Stiri externe

SWISS Re raporteaza un venit net de 1,1 miliarde dolari pentru primele 9 luni din 2018

01.11.2018

SWISS Re a raportat, pentru primele noua luni din 2018, un venit net al grupului de 1,1 miliarde dolari, acesta fiind afectat de daunele estimate la 1,6 miliarde dolari care ar urma sa fie platite in urma catastrofelor naturale si a dezastrelor provocate de om.

Autoritatea de Supraveghere Financiara din Marea Britanie analizeaza posibile elemente discriminatorii in calcularea tarifelor la politele auto si cele pentru locuinta

01.11.2018

Autoritatea de Supraveghere Financiara din Marea Britanie (Financial Conduct Authority - FCA) analizeaza modul in care sunt calculate tarifele pentru asigurarile auto si cele pentru locuinta, dupa ce a descoperit ca exista elemente ascunse de discriminare in baza carora sunt tarifati asiguratii. BBC arata ca tarifele ar putea fi calculate in functie de factori precum loialitatea asiguratilor fata de companie, varsta acestora si activitatea lor in mediul online. Potrivit sursei citate, statutul marital, codul postal si statutul ocupational ar putea avea, la randul lor, un efect ascuns asupra nivelului primei de asigurare.

GENERALI deschide o reprezentanta in Moscova

31.10.2018

Miercuri, 31 octombrie, a fost deschisa oficial reprezentanta GENERALI in Moscova, in prezenta Luciano CIRINA, Austria, CEE & Russia Regional Officer si CEO, GENERALI CEE Holding si a lui Giorgio CALLEGARI, Chairman & CEO, GENERALI Russia & CIS.

De Halloween, IFB avertizeaza impotriva "brokerilor fantoma"

31.10.2018

Cu prilejul Halloween-ului din acest an, Biroul Impotriva Fraudei din Asigurari din Marea Britanie (IFB - Insurance Fraud Bureau) avertizeaza clientii sa fie extrem de atenti la ... "brokerii fantoma", mai ales in mediul online.

Turcia: Noul aeroport din Istanbul, cea mai mare acoperire prin asigurare pentru un singur proiect

31.10.2018

Prima parte a noului aeroport din Istanbul, care a fost inaugurata la inceputul acestei saptamani, are o acoperire prin asigurare care depaseste valorea de 5 miliarde de euro - cea mai mare acoperire prin asigurare pentru un singur proiect din istoria Turciei. Pe langa acoperirile obisnuite - incendii, inundatii, cutremur -, asigurarea acopera si pierderile provocate de intreruperea afacerii, arata Haberturk.

Singapore va infiinta, in premiera la nivel global, primul Pool pentru acoperirea riscului cyber

31.10.2018

Ministrul Finantelor din Singapore, Heng Swee KEAT, a declarat ca Singapore va infiinta, in premiera la nivel global, primul Pool pentru acoperirea riscului cyber, iar, in momentul de fata, autoritatile lucreaza la acest proiect. Potrivit lui KEAT, Pool-ul va avea o capacitate de 1 miliard de dolari si va fi format atat din asiguratori traditionali, cat si din entitati ILS (insurance-linked securities).

Insurance Europe: E prea devreme pentru a armoniza schemele de garantare in asigurari la nivelul UE

30.10.2018

Efectele Solvency II asupra asiguratorilor si asiguratilor trebuie sa fie mai bine intelese inainte sa poata fi luata in considerare orice armonizare a schemelor de garantare in asigurari la nivelul Uniunii Europene, arata Insurance Europe, intr-un raspuns pentru EIOPA, cu privire la sistemele nationale de garantare in asigurari si resursele de finantare.

PERILS: Pierderi de 264 milioane de euro produse industriei de re/asigurari de ciclonul extratropical Herwart

30.10.2018

PERILS AG a finalizat procesul de estimare a pierderilor provocate industriei de re/asigurari de ciclonul extratropical Herwart, care a lovit Europa in octombrie 2017. Datele finale indicate de PERILS arata ca Herwart a provocat pagube de 264 de milioane de euro. Cifrele finale sunt cu 4% mai mari decat cele din ianuarie 2018, care estimau pierderi de 255 de milioane de euro pentru industria de re/asigurari.

Indonezia: Avion prabusit in aceasta dimineata. Cel putin 189 de persoane se aflau la bord

29.10.2018

Cel putin 189 de persoane se aflau la bordul avionului Boeing 737 Max 8, al companiei Lion Air, care s-a prabusit, in Indonezia, in dimineata zilei de luni, 29 octombrie, la doar 13 minute dupa ce a decolat din Jakarta. Cursa JT-610 a decolat din Jakarta la ora locala 06.20, iar avionul pilotat de capitanul Bhavye SUNEJA ar fi trebuit sa aterizeze, o ora mai tarziu, pe aeroportul din Pangkal Pinang.

Studiu: Incertitudinile privind Brexit determina companiile britanice sa reduca investitiile

29.10.2018

Aproximativ 80% dintre companiile din Marea Britanie au redus sau au renuntat complet la investitii, in conditiile in care incertitudinile privind Brexit continua sa ameninte, arata Insurance Journal, in editia online, citand un studiu realizat de Confederation of British Industry (CBI). Studiul CBI a analizat 236 de companii si a aratat ca 41% dintre companiile britanice au implementat deja planuri de urgenta.Create AccountLog In Your Account