Stiri externe

Lloyd's isi va transfera toate operatiunile la Bruxelles pana in 2020

06.02.2019

Cu mai putin de doua luni inainte de Brexit, moment prevazut pentru data de 29 martie, Lloyd's anunta ca, pana in 2020, isi va transfera toate operatiunile la Bruxelles, propunandu-si sa incheie cu orice pret acest proces pana la finalul perioadei de tranzitie post-Brexit, sustine Hayley SPINK - Director, Lloyd's Brexit Programme.

In cazul unui Brexit fara acord, camionagiii europeni vor avea acces liber in Marea Britanie

06.02.2019

Camionagiii europeni vor avea acces liber in Marea Britanie, in cazul unui Brexit fara acord, situatie care ar putea provoca haos in mai multe industrii, arata Reuters, care mai subliniaza ca Marea Britanie spera ca oficialii de la Bruxelles sa dea dovada de aceeasi flexibilitate.

Munich Re va achizitiona o participatie in centrul german de cercetare DFKI

05.02.2019

Munich Re, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria de reasigurari, a incheiat un acord pentru achizitionarea unei anumite participatii in cadrul unui centru german de cercetare - German Research for Artificial Intelligence (DFKI). Afacerea DFKI - parteneriat public-privat non-profit -, ofera reasiguratorului german posibilitatea de a folosi data analytics si Inteligenta Artificiala in diferite domenii. Tranzactia, care ar putea fi incheiata in primul trimestru al acestui an, trebuie aprobata de toti shareholderii DFKI.

De la masini, la cutremure: bancile din Italia intra pe piata de asigurari

05.02.2019

Imbatranirea populatiei si presiunea asupra finantelor publice se pot transforma intr-un dezavantaj pentru bancile din Italia, care au inceput sa isi concentreze atentia asupra asigurarilor, o industrie intr-o continua crestere. Astfel, dupa ce Intesa SanPaolo a dat startul anul trecut, Poste Italiane, BPER Banca, dar si alte institutii financiar-bancare sunt tot mai interesate de industria de asigurari, arata Reuters.

Luxemburg, selectat de 11 re/asiguratori importanti drept hub post-Brexit

04.02.2019

Anul trecut, 11 dintre cele mai importante companii de asigurari si reasigurari la nivel global au decis sa nu astepte iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana - moment prevazut pentru data de 29 martie -, alegand Luxemburg drept hub-ul post-Brexit in care sa isi desfasoare activitatea.

Swiss Re: Deficitul global de protectie prin pensie, o oportunitate majora pentru industria de re/asigurari

04.02.2019

Criza tot mai accentuata in sistemul global de pensii reprezinta o oportunitate majora pentru industria de re/asigurari, in incercarea de a micsora deficitul global de protectie prin pensie, arata un raport recent al Swiss Re. Astfel, deficitul de finantare a pensiilor pentru populatia pensionata la nivel global e prognozat sa se majoreze cu 5% in fiecare an, urmand sa creasca, pana in anul 2050, de la 70 de trilioane de dolari (in 2015), la nu mai putin de 400 de trilioane de dolari.

Marea Britanie: O masina este furata la fiecare 5 minute. In ultimii 5 ani, furturile de masini au crescut cu 50%

01.02.2019

Numarul masinilor furate aproape s-a dublat in Marea Britanie, in ultimii cinci ani, arata cele mai recente date oficiale, citate de presa britanica. Astfel, in perioada 2017-2018, nu mai putin de 111.999 de masini au fost furate, comparativ cu cele 75.308 furate in 2013-2014. In medie, Marea Britanie se confrunta cu o astfel de infractiune la fiecare 5 minute, peste 300 de masini fiind furate in fiecare zi.

MetLife, sanctionata cu aproximativ 20 milioane de dolari pentru neplata pensiilor catre peste 13.000 de beneficiari

01.02.2019

Autoritatea de supraveghere financiara din New York (DFS - Department of Financial Services) a decis sanctionarea companiei MetLife cu 19,75 milioane de dolari pentru neplata pensiilor pentru mai bine de 13.000 de beneficiari din New Work, in perioada 1992-2017. In acelasi context, MetLife a fost de acord sa plateasca si 189 de milioane de dolari catre persoanele fizice din New York, dar si din alte zone, ale caror beneficii de grup au fost pierdute sau intarziate. Din cele 189 de milioane de dolari, MetLife a platit deja 123 de milioane de dolari, restul sumei urmand sa fie achitata in viitorul apropiat.

VIENNA Insurance Group isi creeaza propriul start-up

31.01.2019

VIENNA Insurance Group (VIG) si-a lansat primul start-up intern, "Viesure Innovation Center" (Centrul de Inovatie "Viesure"), informeaza un comunicat de presa remis de companie. Administrat de catre Wiener Stadtische Versicherung, cea mai mare subsidiara a VIG, start-up-ul se va concentra pe noile tendinte in domeniul serviciilor pentru clienti.

AXA foloseste Inteligenta Artificiala pentru managementul mai multor tipuri de asigurari

31.01.2019

Compania franceza de asigurari AXA, unul dintre cei mai importanti jucatori din industria de asigurari, foloseste Inteligenta Artificiala pentru managementul mai multor tipuri de polite. Astfel, Harry, Bert si Lenny sunt cei trei roboti lansati de AXA care ajuta echipele administrative ale asiguratorului francez pe segmentele de asigurari de proprietati (individuale si comerciale) si raspunderi civile.Create AccountLog In Your Account