Stiri externe

In viitor, industria de reasigurari property/casualty va fuziona, iar 5-6 reasiguratori vor domina piata

08.11.2018

Industria de reasigurari property/casualty (P/C) va fuziona, in viitor, si va forma o structura similara sectorului global de reasigurari pe segmentul life, a declarat Denis KESSLER - CEO, SCOR -, citat de Intelligent Insurer. Acesta a mai explicat ca, in spatiul de reasigurari de viata, piata este condusa de 6 jucatori cheie, care detin 80-85% din capacitatea totala a pietei. Dupa un val de consolidare, a punctat Denis KESSLER, industria de reasigurari P/C va arata exact la fel.

Marea Britanie: 150.000 de plangeri PPI respinse de banci, revizuite la solicitarea Autoritatii de Supraveghere

08.11.2018

Bancile din Marea Britanie sunt obligate sa revizuiasca nu mai putin de 150.000 de plangeri respinse cu privire la asigurarea de pierdere a venitului (PPI - Payment Protection Insurance), pentru a se conforma unei decizii apartinand autoritatii de supraveghere in domeniu (FCA - Financial Conduct Authority), arata agentia de presa Reuters, in editia electronica.

MUNICH Re: Profit de 2.038 milioane euro in primele noua luni

07.11.2018

MUNICH Re a inregistrat un profit de 483 milioane euro in al treilea trimestru din 2018, precum si un profit de 2.038 milioane euro in primele noua luni, a anuntat recent compania, estimand ca isi va atinge target-ul stabilit pentru acest an.

AON raporteaza rezultate bune in al treilea trimestru din 2018

07.11.2018

AON a raportat, pentru al treilea trimestru al acestui an, venituri totale in crestere cu 6% fata de aceeasi perioada a anului precedent, de 2,3 miliarde dolari.

Marea Britanie: Companiile mici, vizate zilnic de 65.000 de atacuri cibernetice. O companie, atacata la fiecare 19 secunde

06.11.2018

Companiile de mici dimensiuni din Marea Britanie sunt vizate zilnic de nu mai putin de 65.000 de atacuri cibernetice, potrivit unui studiu realizat de compania de asigurari Hiscox. Mai mult, la fiecare 19 secunde, un atac cibernetic reuseste, punand in pericol un volum urias de date personale. De asemenea, Hiscox mai arata ca, in medie, costul unui atac cibernetic se ridica la aproximativ 25.700 de lire sterline.

Dezastrele naturale care au lovit Japonia anul acesta au produs pagube totale de peste 10 miliarde de dolari

06.11.2018

Cele patru dezastre naturale majore care au lovit Japonia anul acesta vor avea un impact negativ asupra economiei de peste 10 miliarde de dolari, arata Banca de Dezvoltare a Japoniei. Cele patru evenimente majore din 2018 - seismul din iunie, ploile torentiale din iulie, taifunul Jebi din septembrie si cutremurul din septembrie -, au avut cel mai mare impact asupra unor industrii precum productia si turismul.

Marea Britanie: Zilnic, 3.000 de soferi fara asigurare auto sunt depistati cu ajutorul unui proces automatizat

05.11.2018

"Nu trebuie sa fii la volanul unui autoturism ca sa fii prins ca circuli fara asigurare" - acesta este mesajul pe care soferii britanici care nu si-au asigurat masinile trebuie sa il afle, in conditiile in care, zilnic, nu mai putin de 3.000 de soferi sunt depistati fara polite auto valabile, gratie unui sistem automatizat operat de Biroul Asiguratorilor Auto din Marea Britanie (Motor Insurers' Bureau - MIB) si Agentia de Licentiere a Conducatorilor Auto si a Autovehiculelor (Driver and Vehicle Licensing Agency - DVLA).

AON: 2017, cel mai costisitor an din istorie pe segmentul pierderilor provocate de dezastrele naturale. Pagube de 353 de miliarde de dolari si o noua era pentru Africa de Sud

05.11.2018

Anul 2017 este, oficial, cel mai costisitor an din istorie pe segmentul pagubelor provocate, la nivel global, de dezastrele naturale, potrivit celui mai recent raport realizat de AON Benfield, "Weather, Climate and Catastrophe Insight Report". Astfel, costurile dezastrelor naturale inregistrate in anul 2017 au atins o cifra uluitoare: nu mai putin de 353 de miliarde de dolari. Din totalul pierderilor, arata AON Benfield, doar 134 de miliarde de dolari reprezinta pierderi asigurate.

Studiu: Prioritatile generatiei Millennials pentru politele de asigurari, complet diferite de cele ale altor generatii

02.11.2018

Trebuie sa ne asiguram dispozitivele tehnologice si sa ne protejam animalele de companie. Altceva? Nu chiar - asa pot fi descrise prioritatile generatiei Millennials pentru politele de asigurari, sustine Insurance Business Mag, care citeaza un studiu Liberty Mutual. Studiul arata ca, desi tinerii Millennials reprezinta generatia cu cel mai mare numar de chiriasi, prioritatile pentru asigurari difera de cele ale altor generatii.

AXA - Global Healthcare a lansat un "doctor virtual", la care asiguratii au acces 24/24 ore, indiferent unde s-ar afla

02.11.2018

Incepand cu data de 1 noiembrie, clientii AXA - Global Healthcare au acces la serviciul "Global Care on Demand", un "doctor virtual" conceput de Advance Medical. Serviciul lansat de AXA - Global Healthcare este disponibil oriunde in lume 24 de ore din 24 si poate fi accesat prin intermediul telefonului mobil sau al unei consultatii video, totul desfasurandu-se in limba materna a pacientului.Create AccountLog In Your Account