar 6% dintre brokeri sustin ca, in viitorul apropiat, vor iesi din idustria de profil.

Schimbarile climatice, atacurile cibernetice si terorismul islamic, cele mai mari amenintari la nivel global

11.02.2019

Schimbarile climatice reprezinta cea mai mare amenintare la nivel global, arata Reuters, care citeaza un studiu realizat de Pew Research Center. Potrivit sursei citate, terorismul islamic si atacurile cibernetice se regasesc la randul lor in acest top, in vreme ce tot mai multe tari sunt ingrijorate de puterea si influenta Statelor Unite ale Americii, considerand acest aspect drept o amenintare de top la nivel global.

Deutsche Bank: Investitiile in InsurTech au crescut, in 2017-2018, odata cu jucatorii cheie

11.02.2019

Volumul de investitii in InsurTech a crescut, in perioada 2017-2018, cu peste 60%, odata cu dezvoltarea jucatorilor cheie, precum Lemonade sau Amazon, care si-au extins operatiunile, arata un raport realizat de Deutsche Bank. Potrivit sursei citate, investitiile in InsurTech au atins, in primele trei trimestre ale lui 2018, o valoare totala de 2,6 miliarde de dolari, cu 1 miliard de dolari mai mult decat in aceeasi perioada a anului precedent.

Asiguratorii din New York vor putea folosi informatiile postate de consumatori pe retelele sociale pentru estimarea riscurilor

08.02.2019

Companiile de asigurari din New York vor putea, in viitorul apropiat, sa foloseasca informatiile postate de consumatori pe retelele sociale, pentru estimarea riscurilor. Autoritatile din New York au emis deja o nota preliminara cu privire la modul in care asiguratorii vor putea folosi datele colectate de pe retelele sociale. Legea respectiva ar putea intra in vigoare in perioada imediat urmatoare.

Uniunea Europeana este dispusa sa renunte la viza de calatorie pentru britanici, daca Marea Britanie va face acelasi lucru pentru cetatenii UE

08.02.2019

Uniunea Europeana vrea sa renunte, dupa Brexit, la vizele de calatorie pentru turistii britanici si sustine ca, in viitorul apropiat, va demara negocierile in acest sens cu Parlamentul European, informeaza CNN. Aceasta prevedere se va aplica in cazul turistilor care vor sa calatoreasca in celelalte 26 de tari membre UE, daca aceste calatorii au o durata de 90-180 de zile. Totodata, UE precizeaza ca "scutirea de viza se acorda doar cu conditia reciprocitatii".

Swiss Re a lansat o asigurare cibernetica pentru companiile mici si mijlocii

07.02.2019

Swiss Re Corporate Solutions, parte a Swiss Re Group, a lansat un produs inovativ de management al riscului, care imbina asigurarea cu serviciile de protectie in cazul unui atac cibernetic, arata Intelligent Insurer. Dezvoltat in parteneriat cu compania franceza de InsurTech si securitate cibernetica Ozon, cel mai nou produs Swiss Re este destinat companiilor mici si mijlocii, cu pana la 250 de angajati, ajutandu-le pe acestea sa administreze riscurile cibernetice si digitale.

Clima este cea mai mare amenintare la adresa mediului de afaceri si a lumii intregi

07.02.2019

Companiile si investitorii din intreaga lume incep sa constientizeze cu adevarat, arata CNN, amenintarile aduse de schimbarile climatice si fenomenele meteorologice extreme. Astfel, cei mai multi dintre acestia considera ca riscurile climatice, cum ar fi inundatiile sau incendiile, sunt mai periculoase decat pietele turbulente, atacurile cibernetice sau riscurile geopolitice.Create AccountLog In Your Account