Stiri externe

EUROHOLD Bulgaria: Profitul net a crescut cu 140% in 2017

20.04.2018

EUROHOLD Bulgaria AD, actionarul majoritar al EUROINS Insurance Group, a anuntat ca venitul consolidat al companiei a crescut cu 18% in 2017 fata de anul precedent, ajungand la 1,2 miliarde de leva (613,55 milioane de euro).

Dupa Olanda, Irlanda si trei piete din America Latina, GENERALI vinde si operatiunile din Belgia pentru 540 milioane euro

20.04.2018

Assicurazioni GENERALI vinde compania de asigurari de viata pe care o detine in Belgia - GENERALI Belgium. In acest sens, grupul italian a anuntat incheierea unui acord de vanzare cu ATHORA Holding (grup de re/asigurare cu sediul in Bermuda, activ si pe pietele din Germania, Marea Britanie si Irlanda), pentru suma de 540 milioane euro.

Bulgaria: Doar 10% din locuinte sunt asigurate

19.04.2018

Potrivit unei statistici publicate de EUSCOOP, doar unul din zece proprietari de locuinte din Bulgaria si-o si asigura. "Desi majoritatea cetatenilor bulgari detin propriile locuinte, fie ca este vorba de case sau de apartamente, foarte putini le asigura. Aceasta statistica data publicitatii de companiile de asigurare include, de asemenea, si proprietarii care si-au achizitionat locuinta printr-un credit, ei fiind obligati de bancile comerciale sa le asigure".

Piata de asigurari din Slovenia a crescut cu 5,5% anul trecut

19.04.2018

Valoarea agregata a primelor brute subscrise de companiile de asigurare active pe piata de profil din Slovenia s-a situat la finalul lui 2017 la 2,2 miliarde euro, in crestere cu 5,5% fata de decembrie 2016, potrivit cifrelor preliminare publicate de Asociatia Asiguratorilor Sloveni.

EUROINS anunta extinderea pe piata din Ucraina prin achizitia unui asigurator travel detinut de ERGO

18.04.2018

Bulgarii de la EUROINS Insurance Group (EIG) se extind pe piata de asigurari din Ucraina, acestia anuntand incheierea unui acord care vizeaza achizitia ERV Insurance - asigurator specializat pe segmentul travel detinut de germanii de la ERGO, parte a reasiguratorului global MUNICH Re.

Pierderi asigurate de 1,6 miliarde euro de pe urma furtunii Friederike

18.04.2018

Cele mai recente estimari publicate de PERILS, companie elvetiana specializata in modelarea dezastrelor naturale, arata ca furtuna Friederike (cunoscuta si cu denumirea de David), de la jumatatea lunii ianuarie, a generat asiguratorilor europeni daune in valoare de 1,63 miliarde euro (circa 2 miliarde dolari), cu 164 milioane euro mai mult decat estimarile initiale, publicate de PERILS in luna februarie (1,46 miliarde euro, 1,8 miliarde dolari).

GENERALI a vandut operatiunile din Panama si Columbia

17.04.2018

Grupul italian Assicurazioni GENERALI a anuntat incheierea operatiunilor de vanzare a subsidiarelor pe care le detinea in Panama si Columbia. Cuantumul celor doua tranzactii se ridica la circa 170 milioane euro, potrivit comunicatului de presa remis de asigurator.

Capitalul industriei de reasigurare la nivel global s-a majorat cu 2% in 2017

17.04.2018

In pofida dezastrelor naturale care au marcat anul 2017 si care au dus la pierderi economice majore, la nivel global, capitalul industriei de reasigurare s-a majorat cu 2 puncte procentuale fata de anul 2016, ajungand la 605 miliarde dolari, potrivit unui raport publicat de AON Benfield.

MARSH cumpara, prin intermediul JELF, cel mai mare broker independent din Scotia

16.04.2018

JELF, companie de consultanta specializata pe domeniul asigurarilor, risc management si employee benefits, a anuntat ca a ajuns la un acord in vederea achizitionarii CLARK THOMSON - cel mai mare broker de asigurare independent din Scotia.

Slovenii de la SAVA cumpara subsidiarele ERGO active pe piata din Croatia

16.04.2018

Asiguratorul sloven Zavarovalnica SAVA, parte a grupului SAVA Re, a anuntat intentia incheierii unui acord cu ERGO Austria International AG si ERGO Versicherung Aktiengesellschaft in vederea achizitionarii integrale a doua companii de asigurare active pe piata din Croatia: ERGO Osiguranje, respectiv ERGO Zivotno Osiguranje.
Create AccountLog In Your Account