Stiri externe

Riscuri societale intr-o epoca post-COVID-19

04.06.2020

Ne aflam in mijlocul unui eveniment istoric, ce va schimba multe aspecte ale lumii in care traim si va avea un impact major asupra economiei globale, a geopoliticii si a societatilor. Este clar ca impactul si riscurile globale sunt foarte interdependente si schimba peisajul global de risc atat in prezent, cat si in viitor, acest lucru fiind evidentiat si in raportul "COVID-19 Risks Outlook Report", realizat de catre Forumul Economic Mondial (WEF - World Economic Forum) si ZURICH. Cresterea inegalitatii, schimbarea comportamentelor consumatorilor si un nivel record al somajului inseamna ca lectii grele vor trebui reinvatate.

Asia: Odata cu inceperea sezonului furtunilor tropicale, avioanele consemnate la sol sunt expuse riscurilor

04.06.2020

Companiile aeriene, aeroporturile si companiile de asigurari din Asia sunt amenintate de posibilitatea unor daune neobisnuit de mari, odata cu inceperea sezonului de furtuni tropicale, mai ales in contextul in care, pe fondul pandemiei COVID-19, sute de aeronave nu pot fi miscate cu usurinta, noteaza Reuters. Astfel, aeroporturile mari din regiunile vulnerabile la riscul de furtuna, cum ar fi Hong Kong, Taiwan, Japonia si Filipine, au fost transformate, efectiv, in parcari gigantice, pe fondul restrictiilor de calatorie.

Studiu: Cat de pregatiti sunt americanii sa faca fata unui dezastru natural?

03.06.2020

Un studiu recent arata ca, desi multi cetateni americani au facut deja cel putin un pas in incercarea de a se proteja impotriva dezastrelor naturale, exista in continuare mai multe actiuni care pot fi realizate, pe termen scurt, care, in eventualitatea unui dezastru, sa le protejeze familiile si finantele, sustine Security Magazine. Astfel, 6 din 10 americani (61%) considera ca e probabil ca, in urmatorii 3-5 ani, sa se produca un dezastru natural, in vreme ce 1 din 5 (19%) crede ca va fi afectat personal de un dezastru natural.

Cresterea numarului de animale de companie, pe fondul carantinei, reprezinta o oportunitate rara pentru asiguratori

03.06.2020

Numarul britanicilor care si-au cumparat animale de companie, pe fondul masurilor de carantina instituite de autoritati, urmare a pandemiei COVID-19, a crescut semnificativ. In acest context, cresterea numarului animalelor de companie le ofera asiguratorilor specializati pe acest segment posibilitatea de a inregistra o crestere importanta anul acesta, noteaza GlobalData.

China: Cererea pentru produse de asigurare, mai mare in randul persoanelor de sex feminin

02.06.2020

Pandemia COVID-19 a crescut constientizarea si cererea pentru produse de asigurare in China, mai ales in randul unor anumite segmente ale populatiei, arata Asia Insurance Review, citand un raport realizat de WeSure, Fudan University Department of Risk Management and Insurance si China Insurance and Social Security Research Centre.

Revoltele din SUA ar putea genera pierderi semnificative pentru industria de re/asigurari

02.06.2020

In contextul in care revoltele din SUA continua sa se extinda la nivel national, pe fondul cazului George FLOYD, comparatiile cu revoltele civile anterioare din SUA sugereaza ca industria de re/asigurari s-ar putea confrunta cu pierderi semnificative, urmare a pagubelor cauzate de oameni, noteaza Reinsurance News.

ALLIANZ si LIME, front comun pentru a sustine nevoile de siguranta ale industriei de micromobilitate

29.05.2020

LIME, liderul global in solutii inteligente de mobilitate ridesharing, si ALLIANZ, prin intermediul ALLIANZ Partners, entitate dedicata solutiilor de asistenta si asigurari, au incheiat un parteneriat stratregic global axat pe imbunatatirea sigurantei micromobilitatii. Printre altele, cei doi parteneri vor lansa un program global de educatie in materie de siguranta rutiera si vor distribui 50.000 de casti pentru utilizatorii de scutere electrice.

China: Industria de asigurari va inregistra o crestere solida pana in 2023, sustinuta, in mare parte, de tehnologie

29.05.2020

Industria de asigurari din China ramane favorita sa inregistreze o crestere solida in perioada 2019-2023, pe masura ce sectorul de profil incepe sa se recupereze dupa pandemia COVID-19, noteaza Reinsurance News, care citeaza un raport GlobalData. Potrivit sursei citate, schimbarile in materie de reglementare si folosirea tehnologiei sunt esentiale pentru capacitatea industriei de asigurari din China de a se recupera dupa impactul pe care l-a avut noul coronavirus.

Dispozitivele IoT vor schimba peisajul asigurarilor de locuinte

28.05.2020

Industria de asigurari este axata pe ecosisteme, iar asiguratorii de pretutindeni dezvolta parteneriate si oferte pe care sa le integreze in ecosistemele noi, arata Efma. Asigurarea locuintei nu face exceptie, mai ales in conditiile in care progresele tehnologice au dus la aparitia unui nou val de tehnologii ce pot crea o casa conectata. Acum, locuinta a devenit un "ecosistem inteligent", pregatit pentru noi inovatii din partea industriei de asigurari.

Swiss Re Corporate Solutions lanseaza, in SUA, o asigurare parametrica impotriva grindindei

28.05.2020

Swiss Re Corporate Solutions (SRCS), grupul de asigurari comerciale al reasiguratorului Swiss Re, anunta lansarea HAIL in SUA, o noua solutie parametrica de asigurare impotriva grindinei, noteaza Reinsurance News. Asigurarea parametrica impotriva grindinei le ofera companiilor americane protectie impotriva unui eventual impact financiar provocat de un astfel de fenomen meteo.Create AccountLog In Your Account