Stiri externe

Swiss Re: COVID-19 erodeaza rezilienta economica, iar deficitul global de acoperire prin asigurare creste

31.08.2020

Pandemia COVID-19 ar putea reduce rezilienta macroeconomica globala cu aproximativ 20% anul acesta, in comparatie cu 2019. In acelasi timp, deficitul global de protectie impotriva pericolelor cheie atinge un nou nivel.

Asiguratorii se pregatesc pentru pierderi de miliarde de dolari, dupa uraganul Laura. CoreLogic estimeaza un impact de pana la 12 miliarde USD

31.08.2020

Uraganul Laura, care a afectat, recent, mai multe regiuni din SUA, a fost retrogradat ca furtuna tropicala, insa, pentru industria de asigurari, calculul pierderilor financiare abia a inceput. Companiile specializate in modelarea riscurilor catastrofale folosesc deja, ca tipar, pierderile provocate de furtunile anterioare care au afectat, in trecut, aceeasi portiune de coasta de-a lungul Golfului Mexic.

ALLIANZ: Reasiguratorii trebuie sa evolueze pe fundalul unui peisaj de securitate cibernetica

28.08.2020

Pe fondul pandemiei COVID-19, teama de potentiale incidente cibernetice a crescut, subliniind nevoia ca reasiguratorii si brokerii sa evolueze pe fundalul unui peisaj de securitate cibernetica, noteaza ALLIANZ. Ingrijorarile au aparut dupa ce tot mai multe companii au fost nevoite sa adopte munca de la distanta, ca urmare a masurilor de carantina impuse de autoritati in legatura cu pandemia COVID-19.

GlobalData: Asiguratorii vor adopta open banking prin intermediul unor parteneriate post-COVID-19

28.08.2020

Tehnologia open banking a transformat sectorul financiar, oferindu-le platformelor posibilitatea sa livreze produse digitale personalizate, iar pandemia COVID-19 va accelera aceasta tendinta, arata GlobalData. In cele din urma, aceasta tehnologie poate ajuta consumatorii sa isi gestioneze mai bine finantele, precum si sa reduca interactiunea cu alte persoane, iar asiguratorii vor incerca sa adopte aceasta tehnologie, dar si sa obtina acces la informatiile clientilor.

ACCENTURE: Cum pot iesi asiguratorii din recesiune mai puternici si mai competitivi

27.08.2020

Pe fondul pandemiei COVID-19, asiguratorii continua sa se confrunte cu presiuni asupra veniturilor, dar si asupra costurilor, dar nu exista doar vesti sumbre. Cel putin, acesta este mesajul trasmis de ACCENTURE, care sustine ca nu trebuie sa uitam ca este vorba de o criza economica, nu de una financiara. Asiguratorii au astfel oportunitatea de a iesi din recesiune mai puternici si mai competitivi.

PERILS: Pierderile asigurate provocate de ciclonul Sabine, estimate la 1,6 miliarde de euro

27.08.2020

Amprenta pierderilor provocate industriei de asigurari de catre ciclonul extratropical Sabine, cunoscut si sub numele de Ciara sau Elsa, este estimata la 1,6 miliarde de euro, potrivit PERILS. Ciclonul a lovit, in perioada 9 - 11 februarie 2020, Insulele Britanice, precum si vestul si centrul Europei. Ciclonul a primit numele de Sabine din partea the Free University of Berlin, in timp ce serviciul national meteo din Marea Britanie l-a denumit Ciara, iar cel din Norvegia - Elsa.

Marea Britanie: Asiguratorii au platit, zilnic, 1 milion de lire sterline pentru a sprijini familiile victimelor COVID-19

27.08.2020

Companiile de asigurari din Marea Britanie au platit, in perioada 1 martie - 31 mai 2020, 90 de milioane de lire sterline pentru a sprijini familiile victimelor noului coronavirus, informeaza cotidianul britanic The Independent, citand Asociatia Asiguratorilor din Marea Britanie (ABI - the Association of British Insurers).

Vienna Insurance Group si-a majorat primele in primul semestru din 2020

27.08.2020

In pofida efectelor COVID-19, Vienna Insurance Group a inregistrat rezultate solide in primul semestru al anului in curs. Astfel, volumul primelor a crescut cu 2,4%, la 5,6 miliarde de euro; profitul inainte de impozitare a atins 201,2 milioane de euro; rata combinata s-a imbunatatit la 95,5%, iar rata de solvabilitate s-a situat la 183,1%, la 30 iunie 2020.

Willis Towers Watson, parteneriat cu Metabiota, pentru modelarea riscului de pandemie

25.08.2020

The Willis Research Network (WRN) a anuntat incheierea unui parteneriat cu Metabiota, o organizatie de analiza a riscurilor, specializata in modelarea riscurilor pandemice, pentru a ajuta companiile si tarile din intreaga lume sa construiasca o mai buna rezilienta impotriva pandemiilor. Parteneriatul WTW - Metabiota isi propune sa optimizeze intelegerea riscului de pandemie, pentru a construi modele mai bune de risc pandemic si pentru a sprijini procesul de luare a deciziilor in ceea ce priveste o mai buna rezilienta.

Deloitte: Consumatorii, mai dispusi sa impartaseasca date despre sanatate decat inainte de pandemie

25.08.2020

Un nou studiu realizat de Deloitte Center of Health Solutions arata ca, pe fondul pandemiei COVID-19, comportamentul consumatorilor in ceea ce priveste gestionarea datelor despre sanatate s-a schimbat. Studiul, realizat anual incepand din 2008, analizeaza perceptiile si atitudinile consumatorilor cu privire la asistenta medicala si asigurarile de sanatate, iar anul acesta a fost urmat de un al doilea studiu, specific pandemiei COVID-19, pentru a analiza cum se schimba opiniile consumatorilor, pe fondul pandemiei, cu privire la asistenta medicala.Create AccountLog In Your Account