Stiri externe

UK: 8 din 10 IMM-uri sunt vulnerabile in fata atacurilor cibernetice

07.01.2019

Rezultatele unui nou sondaj realizat in Marea Britanie asupra riscurilor cibernetice din cadrul microintreprinderilor si IMM-urilor se arata ingrijoratoare. Multe firme din aceasta categorie nu si-au luat masuri de preventie a atacurilor cibernetice, nu cunosc bine regulamentul GDPR sau nu constientizeaza pericolele unui astfel de eveniment.

Motorsportul, aproape interzis de catre directiva europeana 2009/103/EC

07.01.2019

Pana de curand, directiva europeana 2009/103/EC, care reglementeaza asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, a lasat sub semne de intrebare domeniile sale de aplicabilitate. Textul legii, propus initial in luna mai 2018, preciza ca orice vehicul propulsat de un motor, care se deplaseaza pe uscat, excluzand vehiculele feroviare, se aflau sub incidenta acestei directive. Din acest context rezulta ca motorsportul este vizat de directiva, masinile din competitie avand nevoie de o asigurare de raspundere civila.

Masinile zburatoare ar putea fi folosite in orase incepand cu anul 2023

19.12.2018

Masinile zburatoare destinate transportului pasagerilor ar putea deveni o realitate in orase mai curand decat se credea, printre companiile care urmaresc dezvoltarea acestora numarandu-se si UBER.

SOMPO numeste doi CEO

19.12.2018

SOMPO International Holdings a anuntat recent numirea a doi profesionisti in roluri de CEO, responsabili pentru doua zone diferite de business.

2018, un nou an record pentru daunele provocate de dezastrele naturale?

18.12.2018

Asiguratorii si reasiguratorii ar putea plati sume record pentru daunele provocate in 2018 de dezastrele naturale. Astfel, ALLIANZ arata ca daunele totale inregistrate anul acesta ar putea depasi cele 144 de miliarde de dolari platite de asiguratori si reasiguratori anul trecut.

De teama hotilor, britanicii renunta la mai multe traditii de Craciun

18.12.2018

De teama hotilor, britanicii nu vor deschide usa colindatorilor anul acesta si vor renunta, printre altele, si la traditia de a impodobi casele in exterior, arata un studiu realizat de furnizorul de asigurari Protect Your Bubble si citat de The Week, in editia electronica. Astfel, peste 40% dintre participantii la studiu spun ca vor renunta la mai multe traditii de Craciun, fiind ingrijorati ca hotii ar putea fi atrasi de ideea ca pot fura eventualele cadouri scumpe pe care si le vor face britanicii in aceasta perioada.

Studiu: 1 din 5 clienti considera ca asiguratorii nu apreciaza valoarea propriului business

17.12.2018

Un studiu realizat realizat in Marea Britanie arata ca 1 din 5 clienti considera ca asiguratorii nu apreciaza valoarea propriului business, iar 4 din 5 clienti cred ca loialitatea lor nu este apreciata de companiile de asigurari, arata Insurance Business Mag, in editia electronica. Potrivit sursei citate, loialitatea clientilor e pusa in pericol mai ales prin prisma faptului ca asiguratorii nu le ofera acestora experiente personalizate.

OVB Holding AG intra pe piata din Belgia

17.12.2018

Grupul financiar OVB Holding AG, care activeaza deja in 14 tari europene, isi continua expansiunea si a anuntat ca a achizitionat integral actiunile brokerului belgian Willemot NV, extinzandu-se, astfel, si in Belgia.

GENERALI devine primul asigurator din Austria care foloseste recunoasterea fetei pentru autentificare

14.12.2018

GENERALI introduce, in Austria, semnatura prin telefonul mobil, devenind, astfel, primul asigurator din Austria care foloseste identificarea fetei pentru actiunile de autentificare a clientilor.

Studiu: Cum ar trebui programate vehiculele autonome?

14.12.2018

Un studiu realizat de cercetatorii din cadrul MIT, desfasurat pe un esantion de peste 2 milioane de respondenti online din peste 200 de tari, evidentiaza diferentele etice remarcate la nivel regional, aducand, din nou, in dezbatere, problema vehiculelor autonome.Create AccountLog In Your Account