Stiri externe

Numarul de achizitii si fuziuni din industria globala de asigurari, in crestere

24.08.2020

Fuziunile si achizitiile (M&A - Mergers & Acquisitions) care au fost inregistrate in industria globala de asigurari, in prima jumatate a anului in curs, a crescut, insa estimarile arata ca, in a doua jumatate a anului, procesele M&A vor scadea, arata The Actuary, care citeaza un raport realizat de Clyde & Co, potrivit caruia, in prima jumatate a anului, au fost inregistrate 201 M&A, comparativ cu cele 197 din aceeasi perioada a anului anterior.

Beirut: Explozia a produs despagubiri de 425 de milioane de dolari, insa autoritatile sustin ca doar un sfert dintre cererile de despagubire au fost depuse

24.08.2020

Cererile de despagubire depuse dupa explozia devastatoare care a afectat Beirut, la inceputul acestei luni, au ajuns, in momentul de fata, la nivelul de 425 de milioane de dolari, insa surse guvernamentale sustin ca, pana in prezent, au fost depuse doar aproximativ un sfert dintre cererile de despagubire generate de explozia din capitala Libanului, care a provocat moartea a cel putin 135 de oameni si ranirea altor 5.000.

Infractorii cyber si-au mutat atentia de la industria travel si de ospitalitate, catre sectorul IT

21.08.2020

Infractorii cyber si-au concentrat atacurile, in ultima vreme, catre sectorul IT, lasand, momentan, in urma industria travel si cea de ospitalitate, sustine Info Security Magazine. Astfel, un studiu realizat de Specops Software, arata ca 4 din 5 business-uri din industria IT au inregistrat o crestere a amenintarilor cyber, in conditiile in care, pe fondul pandemiei, munca de acasa a devenit noua normalitate. Sursa citata noteaza ca procentajul companiilor din sectorul IT vizate de infractori a fost mai mare decat in orice alt domeniu.

Studiu: 121,4 milioane de atacuri ransomware au fost inregistrate in H1 2020

21.08.2020

Un studiu realizat de compania de securitate cibernetica SonicWall arata ca numarul atacurilor malware si ransomware a crescut la nivel global, pe fondul faptului ca infractorii cibernetici au privit pandemia ca pe o oportunitate. "2020 SonicWall Cyber Threat Report" sustine ca atacurile ransomware continua sa fie cea mai importanta amenintare pentru companii, dar si metoda preferata a hackerilor, in conditiile in care, in prima jumatate a anului in curs, au fost inregistrate 121,4 milioane de atacuri ransomware la nivel global, o crestere de 20%. Dintre acestea, 79,9 milioane in SUA (crestere de 109%) si alte 5,9 milioane in Marea Britanie (scadere de 6%).

Honda a lansat o aplicatie care ajuta soferii responsabili sa beneficieze de reduceri la primele de asigurare

20.08.2020

Honda Motor Co. a lansat o aplicatie care analizeaza comportamentul la volan al soferilor si, daca acestia dau dovada de responsabilitate si prezinta un grad scazut de risc, pot beneficia de reduceri la primele de asigurare, informeaza Claims Journal. Aplicatia Driver Feedback este disponibila pentru soferii ce conduc anumite modele Honda si Acura din 2019 si 2020. Sistemul transmite datele colectate de la masinile ai caror soferi au fost de acord sa participe la Verisk Data Exchange.

Marea Britanie: 1 din 10 freelanceri nu isi protejeaza venitul, iar 2 din 10 nu reusesc sa economiseasca

20.08.2020

17% dintre britanicii care desfasoara activitati independente nu au economii personale care sa-i ajute in eventualitatea unui moment neprevazut, in vreme ce alti 14% au economii care nu depasesc nivelul de 2.000 de lire sterline, noteaza Cover Magazine, citand un studiu realizat de catre Exeter si Cebr. In ciuda acestui lucru, doar 9% dintre freelanceri (liber-profesionisti) isi protejeaza venitul prin asigurare, in timp ce 65% din populatia din Marea Britanie nu are nicio forma de protectie.

Shopping online sau escrocherii? FBI avertizeaza consumatorii cu privire la escrocheriile din zona de e-commerce

19.08.2020

FBI avertizeaza consumatorii sa fie vigilenti atunci cand fac achizitii online, deoarece infractorii cibernetici vizeaza tot mai des zona de e-commerce, incercand sa fure informatii sensibile de la consumatori. Intr-o alerta de securitate, FBI informeaza ca a inregistrat o crestere a ecrocheriilor pe segmentul de shopping online. Infractorii, arata FBI, redirectioneaza consumatorii, prin intermediul platformelor de social media si al motoarelor de cautare, catre site-uri web folosite de hackeri.

Studiu: IMM-urile, dispuse sa investeasca mai mult in asigurari cibernetice

19.08.2020

In urmatorii 2 ani, 65% dintre companiile mici si mijlocii vor investi mai mult in asigurari cibernetice, prin comparatie cu 56% dintre companiile de dimensiuni mari, subliniaza un studiu realizat de Cowbell Cyber. Acelasi studiu - "The Economic Impact of Cyber Insurance" -, mai noteaza ca 70% dintre companiile mici si mijlocii au asigurari cibernetice cu acoperiri mai mici de 1 milion de dolari.

Aon: Sezonul musonic din Asia a provocat deja pierderi economice de 22 de miliarde de dolari

18.08.2020

Sezonul musonic din Asia a provocat deja pierderi economice de 22 de miliarde de dolari, noteaza Aon, in cel mai recent raport "Global Catastrophe Recap". In acest interval, mai arata Aon, precipitatiile sezoniere au adus in China cele mai grave inundatii din ultimii 30 de ani, provinciile Anhui, Hubei si Chongqing fiind printre cele mai afectate. Pana in momentul de fata, si-au pierdut viata cel putin 175 de persoane.

Fraudele genereaza pierderi anuale de 340 de milioane de lire sterline pentru industria britanica de asigurari auto

18.08.2020

Fraudele sunt in continuare "o amenintare reala si in crestere" atat pentru soferi, cat si pentru industria de asigurari auto din Marea Britanie, care subliniaza ca nu putini sunt cei care insceneaza accidente sau cauta orice forma de a frauda industria de asigurari, arata AX. Potrivit sursei citate, fraudele genereaza pierderi anuale de 340 de milioane de lire sterline pentru industria de asigurari, cifra comunicata de IFB (the Insurance Fraud Bureau).Create AccountLog In Your Account