Stiri externe

Franta: Peste 214 mii dosare de dauna in urma inundatiilor din mai-iunie

27.06.2018

Ploile abundente, furtunile, grindina si inundatiile care au afectat, in perioada 25 mai - 14 iunie, teritoriul Frantei au cauzat industriei de asigurari pierderi de circa jumatate de miliard de dolari, echivalentul a 430 milioane euro, ca urmare a peste 214.000 de dosare de dauna inregistrate, scrie Artemis care citeaza reprezentanti ai Federatiei Franceze de Asigurari - FFA.

Bilantul intermediar al cutremurului de la Osaka: 6.750 de structuri afectate si pierderi economice care ar putea depasi 1 miliard de dolari

27.06.2018

Seismul puternic care a lovit saptamana trecuta Osaka - a doua cea mai mare metropola din Japonia, a provocat daune la cel putin 6.750 de structuri, in vreme ce primele estimari arata ca valoarea pierderilor economice ar putea depasi 1 miliard de dolari.

MARSH face achizitii pe piata din SUA

26.06.2018

Brokerul global MARSH, parte a MMC (Marsh & McLennan Companies), isi extinde prezenta pe piata din Statele Unite ale Americii, anuntand incheierea unui acord in vederea preluarii WORTHAM Insurance - unul dintre brokerii de top independenti, activi pe piata din SUA. Tranzactia este de asteptat sa se incheie pe parcursul celui de-al treilea trimestru al anului 2018, anunta MARSH intr-un comunicat de presa.

Afaceri de 3 miliarde de euro pentru asiguratorii turci in T1 2018

26.06.2018

Piata de asigurari din Turcia a totalizat 14,6 miliarde lire (3 miliarde euro) la finalul lunii martie a.c., marcand o crestere nominala in moneda locala de 17,6% fata de T1 2017, indica datele preliminare trimestriale publicate de Asociatia Asiguratorilor din Turcia - TSB.

EIOPA: Activele asiguratorilor europeni au sporit cu 0,34% in 2017

25.06.2018

La finalul anului 2017, cei 2.159 de asiguratori inclusi in statisticile EIOPA (Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale) administrau active in valoare de 11.385 miliarde euro, in crestere cu 0,34% fata de anul 2016.

Deutsche Bank: Ne asteptam la tarife mai mari in perioadele de reinnoiri

25.06.2018

HANNOVER Re, SWISS RE, MUNICH Re si SCOR - patru dintre cei mai mari reasiguratori la nivel global au intregistrat, pentru perioadele de reinnoiri din ianuarie si aprilie a.c., din perspectiva tarifelor, o perioada mult mai slaba comparativ cu estimarile initiale, "in pofida impactului de peste 100 de miliarde de dolari in urma catastrofelor naturale care au avut loc in 2017", afirma reprezentantii Deutsche Bank citati de Reinsurance News.

GENERALI a finalizat vanzarea subsidiarei din Irlanda

22.06.2018

Assicurazioni GENERALI a finalizat cu succes vanzarea subsidiarei sale din Irlanda - GENERALI PanEurope catre Life Company Consolidation Group (LCCG). Anuntata in noiembrie 2017, vanzarea GENERALI PanEurope face parte din strategia Grupului italian in vederea optimizarii amprentei geografice, a sporirii eficientei operationale, respectiv a imbunatatirii alocarii de capital.

AIG cumpara un asigurator de viata din Marea Britanie detinut de MUNICH Re

22.06.2018

American International Group (AIG) a anuntat extinderea pe piata din Marea Britanie, prin achizitia asiguratorului de viata ELIPSE - companie detinuta de reasiguratorul german MUNICH Re. Tranzactia urmeaza sa se realizeze prin intermediul AIG Life Ltd., subsidiara britanica a AIG Life & Retirement, nefiind insa divulgata valoarea acesteia si este de asteptat sa se produca in primul trimestru al anului 2019, in urma primirii aprobarilor din partea autoritatilor de reglementare.

Lucruri pe care nu le stii despre 8 piete de asigurare participante la Campionatul Mondial de Fotbal

21.06.2018

Liam HEBRON, Marketing Associate al AXCO Insurance Information Services, a facut o scurta selectie de informatii interesante cu privire la opt piete de asigurare - ale caror echipe nationale de fotbal participa in aceasta perioada la Campionatul Mondial - FIFA 2018. Informatiile se refera la pietele de asigurare ale tarilor care alcatuiesc Grupele A si B din cadrul competitiei: in cazul Grupei A - Egipt, Rusia, Arabia Saudita, Uruguay, respectiv Grupa B - Iran, Maroc, Portugalia si Spania.

77 de condamnati intr-unul dintre cele mai mari cazuri de frauda in asigurari din Marea Britanie

21.06.2018

Una dintre cele mai mari anchete in ceea ce priveste combaterea fenomenului de frauda in asigurari din Marea Britanie a luat sfarsit, in final fiind condamnate nu mai putin de 77 de persoane, informeaza Insurance Times. Cazul dateaza din anul 2015, initial fiind urmarite penal un numar de 81 de persoane - acuzate pentru frauda in asigurari auto.
Create AccountLog In Your Account