Stiri externe

GENERALI a semnat o solicitare adresata guvernelor UE de a reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu 55% pana in 2030

15.09.2020

GENERALI a semnat o cerere inaintata de liderii europeni de business si investitori prin care sefilor de stat si de guvern din Uniunea Europeana li se solicita ca, pana in 2030, sa reduca emisiile interne de gaze cu efect de sera (GES) cu cel putin 55%, comparativ cu nivelurile din 1990, ridicand astfel obiectivul anterior de 40%.

9 din 10 incidente cyber sunt provocate de greseli umane. "Psihologia Erorii Umane" ar putea ajuta companiile sa previna bresele de securitate

15.09.2020

Tot mai multe organizatii din intreaga lume sunt ingrijorate de erorile umane care stau la baza expunerii accidentale a datelor critice ale unei companii. Astfel, un studiu realizat de catre Jeff HANCOCK - Prof., Stanford University -, si Tessian arata ca 9 din 10 (88%) brese de securitate sunt provocate de greselile angajatilor. Studiul "Psihologia Erorii Umane" ("Psychology of Human Error") mai evidentiaza si faptul ca, daca organizatiile ii judeca sever, angajatii nu sunt dispusi sa isi recunoasca greselile.

Aon: Pierderi globale de zeci de miliarde de dolari, dupa fenomenele meteo severe din august

14.09.2020

Fenomenele meteo severe au provocat, la nivel global, pierderi semnificative si luna trecuta, arata cel mai recent raport Aon, care evalueaza impactul dezastrelor naturale inregistrate, la nivel global, luna trecuta. Potrivit sursei citate, 9 cicloane tropicale au fost inregistrate, in august, la nivel global, generand pierderi combinate de aproximativ 20 de miliarde de dolari. Doua din cele noua cicloane tropicale au afectat din plin Statele Unite ale Americii.

O tanara de 22 de ani, condamnata la inchisoare, dupa ce si-a taiat mana pentru a incasa o asigurare de peste 1 mil. euro

14.09.2020

Un tribunal din Slovenia a decis vineri, 11 septembrie 2020, ca o tanara de 22 de ani va petrece urmatorii 2 ani in spatele gratiilor, dupa ce aceasta si-a taiat in mod deliberat mana, folosind un fierastrau circular, pentru a beneficia de pe urma unei cereri frauduloase de despagubire, informeaza Insurance Journal.

Swiss Re: Restructurarea lantului de aprovizionare ar putea genera prime de asigurare in valoare de 63 mld. dolari

11.09.2020

Swiss Re considera ca restructurarea lantului de aprovizionare, ce rezulta urmare a pandemiei COVID-19, ar putea genera noi cereri de protectie prin asigurare si, in acest sens, estimeaza ca, in urmatorii 5 ani, ar putea fi generat un volum suplimentar de prime de asigurare, la nivel global, in valoare aproximativ 63 de miliarde de dolari, informeaza Reinsurance News.

CCRIF directioneaza 7,45 milioane de dolari catre Haiti, dupa uraganul Laura

11.09.2020

Uraganul Laura a declansat asigurarea parametrica pentru Haiti, care a primit 7,45 milioane de dolari de la CCRIF SPC (the Caribbean Catastrophe Risk Insurance Facility). Ploile torentiale generate de uragan au declansat polita parametrica incheiata cu CCRIF, care a achitat 7,2 milioane de dolari, in vreme ce restul sumei a venit pe fondul politei parametrice TC (Tropical Cyclone).

Marea Britanie: Asiguratorii s-au confruntat, in 2019, cu cereri frauduloase de despagubire in valoare medie de 3,3 milioane de lire sterline/zi

10.09.2020

Asiguratorii britanici au descoperit, anul trecut, 107.000 de cereri frauduloase de despagubire, in valoare totala de 1,2 miliarde de lire sterline, informeaza Asociatia Asiguratorilor Britanici (ABI - the Association of British Insurers). Reclamatiile frauduloase detectate in 2019 au crescut cu 5% fata de 2018, in principal din cauza cresterii fraudelor pe segmentele motor si property.

Insurance Europe recomanda o perspectiva pe termen lung asupra impactului COVID-19

10.09.2020

Asiguratorii europeni atrag atentia asupra faptului ca se trag prea repede concluzii despre COVID-19 si, in acest sens, indeamna la o perspectiva pe termen lung cu privire la impactul pe care pandemia COVID-19 l-a avut asupra sectorului de asigurari, informeaza The Actuary, citand Insurance Europe.

Thailanda: Asigurare de calatorie impotriva COVID-19 pentru toti turistii care aleg aceasta destinatie

09.09.2020

Autoritatea care reglementeaza industria de asigurari din Thailanda (Thailand Insurance Commission) a aprobat asigurarea de calatorie impotriva COVID-19 pentru toti turistii care aleg sa viziteze aceasta tara. Asigurarea este valabila inclusiv pentru turistii care vin din tarile considerate cu risc ridicat, informeaza ITIJ (International Travel & Health Journal).

Guy Carpenter a lansat un model de inundatii pentru Indonezia

09.09.2020

Guy Carpenter anunta lansarea unui model de inundatii pentru Indonezia (IFM - Indonesia Flood Model), informeaza Reinsurance News. Potrivit sursei citate, IFM le poate oferi utilizatorilor sai acoperire la nivel national si le permite asiguratorilor sa evalueze expunerea la riscul de inundatii. Informatiile folosite sunt bazate pe un catalog stocastic de 10.000 de ani, care simuleaza atat inundatiile riverane, cat si pe cele provocate de precipitatii.Create AccountLog In Your Account