Stiri externe

Lloyd's, avertizata ca a incalcat regulile privind asigurarea de pierdere a venitului

05.10.2018

Lloyd's Banking Group a fost obligata sa isi revizuiasca procedurile, dupa ce autoritatea de supraveghere in domeniu (CMA - The Competition and Market Authority) a constatat ca, in perioada 2012-2018, Lloyd's nu a informat mii de clienti cu privire la dreptul acestora de isi a anula asigurarea de pierdere a venitului (PPI - Payment Protection Insurance), arata The Telegraph, in editia electronica.

PERILS: Pierderi asigurate de 324 milioane euro, estimarea finala privind pagubele provocate de ciclonul Xavier in Germania

05.10.2018

Ciclonul Xavier, care a lovit Germania in data de 5 octombrie 2017, a provocat pierderi asigurate de 324 de milioane de euro, arata PERILS, intr-un comunicat de presa remis astazi, 5 octombrie 2018, subliniind ca aceasta este estimarea finala cu privire la pierderile asigurate provocate in piata property.

Marea Britanie: Cel putin 1 din 4 decese provocate de accidentele rutiere in 2017 ar fi fost prevenit prin purtarea centurii de siguranta

04.10.2018

Cel mai recent raport cu privire la siguranta rutiera pe drumurile din Marea Britanie arata ca 27% dintre persoanele decedate in accidentele rutiere produse in 2017 nu purtau centura de siguranta, noteaza Daily Mail, care citeaza un raport realizat de Departamentul britanic pentru Transporturi (DfT - Department for Transport). Aceasta este, potrivit DfT, cea mai ingrijoratoare statistica din ultimii 5 ani, de vreme ce, in perioada 2013-2016, numarul persoanelor care au murit in accidente rutiere pentru ca nu purtau centura de siguranta a oscilat intre 19-22%.

Studiu: 50% dintre utilizatorii de Internet nu pot defini atacurile cyber de tip ransomware, iar 19% nici macar nu au auzit de acest tip de atac informatic

04.10.2018

In ciuda numarului tot mai mare de atacuri cibernetice inregistrate la nivel global si a cresterii frecventei acestora, un studiu realizat de Chubb, "Cyber Risk Survey", indica un grad ridicat de expunere la riscurile cibernetice pentru cei mai multi dintre utilizatorii de Internet, noteaza Insurance Business Mag, in editia electronica. Potrivit Insurance Business Mag, nu mai putin de 86% dintre participantii la studiul respectiv s-au declarat ingrijorati de atacurile informatice. Cu toate acestea, insa, studiul a demonstrat contrariul.

8 din 10 atacuri cibernetice, oprite de banci si companiile de asigurari

03.10.2018

Companiile de asigurari si bancile din intreaga lume au reusit, anul acesta, sa previna cu succes 8 din 10 atacuri cibernetice, informeaza The Actuary, in editia electronica, citand un raport realizat de compania de consultanta Accenture. Potrivit sursei citate, doar 2 din 3 atacuri cibernetice au fost blocate in 2017. In 2018, se observa, la nivel global, o mai mare incredere in propriile protocoale de securitate.

Reasigurari de viata: 8 reasiguratori detin o cota de 90% a primelor la nivel global

03.10.2018

Cei mai importanti 8 reasiguratori din lume pe segmentul life detin o cota de 90% din totalul primelor la nivel global, arata Atlas Magazine, citand un raport realizat de Standard & Poor's.

SUA: UBER, obligata sa plateasca daune de 148 milioane dolari dupa bresa de securitate din 2016

02.10.2018

UBER Technologies Inc. este obligata sa plateasca daune in valoare totala de 148 de milioane de dolari dupa bresa de securitate din 2016, care a expus 25,6 milioane de utilizatori UBER din SUA si datele personale ale acestora, arata Claims Journal, in editia electronica. Aceasta reprezinta cea mai mare sanctiune acordata vreodata pentru incalcarea legislatiei privind protectia datelor personale si, totodata, un semnal ca autoritatile nu mai accepta ca UBER sa fenteze regulile in incercarea de a domina piata.

Christian MUMENTHALER, SWISS Re: Poate ca statul trebuie sa cumpere produse care asigura transferul de risc

02.10.2018

Problema sub-asigurarii si a deficitului de protectie prin asigurare impotriva dezastrelor naturale este prezenta pentru ca, dupa producerea unei catastrofe, oamenii nu au sprijin financiar, iar, daca statul trebuie sa intervina intotdeauna dupa un astfel de eveniment, poate ca ar trebui ca statul sa fie cel care sa cumpere protectie prin transfer de risc, sustine Christian MUMENTHALER, CEO, SWISS Re.

Bilantul cutremurului din Sulawesi, in continua crestere - 832 de decese confirmate pana acum si peste 14.000 de persoane evacuate

01.10.2018

Bilantul cutremurului care, la sfarsitul saptamanii trecute, a lovit insula indoneziana Sulawesi si a provocat un tsunami continua sa creasca, cele mai recente informatii oferite de autoritatile indoneziene indicand nu mai putin de 832 de decese. Numarul victimelor poate creste considerabil in perioada urmatoare, echipele de salvare incercand sa ajunga la persoanele prinse sub ruinele cladirilor prabusite de impactul seismului de 7,5 grade pe scara Richter, arata Insurance Journal, in editia electronica.

Marea Britanie pierde saptamanal 500 de milioane de lire sterline dupa decizia de a iesi din Uniunea Europeana

01.10.2018

Decizia de a iesi din Uniunea Europeana are urmari importante asupra economiei britanice, pierderile saptamanale fiind estimate la 500 de milioane de lire sterline, arata Insurance Journal, in editia online, citand un studiu publicat recent de Comisia pentru Reforme Europene (Center for European Reform).Create AccountLog In Your Account