Stiri externe

Asigurarea auto de la Amazon este disponibila pentru soferii si motociclistii din India

17.08.2020

Asigurarea auto de la Amazon a fost lansata in India, marcand astfel primul pas pe care gigantul il face pe piata serviciilor financiare globale. Compania de e-commerce a confirmat incheierea unui parteneriat cu Acko General Insurance Mumbai - companie in care Amazon investeste -, care urmeaza sa subscribe asigurarile auto Amazon adresate soferilor si motociclistilor din India.

Aegon: Consultantii se confrunta cu provocari cand incearca sa dezvolte, de la distanta, noi relatii cu clienti

17.08.2020

Interactiunile fata in fata au reprezentat intotdeauna fundamentul relatiilor consilier - client. Asadar, este inevitabil ca 73% dintre consilieri considera ca lipsa interactiunilor fata in fata este o bariera in incercarea de a dezvolta noi relatii cu clientii, arata un studiu realizat de Aegon si citat de catre the Actuarial Post.

Swiss Re: Pierderile asigurate provocate de catastrofele din S1 2020, estimate la 31 mld. dolari

14.08.2020

Pierderile asigurate provocate de catastrofele din prima jumatate a anului 2020, la nivel global, sunt estimate la 31 de miliarde de dolari, in crestere cu 34% fata de perioada similara a anului anterior (23 miliarde de dolari), dar mai mici in comparatie cu media anuala a ultimilor 10 ani (36 miliarde de dolari), conform raportului Swiss Re Institute.

Pe fondul pandemiei COVID-19, economiile usor accesibile au devenit la fel de importante ca pensiile

14.08.2020

Un studiu realizat in Marea Britanie si citat de catre the Actuarial Post arata ca 77,5% dintre britanici au declarat ca pandemia COVID-19 i-a ajutat sa realizeze importanta unor economii pe care sa se bazeze. In plus, 73% dintre participantii la acest studiu au declarat ca, desi pensiile si economiile pentru viitor sunt esentiale, economiile usor accesibile sunt, acum, la fel de importante.

GlobalData: Angajatii vor sa lucreze de acasa mai mult si dupa pandemia COVID-19

13.08.2020

Pandemia COVID-19 le-a oferit companiilor din intreaga lume oportunitatea fara precedent de a opera schimbari profunde si de lunga durata la nivelul modului de lucru al angajatilor, arata un studiu realizat de catre GlobalData. Astfel, munca de la distanta, arata sursa citata, va deveni o mostenire durabila a actualei crize, deoarece companiile au fost nevoite sa investeasca, in perioada masurilor de carantina, in instrumente care sa sustina munca de la distanta.

Daunele asigurate provocate de explozia din Beirut sunt estimate la 3 miliarde de dolari

13.08.2020

Companiile de asigurari estimeaza ca pierderile provocate de explozia din Portul Beirut, Liban, se ridica la 3 miliarde de dolari, aproximativ la fel ca pierderile raportate in urma exploziilor din portul Tianjin din august 2015, noteaza news.am, citand Splash.

Companiile insurtech din domeniul sanatatii au atras, in 2019, investitii de 1,83 miliarde de dolari

12.08.2020

Companiile insurtech specializate in domeniul sanatatii au atras cele mai mari investitii anul trecut, ceea ce arata ca oamenii se gandesc tot mai serios la sanatatea fizica. Sectorul insurtech a atras, anul trecut, investitii de 6,3 miliarde de dolari, cea mai mare pondere fiind inregistrata in randul companiilor cu focus pe sanatate.

Mari asiguratori din Japonia vor sa modifice primele de asigurare corporate in functie de expunerea la inundatii

12.08.2020

Cei mai importanti asiguratori P&C (Property & Casualty) din Japonia vor ca, incepand cu anul viitor, sa majoreze primele de asigurare corporate cu pana la 10%, in zonele cu risc ridicat de inundatii, noteaza Insurance Asia News, care citeaza un raport realizat de Nikkei Asian Review. Pe de alta parte, zonele cu risc scazut de inundatii vor avea o scadere a primelor de asigurare de aproximativ 2-3%.

WMO: Sansele de a evita o criza climatica de proportii sunt din ce in ce mai mici

11.08.2020

Sansele de a evita o criza climatica de proportii sunt tot mai mici, avertizeaza Organizatia Meteorologica Mondiala (WMO - the World Meteorological Organisation). Potrivit WMO, temperatura globala anuala va fi, probabil, cu 1 grad Celsius mai mare, in fiecare din urmatorii 5 ani, decat nivelurile preindustriale. Mai mult decat atat, intr-unul dintre anii din perioada 2020-2024, se va inregistra o temperatura cu 1,5 grade Celsius mai mare, noteaza WMO.

Atacurile de tip phishing, cea mai amenintatoare frauda digitala la nivel global, pe fondul pandemiei

11.08.2020

Atacurile de tip phishing reprezinta, la nivel global, cea mai amenintatoare frauda digitala, pe fondul pandemiei COVID-19, noteaza un studiu realizat de TransUnion si citat de Ciso Mag. In raportul sau - "Consumer Financial Hardship Studies" -, TransUnion arata ca 27% dintre consumatori au raportat ca s-au confruntat cu atacuri de tip phishing, in escrocherii pe tema pandemiei. De asemenea, 32% dintre cei ce au participat la acest studiu au recunoscut ca au fost vizati de fraude digitale legate de COVID-19.Create AccountLog In Your Account