Stiri externe

Investitia SoftBank in Swiss Re ar putea fi de doar 10% din capitalul reasiguratorului

04.04.2018

Reprezentantii Swiss Re au anuntat ca discutiile despre o posibila investitie in companie din partea gigantului tehnologic japonez SoftBank continua, dar ca, in cazul in care se va ajunge la o intelegere, participatia SoftBank va fi de maxim 10% din capitalul reasiguratorului. Procentul este mult mai mic decat valoarea care a fost vehiculata saptamanile trecute in media internationala, de aproximativ 20-30% din capitalul Swiss Re.

VIG anunta incheierea fuziunilor subsidiarelor sale din Slovacia si Ungaria

04.04.2018

Austriecii de la VIENNA Insurance Group (VIG) au anuntat incheierea fuziunilor companiilor pe care le detine pe pietele de asigurare din Slovacia si Ungaria, in urma primirii tuturor aprobarilor necesare din partea autoritatilor din cele doua piete.

PwC: 85% dintre executivii din re/asigurari sunt preocupati de ritmul schimbarilor tehnologice

03.04.2018

85% dintre executivii din industria globala de asigurari-reasigurari si-au exprimat ingrijorarea cu privire la ritmul schimbarilor tehnologice, "proportie mult mai mare decat orice alta industrie", potrivit raportului "21st Global CEO Survey", remis de PwC, care prezinta opiniile a 100 de directori executivi din industrie.

Avans de 7% pentru piata de asigurari din Ungaria in 2017

03.04.2018

Piata maghiara de asigurari a totalizat la finalul anului trecut 948 miliarde forinti (circa 3 miliarde euro), in crestere cu 7% fata de anul 2016, arata datele statistice preliminare publicate de Banca Nationala a Ungariei.

Frauda in asigurari: O femeie a fost condamnata la patru ani si jumatate de inchisoare dupa ce a pretins ca este victima a atentatului de la Bataclan

02.04.2018

O femeie de 49 de ani, care a pretins ca ar fi fost victima atacului terorist de la sala de spectacole din Bataclan, in noiembrie 2015, a fost condamnata la patru ani si jumatate de inchisoare de catre Curtea Penala din Creteil.

Piata de asigurari din Polonia a crescut "cu doua cifre" anul trecut, pana la 15 miliarde euro

02.04.2018

Piata de asigurari din Polonia, cea mai mare piata de profil in regiunea Europei Centrale si de Est, a totalizat la finalul anului trecut circa 62,4 miliarde zloti (echivalentul a 15 miliarde euro), in crestere cu 11,3% fata de 2016, potrivit datelor anuale publicate de KNF - Autoritatea de Supraveghere a Pietelor Financiare din Polonia.

Cele trei subsidiare VIG din Ungaria fuzioneaza intr-o singura companie

30.03.2018

Incepand cu 1 aprilie a.c., cele trei subsidiare membre ale VIENNA Insurance Group (VIG) active pe piata de asigurari din Ungaria (ERSTE Biztosito, UNION Biztosito si VIENNA Life Biztosito) vor deveni o singura companie, scrie Budapest Business Journal (BBJ). Intentia de fuziune a fost anuntata in aprilie 2017 si a primit "unda verde" din partea Bancii Nationale a Ungariei (MNB) in luna ianuarie a.c. si presupune absorbtia de catre UNION Biztosito a celorlalte doua subsidiare VIG (ERSTE Biztosito si VIENNA Life Biztosito).

Combaterea fraudei in asigurari cu ajutorul imaginilor din satelit

30.03.2018

PLANET, companie americana cu sediul in San Francisco intentioneaza sa vina in sprijinul re/asiguratorilor in incercarea acestora de a diminua frauda in asigurari. Incepand cu anul 2013, PLANET a lansat pe orbita mai bine de 380 de sateliti cu scopul de a prelua imagini de inalta rezolutie asupra suprafetei Pamantului.

SoftBank intentioneaza sa achizitioneze un sfert din actiunile Swiss Re

29.03.2018

Discutiile despre o posibila investitie a gigantului tehnologic japonez SoftBank in Swiss Re sunt avansate, media internationala anuntand ca cele doua parti ar fi cazut de acord asupra unei participatii de aproximativ 25%.

Este oficial: Vanzarea ETHINIKI catre EXIN a esuat

29.03.2018

Vanzarea celui mai mare asigurator din Grecia catre grupul olandez EXIN a esuat, intrucat termenul limita pana la care olandezii de la EXIN ar fi trebuit sa achite cei 718 milioane euro pentru participatia de 75% din ETHNIKI Asfalistiki - compania scoasa la vanzare vara trecuta de catre National Bank of Greece (NBG), a expirat ieri seara.
Create AccountLog In Your Account