Stiri externe

ALLIANZ planifica achizitii de mari dimensiuni

19.06.2018

Grupul german ALLIANZ planifica pentru urmatoarea perioada achizitii importante, conform speculatiilor din presa. Potrivit The Sunday Times, esecul ALLIANZ in achizitionarea Grupului cu sediul in Bermuda - XL Group in favoarea francezilor de la AXA pentru suma de 15,3 miliarde dolari, constituie unul dintre principalele motive pentru care asiguratorul german se orienteaza catre alte "tinte".

Reasiguratorii sunt pregatiti pentru sezonul uraganelor

19.06.2018

Potrivit unui raport publicat de agentia de rating Moody's, reasiguratorii sunt bine pozitionati pentru sezonul uraganelor de anul acesta, care, din punct de vedere calendaristic, a debutat la 1 iunie si urmeaza sa se desfasoare "oficial" pana la 30 noiembrie 2018.

Banca Centrala a Ungariei: peste 80% dintre persoanele sub 35 nu au educatie financiara

18.06.2018

Banca Nationala a Ungariei (MNB) a publicat recent un raport care vizeaza protectia consumatorului si care releva o serie de neregul in ceea ce priveste furnizarea de produse si servicii financiare din partea institutiilor, dar si neatentia si slaba pregatire financiara a populatiei cand contracteaza astfel de servicii, scrie Budapest Business Journal - bbj.hu.

Cel putin trei victime in urma unui puternic seism care a lovit Japonia

18.06.2018

Un puternic seism cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter a lovit luni dimineata Osaka (ora locala 8:00), a doua cea mai mare metropola din Japonia, fiind raportate trei decese si peste 300 de raniti, scrie presa internationala.

LLOYD's a prezis ce echipa va castiga Campionatul Mondial de Fotbal 2018

15.06.2018

Piata londoneza de re/asigurare LLOYD's a facut o predictie a echipei care va castiga Campionatul Mondial de Fotbal din acest an, pe baza valorii asigurabile a acesteia.

Bulgaria: Fondul de co-finantare a asigurarilor agricole este suplimentat

15.06.2018

Potrivit unei decizii recente a Fondului de Stat pentru Agricultura din Bulgaria, schema de ajutor de stat pentru co-finantarea primelor de asigurari agricole va fi majorata cu 700.000 leva in 2018, pana la 2,2 milioane leva (1,12 milioane euro), informeaza Novinite.

ING revine in asigurari prin incheierea unui perteneriat cu AXA

14.06.2018

Grupul financiar olandez ING si asiguratorul francez AXA au anuntat incheierea unui parteneriat bancassurance in vederea dezvoltarii unui serviciu inovator de asigurari digitale.

Profitul asiguratorilor unguri a sporit cu 41% in T1 2018

14.06.2018

La finalul lunii martie a.c., piata maghiara de asigurari a totalizat 275,6 miliarde forinti (circa 882 milioane euro), in crestere cu 8,2% fata de primul trimestru al anului 2017, arata datele statistice trimestriale publicate de Banca Nationala a Ungariei.

GROUPAMA a transferat portofoliul de pensii private din Turcia catre FIBA

13.06.2018

GROUPAMA Emeklilik, subsidiara de asigurari de viata si pensii private a francezilor de la GROUPAMA, a transferat intregul portofoliu de pensii private catre FIBA Emeklilik ve Hayat, asigurator life si administrator de pensii private detinut in totalitate de holdingul financiar local FIBA Group, scrie Global Legal Chronicle.

Distinctii multiple pentru companiile VIG din Cehia

13.06.2018

Companiile membre ale VIENNA Insurance Group active pe piata din Republica Ceha - KOOPERATIVA si CPP - Ceska podnikatelska pojistovna au obtinut primele doua pozitii la patru categorii principale, in cadrul sondajului care desemneaza "Asiguratorul Anului", realizat de Asociatia Ceha a Brokerilor de Asigurare.
Create AccountLog In Your Account