Stiri externe

Marea Britanie: Numarul varstnicilor de 70+ ani care lucreaza s-a dublat in ultimii 10 ani

31.05.2019

Un numar record de britanici cu varsta de cel putin 70 de ani aleg munca in locul pensiei, arata o analiza realizata de Oficiul National de Statistica al Marii Britanii (ONS - Office for National Statistics). Raportul, citat de The Actuary, arata ca, in primul trimestru al anului in curs, nu mai putin de 497.946 de persoane cu varsta minima de 70 de ani erau angajate fie cu norma intreaga, fie cu jumatate de norma, ceea ce, in comparatie cu anul 2009, reprezinta o crestere de 135%.

Parteneriat UBER - INSHUR pentru servicii digitale de asigurare

31.05.2019

Gigantul UBER a incheiat un parteneriat cu INSHUR, pentru a oferi o gama variata de servicii digitale de asigurare pentru soferii care folosesc aplicatia UBER. INSHUR foloseste, in timp apropiat de cel real, date privind cursele realizate de soferi, locatie si rating-ul soferilor, informatiile colectate fiind folosite pentru a calcula riscul si prima de asigurare, dar si pentru a recompensa soferii responsabili la volan cu reduceri la plata primei de asigurare.

Marea Britanie: Furturile de masini, despagubiri record in ultimii 7 ani. O dauna achitata la fiecare 8 minute

30.05.2019

Despagubirile achitate pe segmentul de furturi auto, in primul trimestru al acestui an, de catre companiile britanice de asigurari au atins cel mai mare nivel din ultimii 7 ani, potrivit The Actuarial Post, care arata ca, la fiecare 8 minute, este achitata o despagubire. Comparativ cu 2017, mai arata sursa citata, nivelul daunelor achitate a crescut cu 20%.

Pierderile provocate de taifunul Jebi ar putea ajunge la valoarea totala de 16 miliarde de dolari

30.05.2019

Pierderile provocate industriei de re/asigurari de taifunul Jebi, care, in 2018, a facut ravagii in Japonia, ar putea ajunge la o valoare totala cuprinsa intre 15-16 miliarde de dolari, arata JMP Securities. O astfel de cifra s-ar transforma rapid in cea mai mare pierdere asigurata provocata vreodata in Asia de un taifun.

New York castiga in fata Londrei titlul de cel mai important centru financiar din lume

29.05.2019

Potrivit celui mai recent studiu Global Regulatory Outlook (GRO), 52% dintre participanti considera ca New York este, astazi, cel mai important centru financiar din lume, o crestere de 10% comparativ cu 2018. Pe de alta parte, Londra, sufocata de presiunea Brexit, a inregistrat o scadere de 17% comparativ cu 2018, intrunind 36% din optiunile participantilor.

O companie din Japonia ofera un produs de asigurare impotriva bullying-ului

29.05.2019

Bullying-ul, mai ales in unitatile de invatamant, devine o problema tot mai acuta in Japonia. Ca raspuns la aceasta amenintare, YELL, o companie de asigurari din Tokyo, a lansat un produs care sa abordeze acest aspect, informeaza Asia Insurance Review - asigurarea impotriva bullying-ului.

SUA: Distragerea atentiei la volan provoaca mii de decese in accidente rutiere

28.05.2019

Peste 3.160 de persoane au decedat, in 2017, pe drumurile din SUA, in accidente rutiere in care au fost implicati soferi distrasi la volan. Desi acest numar pare mic in comparatie cu cel al persoanelor decedate in urma accidentelor rutiere provocate de soferi care conduceau sub influenta bauturilor alcoolice (peste 10.000 de decese, anual), distragerea atentiei la volan este o realitate crunta.

Britanicii se tem ca, pana in 2021, cheltuielile zilnice vor deveni "inaccesibile"

28.05.2019

Peste jumatate dintre britanici se tem ca, pana in 2021, veniturile nu vor tine pasul cu cresterea unor cheltuieli zilnice, precum preturile la alimente, carburanti sau bilete de tren, consultatii stomatologice sau abonamente de telefonie mobila, arata The Mirror. Realizat de o companie britanica de asigurari, studiul subliniaza ca 3 din 4 britanici sunt ingrijorati ca, in viitorul apropiat, nu vor face fata cheltuielor zilnice.

MARSH: Industria de asigurari impotriva terorismului are capacitatea de a raspunde amenintatilor

27.05.2019

Industria globala de asigurari impotriva terorismului are capacitatea de a raspunde amenintarilor teroriste de astazi, arata un raport realizat de MARSH - "2019 Terrorism Risk Insurance Report", sustine Insurance Business Mag, care spune ca, printre altele, raportul MARSH ofera si rating-uri de risc pentru 9 amenintari diferite din 197 de tari din intreaga lume.

Studiu: O vacanta de cosmar - De ce se tem cel mai mult turistii britanici?

27.05.2019

Un nou studiu realizat de ALLIANZ Assistance, furnizor global de asigurari de calatorie, arata ca, pentru turistii britanici, o vacanta de cosmar este una in care, de exemplu, retelele Wi-Fi sunt catastrofale sau una in care turistii nu se pot bucura, indiferent de destinatie, de preparate culinare traditionale.Create AccountLog In Your Account