Stiri externe

BUFFET critica planul lui MUSK de a lansa Tesla in industria de asigurari: "Asigurarile nu sunt floare la ureche" - Reactii ale industriei pe marginea contrelor BUFFET-MUSK

06.05.2019

Warren BUFFET considera ca Tesla, companie detinuta de Elon MUSK, va avea mult de furca in momentul in care va intra pe piata de asigurari, acolo unde Berkshire Hathaway, companie detinuta de catre Warren BUFFET, prospera. "Asigurarile nu sunt floare la ureche. Succesul companiilor auto care intra in industria de asigurari e la fel de probabil ca succesul companiilor de asigurari care intra in industria auto", a spus Warren BUFFET, intr-o intalnire a shareholder-ilor Berkshire Hathaway.

Moscova: 41 de morti si 5 raniti in urma tragediei aviatice de pe aeroportul Sheremetyevo

06.05.2019

Nu mai putin de 41 de persoane au decedat, iar alte 5 au fost ranite dupa o aterizare de urgenta a unui avion pe una din pistele aeroportului Sheremetyevo, din Moscova. Presa din Rusia sustine ca, printre cei care au decedat, se numara doi copii si un membru al echipajului aeronavei. "Exista 37 de supravietuitori - 33 de pasageri si 4 membri ai echipajului", a aratat, luni, un oficial al comitetului de investigatii, Yelena MARKOVSKAYA, care a mai adaugat ca alte 5 persoane se afla la spital.

Asiguratorii britanici subliniaza importanta securitatii cibernetice in cazul masinilor autonome, pentru a evita eventuale consecinte catastrofale

03.05.2019

Asiguratorii din Marea Britanie avertizeaza ca, inainte de a deveni tot mai comune pe drumurile din Marea Britanie, masinile autonome trebuie sa aiba un nivel ridicat de securitate, care sa le protejeze impotriva unor eventuale atacuri cibernetice. "Sistemele autonome de condus trebuie sa fie capabile sa detecteze si sa minimizeze consecintele atacurilor cibernetice si ale breselor de securitate", arata ABI (The Association of British Insurers), subliniind importanta sigurantei masinilor autonome, potrivit Daily Mail.

Banca Mondiala: In urmatorii 30 de ani, 140 de milioane de oameni din intreaga lume vor fugi din calea schimbarilor climatice

03.05.2019

Cel mai pesimist scenariu al Bancii Mondiale subliniaza ca, in urmatorii 30 de ani, schimbarile climatice ar putea forta 143 de milione de oameni din intreaga lume sa caute refugiu in 3 din cele mai dens populate zone - Africa Subsahariana, America Latina si Asia de Sud -, ceea ce ar fi echivalent cu o "criza umana".

Atacurile cibernetice pot provoca pagube insemnate firmelor. Cat a pierdut un gigant producator de aluminiu?

02.05.2019

Tehnologia a adus o serie de avantaje precum rapiditate in procesarea informatiilor, masini autonome, energie curata, realitatea virtuala sau inteligenta artificiala, insa, in acelasi timp, au crescut si riscurile privind infractionalitatea cibernetica.

Automatizarea celor mai populare 10 profesii din SUA ar duce la pierderea a 16 milioane de locuri de munca

02.05.2019

Viitorul pietei muncii va arata complet diferit fata de ziua de astazi, arata un studiu realizat de Titlemax. Astfel, daca luam in considerare cele mai populare 10 profesii din SUA si, dintre acestea, profesiile care vor fi automatizate in proportie de 90%, viitorul deloc indepartat va duce la pierderea a 16 milioane de locuri de munca. Daca profesorii de liceu pot sta linistiti, nu acelasi lucru se poate spune despre bucatari.

Grupul GENERALI a finalizat vanzarea actiunilor GENERALI Leben catre VIRIDIUM

01.05.2019

GENERALI anunta ca a finalizat vanzarea pachetului de 89,9% din actiunile GENERALI Leben, Germania, catre VIRIDIUM Gruppe, precum si stabilirea unui parteneriat cu VIRIDIUM pe piata germana de asigurari, arata un comunicat al Grupului italian.

Marea Britanie: Numarul furturilor de carucioare pentru copii a crescut semnificativ, acestea fiind tot mai cautate pe piata neagra

01.05.2019

Statisticile oficiale arata ca, in Marea Britanie, mii de carucioare pentru copii sunt furate in fiecare an, dar studiile arata ca, avand in vedere ca foarte putine astfel de infractiuni sunt raportate autoritatilor, cifrele reale sunt mult mai mari. Astfel, potrivit cotidianului britanic The Mirror, peste 1 milion de parinti au fost, in perioada 2007-2018, victime ale unei astfel de infractiuni.

OMS: Accesul inegal la serviciile de sanatate duce la un deficit la nivelul sperantei de viata

25.04.2019

Oriunde in lume, dar mai ales in tarile bogate, femeile traiesc mai mult decat barbatii, iar un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii explica de ce. Astfel, in multe circumstante, barbatii acceseaza servicii medicale mai rar decat femeile. Totodata, decesele provocate de accidentele rutiere sau de boli tratabile sau care pot fi prevenite sunt mai frecvente in randul barbatilor. La nivelul sperantei de viata, deficitul e, per ansamblu, de 18,1 ani intre tarile bogate si cele sarace.

Parole de evitat pentru conturile online: nume de echipe sau muzicieni, personaje fictive si combinatii de genul "123456"

25.04.2019

Microbistii ar trebui sa se abtina din a folosi numele echipei preferate pe post de parola pentru un cont in mediul online, arata Insurance Journal, care, citand un studiu realizat de National Cyber Security Centre (NCSC), sustine ca Liverpool, Chelsea, Arsenal, Manchester United si Everton se regasesc printre cele mai compromise parole in randul utilizatorilor din Marea Britanie, fiind "sparte" de sute de mii de ori.Create AccountLog In Your Account