Stiri externe

Vienna Insurance Group lanseaza un proiect-pilot in Polonia prin care ofera asigurari auto pur digitale

07.09.2020

Vienna Insurance Group (VIG) anunta lansarea un nou proiect-pilot prin introducerea pe piata poloneza, pana la finalul anului 2020, a unei oferte de asigurari auto cu distributie si solutionare a daunelor complet digitale.

Banca Mondiala: Explozia din Liban a provocat pagube de pana la 4,6 miliarde de dolari la nivel de infrastructura si active fizice

07.09.2020

Explozia din portul Beirut, din data de 4 august 2020, a provocat daune cuprinse intre 3,8 - 4,6 miliarde de dolari la nivel de active fizice, in timp ce alte pierderi - incluzand modificarile fluxurilor economice, ca urmare a scaderii productiei sectoarelor economice -, sunt estimate la 2,9 - 3,5 miliarde de dolari, sustine Middle East Insurance Review, citand un raport preliminar al Bancii Mondiale: RDNA - Rapid Damage and Needs Assessment.

Marea Britanie: Speranta de viata adanceste deficitul de pensie in defavoarea femeilor. Diferenta: 5.000 de lire sterline/an

04.09.2020

Barbatii din Marea Britanie anticipeaza ca, la pensie, vor avea un venit anual de 19.748 de lire sterline, in timp ce femeile sugereaza ca vor avea un venit anual de 14.833 de lire sterline, arata the Actuarial Post.

S&P Global Ratings: Masurile implementate pe fondul pandemiei COVID-19 vor accelera cresterea asigurarilor cyber

04.09.2020

Un raport realizat recent de catre S&P Global Ratings arata ca, in urmatorul deceniu, piata asigurarilor cyber va cunoaste o crestere rapida, in contextul in care pandemia COVID-19 incurajeaza organizatiile sa accelereze transformarea digitala, masura care va creste, inevitabil, vulnerabilitatile sistemice la atacurile cibernetice, informeaza Asia Insurance Review.

Marea Britanie: Investitiile in start-up-urile dedicate securitatii cibernetice au crescut cu 940%

03.09.2020

Un studiu realizat de compania britanica Robert Walters, citat de Ciso Mag, arata ca sectorul de securitate cibernetica a asistat la o crestere semnificativa, pe fondul pandemiei COVID-19. Astfel, potrivit raportului "Cybersecurity Building Business Resilience", finantarea pentru start-up-urile britance dedicate securitatii cyber a crescut, in aceasta perioada, cu 940%.

Spania: Asiguratorii travel ofera teste PCR pentru diagnosticarea COVID-19, in conditiile in care furnizorii incearca sa reinventeze produsele

03.09.2020

Mai multi asiguratori travel din Spania au inceput sa ofere teste PCR pentru diagnosticarea COVID-19 ca element suplimentar al politelor de calatorie, pe masura ce turistii incep sa calatoreasca din nou, noteaza GlobalData.

Insolventele globale vor creste, anul acesta, cu 26%, pe fondul pandemiei COVID-19

02.09.2020

Cel mai recent raport realizat de Atradius, unul dintre cei mai importanti asiguratori de credite comerciale, "Atradius Insolvency Report", analizeaza impactul economic al pandemiei COVID-19 si efectul "knock-on" asupra insolventelor, arata the Actuarial Post. Astfel, raportul estimeaza ca, la nivel global, insolventele vor creste, anul acesta, cu 26%, in timp ce Turcia va inregistra o crestere mult mai mare (41%) decat cea preconizata la nivel global.

Un asigurator australian lanseaza o polita auto ce premiaza soferii care isi lasa masina acasa si aleg sa mearga pe jos, cu bicicleta sau cu transportul in comun

02.09.2020

Bingle go, brand-ul de asigurari al Suncorp Group (Australia), lanseaza o noua asigurare auto ce premiaza soferii care isi lasa masina acasa si aleg sa se deplaseze pe jos, cu bicicleta sau cu transportul in comun. Cu alte cuvinte, soferii care nu isi folosesc masinile se bucura de anumite beneficii la noua asigurare auto, care va fi subscrisa prin intermediul AAI Limited DBA Vero Insurance, informeaza Coverager.

Swiss Re: COVID-19 va afecta cel mai mult asiguratorii din pietele emergente

01.09.2020

Gigantul Swiss Re sustine ca, la nivel global, pandemia COVID-19 va afecta cel mai mult asiguratorii din pietele emergente. Potrivit estimarilor, acestia vor resimti, atat in 2020, cat si in 2021, un impact de 3,6% asupra cresterii volumului de prime subscrise.

Portugal Travel Insurance a lansat o asigurare de calatorie COVID-19, accesibila tuturor celor care vor sa viziteze Portugalia

01.09.2020

Portugal Travel Insurance a lansat o asigurare de calatorie care acopera riscul COVID-19, accesibila celor care vor sa viziteze Portugalia, in aceasta perioada. "Calatoreste in Portugalia cu linistea pe care ti-o ofera o asigurare de calatorie completa si actualizata la noua realitate a pandemiei provocate de COVID-19", e mesajul transmis de companie.Create AccountLog In Your Account