Stiri externe

Marea Britanie: 94% dintre parinti insista ca educatia financiara sa fie disciplina obligatorie in scoli

13.05.2019

Parintii copiilor din Marea Britanie sustin ca actualul sistem educational nu pregateste generatiile tinere pentru independenta financiara si, prin urmare, insista ca educatia financiara sa fie disciplina obligatorie in scoli, arata un studiu realizat de Portafina - companie britanica specializata in consultanta pentru pensii -, si citat de Actuarial Post.

FBI: Pierderile provocate de criminalitatea cibernetica, aproape duble in 2018

13.05.2019

Totalul pierderile raportate ca urmare a criminalitatii cibernetice aproape ca s-a dublat in 2018, ajungand la 2,7 miliarde de dolari, aproximativ jumatate dintre acestea vizand plati prin transfer bancar, arata FBI 2019 Internet Crime Report, citat de Claims Journal.

Studiu: 9 din 10 americani nu sunt asigurati corespunzator impotriva inundatiilor

10.05.2019

90% dintre familiile care locuiesc in Statele Unite ale Americii nu sunt protejate corespunzator printr-o polita de asigurare impotriva inundatiilor, prin programul National Flood Insurance, subliniaza un studiu realizat de platforma ValuePenguin.com si citat de Insurance Business Mag.

Gura de oxigen pentru reasiguratorii din Asia - prognozele indica un sezon al taifunurilor sub medie

10.05.2019

Dupa un 2018 extrem de costisitor in ceea ce priveste pagubele provocate de catastrofele naturale care au lovit Asia, Guy Carpenter prezice, in perioada mai-octombrie 2019, mai putine cicloane tropicale decat in mod normal vor ajunge la sol in Asia, gratie unui efect slab al fenomenului El Nino. Predictiile, bazate pe un model climatic regional realizat de Asia-Pacific Climate Impact Centre (Guy Carpenter) si City University of Hong Kong, arata ca, in bazinul Pacificului de Nord, se vor forma 18 taifunuri, dar la sol vor ajunge doar 11 dintre acestea.

Pierderile asigurate provocate de incendiile care au mistuit California in noiembrie 2018 au crescut cu 614 mil. dolari

09.05.2019

Pierderile asigurate provocate locuintelor si cladirilor comerciale de incendiile Camp, Woolsey si Hill, care au mistuit California in noiembrie 2018, au crescut cu 614 milioane de dolari in primele 3 luni ale acestui an, nivelul total al despagubirilor solicitate trecand, la sfarsitul lunii trecute, de pragul de 12 miliarde de dolari, sustine Ricardo LARA - California Insurance Commissioner -, citat de Business Insurance.

Tehnologia si productia, industriile vizate de cele mai multe atacuri informatice. China - cea mai comuna sursa a atacurilor cyber

09.05.2019

Un studiu recent asupra atacurilor cibernetice din Marea Britanie arata ca tehnologia si productia sunt industriile vizate de cele mai multe atacuri informatice, cea mai comuna sursa a acestor atacuri fiind China. Atacurile asupra sectorului tehnologic reprezinta, anul acesta, aproximativ jumatate din totalul atacurilor, spre deosebire de 25% in 2018. Sectorul de productie primeste, insa, vesti mai bune, anul acesta atacurile cibernetice au reprezentat 20% din total spre deosebire de 50% in 2018.

Marea Britanie: 1,3 milioane de polite auto, anulate anul trecut

08.05.2019

1,3 milioane de polite auto au fost anulate, anul trecut, de soferii britanici, ceea ce este echivalent cu aproximativ o treime (32%) din totalul politelor subscrise in 2018 pe segmentul auto, arata un studiu realizat de LexisNexis Risk Solutions si citat de Actuarial Post.

GENERALI tinteste asiguratori mici si mijlocii din Europa

08.05.2019

GENERALI, cea mai importanta companie de asigurari din Italia, vizeaza sa isi extinda prezenta in Europa prin achizitionarea unor asiguratori mici si mijlocii din regiune. In noiembrie 2018, GENERALI anunta ca dispune de o suma de 4 miliarde de euro, care poate fi folosita pentru noi achizitii si, implicit, cresterea business-ului, arata Reuters.

Marea Britanie: 1 din 5 pensionari, dependent de pensia de stat

07.05.2019

Pensionarii din Marea Britanie sunt tot mai dependenti de pensia de stat, iar dependenta lor de acest tip de venituri este la cel mai ridicat nivel din ultimele decenii, subliniaza The Actuary, care citeaza un studiu realizat de administratorul de pensii Equitini. Potrivit sursei citate, 17% dintre pesionarii britanici sunt, in momentul de fata, dependenti de pensia de stat, acesta fiind cel mai ridicat nivel din ultimii 23-24 de ani.

Tesla, actionata in instanta dupa un accident rutier mortal din 2018, care ar fi fost provocat de sistemul pilot automat

07.05.2019

Tesla Inc. a fost actionata in instanta, arata Bloomberg, in urma unui accident rutier mortal petrecut in California. Evenimentul ar fi fost provocat de o defectiune a sistemului Autopilot instalat pe un model X, care a condus masina intr-o bariera din beton, soferul pierzandu-si viata in urma evenimentului.Create AccountLog In Your Account