Stiri externe

Germania vrea sa investeasca, pana in 2025, 3 miliarde de euro in Inteligenta Artificiala

15.11.2018

Germania si-a propus ca, in urmatorii 7 ani, sa investeasca nu mai putin de 3 miliarde de euro in proiecte de cercetare si dezvoltare in domeniul Inteligentei Artificiale (AI), potrivit unui document oficial consultat de Reuters. Investitia pe care Germania vrea sa o faca in Inteligenta Artificiala vine pe fondul unui decalaj din ce in ce mai mare inregistrat, in ultimii ani, intre Asia si America, pe de o parte, si Germania, pe de alta parte, in ceea ce priveste inovatiile software, arata Reuters.

Atacurile cibernetice, riscul principal pentru economiile avansate

15.11.2018

Atacurile cibernetice reprezinta cea mai mare amenintare cu care se confrunta, astazi, mediile de afaceri din Europa, America de Nord, Asia de Est si Pacific, potrivit unui studiu realizat la nivel global, citat de The Actuary. Studiul, la care au participat 12.000 de persoane cu functii de conducere din intreaga lume, arata ca riscul tehnologic aduce o ingrijorare tot mai mare, de vreme ce, in 2017, atacurile cibernetice erau considerate cea mai mare amenintare in doar doua regiuni, iar, in 2016, intr-o singura regiune.

MARSH-JLT Specialty, produsul fuziunii MARSH & MC LENNAN - JLT

14.11.2018

Desi intentia MARSH de a achizitiona JLT - Jardine Thompson Group plc asteapta in continuare aprobari financiare si de reglementare, pentru o tranzactie estimata la 5,6 miliarde de dolari, cele doua companii au anuntat recent ca unitatile lor de specialitate vor fuziona si vor activa sub egida unei singure entitati - MARSH-JLT Specialty. Odata anuntata aceasta fuziune, cele doua companii au oferit presei internationale si cateva detalii cu privire la activitatea si echipa MARSH-JLT Specialty.

Oficial: Lloyd's si-a deschis filiala in Belgia

14.11.2018

Lloyd's a anuntat ca data de 13 noiembrie 2018 "a marcat o etapa noua si captivanta in istoria sa" odata cu inaugurarea filialei din Belgia, prima operatiune la scara larga in Europa pentru Lloyd's. Autorizata si reglementata de Banca Nationala a Belgiei, Lloyd's Bruxelles subscrie toate riscurile non-life din Spatiul Economic European (SEE) si are o echipa formata din 95 de persoane, 50 dintre acestea in Bruxelles.

AON: Industria de re/asigurari estimeaza pierderi de miliarde de dolari in urma incendiilor din California

13.11.2018

Dupa ce au intrat in istorie drept cele mai grave incendii inregistrate vreodata in California, Camp Fire, Woolsey Fire si Hill Fire ameninta industria de re/asigurari cu pagube de ordinul miliardelor de dolari, sustine AON Impact Forecasting. Cel mai probabil, valoarea totala a pierderilor va fi mult mai mare decat nivelul inregistrat dupa incendiile din 2017, estimat la peste 16 miliarde de dolari. Prin urmare, incendiile din noiembrie ar putea fi nu doar cele mai grave din istoria Californiei, ci si cele mai costisitoare.

HANNOVER Re: Rezultatele foarte bune din primele 9 luni confirma atingerea obiectivului pentru 2018

13.11.2018

HANNOVER Re a anuntat o crestere a venitului net al grupului de 32,1% la data de 30 septembrie 2018, pana la 725,3 milioane euro, comparativ cu 548,9 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

California: Zeci de morti, sute de oameni disparuti si mii de proprietati si terenuri, distruse de cele mai grave incendii din istoria statului

12.11.2018

Numarul persoanelor care si-au pierdut viata in cele mai grave incendii din istoria Californiei continua sa creasca, ajungand, in dimineata zilei de luni, 12 noiembrie, la 31. Camp Fire, incendiul care a mistuit orasul Paradise, a intrat in istoria Californiei drept cel mai grav incendiu inregistrat vreodata, cu urmari mai grave decat cele provocate, in 1933, de Griffith Park Fire. Cel putin 300.000 de persoane au fost evacuate, peste 200 sunt in continuare disparute, sute de mii de proprietati si hectare de teren au fost inghitite de flacari, iar meteorologii arata ca, luni si marti, sunt prognozate rafale de vant de pana la 113 km/h, care ar putea amplifica semnificativ nivelul pierderilor umane si materiale.

AON: Uraganul Michael, impact de 15 miliarde de dolari in SUA. Furtunile din Europa, pierderi de 3,7 miliarde de dolari

12.11.2018

Dupa ce a analizat dezastrele naturale inregistrate, la nivel global, in octombrie, AON Impact Forecasting evidentiaza ca uraganul Michael, care a provocat moartea a 45 de persoane si a intrat in istorie drept al patrulea cel mai puternic uragan care a lovit vreodata SUA, va lasa in urma o nota de plata de cel putin 15 miliarde de dolari, in vreme ce furtunile din Europa au provocat pierderi economice de mai bine de 3,7 miliarde de dolari, impactul cel mai puternic al acestora fiind resimtit in Italia.

GENERALI: Crestere de 6,1% in primele 9 luni

09.11.2018

In primele 9 luni din 2018, profitul operational al grupului GENERALI a crescut cu 3,9%, la 3,6 miliarde euro, ca urmare a imbunatatirii rezultatelor pe toate segmentele de business.

Rezultate solide pentru ALLIANZ in primele 9 luni

09.11.2018

Grupul ALLIANZ SE a raportat, in primele 9 luni ale anului 2018, venituri totale in crestere cu 3,6%, precum si un profit operational de 8,7 miliarde euro, in crestere cu 4,8%.Create AccountLog In Your Account