Stiri externe

Studiu: Consumatorii, dispusi sa isi ofere datele personale asiguratorilor daca primesc ceva in schimb

28.09.2018

Un studiu realizat recent de Massey University (Noua Zeelanda) arata ca 83% dintre clientii companiilor de asigurari de viata sunt dispusi sa le ofere asiguratorilor, prin intermediul dispozitivelor portabile, datele personale, daca primesc ceva in schimb, informeaza Good Returns, in editia online.

Cele mai multe dintre companiile britanice nu sunt pregatite pentru iesirea din UE, iar un Brexit fara acord ar putea duce la o reducere a investitiilor

28.09.2018

Cele mai multe dintre companiile britanice nu sunt pregatite pentru Brexit si, mai mult decat atat, una din cinci companii are de gand, noteaza Insurance Journal, in editia online, sa isi mute afacerea in Uniunea Europeana, in cazul unui Brexit fara acord, potrivit unuia dintre cele mai importante studii realizate pana in prezent in acest sens.

SUA: Autoritatile propun o abordare in trei pasi pentru reducerea numarului pietonilor morti in accidente rutiere

27.09.2018

Reducerea numarului pietonilor decedati in accidente rutiere este o prioritate si in SUA, arata Claims Journal, in editia electronica. Astfel, Comitetul National pentru Siguranta Transporturilor (NTSB - National Transportation Safety Board) propune o abordare in trei pasi in acest sens, in contextul in care, in ultimul deceniu, numarul pietonilor decedati a crescut ingrijorator de mult, ajungand, potrivit celor mai recente statistici oficiale, la 5.987 in 2016.

Brexit fara acord - Soferii din Marea Britanie ar putea avea nevoie de Carte Verde pentru a calatori in UE, SEE, Andorra, Serbia sau Elvetia

27.09.2018

Marea Britanie este la sase luni distanta de momentul in care va parasi UE (29 martie 2019), asa ca, in perioada imediat urmatoare, trebuie sa caute solutii pentru orice problema care ar putea aparea in cazul unui Brexit fara acord cu Uniunea Europeana. O astfel de problema este reprezentata de faptul ca soferii britanici ar putea avea nevoie de Carte Verde pentru a calatori in Uniunea Europeana, Spatiul Economic European, Andorra, Serbia sau Elvetia.

Trei dispozitive Amazon cu implicatii in asigurari

26.09.2018

Gigantul digital Amazon este pe radarul multor companii, insa pentru companiile de asigurare cele mai recente stiri au un impact mai puternic. Astfel, potrivit dig-in.com, tot mai multe voci sustin ca Amazon ar fi interesat, intr-o forma sau alta, sa vanda asigurari prin intermediul Echo, ecosistem pentru dispozitivele inteligente, sustinut de Alexa, asistent vocal care nu mai are nevoie de vreo prezentare.

Marea Britanie: Barbatii, sanctionati de sase ori mai des decat femeile pentru incalcarea legislatiei rutiere

26.09.2018

Statisticile oficiale prezentate de autoritatile britanice nu sunt deloc incurajatoare pentru cei care sustin ca barbatii conduc mai bine decat femeile, dimpotriva. Astfel, barbatii sunt sanctionati de sase ori mai des decat femeile pentru nerespectarea legislatiei rutiere, arata cotidianul britanic Daily Mail, in editia online, citand un raport realizat de Driver and Vehicle Licensing Agency.

Sondaj FRISS: InsurTech reprezinta motorul din spatele inovatiilor in domeniul asigurarilor

25.09.2018

FRISS, compania internationala specializata in solutii de management al riscului si de combatere a fraudei pentru segmentul property&casualty, a publicat recent rezultatele studiului "Digital Transformation in Insurance Survey 2018", la care au participat peste 170 de profesionisti din domeniul asigurarilor, din tari din intreaga lume.

OMS: Abuzul de alcool a provocat peste 3 milioane de decese in 2016. Cele mai multe dintre acestea, in randul barbatilor

25.09.2018

Peste 3 milioane de oameni din intreaga lume si-au pierdut viata, in 2016, ca urmare a abuzului de alcool, ceea ce inseamna ca, la nivel global, 1 din 20 de decese a fost provocat de abuzul de alcool, arata un raport realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si citat de Insurance Journal, in editia online.

OCDE: Vei fi inlocuit de un robot? Depinde unde locuiesti. Slovacia, cea mai amenintata

24.09.2018

In cat timp vor prelua robotii job-urile ocupate de oameni? E, cu siguranta, o intrebare care macina mai multe industrii, nu doar cea a asigurarilor. OCDE - Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica pare sa stie raspunsul la aceasta intrebare, cel putin asa arata Insurance Journal, in editia electronica. Te temi ca vei fi inlocuit de un robot? Te "linisteste" OCDE: "Depinde unde locuiesti".

Aproximativ 6 milioane de soferi nigerieni au polite auto false

24.09.2018

5,8 milioane de soferi nigerieni din cei 11,7 milioane inregistrati de Biroul National de Statistica al Nigeriei (NBS - National Bureau of Statistics) au polite auto false, arata un raport al Asociatiei Asiguratorilor din Nigeria (NIA - Nigerian Insurance Association) citat de Thisday, in editia electronica.Create AccountLog In Your Account