Stiri externe

51% dintre organizatii sunt pregatite sa faca fata unei frecvente ridicate a atacurilor cyber, pe fondul pandemiei COVID-19

26.05.2020

Doar 51% dintre profesionistii si liderii din tehnologie sunt foarte increzatori ca echipele lor de securitate cibernetica sunt pregatite sa detecteze si sa se apere impotriva atacurilor cibernetice tot mai frecvente, in timpul pandemiei COVID-19, arata un studiu realizat de asociatia globala ISACA si citat de catre Security Magazine.

GlobalData: "Noua normalitate" pentru industria hoteliera poate gravita in jurul tehnologiei avansate

26.05.2020

Pe masura ce ratele nationale de infectare cu noul coronavirus incep sa scada la nivel global, companiile din industria hoteliera se gandesc cum ar putea arata industria de profil din momentul in care cererea va reveni, in cele din urma, la nivelurile pre-pandemice. Astfel, arata GlobalData, industria hoteliera ar putea experimenta una dintre cele mai semnificative schimbari din sectorul turismului, la baza acestei schimbari urmand sa stea tehnologia avansata.

CyberCube: Brokerii detin cheia pentru cresterea pietei de asigurari cyber

25.05.2020

Brokerii de asigurari joaca un rol esential in a aborda acoperirea adecvata si o serie de alti factori care tin pe loc piata de asigurari cibernetice. Aceasta e concluzia cheie a unui raport realizat de catre CyberCube si citat de the Actuarial Post.

Cel mai puternic ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani a provocat pierderi economice de peste 13 mld. dolari

25.05.2020

Ciclonul Amphan, primul super-ciclon care a lovit Golful Bengal in ultimii 21 de ani, va genera cereri de despagubire in valoare de sute de milioane de dolari, totalul pierderilor economice fiind estimat la peste 13 miliarde de dolari.

Deloitte: Guvernele din intreaga lume, tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente si severe

22.05.2020

Guvernele sunt tinta unor atacuri cibernetice tot mai frecvente, infractorii extinzandu-si bazele de atac si cerand mai multi bani, arata un studiu realizat de Deloitte. Astfel, guvernele au raportat, in 2019, 163 de atacuri ransomware, au achitat infractorilor peste 1,8 milioane de dolari si au suportat costuri de ordinul zecilor de milioane de dolari pentru recuperarea dupa atacurile informatice, sustine Reinsurance News.

Swiss Re: Asia emergenta va arata lumii drumul de iesire din recesiune

22.05.2020

Pandemia COVID-19 va avea, la nivel global, un impact financiar de 12 trilioane de dolari, in urmatoarele 12 luni, arata un raport realizat de Swiss Re Institute, citat de Insurance Asia News. Potrivit sursei citate, suma respectiva este echivalenta cu dimensiunea economica a Chinei sau, un alt exemplu, este de 17 ori mai mare decat dimensiunea economica a Elvetiei.

GENERALI a lansat o aplicatie ce permite evaluarea de la distanta a operelor de arta

21.05.2020

ARTE Generali, unitatea de business a Grupului GENERALI care ofera asigurarea obiectelor de arta pentru colectionari, a lansat o noua aplicatie, prin intermediul careia ofera evaluarea de la distanta a operelor de arta, noteaza Insurance Journal. Totodata, ARTE Generali, unitate lansata in noiembrie 2019, a demarat si un program pentru a sprijini micile galerii de arta, muzeele si comerciantii de arta, precum si tinerii artisti afectati de criza generata de pandemia COVID-19.

ADB: COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala

21.05.2020

Pandemia COVID-19 ar putea genera pierderi de 8,8 trilioane de dolari pentru economia globala (9,7% din Produsul Intern Brut la nivel global), estimeaza Banca de Dezvoltare a Asiei (the Asian Development Bank - ADB), prognoza fiind valabila pentru 6 luni de izolare. Pe o perioada mai scurta, de numai 3 luni de izolare, pierderile ar putea atinge 5,8 trilioane de dolari (6,4% din Produsul Intern Brut global).

Afacerile VIENNA Insurance Group au crescut in primele 3 luni. Efectele COVID-19 vor fi resimtite incepand cu T2 2020

20.05.2020

Volumul total al primelor brute subscrise de VIENNA Insurance Group a ajuns la 3,1 miliarde de euro in primele trei luni din 2020. Aceasta corespunde unei crestere de 7,2% comparativ cu primul trimestru din 2019. Potrivit grupului, efectele pandemiei COVID-19 vor fi resimtite incepand cu trimestrul al doilea, in pofida inceputului bun de an

Swiss Re: Pandemia COVID-19 ar putea promova obiceiuri sustenabile

20.05.2020

Impactul disruptiv fara precedent provocat de pandemia COVID-19 asupra operatiunilor de business si a stilului personal de viata ar putea ajuta oamenii sa dezvolte obiceiuri sustenabile cu privire la clima, arata, pentru Reinsurance News, Alison McLEAN - Head of Behavioural Research, Swiss Re.Create AccountLog In Your Account