Stiri externe

Moody's estimeaza perspective stabile pentru industria europeana a asigurarilor

22.11.2018

Cresterea economica solida si marirea treptata a ratelor dobanzilor vor crea un mediu stabil pentru industria europeana a asigurarilor in 2019, estimeaza Moody's Investors Service.

Investitiile globale in InsurTech ating un nou record

22.11.2018

Investitiile in start-up-urile InsurTech au atras deja, la nivel global, mai multe investitii in 2018 decat in intreg anul precedent, apropiindu-se, astfel, de un nou record.

Un chatbot a contribuit la acordarea mai rapida a despagubirilor in urma uraganului Michael

21.11.2018

Al doilea cel mai mare asigurator de pe segmentul de locuinte din Florida, Security First Insurance, s-a confruntat cu peste 3.000 de cereri de despagubire in urma uraganului Michael de la inceputul lunii octombrie a.c. In acest context, compania a implementat un chatbot care sa vina in ajutorul asiguratilor afectati.

SWISS Re: Dormim mai putin, ceea ce inseamna ca suntem mai expusi greselilor si mortii premature

21.11.2018

Un studiu realizat de SWISS Re arata ca dormim mai putin, iar acest lucru creste considerabil expunerea la greseli si la moarte prematura. Pentru a explica acest fapt, SWISS Re imbina doua aspecte. In primul rand, 2 din 3 dezastre provocate de oameni, la nivel global, au drept cauza eroarea umana, aceasta fiind responsabila pentru un volum anual de pierderi de aproximativ 3 miliarde de dolari. In al doilea rand, piata asigurarilor de viata a generat, in 2017, prime in valoare totala de 2,6 trilioane de dolari. Cum sunt conectate, in viziunea SWISS Re, aceste doua aspecte?

Aproximativ 80% dintre proprietatile afectate de incendiile din California erau subasigurate

20.11.2018

Incendiile devastatoare care au mistuit California anul acesta subliniaza, inca o data, arata Insurance Business Mag, in editia electronica, gradul de subasigurare in zona. Astfel, potrivit celor mai recente date, aproximativ 80% dintre proprietatile afectate de incendiu erau subasigurate, in 60% dintre aceste cazuri fiind vorba de "subasigurare severa".

Willis Towers Watson a lansat o solutie cibernetica pentru aeroporturile din intreaga lume

20.11.2018

Identificand riscul cibernetic si digital drept principala amenintare cu care se confrunta, azi, aeroporturile din intreaga lume, Willis Towers Watson a lansat CyFly pentru Aeroporturi, arata Insurance Journal, in editia electronica. Potrivit sursei citate, CyFly pentru Aeroporturi este un produs de asigurare cibernetica special adaptat pentru a acoperi expunerea la riscul cibernetic, risc care afecteaza toate aeroporturile.

Un egiptean este acuzat ca si-a ucis cei doi copii pentru a incasa o asigurare de 6 milioane de dolari

19.11.2018

La trei ani dupa ce si-a ucis cei doi copii si a incercat sa isi omoare si sotia, aruncandu-se cu masina de pe o stanca, un barbat a fost arestat de autoritatile americane, fiind acuzat ca a planuit crima pentru a incasa o asigurare de 6 milioane de dolari, echivalentul despagubirii oferite de politele pentru moarte accidentala incheiate cu mai multe companii de asigurari.

Brokerii britanici avertizeaza ca acordul Marea Britanie - UE nu este unul avantajos pentru industrie

19.11.2018

Asociatia Brokerilor de Asigurari din Marea Britanie (BIBA - British Insurance Brokers' Association) arata, intr-un raspuns cu privire la acordul recent dintre Marea Britanie si Uniunea Europeana pe tema Brexit, ca "la cum stau lucrurile in acest moment, intelegerea nu e una avantajoasa pentru brokerii de asigurari". Acordul cu privire la Brexit a fost publicat in data de 14 noiembrie 2018, dar BIBA sustine ca este doar la stadiul de proiect, fara a avea certitudinea ca va fi adoptat de Parlamentul britanic.

MARSH a lansat Bluestream, un broker digital pentru clientii companiei

16.11.2018

MARSH a lansat o platforma digitala pentru clientii companiei, arata Intelligent Insurer, in editia online. Prin intermediul Bluestream, broker digital care foloseste tehnologia cloud, MARSH intentioneaza sa le ofere clientilor o modalitate noua de a accesa produse si servicii de asigurare, acestea fiind destinate atat clientilor, cat si contractantilor si angajatilor lor.

Cat de eficiente sunt asigurarile bazate pe sisteme telematice in reducerea numarului accidentelor rutiere?

16.11.2018

Asigurarile bazate pe sisteme telematice reduc riscul accidentelor rutiere, aceasta e concluzia unui studiu recent realizat, in Marea Britanie, potrivit caruia numarul accidentelor rutiere in care sunt implicati soferi cu varste cuprinse intre 17-19 ani a scazut cu 35% in ultimii 7 ani. Comparativ, numarul accidentelor in care sunt implicati soferi din celelalte categorii de varsta a scazut cu doar 16% in aceeasi perioada. Din cate se pare, asigurarile bazate pe sisteme telematice au avut o contributie importanta in acest sens.Create AccountLog In Your Account