Stiri externe

VIG a primit aprobarea pentru a fuziona cele doua subsidiare pe care le detine in Croatia

27.04.2018

Autoritatea de Supraveghere a Pietelor Financiare din Croatia (HANFA) a aprobat fuziunea dintre subsidiarele locale ale VIENNA Insurance Group - WIENER Osiguranje si ERSTE Osiguranje, in conformitate cu acordul pentru fuziune din data de 6 februarie 2018, se arata pe website-ul autoritatii.

Banca Lituaniei: Peste doua treimi dintre litigiile solutionate intre consumatori si furnizorii de servicii financiare sunt din domeniul asigurarilor

27.04.2018

In anul 2017, Banca Centrala a Lituaniei - institutie care joaca rol de autoritatea de supraveghere si reglementare a pietelor financiare - a solutionat peste 500 de litigii intre consumatori si furnizorii de servicii financiare. "Cele mai multe dintre acestea, echivalentul a peste doua treimi, au fost din domeniul asigurarilor, in vreme ce numarul litigiilor dintre institutiile bancare si consumatori au reprezentat circa o cincime", a anuntat institutia.

Profitul SCOR s-a majorat cu 18,6% in primul trimestru

26.04.2018

Reasiguratorul francez SCOR a raportat, pentru primul trimestru al anului curent, un volum de prime brute subscrise de 3,77 miliarde euro, in crestere cu 10,2% fata de 31 martie 2017, pe fondul majorarii subscrierilor pe segmentul life cu pana la 14,7%, respectiv asigurari generale - cu pana la 3,9%.

Turcia: GENERALI si Compania pentru Posta isi unesc fortele pentru formarea unui nou asigurator

26.04.2018

Subsidiara din Turcia a asiguratorului italian GENERALI va incheia un acord cu PTT - Compania pentru Posta si Telegraf din Turcia (Posta ve Telgraf Teskilati) in vederea formarii unei companii de asigurare care sa comercializeze atat produse de asigurare cat si planuri de pensii, scrie Middle East Insurance Review.

MUNICH Re estimeaza un profit de 800 milioane euro in primul trimestru

25.04.2018

Reasiguratorul german MUNICH Re estimeaza un profit de 800 milioane euro pentru primul trimestru al anului curent, in crestere de la 557 milioane euro in T1 2017, "pe fondul scaderii cheltuielilor cu pierderile majore".

TRIGLAV se extinde pe piata de pensii din Croatia

25.04.2018

Zavarovalnica TRIGLAV, cel mai mare asigurator din Slovenia, a anuntat ca a incheiat un acord cu austriecii de la RAIFFEISEN Bank, in vederea preluarii a 75% din actiunile RAIFFEISEN Mirovinsko Osiguravajuce Drustvo - companie de pensii private activa pe piata din Croatia.

MUNICH Re se implica in domeniul securitatii vanzarilor online bazate pe AI

24.04.2018

MUNICH Re a testat si asigurat algoritmul de securitate Fraugster, un start-up InsurTech germano-israelian care utilizeaza tehnologia inteligentei artificiale (AI) pentru verificarea instantanee a tranzactiilor de plata online.

Autoritatile luxemburgheze au dat "unda verde" Sompo International pentru infiintarea unei subsidiare post-BREXIT

24.04.2018

Sompo International Holdings (SI), re/asigurator property/casualty cu sediul in Bermuda, a anuntat ca a primit "unda verde" din partea Ministerului de Finante din Luxemburg in vedere infiintarii unei subsidiare - SI Insurance Europe (SIIE).

Profitul VIG Re s-a majorat cu 5% anul trecut

23.04.2018

VIG Re a raportat pentru anul 2017, un volum de prime brute susbcrise de 459,9 milioane euro, in crestere cu 10,2% fata de decembrie 2016 cand compania a raportat PBS de 417,4 milioane euro.

AIG se pregateste de BREXIT pe filiera Marea Britanie - Luxemburg

23.04.2018

In vederea BREXIT-ului, gigantul AIG - American International Group a anuntat ca a obtinut autorizatii din partea autoritatilor de reglementare pentru demararea operatiunilor pentru doua noi subsidiare, una in Regatul Unit al Marii Britanii, respectiv una in Luxemburg.
Create AccountLog In Your Account