Stiri externe

GENERALI: Profitul net s-a majorat cu 8,6% in primele trei luni din 2018

07.05.2018

Asiguratorul italian GENERALI a raportat un rezultat operational de 1,25 miliarde euro la finalul lunii martie a.c., in crestere cu 4,9% fata de T1 2017, pe "fondul performantelor excelente raportate pe segmentul property-casualty, in pofida daunelor mari rezultate de pe urma catastrofelor naturale, dar si a rezultatelor raportate de diviziile de Investitii, respectiv Asset & Wealth Management", se arata in comunicatul de presa publicat de grup.

Profitul net al AON s-a dublat in T1 2018

07.05.2018

Grupul AON a raportat, pentru primele trei luni ale anului curent, un profit net de 610 milioane dolari, fata de 305 milioane dolari la finalul lunii martie 2017, potrivit unui comunicat de presa remis de companie.

Asigurarea riscului de poluare maritima a devenit obligatorie in Turcia

04.05.2018

Autoritatile turce au anuntat ca asigurarea de raspundere pentru poluarea maritima a devenit obligatorie pentru toate entitatile care desfasoara activitate pe zonele de coasta, scrie Middle East Insurance Review. Entitatile care trebuie sa respecte noile reglementari includ rafinariile, porturile, statiile de distributie a gazelor, centralele electrice, terminalele sau santierele navale.

Negocierile Swiss Re - SoftBank pentru o posibila investitie sunt blocate

04.05.2018

Negocierile dintre Swiss Re si SoftBank despre o posibila investitie a gigantului tehnologic japonez in reasigurator s-au blocat, dupa ce, cele doua parti nu ar fi cazut de acord asupra pretului si dimensiunii participatiei cara sa faca obiectul tranzactiei, informeaza Reinsurance News.

UNIQA anunta afaceri in crestere pe pietele ECE

03.05.2018

Reprezentantii grupului austriac UNIQA au afirmat, in cadrul unei conferinte de presa, ca operatiunile pe care le desfasoara pe pietele Europei Centrale si de Est (ECE) au inregistrat in 2017 cea mai mare rata de crestere anuala de la demararea activitatii companiei in aceasta regiune.

Swiss Re si-a extins activitatea in Africa de Sud si pe segmentul non-life

03.05.2018

Reasiguratorul Swiss Re a anuntat ca a primit toate aprobarile necesare din partea autoritatii de reglementare a pietei de re/asigurare din Africa de Sud (South African Prudential Authority) in vederea extinderii licentei subsidiarei pe care deja o detine pe segmentul property & casualty.

Piata globala de asigurari a avansat cu 3,7% in 2017

02.05.2018

Piata globala de asigurari a totalizat anul trecut 3,66 triliarde euro, in crestere cu 3,7% fata de 2016, potrivit unui studiu realizat de ALLIANZ Research. "Rata de crestere pe segmentul property-casualty a fost de 5%, de doua ori mai mult decat pe segmentul life", se arata in studiu.

Afacerile MARSH & McLENNAN au sporit cu 14% in primele trei luni

02.05.2018

Grupul MARSH & McLENNAN (MMC) si-a sporit afacerile la nivel global cu 14% in primul trimestru al anului curent, pana la 4 miliarde dolari, in vreme ce venitul operational s-a majorat cu 21% pana la 908 milioane dolari.

Grecia: NBG scoate din nou ETHNIKI la vanzare

30.04.2018

NBG - National Bank of Greece, a doua cea mai mare banca din Grecia, a anuntat ca, in pofida inregistrarii unui prim esec, procesul de vanzare al asiguratorului pe care il detine - ETHNIKI Asfalistiki, va continua. "Consiliul a decis ca procesul de licitatie sa continue, cu cei care au ajuns in etapa finala a ofertarii ETHNIKI Asfalistiki, in cadrul primei licitatii", anuntat Reuters citand surse din cadrul NBG.

Profitul CROATIA osiguranje s-a majorat cu 45% anul trecut

30.04.2018

CROATIA osiguranje, cel mai mare asigurator din Croatia si unul dintre cei mai mari asiguratori din regiunea Europei Centrale si de Est, a raportat pentru anul 2017 un profit net in crestere cu pana la 45% ajungand la 254 milioane kuna (echivalentul a 34 milioane euro), a anuntat holdingul ADRIS Grupa, actionarul majoritar al asiguratorului.
Create AccountLog In Your Account