Stiri externe

Studiu: Americanii cumpara locuinte, dar nu isi permit sa achite avansul pentru acestea

24.04.2019

"Visul american" de a detine propria locuinta este in continuare la fel de viu, in conditiile in care tinerii din generatia Millennials au ca prioritate achizitionarea unei locuinte, iar asta inainte de a se casatori, de a isi achita datoriile sau de a calatori, arata cel mai recent studiu "COUNTRY Financial Security Index".

Companiile mari sunt mai expuse atacurilor cyber, dar companiile mici si mijlocii raporteaza mai des astfel de incidente

24.04.2019

Cel putin 3 din 5 companii (61%) au experimentat, in ultimul an, un atac cibernetic, in crestere cu 16% comparativ cu perioada anterioara, se arata intr-un studiu realizat de o companie de asigurari - "Hiscox Cyber Readiness Report 2019" -, care subliniaza, de asemenea, si ca frecventa atacurilor informatice a crescut.

IBM: Consumatorii, intre biometrie, autentificare si "Viitorul Identitatii"

23.04.2019

Zvonurile despre o eventuala disparitie a parolelor puteau fi considerate exagerari in trecut, dar bresele majore de securitate din ultimii ani au inlaturat orice urma de dubiu asupra faptului ca adresele de e-mail, parolele si datele personale, cum ar fi Codul Numeric Personal, nu mai sunt suficiente pentru protejarea unei identitati online.

SUA: Creste numarul de cereri de despagubire din partea proprietarilor de locuinte, in urma daunelor provocate de apa

23.04.2019

Un studiu realizat de Verisk Analytics, prin intermediul diviziei ISO, arata ca scurgerile de apa au devenit una dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta atat proprietarii de locuinte, cat si companiile de asigurari din SUA. Studiul sustine ca, in fiecare an, 1 din 50 de proprietari de locuinte asigurati inainteaza o cerere de despagubire catre compania de asigurari, in urma daunelor provocate de scurgerile de apa.

Cum stabilesti adevarata valoare a unei catedrale istorice?

22.04.2019

Reconstructia catedralei Notre Dame, afectata recent de un incendiu violent, va presupune o investitie de ordinul miliardelor de dolari, in incercarea arhitectilor, istoricilor si artizanilor de a readuce aerul medieval asupra unui monument cu o istorie de peste 800 de ani. In acest proces de reconstructie, contrar a ceea ce s-ar putea crede, industria de asigurari va suporta doar costuri infime, arata Associated Press. Dar cum stabilesti pretul unui sentiment, al unei istorii, al unui renume la nivel international?

Industria de asigurari din Japonia vrea sa interzica discriminarea genetica

22.04.2019

Industria de asigurari din Japonia pregateste un set de legi care sa le interzica asiguratorilor niponi sa colecteze ADN de la consumatori si, astfel, sa interzica discriminarea genetica. Astfel, companiilor care ofera asigurari de sanatate si/sau asigurari de viata le va fi interzis sa colecteze si/sau sa foloseasca orice fel de informatie genetica in scopuri legate de calculul primei de asigurare si eligibilitatea consumatorilor de a fi acoperiti printr-o asigurare de viata si/sau de sanatate.

AXA ofera 10 milioane de euro pentru restaurarea catedralei Notre Dame, iar GROUPAMA trimite 1.300 de stejari din padurile din Normandia

19.04.2019

Gigantul francez AXA a anuntat ca va dona 10 milioane de euro pentru lucrarile de restaurare a catedralei Notre Dame, afectata din plin de incendiul din 16 aprilie. "Angajatii si partenerii grupului AXA din Franta si din intreaga lume isi exprima tristetea si solidaritatea cu privire la incendiul de la Notre Dame. AXA, care are o lunga traditie a sprijinului filantropic pentru protejarea mostenirii culturale, va contribui la eforturile de reconstructie a catedralei Notre Dame, mobilizand suma de 10 milioane de euro pentru campania de strangere de fonduri lansata de Presedintele Frantei", se arata intr-un comunicat al companiei.

Marea Britanie: Record de despagubiri pe segmentul de asigurari pentru animalele de companie

19.04.2019

Desi numarul cererilor de despagubire a scazut, companiile de asigurari din Marea Britanie au platit, in 2018, o suma record pe segmentul de asigurari pentru animalele de companie: 785 de milioane de lire sterline, arata BBC. Asociatia Asiguratorilor Britanici (ABI - The Association of British Insurers) spune ca acest lucru este cauzat de costurile tot mai mari ale asistentei medicale sofisticate.

Aon: Pierderile industriei de pe urma catastrofelor naturale din primul trimestru al anului, cu 47% mai mici decat media pe 15 ani

18.04.2019

Un raport preliminar realizat de Aon arata ca, in primul trimestru al anului 2019, re/asiguratorii au suferit pierderi de 7,1 miliarde de dolari de pe urma catastrofelor naturale, nivel cu 47% mai mic decat media pe 15 ani. Aproximativ 4 miliarde de dolari reprezinta doar pierderile din SUA, acolo unde, in primele 3 luni ale anului, au avut loc 5 din cele mai costisitoare 10 catastrofe naturale de anul acesta.

COFACE achizitioneaza asiguratorul sloven de credite comerciale SID - PKZ

18.04.2019

COFACE anunta ca isi consolideaza pozitia in regiunea Adriatica prin achizitionarea SID - PKZ, asigurator sloven de credite, cu o cota de piata importanta. COFACE a cumparat toate actiunile SID - PKZ si spune ca urmatorul pas va fi cel de rebranding sub numele de COFACE PKZ.Create AccountLog In Your Account