Stiri externe

ABI: Noi solutii de asigurare impotriva pandemiilor sunt necesare in viitor

01.04.2020

Industria globala de asigurari este, in aceasta perioada, sub presiune, intrucat majoritatea politelor de asigurare impotriva intreruperii afacerii nu ofera acoperire pentru bolile infectioase, iar politele care au o astfel de acoperire exclud, de obicei, virusii necunoscuti, precum COVID-19. Factorii de decizie si liderii de business care vor sa schimbe aceasta situatie vor trebui sa recunoasca faptul ca nicio piata de asigurari din lume nu poate face asta de una singura, a declarat Huw EVANS - Director General, ABI (Association of British Insurers).

China Re: COVID-19 va creste cererea de asigurari de sanatate

01.04.2020

China Re se asteapta, potrivit reinsurance.ws, ca pandemia COVID-19 sa accelereze dezvoltarea industriei de re/asigurari, motivand in continuare cererea de asigurari de sanatate si, totodata, sporind importanta tehnologiei online si a transformarii digitale.

Primele ventilatoare pulmonare donate de GENERALI au ajuns la spitalele din Lombardia

31.03.2020

Unitatile de terapie intensiva din cadrul spitalelor din Lombardia au primit, recent, primele ventilatoare pentru plamani importate din Germania, prin intermediul operatiunii umanitare Hope Onlus, operatiune realizata datorita donatiei facute de GENERALI in Fondul International Extraordinar pentru situatii de urgenta, pe fondul COVID-19, fond infiintat de gigantul italian si care are o valoare de pana la 100 de milioane de euro.

MARSH: Pregatirea operationala, prioritara pentru toate companiile

31.03.2020

Pe fondul pandemiei COVID-19, pregatirea operationala reprezinta o prioritate imediata pentru companiile mici, medii sau mari, potrivit unui nou studiu realizat de MARSH. Situatia actuala a evidentiat faptul ca, pe masura ce lumea devine mai interconectata, creste riscul de aparitie a focarelor de infectie, iar pregatirea pentru o pandemie va deveni, in viitor, un element esential al planurilor de continuitate a afacerii, sustine Christos ADAMANTIADIS, CEO, MARSH Middle East & Africa.

Marea Britanie: O companie de asigurari foloseste in premiera Inteligenta Artificiala pentru evaluarea rapida a daunelor auto

30.03.2020

Premiera in industria de asigurari din Marea Britanie: Ageas - una dintre cele mai importante companii de asigurari din UK -, foloseste Inteligenta Artificiala dezvoltata de compania tehnologica Tractable pentru a evalua daunele auto si a estima reparatiile necesare.

Un start-up din SUA lanseaza, in contextul COVID-19, scutere electrice cu sistem de autocuratare NanoSeptic pentru ghidon si frane

30.03.2020

Wheels - un start-up american care a fost nevoit, recent, sa intrerupa serviciul de partajare a scuterelor electrice, pentru a limita raspandirea COVID-10 -, s-a reorientat rapid. Astfel, scuterele electrice Wheels vor fi disponibile din nou pentru restaurante, organizatii non-profit, livratori, si nu numai, insa mijloacele de transport vor fi echipate cu sisteme de autocuratare NanoSeptic pentru ghidon si frane.

O companie InsurTech din Germania inoveaza in asigurari si vrea sa se extinda in cele mai mari piete de profil din Europa

27.03.2020

Getsafe, o companie InsurTech din Germania, a intrat pe piata din Marea Britanie cu o polita digitala de asigurare a bunurilor. Acesta este primul pas facut de Getsafe in afara Germaniei, iar compania sustine ca, in viitorul apropiat, vrea sa se extinda in toata Europa. Getsafe incearca sa regandeasca asigurarea in Marea Britanie, si nu numai, si sa devina un asigurator digital de top.

Schimbarile climatice pot creste cu 40% pierderile provocate de fenomenele meteo extreme, in urmatorii 20 de ani

27.03.2020

Pierderile economice provocate de fenomenele meteo extreme generate de schimbarile climatice ar putea creste, pana in 2040, cu 40%. Avertizarea apartine the Cambridge Centre for Risk Studies, care arata ca schimbarile climatice ar putea genera, la nivel global, pierderi aditionale de 100 de miliarde de dolari, ca urmare a fenomenelor meteo extreme, pierderi aditionale care, pana in 2040, ar putea creste cu 20%.

Moody's: Asiguratorii europeni, numar moderat de despagubiri pe segmentul de intrerupere a afacerii, ca urmare a COVID-19

26.03.2020

Moody's se asteapta ca asiguratorii din Marea Britanie, Franta si Germania sa se confrunte cu un numar moderat de cereri de despagubire pe segmentul de intrerupere a afacerii, pe fondul COVID-19, iar asta in contextul in care, in tarile amintite, pandemia este un risc exclus din asigurarile care acopera intreruperea afacerii.

Willis Towers Watson a lansat un instrument de masurare in timp real a expunerii segmentului property la COVID-19

26.03.2020

Willis Towers Watson (WTW) a lansat un instrument care sa-i ajute pe managerii de risc sa masoare, in timp real, expunerea segmentului property la COVID-19. Initiativa WTW a fost incorporata in Global Peril Diagnostic, program de modelare WTW, si ofera, in timp real, informatii actualizate cu privire la cazurile COVID-19 confirmate, impreuna cu informatii despre valorile totale asigurate ale proprietatilor protejate prin intermediul brokerilor, aceste date fiind furnizate in functie de locatie.Create AccountLog In Your Account