Stiri externe

Marea Britanie: Asigurarea de calatorie ar putea fi o problema in cazul unui Brexit fara acord

30.01.2019

Cu mai putin de doua luni inainte de momentul Brexit, prevazut pentru data de 29 martie, un nou motiv de ingrijorare apare in Marea Britanie, tara ai carei locuitori nu stiu, arata presa internationala, ce se va intampla cu asigurarea de calatorie in cazul unui Brexit fara acord.

Un atac cibernetic la nivel global ar putea provoca pierderi economice de pana la 193 miliarde de dolari

30.01.2019

Un atac cibernetic coordonat la nivel global si implementat prin e-mail ar putea avea un impact economic intre 85 si 193 de miliarde de dolari si ar afecta 600.000 de companii din intreaga lume, se arata intr-un studiu realizat de compania Cyber Risk Management (CyRIM).

SWISS Re: 63% dintre utilizatori ar achizitiona o asigurare cyber daca aceasta polita este insotita de o asigurare pentru locuinta sau de una de raspundere civila privata

29.01.2019

Tehnologia aduce avantaje uriase in viata de zi cu zi, dar oamenii ar trebui sa fie constienti ca e insotita si de riscuri semnificative, iar orice activitate online presupune intotdeauna un element de risc. Modalitatea in care oamenii se comporta online poate determina daca se expun unor amenintari active. Astfel, arata un studiu realizat de SWISS Re, asigurarea impotriva riscurilor cibernetice joaca un rol foarte important in protejarea utilizatorilor. Intrebarea este, insa, alta: cum privesc utilizatorii asigurarile cibernetice?

Pandemiile ar putea provoca, la nivel global, pierderi economice anuale de 570 miliarde de dolari

29.01.2019

Business-urile din lumea intreaga se confrunta cu riscuri uriase aduse de o noua era a pandemiilor si a epidemiilor, care pot provoca Produsului Intern Brut la nivel global pierderi economice anuale medii de 570 de miliarde de dolari, reprezentand o amenintare similara schimbarilor climatice, arata un raport realizat de Forumul Economic Mondial (WEF - World Economic Forum).

AGCS: Dauna medie asigurata in urma unui atac cibernetic depaseste 2 milioane euro

28.01.2019

In momentul de fata, incidentele cibernetice au ajuns sa provoace pagube semnificative companiilor, clasandu-se pe locul al doilea in topul principalelor riscuri cu care se confrunta business-urile.

Italia instituie masurile necesare pentru ca fondurile de pensii britanice sa poata opera in "Cizma" si in cazul unui Brexit fara acord

28.01.2019

Dupa ce a incheiat acorduri cu SUA si Elvetia, pregatind terenul post-Brexit, Marea Britanie a ajuns la un acord si cu Italia, tara care, dupa cum informeaza Reuters, urmeaza sa instituie masurile necesare pentru ca fondurile de pensii britanice sa poata opera in continuare in "Cizma" si in cazul unui Brexit fara acord.

Marea Britanie si Elvetia au ajuns la un acord post-Brexit imbucurator pentru asiguratori

25.01.2019

Marea Britanie si Elvetia au convenit vineri, 25 ianuarie, sa le permita asiguratorilor comertul liber intre cele doua tari dupa momentul Brexit, informeaza Reuters, in editia electronica. Acordul dintre Elvetia si Marea Britanie - tari care dau asiguratori de top in lumea intreaga, cum ar fi SWISS Re, ZURICH Insurance Group, AVIVA si PRUDENTIAL -, va replica efectele acordului incheiat intre Elvetia si Uniunea Europeana in materie de asigurari si va intra in vigoare odata ce acest acord nu se va mai aplica in Marea Britanie.

Franta a amendat Google cu 57 milioane de dolari pentru incalcarea legislatiei GDPR

25.01.2019

Autoritatea franceza de supraveghere a datelor personale (CNIL) a sanctionat Google cu o amenda in valoare de 57 de milioane de dolari (50 de milioane de euro) pentru incalcarea legislatiei GDPR, sustine Insurance Journal, in editia electronica, sanctiunea aplicata de Franta fiind cea mai mare astfel de amenda pentru incalcarea Regulamentului General pentru Protectia Datelor Personale.

AON: Doar 40% din pierderile provocate anul trecut de dezastrele naturale au fost acoperite prin asigurare

23.01.2019

Pierderile economice provocate anul trecut de cele 394 de dezastre naturale inregistrate la nivel global au atins un nivel total de 225 de miliarde de dolari, insa, arata AON, doar 90 de miliarde de dolari (40%) au fost pierderi acoperite prin asigurare. Astfel, lasand in urma un deficit de protectie prin asigurare de 60%, anul trecut a fost, potrivit unui raport AON, al patrulea cel mai costisitor an din istorie. "Weather, Climate & Catastrophe Insight - 2018 Insight Report" mai arata ca deficitul de protectie prin asigurare de 60% a fost la cel mai scazut nivel din ultimii 13 ani.

Un start-up din Marea Britanie ofera, cu sprijinul ZURICH, asigurari de calatorie si managementul daunelor prin Facebook Messenger

23.01.2019

ZURICH sprijina compania britanica PLUTO - un start-up specializat in asigurari de calatorie -, intr-o noua directie de dezvoltare: oferte de subscriere orientate spre utilizatorii de smartphone-uri, arata Insurance Times, in editia online. Astfel, un chatbot in Facebook Messenger le ofera consumatorilor posibilitatea de a-si administra polita de asigurare, consumatorii avand, in acelasi timp, si acces la propriile documente si, mai mult decat atat, primind raspuns instant la cererile de despagubire.Create AccountLog In Your Account